... i menje strasno nervira kad neko npr kaze 5 marki
naucite molim vas!!
- atko
#26 Re: naucite molim vas!!
@oktobar07 i u prvu si i nisi ... jebi ga ovo je kao virtuakni kafic ... zamisli sad da raja u nekom kaficu dodje i sekspirovsi prica... ali opet s druge strane ta zajebancija predje u naviku .... a ima stvari sa kojim se ni ne zajebava ... ipak si ti vise u pravu
... ja kad se zajebavam obicno naglasim da raja znOde
... ali svakodnevno i brzo tipkanje unisti gramatiku i sve zivo sto jest jest 
-
pupa hava
#27 Re: naucite molim vas!!
Mere i k'o i ko'....madnessa wrote:i apostrof ide na mjesto slova koje je izostavljeno... pa je "k'o", a ne "ko' "....
zareze ne smijem ni spominjati...
npr. Dosla kona juce saba'ile ko' mene, pa smo svasta nesta
- Vitamin C
#28 Re: naucite molim vas!!
madnessa wrote:Vitamin C wrote:
Definitivno ''nešta''.pupa hava wrote:Nesto ili nesta je truhlo?Vitamin C wrote:Kako? Na jedno veliko ''Kako?'' koje se tiče Bosne i njenih intrigantnih kuriozuma, a uključuje i ovo sitničavo pitanje, vjerovatno nikada odgovor dobiti nećemo. Nešto je truhlo u državi bosanskoj, i to pra'o truhlo, ali ne mari, već uživaj. Uživaj.Nemoj misliti da je sve onakvim kako ga vidiš ovdje na forumu: nekome je mrsko držati se pravila, neko smatra da je nevažno, neko nema vremena i ne obraća pažnju. Meni forumanje dobro dođe, jer se zarezi, dijakritički znaci, upitnici i uskličnici uvježbavaju za nešto važnije od samog forumanja.
- madnessa
#29 Re: naucite molim vas!!
ih da je komsija vjerovala bi' da moRe... ovako ne vjerujem...pupa hava wrote:Mere i k'o i ko'....
npr. Dosla kona juce saba'ile ko' mene, pa smo svasta nestaradile!
-
pupa hava
#30 Re: naucite molim vas!!
Primjer je samo teoretski, praksa je nesta sasvim drugo!madnessa wrote:ih da je komsija vjerovala bi' da moRe... ovako ne vjerujem...pupa hava wrote:Mere i k'o i ko'....
npr. Dosla kona juce saba'ile ko' mene, pa smo svasta nestaradile!
- madnessa
#31 Re: naucite molim vas!!
ja sam ti u OtOj praksi gora neg' u teoriji...pupa hava wrote:Primjer je samo teoretski, praksa je nesta sasvim drugo!
- Vitamin C
#32 Re: naucite molim vas!!
Pitaše Muju kako se kaže, ''može'' ili ''more''. Mujo odgovori: ''Mere oboje'', što vrlo lijepo govori o svestranosti i neograničenosti našijeh jezika.

-
pupa hava
#33 Re: naucite molim vas!!
e, to je vec nesta trece...madnessa wrote:ja sam ti u OtOj praksi gora neg' u teoriji...pupa hava wrote:Primjer je samo teoretski, praksa je nesta sasvim drugo!
-
pupa hava
#34 Re: naucite molim vas!!
Zakljucak:atko wrote:@oktobar07 i u prvu si i nisi ... jebi ga ovo je kao virtuakni kafic ... zamisli sad da raja u nekom kaficu dodje i sekspirovsi prica... ali opet s druge strane ta zajebancija predje u naviku .... a ima stvari sa kojim se ni ne zajebava ... ipak si ti vise u pravu![]()
![]()
... i menje strasno nervira kad neko npr kaze 5 marki... ja kad se zajebavam obicno naglasim da raja znOde
... ali svakodnevno i brzo tipkanje unisti gramatiku i sve zivo sto jest jest
@oktobar je nesto u pravu, a nesta i nije....
- Vitamin C
#35 Re: naucite molim vas!!
Nešta sam večeras dobro muzički raspoložen.

Na primjer, ova je pjesma jezički apsolutno bez greške.

