Evolucija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Giordano

#1751 Re: EVOLUCIJA

Post by Giordano »

NIN wrote:
istocnjak wrote:
Može li iz ništa nastati nešto kao što tvrde evolucionisti? Direktno odgovori bez uvijanja.
Moze li iz nista nastati BOG kao sto tvrde kreacionisti? Direktno odgovori bez uvijanja.

:D
:roll:

Obojica ste u pravu,vrag vas odnio,samo sto evolucionisti nikada nisu tvrdili da nesto nastaje iz nista,niti ce! :zzzz:

istocnjak

#1752 Re: EVOLUCIJA

Post by istocnjak »

NIN wrote:
istocnjak wrote:
Može li iz ništa nastati nešto kao što tvrde evolucionisti? Direktno odgovori bez uvijanja.
Moze li iz nista nastati BOG kao sto tvrde kreacionisti? Direktno odgovori bez uvijanja.

Covjek je stvoren i ogranicen onim sto vidi pa tako teško shvata da Bog Uzvišeni oduvijek postoji.
NIN

#1753 Re: EVOLUCIJA

Post by NIN »

@istocnjak, dok se ne skontas, rekao bih ti jednu vrlo bitnu stvar koja je tebi vise nego strana: evolucionisti NE KAZU da nesto nastaje iz nicega! To je stav ovih tvojih! Evolucija se bavi RAZVOJEM necega vec postojeceg u nesto.

Cisto da razjasnimo nejasnoce.

istocnjak

#1754 Re: EVOLUCIJA

Post by istocnjak »

Giordano wrote:
NIN wrote:
istocnjak wrote:

Obojica ste u pravu,vrag vas odnio,samo sto evolucionisti nikada nisu tvrdili da nesto nastaje iz nista,niti ce! :zzzz:

Pa evolucionisti tvrde da se je materija sama od sebe stvorila što je apsurd. Zar ne?
madner

#1755 Re: EVOLUCIJA

Post by madner »

istocnjak wrote:
madner wrote:
Nije propala, nego se nadogradila. Ono sto je bilo tacno ostalo je tacno.
Isto kao sto je i Newtonova teorija "propala".
Gdje se je to teorija evolucije nadogradila? Navedi mi tačne podatke. Koliko znam proglašena je netacnom.
Pogledaj pod: Julian Huxley, Evolucija: Moderna Sinteza. Godina 1942. :roll:
NIN

#1756 Re: EVOLUCIJA

Post by NIN »

istocnjak wrote:
NIN wrote:
istocnjak wrote:

Covjek je stvoren i ogranicen onim sto vidi pa tako teško shvata da Bog Uzvišeni oduvijek postoji.
Jako dubokouman i kreativan odgovor. Nema sta, sve receno u jednoj recenici - Alfa i Omega. :lol:
istocnjak

#1757 Re: EVOLUCIJA

Post by istocnjak »

madner wrote:
istocnjak wrote:
madner wrote:
Nije propala, nego se nadogradila. Ono sto je bilo tacno ostalo je tacno.
Isto kao sto je i Newtonova teorija "propala".
Gdje se je to teorija evolucije nadogradila? Navedi mi tačne podatke. Koliko znam proglašena je netacnom.
Čitaš literaturu iz 1942? Ma pravo napredno i moderno razmišljanje. :lol:
NIN

#1758 Re: EVOLUCIJA

Post by NIN »

istocnjak wrote:Pa evolucionisti tvrde da se je materija sama od sebe stvorila što je apsurd. Zar ne?
Citas li ti ista sto ti ja pisem? Halo ba!
madner

#1759 Re: EVOLUCIJA

Post by madner »

istocnjak wrote:
madner wrote:
istocnjak wrote:
Pa ti svoj zivot krojis po jos starijoj literaturi :D
Epitop

#1760 Re: EVOLUCIJA

Post by Epitop »

Ima jedna priča kako je Musa Ćazim Čatić ležao pijan u kanalu pored ceste, a naišao efendija i pitao ga "Kako tako da završiš , ja sam te uputio u vjeru kada si bio dijete", a on mu odgovori "Koga ti uputiš efendija završi ko ja, a koga Allah dž.š on završi ko ti". Ja kao musliman vjerujem u Allaha dž.š i u sve ostalo što to podrazumijeva, a neko kao ateista ko ne vjeruje u Boga i sve što se podrazumijeva koliko god se ja trudio da mu dokažem suprotno sumnjam da će to prihvatiti bez volje Allaha dž.š.
Najgore je što se sve strane na forumu prepiru ovdje kao da su genetičari, antroplozi, hemičari, fizičari i istoričari u jednoj osobi, a pri tome najčešće povrijede druge i njegova uvjerenja.
istocnjak

#1761 Re: EVOLUCIJA

Post by istocnjak »

NIN wrote:@istocnjak, dok se ne skontas, rekao bih ti jednu vrlo bitnu stvar koja je tebi vise nego strana: evolucionisti NE KAZU da nesto nastaje iz nicega! To je stav ovih tvojih! Evolucija se bavi RAZVOJEM necega vec postojeceg u nesto.

Dobro objasni onda kako je "postojece" nastalo i kako se razvija u "nesto". Sam sebe pobijas.
NIN

#1762 Re: EVOLUCIJA

Post by NIN »

istocnjak wrote:
NIN wrote:@istocnjak, dok se ne skontas, rekao bih ti jednu vrlo bitnu stvar koja je tebi vise nego strana: evolucionisti NE KAZU da nesto nastaje iz nicega! To je stav ovih tvojih! Evolucija se bavi RAZVOJEM necega vec postojeceg u nesto.

