Navigacija - savjeti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- slobodni armirach
#26 Re: Navigacija - savjeti
Mio ti je dobar izbor, ja sam sebi kupio.
Poslije kupis 8 Gb karticu ubacis u navigaciju, i onda instaliras na karticu software koji je ustvari WIn 3, pa imas na raspologanju nekoliko navigacijskih softwara, ofice paketi, igrice, multimedija itd.
Ovo je jako interesantno jer ne brises vec postojeci soft, sve se nalazi na dodatnoj kartici, i moes birati oribinalni ili crackovan. Nema potrebe da bacas velike novce 200 300 eura, samo je razlika uinstaliranom soft.
Poslije kupis 8 Gb karticu ubacis u navigaciju, i onda instaliras na karticu software koji je ustvari WIn 3, pa imas na raspologanju nekoliko navigacijskih softwara, ofice paketi, igrice, multimedija itd.
Ovo je jako interesantno jer ne brises vec postojeci soft, sve se nalazi na dodatnoj kartici, i moes birati oribinalni ili crackovan. Nema potrebe da bacas velike novce 200 300 eura, samo je razlika uinstaliranom soft.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#27 Re: Navigacija - savjeti
Pitanje samo za one koji su koristili ili poznaju:
Nav'N'Go ili Adria Route?
Nav'N'Go ili Adria Route?
- respo
#28 Re: Navigacija - savjeti
nav'n'go je citav software
a adria route je samo skup karata sa balkana ne znam zasto to poredis?
a adria route je samo skup karata sa balkana ne znam zasto to poredis?
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#29 Re: Navigacija - savjeti
Iz razloga što imam uređaj na koji mogu instalirati i jedan i(ili) drugi pa da puno ne lutam. Treba mi nešto što solidno pokriva Balkan...
Ustvari preciznije Garmin za WinMobile ili Win CE ili Nav'N'Go mobile/CE
Ustvari preciznije Garmin za WinMobile ili Win CE ili Nav'N'Go mobile/CE
- AmADin_gospo
#30 Re: Navigacija - savjeti
za balkan, adria Route najbolja 
-
symbolstar
#31 Re: Navigacija - savjeti
Moze li mi neko pomoci da instaliram Adriaroute mape na Garmin Nuvi 1340 Smart Traffic model? Uredjaj je dosao sa pre-instaliranim mapama Evrope, a negdje sam se docepao Adriaroute paketa mapa
, pa bih rado i to instalirao. Na Imacu ne mogu otvoriti taj .img file, PC-ja nemam, ne znam sta je GMaptool i generalno se ne snalazim najbolje s tim navigacijama, mapama etc. Imam Micro SD karticu, i pretpostavljam da se te mape moraju staviti na tu externu karticu? .img file sa adriaroute mapama je oko 200 MB.
Cijenim svaku pomoc unaprijed, hvala
Cijenim svaku pomoc unaprijed, hvala
-
cengaone
#32 Re: Navigacija - savjeti
Ja imam iskustva sa iPhone 3G + iGo navigacija...
Mana navigacije je sto ne dozvoljava da se ubacuju dodatne POI tacke...kamere i sl..ali sto se tice kamera one imaju ubacene i moguce je enable-rati warning za isto!
Pokrivenost raznim POI tackama je zadivljujuce!
Karte se osjvezavaju svaka 3 mjeseca...u potpisu karte stoji firma iz BiH koja je saradnik iGo-u za ovo podrucije!
Isto tako postoji firma za Hrvatsku...Srbiju itd.
Vozio sam po HR i BiH i to radi vrlo dobro...HR jos bolje jer ima omogucenu navigaciju i po broju.
Uglavnom ima mogucnosti razne tipa...biras najbrzu ili najkracu ili najlaksu ili najekonomicniju rutu!
Softver radi brzo i ne koci...ne blokira..nekad se pomuci oko signala...nakon sto se napravi recimo pauza...
Uzmite u obzir da bi jos bolje ovo radilo sa 3Gs ili cetvorkom...
Manje vise kao i sve velike navigacije...
Ovo je Madjarska firma...ocijenio bi ih sa 4 od 5...
Postoji jos brdo alternativa ali za iPhone mislim da oni i NAvigon imaju najbolje europske navigacije...
i kosta 99$ a negdje i OKM
Ali navukao sam se da probam i taj navigon za koji kazu da je iGo igracka za njega...vidjet cemo pa prenesem iskustva...
Mana navigacije je sto ne dozvoljava da se ubacuju dodatne POI tacke...kamere i sl..ali sto se tice kamera one imaju ubacene i moguce je enable-rati warning za isto!
Pokrivenost raznim POI tackama je zadivljujuce!
Karte se osjvezavaju svaka 3 mjeseca...u potpisu karte stoji firma iz BiH koja je saradnik iGo-u za ovo podrucije!
Isto tako postoji firma za Hrvatsku...Srbiju itd.
Vozio sam po HR i BiH i to radi vrlo dobro...HR jos bolje jer ima omogucenu navigaciju i po broju.
Uglavnom ima mogucnosti razne tipa...biras najbrzu ili najkracu ili najlaksu ili najekonomicniju rutu!
Softver radi brzo i ne koci...ne blokira..nekad se pomuci oko signala...nakon sto se napravi recimo pauza...