Na primjer, ova je pjesma jezički apsolutno bez greške.
- -danTe-
#36 Re: naucite molim vas!!
odlican primjer...Vitamin C wrote:Nešta sam večeras dobro muzički raspoložen.![]()
Na primjer, ova je pjesma jezički apsolutno bez greške.![]()
a sto se tice teme:
- madnessa
#37 Re: naucite molim vas!!
ako nista znam brojat do 10... ima i nesta cetvrto, peto... mozda ima i preko deset, al dotle nisam jos dobacila...pupa hava wrote:e, to je vec nesta trece...
![]()
-
modesti
#39 Re: naucite molim vas!!
Slažem se u potpunosti sa svim što je jOFLA napisao/la osim sa sljedećim:
Osim toga, naziv teme nije ispravno napisan. Ne piše se "naučite molim vas" već "naučite, molim vas".
ako ćemo već po Vuku, Haliloviću i ostalima.
Anksioznost se na našem jeziku prevodi kao tjeskoba ili "lebdeći strah". Budući da je grupa poremećaja nazvana Anksiozni poremećaji, nezgodno je da se ta grupa zove Tjeskobni poremećaji (meni lično smiješno zvuči) a odavno je termin anksioznost prihvaćen u našem jeziku (kao i u strukovnom).jOFLA wrote:ili npr: pati od anksioznosti
Osim toga, naziv teme nije ispravno napisan. Ne piše se "naučite molim vas" već "naučite, molim vas".
- Ateista
#40 Re: naucite molim vas!!
Ne mozes govoriti o forumu uopsteno vec o podforumima i temama pojedinacno.mima wrote:oktobar07 wrote:para i oci i usi, ne znam kako tebi ne smeta, ali hajde.mima wrote:Pa nemoj ni citat.......sta ti je....opusti se ...nismo u skoli............
kad vec spomenu skolu, kako je moguce da danas vecina raje ne zna pravilno napisati rijec "nesto"?
kako je moguce zavrsiti osnovnu skolu i to ne nauciti?
to meni nije jasno.
Ja prosto ne mogu da vjerujem da vecina forumasa forum dozivljava ozbiljno..........necjerovatno.
Neke teme su definitivno zajebancija i treba ih tako dozivljavati, ali ima i jako ozbiljnih tema i njih treba dozivljavati ozbiljno.
Onaj ko ne voli zajebancije neka se drzi ozbiljnih tema, ko ne voli ozbiljne teme neka se drzi zajebancija, vrlo jednostavno.
- demetra22
#41 Re: naucite molim vas!!
Pfff!!! Men je, naprimjer, furka govoriti "nesta" i ne limze a menjati u o. Tacka.
-
Ne pada mi na pamet
#42 Re: naucite molim vas!!
I Jofla, kako se na nasem kaze konekcija? Spoj? Kao u: "Kakav ti je danas spoj na internet?", ili tacnije "Kakav ti je danas spoj na međumrežu?".
- Vitamin C
#43 Re: naucite molim vas!!
Meni je super. Jučer nije bio baš nešto ekstra.Ne pada mi na pamet wrote:I Jofla, kako se na nasem kaze konekcija? Spoj? Kao u: "Kakav ti je danas spoj na internet?", ili tacnije "Kakav ti je danas spoj na međumrežu?".
-
Ne pada mi na pamet
#44 Re: naucite molim vas!!
I meni je juce spoj bio los. Ne znam jeli do mene ili je medjumreza u pitanju.Vitamin C wrote:Meni je super. Jučer nije bio baš nešto ekstra.Ne pada mi na pamet wrote:I Jofla, kako se na nasem kaze konekcija? Spoj? Kao u: "Kakav ti je danas spoj na internet?", ili tacnije "Kakav ti je danas spoj na međumrežu?".
- Zlocin&Kazna
#45 Re: naucite molim vas!!
Vitamin C wrote:ocamog nek si im reko il rekla tako treba svaka cast ja se podahkad slagiram od ne pravopisa pa covjece niko nepise kako treba vec samo kako netreba drago mi je sto postoji neko ko nenepostuje pravopis ko da je pravo mutav u pravu si nekaze se nesto vec nesta ko alesandro nesta iz milana mene takode najvise nervira kada koriste one neke afri kako vec pravo retardirano to kod pravih jezika nema vec imaju prava slova ko w y x i slicno nervira me i kada ljudi koriste tacke i zareze i upitnike i one uzvicnike sta ce mu kog vraga to samo prekida i sjece misao tako nek si im reko il rekla svaka ti dala il ti svaki dao................................................
- al_akhisari
#46 Re: naucite molim vas!!
Taman se pitam, sta se krije pod naslovom...kad onooktobar07 wrote:dajte molim vas vise ljudi naucite:
kaze se "nešto", a ne "nešta". molim vas ko' Boga.
Samo lagahno...
-
cikular
#47 Re: naucite molim vas!!
Bolje je "veza".Ne pada mi na pamet wrote:I Jofla, kako se na nasem kaze konekcija? Spoj? Kao u: "Kakav ti je danas spoj na internet?", ili tacnije "Kakav ti je danas spoj na međumrežu?".
Npr. "Kakva ti je veza na netu?"
- therrarrius
#48 Re: naucite molim vas!!
Hebla te nešta u temu.
-
pupa hava
#49 Re: naucite molim vas!!
(tajna) konekcijaNe pada mi na pamet wrote:I Jofla, kako se na nasem kaze konekcija? Spoj? Kao u: "Kakav ti je danas spoj na internet?", ili tacnije "Kakav ti je danas spoj na međumrežu?".
http://www.youtube.com/watch?v=d9YFrQESBGE
- amrica
#50 Re: naucite molim vas!!
oktobar07 wrote:to uopste nije relevantno.mima wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem da vecina forumasa forum dozivljava ozbiljno..........necjerovatno.
sta je ovdje relevantno jeste to da onaj koji zavrsi 5 razreda osnovne skole MORA da zna kako se kaze veoma prosta rijec "nesto".
Ako ti ne bude mrsko, procitaj (zatvorenu) temu: PRopao IT computers, ko je sljedeci? na pdf ekonomija. Obrati paznju na branitelje (braniteljice) lika i djela vlasnika te firme. Toliko nepismenosti da ces se ti rasplakati
Ovo nestA umjesto nesto je uobicjeno u neobaveznom govoru ili forumskoj zezi. Malo ko od nas ce to upotrijebiti u nekom ozbiljnom razgovoru, poslovno, na ispitu....