Dobro objasni onda kako je "postojece" nastalo i kako se razvija u "nesto". Sam sebe pobijas.
Kako je postojece prvobitno nastalo nije tema kojom se bioloska evolucija bavi. Zans li ti citati uopste?
istocnjak

#1763 Re: EVOLUCIJA

Post by istocnjak »

Epitop wrote:Ima jedna priča kako je Musa Ćazim Čatić ležao pijan u kanalu pored ceste, a naišao efendija i pitao ga "Kako tako da završiš , ja sam te uputio u vjeru kada si bio dijete", a on mu odgovori "Koga ti uputiš efendija završi ko ja, a koga Allah dž.š on završi ko ti".
Jeste ovo dobro ... evolucionisti su decenijama indoktrinirani u materijalizam pa zato iskljucuju zdrav razum.
istocnjak

#1764 Re: EVOLUCIJA

Post by istocnjak »

NIN wrote:
istocnjak wrote:

Kako je postojece prvobitno nastalo nije tema kojom se bioloska evolucija bavi. Zans li ti citati uopste?
Naravno da znam citati ti si se zapetljao pa ne znas da odgovoris na jednostavno pitanje jer nema odgovora.
debela

#1765 Re: EVOLUCIJA

Post by debela »

dok je istocnjaka na forumu ne moze biti dosadno :D
NIN

#1766 Re: EVOLUCIJA

Post by NIN »

istocnjak wrote:
Epitop wrote:Ima jedna priča kako je Musa Ćazim Čatić ležao pijan u kanalu pored ceste, a naišao efendija i pitao ga "Kako tako da završiš , ja sam te uputio u vjeru kada si bio dijete", a on mu odgovori "Koga ti uputiš efendija završi ko ja, a koga Allah dž.š on završi ko ti".
Jeste ovo dobro ... evolucionisti su decenijama indoktrinirani u materijalizam pa zato iskljucuju zdrav razum.
:lol:

Bojim se da ceti dusmani napraviti rusvaj na Religiji ako se jos malo zadrzis na ovoj temi koja te, usput receno, nimalo ne interesuje.

Koja LEGENDA!
madner

#1767 Re: EVOLUCIJA

Post by madner »

Dobar je, ne zna o cemu se radi, sta objasnjava i ne zeli opste da zna.
Ali to ga ne sprijecava da kaze da je pogresna :thumbup: :D
istocnjak

#1768 Re: EVOLUCIJA

Post by istocnjak »

madner wrote:Dobar je, ne zna o cemu se radi, sta objasnjava i ne zeli opste da zna.
Pa ti si poznat da evoluiraš ljeti na Ferhadiji. :D
NIN

#1769 Re: EVOLUCIJA

Post by NIN »

madner wrote:
istocnjak wrote:
madner wrote:
Pa ti svoj zivot krojis po jos starijoj literaturi :D
Proleti mi ovo, ...koja propast... :lol: :lol: :lol:
Giordano

#1770 Re: EVOLUCIJA

Post by Giordano »

debela wrote:dok je istocnjaka na forumu ne moze biti dosadno :D

Ma kakvi bona,........,nejma teorije! :skoljka:

madner

#1771 Re: EVOLUCIJA

Post by madner »

istocnjak wrote:
madner wrote:Dobar je, ne zna o cemu se radi, sta objasnjava i ne zeli opste da zna.
Pa ti si poznat da evoluiraš ljeti na Ferhadiji. :D
Ne zachatavaj temu nebulozama.
Ustvari nisi nikad nista ni smisleno napisao, tako da je to malo previse za ocekivat. Samo nastavi. 8-)
JThomas

#1772 Re: EVOLUCIJA

Post by JThomas »

vi se raspravljate, tolike stranice priče i lafo argumenata nekih, a čovjek vam lijepo reče da je evolucija "u svijetu proglašena netačnom" :D

al ste nedokazni :lol: :D
Giordano

#1773 Re: EVOLUCIJA

Post by Giordano »

JThomas wrote:vi se raspravljate, tolike stranice priče i lafo argumenata nekih, a čovjek vam lijepo reče da je evolucija "u svijetu proglašena netačnom" :D

al ste nedokazni :lol: :D

Vala bas Tomo,to ti je prava!

istocnjak

#1774 Re: EVOLUCIJA

Post by istocnjak »

NIN wrote:
istocnjak wrote:
:lol:

Bojim se da ceti dusmani napraviti rusvaj na Religiji ako se jos malo zadrzis na ovoj temi koja te, usput receno, nimalo ne interesuje.

Koja LEGENDA!
Ma tamo je samo Liberalism a on je kao ti skeptik bez pravih argumenata ... samo šuplja.:D
NIN

#1775 Re: EVOLUCIJA

Post by NIN »

istocnjak wrote:Ma tamo je samo Liberalism a on je kao ti skeptik bez pravih argumenata ... samo šuplja.:D
Hajdemo ovako. Posto ti se ne svidja pitanje o sisnim bradavicama htio bih te priupitati sljedece, takodjer jako bitno pitanje koje se veze za temu o evoliciji tvojih predaka, a samim tim i mojih jel'. Naime, priupitao bih te odakle ti taj repic medju guzovima?

Post Reply