Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
@istocnjak, dok se ne skontas, rekao bih ti jednu vrlo bitnu stvar koja je tebi vise nego strana: evolucionisti NE KAZU da nesto nastaje iz nicega! To je stav ovih tvojih! Evolucija se bavi RAZVOJEM necega vec postojeceg u nesto.
Ima jedna priča kako je Musa Ćazim Čatić ležao pijan u kanalu pored ceste, a naišao efendija i pitao ga "Kako tako da završiš , ja sam te uputio u vjeru kada si bio dijete", a on mu odgovori "Koga ti uputiš efendija završi ko ja, a koga Allah dž.š on završi ko ti". Ja kao musliman vjerujem u Allaha dž.š i u sve ostalo što to podrazumijeva, a neko kao ateista ko ne vjeruje u Boga i sve što se podrazumijeva koliko god se ja trudio da mu dokažem suprotno sumnjam da će to prihvatiti bez volje Allaha dž.š.
Najgore je što se sve strane na forumu prepiru ovdje kao da su genetičari, antroplozi, hemičari, fizičari i istoričari u jednoj osobi, a pri tome najčešće povrijede druge i njegova uvjerenja.
NIN wrote:@istocnjak, dok se ne skontas, rekao bih ti jednu vrlo bitnu stvar koja je tebi vise nego strana: evolucionisti NE KAZU da nesto nastaje iz nicega! To je stav ovih tvojih! Evolucija se bavi RAZVOJEM necega vec postojeceg u nesto.
Cisto da razjasnimo nejasnoce.
Dobro objasni onda kako je "postojece" nastalo i kako se razvija u "nesto". Sam sebe pobijas.
NIN wrote:@istocnjak, dok se ne skontas, rekao bih ti jednu vrlo bitnu stvar koja je tebi vise nego strana: evolucionisti NE KAZU da nesto nastaje iz nicega! To je stav ovih tvojih! Evolucija se bavi RAZVOJEM necega vec postojeceg u nesto.
Dobro objasni onda kako je "postojece" nastalo i kako se razvija u "nesto". Sam sebe pobijas.
Kako je postojece prvobitno nastalo nije tema kojom se bioloska evolucija bavi. Zans li ti citati uopste?
Epitop wrote:Ima jedna priča kako je Musa Ćazim Čatić ležao pijan u kanalu pored ceste, a naišao efendija i pitao ga "Kako tako da završiš , ja sam te uputio u vjeru kada si bio dijete", a on mu odgovori "Koga ti uputiš efendija završi ko ja, a koga Allah dž.š on završi ko ti".
Jeste ovo dobro ... evolucionisti su decenijama indoktrinirani u materijalizam pa zato iskljucuju zdrav razum.
Kako je postojece prvobitno nastalo nije tema kojom se bioloska evolucija bavi. Zans li ti citati uopste?
Naravno da znam citati ti si se zapetljao pa ne znas da odgovoris na jednostavno pitanje jer nema odgovora.
Epitop wrote:Ima jedna priča kako je Musa Ćazim Čatić ležao pijan u kanalu pored ceste, a naišao efendija i pitao ga "Kako tako da završiš , ja sam te uputio u vjeru kada si bio dijete", a on mu odgovori "Koga ti uputiš efendija završi ko ja, a koga Allah dž.š on završi ko ti".
Jeste ovo dobro ... evolucionisti su decenijama indoktrinirani u materijalizam pa zato iskljucuju zdrav razum.
Bojim se da ceti dusmani napraviti rusvaj na Religiji ako se jos malo zadrzis na ovoj temi koja te, usput receno, nimalo ne interesuje.
JThomas wrote:vi se raspravljate, tolike stranice priče i lafo argumenata nekih, a čovjek vam lijepo reče da je evolucija "u svijetu proglašena netačnom"
Bojim se da ceti dusmani napraviti rusvaj na Religiji ako se jos malo zadrzis na ovoj temi koja te, usput receno, nimalo ne interesuje.
Koja LEGENDA!
Ma tamo je samo Liberalism a on je kao ti skeptik bez pravih argumenata ... samo šuplja.
istocnjak wrote:Ma tamo je samo Liberalism a on je kao ti skeptik bez pravih argumenata ... samo šuplja.
Hajdemo ovako. Posto ti se ne svidja pitanje o sisnim bradavicama htio bih te priupitati sljedece, takodjer jako bitno pitanje koje se veze za temu o evoliciji tvojih predaka, a samim tim i mojih jel'. Naime, priupitao bih te odakle ti taj repic medju guzovima?