Uzmite u obzir da bi jos bolje ovo radilo sa 3Gs ili cetvorkom...
Manje vise kao i sve velike navigacije...
Ovo je Madjarska firma...ocijenio bi ih sa 4 od 5...
Postoji jos brdo alternativa ali za iPhone mislim da oni i NAvigon imaju najbolje europske navigacije...
i kosta 99$ a negdje i OKM
Ali navukao sam se da probam i taj navigon za koji kazu da je iGo igracka za njega...vidjet cemo pa prenesem iskustva...
- Ady88
#33 Re: Navigacija - savjeti
I moje preporuke
-
juan
#34 Re: Navigacija - savjeti
Pozdrav,
imali gdje da se skine dvd-navigacija za BiH? chuo sam da neko po gradu prodaje za 50km. Imali je gdje skinut na netu?
(treba mi za passata mog)
Hvala unaprijed
imali gdje da se skine dvd-navigacija za BiH? chuo sam da neko po gradu prodaje za 50km. Imali je gdje skinut na netu?
(treba mi za passata mog)
Hvala unaprijed
- pajero
#35 Re: Navigacija - savjeti
Ja imam na svojoj Nokia 6220c Garmina i prezadovoljan sam. Ili kako moja raja kazu u SA (gdje znas sve precice i ulice) je totalna fula ali zato u svakom drugom gradu ce te dovesti do adrese...
Kum je kupio Tom Tom, zna li neko gdje mogu skinuti i kako instalirati mape?
Kum je kupio Tom Tom, zna li neko gdje mogu skinuti i kako instalirati mape?
-
jasko__
#36 Re: Navigacija - savjeti
Da ne otvaram novu temu...može li preporuka neke navigacije za auto do 200 KM...po piku sam našao razne ali ne znam šta valja i šta je provjereno
Evo npr ova je ovdje kod mene u Zenici
https://www.olx.ba/artikal/28323363/pre ... ll-europe/
Ima li šta bolje ili je to sve tu negdje
Evo npr ova je ovdje kod mene u Zenici
https://www.olx.ba/artikal/28323363/pre ... ll-europe/
Ima li šta bolje ili je to sve tu negdje
- Dope_Man
#37 Re: Navigacija - savjeti
Ma najbolje mobitel i aplikacija po zelji. Dosta su ih potpuno besplatne, redovna azuriranja i uvijek ti je u dzepu (da ne razmisljas o skidanju/postavljanju zbog lopova).
Google Maps sasvim dovoljan za sve, a offline mape skidas po regionu, sta god ti treba. Ja imam jos i Navigon samo zato sto ima ucrtane radare i upozorenje kad se prilazi, mada je ta aplikacija povucena i nece vise biti azuriranja.
EDIT: Sad vidim da ta u oglasu uopste nema BiH
Google Maps sasvim dovoljan za sve, a offline mape skidas po regionu, sta god ti treba. Ja imam jos i Navigon samo zato sto ima ucrtane radare i upozorenje kad se prilazi, mada je ta aplikacija povucena i nece vise biti azuriranja.
EDIT: Sad vidim da ta u oglasu uopste nema BiH
Maps included: Poland, Czech Republic, Hungary, Slovakia, Estonia, Lithuania, Latvia, Romania, Austria, Greece, Slovenia, Serbia, Montenegro, Andora, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, San Marino, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, Cyprus, United Kingdom, Malta, Gibraltar, Ireland, Monaco, Vatican City, Iceland
-
Throttle
#38 Re: Navigacija - savjeti
Meni navigon na telefonu radi korektno
- sheilak
#39 Re: Navigacija - savjeti
Pored aplikacija na mobitelu suvisno je kupovati navigaciju osim ako nisi navigo manijak ili ti bas bas treba
Cinjenica jeste da ce te navigacije kvalitetnije odraditi posao od ovih na mobitelu al ako je upotreba samo krenite skreni lijevo skreni desno dosli ste na odrediste onda sasvim solidno to uradi i mobitel (r)
Cinjenica jeste da ce te navigacije kvalitetnije odraditi posao od ovih na mobitelu al ako je upotreba samo krenite skreni lijevo skreni desno dosli ste na odrediste onda sasvim solidno to uradi i mobitel (r)
-
milejovic1971
#40 Re: Navigacija - savjeti
koristim paralelno google maps i here, obje imaju mane i puno vrlina, uglavnom zadovoljan...da, nekad koristim i copilot live placenu verziju, ima i ona mana, ali je ok... sve na mobitelu...ne vidim da su losije od garmina koji imam kao GPS uredjaj, i koji sam nakon instaliranja ove 3 na mobitel odlozio u ladicu 
- Dope_Man
#41 Re: Navigacija - savjeti
Danasnji mobiteli imaju sasvim dobre chipove pa GPS na vecini nije problematican. Ja sam imao lose iskustvo samo sa LG G3 koji se mucio da me pronadje i da ''drzi konekciju''. Izgleda neka serijska greska jer je dosta bilo po forumima vezano za taj problem. Xperia L i Z5 me odlicno sluze, a i kod raje svasta od Samsunga do Alcatela radi odlicno tako da mislim da klasicne navigacije definitivno vise nema smisla uzeti jer nisu nista znacajno bolje.