Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Rasprave o vjerskim temama.
Gde si sad cica maco

#26 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by Gde si sad cica maco »

Naučnjaci su ljudi koji vise po Discoveryju i Historyju i čitaju Kuran.
Chisum

#27 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by Chisum »

JThomas wrote:nemate pojma, naučnjak je hibrid naučnika i nakurnjaka.
I meni nakurnjak prvi pade napamet. :lol: :lol: :lol:

Ovaj nesretni pokretac teme se iz dana u dan trudi da SAM SEBI dokaze nesto i odagna sumnje koje ga poderase po savovima... ali ne ide... vraca se svaki dan... :lol:

Al' ajde, evo sad su u naucnjaci tu, pa valjda nesto bude od toga.
KotromanichII

#28 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

Ovaj nesretni pokretac teme se iz dana u dan trudi da SAM SEBI dokaze nesto i odagna sumnje koje ga poderase po savovima... ali ne ide... vraca se svaki dan...
de molim te poskakiljaj me , da se i ja malo nasmijem :-)
odagna sumnje koje ga poderase po savovima
auu ma sumnje me poderase skroz, dabogda ga tebe poderale kao mene :lol:
KotromanichII

#29 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

Profesori astronomije i Kuran govore kako Smak Svijeta moze doci iznenada
riham

#30 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by riham »

Allah kaze u kuranu:

A ljudima se blizi cas polaganja racuna njihovih,a oni bezbrizni,ne mare za to.

Gdje se tacno nalazi ovaj ajet, da ne trazim ako znas?
hvala unaprijed
KotromanichII

#31 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

Allah kaze u kuranu:

hvala unaprijed
prvi ajet u suri vjerovjesnici

Allah kaze:

Ravnodusnost ljudi prema sudnjem danu

39. I pomeni ih na Dan tuge kada će biti s polaganjem računa završeno, a oni su ravnodušni bili i nisu vjerovali.

97. i približi se istinita prijetnja, tada će se pogledi nevjernika ukočiti. "Teško nama, mi smo prema ovome ravnodušni bili; mi smo sami sebi nepravdu učinili!’

Ali kad se stane pred Allaha nece niko smjeti pisnuti rijec od straha

105. A pitaju te o planinama, pa ti reci: "Gospodar moj će ih u prah pretvoriti i zasuti,
106. a mjesta na kojima su bile ravnom ledinom ostaviti,
107. ni udubina ni uzvisina na Zemlji nećeš vidjeti."
108. Toga dana će se oni glasniku odazvati, moraće ga slijediti i pred Milostivim glasovi će se stišati i ti ćeš samo šapat čuti
.

37. Gospodar nebesa i Zemlje i onoga što je između njih, Milostivi, kome neće smjeti niko prvi riječ prozboriti
38. na Dan kada Džibril i meleki budu u redove poredani, kada će samo onaj kome Milostivi dozvoli govoriti, a istinu će reći.
39. To je neizbježan Dan, pa ko hoće, Gospodaru svome će, kao utočištu, poći.

Sta ce covjek reci kad prvi put otvori oci na sudnjem danu poslije prozivljenja

16. Zar kada poumiremo i kada kosti i zemlja postanemo, zar ćemo mi, zaista, biti oživljeni
17. i naši preci davni?"
18. Reci: "Da, a bićete i poniženi!"
19. to će biti samo glas jedan, i svi će odjednom progledati
20. i reći: "Teško nama, ovo je – Sudnji dan!’
21. Da, ovo je Dan strašnog suda u koji vi niste vjerovali!
22. Sakupite nevjernike i one koji su se s njima družili i one kojima su se klanjali
23. mimo Allaha, i pokažite im put koji u džehennem vodi

Sta ce nevjernici reci kad prvi put ugledaju andjele/melek na sudnjem danu

21. Oni koji ne vjeruju da će pred Nas stati – govore: "Zašto nam se ne pošalju meleki ili zašto Gospodara svoga ne vidimo?" Oni su, zaista, u dušama svojim oholi, a u nepravičnosti su sve granice prešli.
22. Onoga Dana kada ugledaju meleke grešnici se neće radovati i uzviknuće: "Sačuvaj nas Bože!"

Covjekovo zestoko kajanje, grizanjem prstiju od muke zato sto se nije pridrzavao poslanika Muhammeda

23. I Mi ćemo pristupiti djelima njihovim koja su učinili u prah i pepeo ih pretvoriti.
24. Stanovnici dženneta će tog dana najbolje prebivalište i najljepše odmaralište imati.
25. A na Dan kada se nebo rastvori i samo tanak oblak pojavi i kada se meleki sigurno spuste,
26. toga dana će istinska vlast biti samo u Milostivoga, a biće to mučan dan za nevjernike.
27. Na Dan kada nevjernik prste svoje bude grizao govoreći: "Kamo sreće da sam se uz Poslanika pravog puta držao,
28. kamo sreće, teško meni, da toga i toga za prijatelja nisam uzeo,
29. on me je od Kur’ana odvratio nakon što mi je priopćen bio!" – a šejtan čovjeka uvijek ostavlja na cjedilu –
Last edited by KotromanichII on 07/09/2010 00:08, edited 2 times in total.
riham

#32 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by riham »

KotromanichII wrote:
Allah kaze u kuranu:

hvala unaprijed
prvi ajet u suri vjerovjesnici
Dovoljan je samo ovaj ajet onda kada je covjeku mrsko, ne da mu se, otici u djamiju ili obaviti obavezu!
Da nas Allah zastiti od lijenosti i nemoci. Amin!
KotromanichII

#33 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

Svadjanje nevjernika izmedju sebe na sudnjem danu pred Allahom

20. i u rog će se puhnuti – to je Dan kojim se prijeti –
21. i svako će doći, a s njim i vodić i svjedok.
22. "Ti nisi mario za ovo, pa smo ti skinuli koprenu tvoju, danas ti je oštar vid."
23. A drug njegov će reći: "Ovaj, pored mene, spreman je."
24. "Baci u džehennem svakog nezahvalnika, i nadžiju,
25. koji je branio da se čine dobra djela i koji je nasilnik i podozriv bio,
26. koji je pored Allaha u drugog boga vjerovao, - zato ga baci u patnju najtežu!"
27. A drug njegov će reći: "Gospodaru naš, ja ga nisam silom zaveo, sam je u velikoj zabludi bio."
28. "Ne prepirite se preda Mnom!" – reći će On – "još davno sam vam zaprijetio,

26. Ali, toga Dana oni će se sasvim prepustiti
27. i jedni drugima prebacivati:
"Vi st28. e nas varali"
29. "Nismo" – odgovoriće -, "nego vi niste htjeli vjrovati,
30. a nikakve vlasti nad vama nismo imali, obijestan narod ste bili
31. i riječ Gospodara našeg da ćemo, doista, kaznu iskusiti na nama se ispunila,
32. a u zabludu smo vas pozivali jer smo i sami u zabludi bili."
33. I oni će toga dana zajedno na muci biti,

Sejtan ce ljudima odrzati govor na sudnjem danu

22. I kada bude sve riješeno, šejtan će reći: "Allah vam je pravo obećanje dao, a ja sam svoja obećanja iznevjerio; ali, ja nisam nikakve vlasti nad vama imao, samo sam vas pozivao i vi ste mi se odazvali; zato ne korite mene, već sami sebe, niti ja mogu vama pomoći niti vi možete pomoći meni. Ja nemam ništa s tim što ste me prije smatrali Njemu ravnim." Nevjernike sigurno čeka bolna patnja.

Klecanje na koljenima na sudnjem danu

28. I vidjećeš sve narode kako na koljenima kleče; svaki narod biće prozvan prema svojoj Knjizi: "Danas ćete biti nagrađeni ili kažnjeni prema tome kako ste postupali!

Kad 4.9 milijardi meleka budu vukli lancima dzehenem na Sudnjem danu i kad ga narod i ostali meleci i dzinni ugledaju prestravit ce se, spominje se da ce se i najblizi Allahovi meleci prestraviti kad se pokaze dzehenem.

11. Oni, čak, i Čas oživljenja poriču, a Mi smo za one koji Čas oživljenja poriču pripremili vatru razbuktalu, -
12. kad od njih bude udaljena toliko da je mognu vidjeti, čuće kako gnjevna ključa i od bijesa huči,
13. a kad budu bačeni u nju, u tjesnac, vezanih ruku, propast će tamo prizivati.

i za kraj Allah kaze:

29. i reci: "Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće – neka vjeruje, a ko hoće – neka ne vjeruje!’ Mi smo nevjernicima pripremili vatru čiji će ih dim sa svih strana obuhvatiti; ako zamole pomoć, pomoći će im se tekućinom poput rastopljene kovine koja će lica ispeći. Užasna li pića i grozna li boravišta!

Da nas Allah sacuva dzehennema
Gde si sad cica maco

#34 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Džehennem velikim slovom.
KotromanichII

#35 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

Samo da dodam jos nesto, muslimani vjernici nece dozivjeti Smak svijeta, svi ce pomrijeti , Allah ce dati da svi muslimani vjernici pomru kako nebi osjetili strahote Smaka Svijeta.
Pikaboo

#36 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by Pikaboo »

Sta je sa ne muslimanima vjerinicima?Sta ce s njima biti?
KotromanichII

#37 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

ta blagodat umrijeti prije Smaka svijeta valjda ce njih zaobici , jer nista se nespominje u hadisu za njih
kad naidje taj lagani vjetar zahvatice vjernike nesto poput kihavice i svi ce pomrijeti, pa makar bili u bunkeru pod zemljom.

Da bi se racunao vjernikom moras slijediti zadnjeg bozijeg poslanika i kuran, jer ako neko kaze "ja sam krscanin vjernik", a sta ako je muhammed poslan od Boga i kuran zadnja Bozija knjiga koju treba cijelo covjcansvo da slijedi a ti nevjerujes, kako onda mozes biti smatran vjernikom. isto kao kad drzava donese novi zakon koji svi moraju slijediti, tako isto sa kuranom.
Pikaboo

#38 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by Pikaboo »

A sta ako vjerujem u Boga i normalno sam ljudsko bice koje se pomoli Bogu na svoj nacin i gdje god zeli i to je jedino sto mi je potrebno?Zar se zaista mogu zvati nevjernikom jer nemam niti jednu vijeru niti pridajem znacaja onome sto jedna crkva ili dzamija od mene zahtjevaju I onome sto je covjek kreirao da bi upravljao masama?
Mozda je ovo preduboka i presiroka tema koja se vecinOm zavrsi na los nacin.Nevjerujem da ce taj "vjetric"zaobici ovakve kao ja a zapuhnuti one koji idu i Bogomolju iz licemjerstva ....Vidimo se na sudnjem danu :)
KotromanichII

#39 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

A sta ako vjerujem u Boga i normalno sam ljudsko bice koje se pomoli Bogu na svoj nacin i gdje god zeli i to je jedino sto mi je potrebno?Zar se zaista mogu zvati nevjernikom jer nemam niti jednu vijeru niti pridajem znacaja onome sto jedna crkva ili dzamija od mene zahtjevaju I onome sto je covjek kreirao da bi upravljao masama?
/ evo nek ti Allah kaze na to tvoje pitanje

Allah kaze u kuranu;

''Reci (Muhammede): 'Ako Allaha volite, mene slijedite, i vas će Allah voljeti i grijehe vam oprostiti!' – a Allah prašta i samilostan je. Reci: 'Pokoravajte se Allahu i Poslaniku!' A ako oni glave okrenu – pa, Allah, zaista, ne voli nevjernike.'' (Ali Imran, 31.-32.)

sve ti je receno tu

Nevjerujem da ce taj "vjetric"zaobici ovakve kao ja a zapuhnuti one koji idu i Bogomolju iz licemjerstva ....Vidimo se na sudnjem danu
/ pa to nece biti ni po mojoj ni po tvojoj zelji, nego kako Allah kaze u kuranu, i kako je poslanik objasnio tako ce i biti

zaobici ovakve kao ja a zapuhnuti one koji idu i Bogomolju iz licemjerstva
/ pa ko je sta rekao za licemjere da ce oni dobro proci, oni ce najvise nastradati i prvi ce oni u dzehennem otici

Allah kaze za licemjere:

Licemjeri misle da će Allaha prevariti, i On će ih za varanje njihovo kazniti. Kada ustaju da molitvu obave, lijeno se dižu, i samo zato da bi se pokazli pred svijetom, a Allaha gotovo da i ne spomenu.
Karabaja

#40 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by Karabaja »

kotromaniću, dabogda ti ajfelov toranj zvekno od glavu kad dođe do smaka svijeta :D
HAVANA

#41 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by HAVANA »

:lol:
KotromanichII

#42 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

kotromaniću, dabogda ti ajfelov toranj zvekno od glavu kad dođe do smaka svijeta
pa kud me preseli u francusku :D

Znas ono "ako dodje do smaka svijeta odo ja u njemacku" :lol:
maslina

#43 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by maslina »

KotromanichII wrote:
ta blagodat umrijeti prije Smaka svijeta valjda ce njih zaobici , jer nista se nespominje u hadisu za njih
kad naidje taj lagani vjetar zahvatice vjernike nesto poput kihavice i svi ce pomrijeti, pa makar bili u bunkeru pod zemljom.

Da bi se racunao vjernikom moras slijediti zadnjeg bozijeg poslanika i kuran, jer ako neko kaze "ja sam krscanin vjernik", a sta ako je muhammed poslan od Boga i kuran zadnja Bozija knjiga koju treba cijelo covjcansvo da slijedi a ti nevjerujes, kako onda mozes biti smatran vjernikom. isto kao kad drzava donese novi zakon koji svi moraju slijediti, tako isto sa kuranom.
Pa vidiš, prijatelju, ja sam onda u banani. Izlazim iz svih grupa koje si ti zadao. A opet nešto kontam, bar sam pravopis savladao kako treba.
KotromanichII

#44 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

Kad smo vec kod smaka svijeta, pa on se moze desiti u ovom stoljecu kako su krenuli predznaci, i ne samo to nego galilejsko ostrvo kad presusi ocekuj Dedzdzala, a galilejsko jezero je pocelo da presusuje i sad je ispod nivo crvene linije, i TV i novine su o tome obavjestavale. A kad se dedzdzal pojavi dzaba vjerovanje i klanjanje ako do tad covjek nije klanjao i vjerovao. moze se poselamiti sa dzennetom. I jos nesto Sudnji dan moze doci u ovom trenu dok ovo citas, dovoljno je da melek smrti kaze da ti dusa izadje, a poslije ti nemas pojma o protoku vremena, i eto te vec na sudnjem danu , a Allah najbolje zna.
Last edited by KotromanichII on 07/09/2010 15:53, edited 1 time in total.
Pikaboo

#45 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by Pikaboo »

Ti garant spavas sa upaljenim svjetlom .Samog sebe plasis.Ti nam dodjes ko neki glasnik sudnjeg dana,sav si opsjednut ovim.
KotromanichII

#46 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by KotromanichII »

Ti garant spavas sa upaljenim svjetlom .Samog sebe plasis.Ti nam dodjes ko neki glasnik sudnjeg dana,sav si opsjednut ovim.
hahaha dobar si :D

pa allah upozorava na svakom koraku u kuranu o sudnjem danu , kako bi se covjek pripremio, po tebi je onda i Allah opsjednut sa sudnjim danom po toj logici????

Ako podsjetim malo covjeka na kuranske ajete, nece naskoditi sigurno. Pa vidis Sudnji dan nije strasan ukoliko si vjernik , jer neki ljudi ce na sudnjem danu nasmijani biti , bez tuge i straha.

Kao sto poslanik kaze u jednom hadisu:
Pristalicama La ilahe illallah nece biti neugodno i neobicno prilikom smrti, niti u kaburu(mezaru), niti prilikom prozivljavanja. Kao da ih vidim kako prilikom najave Sudnjeg dana otresaju prasinu sa lica i govore:
035:034. "Hvaljen neka je Allah" - govoriće - "koji je od nas tugu odstranio - Gospodar naš, zaista, mnogo prašta i blagodaran je

Allah kaze:

„Neka lica tog Dana bit će blistava, nasmijana, radosna“ ('Abese: 38,39).

E pa zato ja ovo i pisem o sudnjem danu, da upravo ti ili neko drugi, kad se bude drzao vjere bude u ovoj skupini a ne

Oborenih pogleda i sasvim poniženi bit će nevjernici“ (El-Kalem: 42);
„Neka ‎lica toga dana će čađava biti“ (El-Kijame: 24).

Znaci ukoliko si vjernik, smak svijeta , sudnji dan i ostalo nije toliko strasno kao nevjernicima koje ce do ludila dovoditi
Pikaboo

#47 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by Pikaboo »

ON nam je dao jedno upozorenje koje stoji zapisano,ali ti.....uh... ti si se pravo zadao . :)
Preporucujem ti da nadjes i procitas knjigu "7 dana do apokalipse" od Benedikta.Sigurna sam da ce ti se svidjeti.Evo ti link pa je nadji ako je nisi procitao.Bas je o sudnjem danu.

http://sites.google.com/site/cicilendbiblioteka/
Nuclear Winter

#48 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by Nuclear Winter »

Karabaja wrote:kotromaniću, dabogda ti ajfelov toranj zvekno od glavu kad dođe do smaka svijeta :D
Prije će mu fahrin "TORANJ" pasti na glavu.Ovaj dalje od pazarića nije mrdnuo niti će do "smaka" svijeta :lol:
Gde si sad cica maco

#49 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Kotromanich će za vreme Smaka svijeta na forumu ljude ubjeđivati u postojanje boga.
bez_ideje

#50 Re: Naucnjaci i Kuran opisuju Smak svijeta na isti nacin, video

Post by bez_ideje »

Kotromanic ce prezivjeti smak svijeta :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Locked