kaze se "nešto", a ne "nešta". molim vas ko' Boga.
naucite molim vas!!
- oktobar07
#1 naucite molim vas!!
dajte molim vas vise ljudi naucite:
- JThomas
#2 Re: naucite molim vas!!
moja nana kaže "nešta".
šta'š sad?
šta'š sad?
- madnessa
#3 Re: naucite molim vas!!
i apostrof ide na mjesto slova koje je izostavljeno... pa je "k'o", a ne "ko' ".... 
zareze ne smijem ni spominjati...
zareze ne smijem ni spominjati...
-
*mima*
#4 Re: naucite molim vas!!
oktobar07 wrote:dajte molim vas vise ljudi naucite:
Ti nas nesta ucis?
- madnessa
#5 Re: naucite molim vas!!
mi sve znODemo, jelDe?mima wrote:Ti nas nesta ucis?
- oktobar07
#6 Re: naucite molim vas!!
pa tacno, ali to je obicna tipografska greska, nebitno.madnessa wrote:i apostrof ide na mjesto slova koje je izostavljeno... pa je "k'o", a ne "ko' "....
cinjenica je da vecina raje na forumu ne zna pravilno napisati rijec "nesto", sto ukazuje na to da nije tipografska greska vec neznanje.
muka mi je vise citati temu za temom sa izvrnutim rijecima.
- viva_castro
#7 Re: naucite molim vas!!
Bogohulno je, nezahvalno i strasno ruzno moliti bilo koga kao što moliš Boga.
Baš ružno i zvuči.
Baš ružno i zvuči.
-
*mima*
#8 Re: naucite molim vas!!
Pa nemoj ni citat.......sta ti je....opusti se ...nismo u skoli............
- Vitamin C
#9 Re: naucite molim vas!!
ocamog nek si im reko il rekla tako treba svaka cast ja se podahkad slagiram od ne pravopisa pa covjece niko nepise kako treba vec samo kako netreba drago mi je sto postoji neko ko nenepostuje pravopis ko da je pravo mutav u pravu si nekaze se nesto vec nesta ko alesandro nesta iz milana mene takode najvise nervira kada koriste one neke afri kako vec pravo retardirano to kod pravih jezika nema vec imaju prava slova ko w y x i slicno nervira me i kada ljudi koriste tacke i zareze i upitnike i one uzvicnike sta ce mu kog vraga to samo prekida i sjece misao tako nek si im reko il rekla svaka ti dala il ti svaki dao................................................
- madnessa
#10 Re: naucite molim vas!!
ljudi na ovom forumu su velika raja i ne zamijeraju jedni drugim stamparske i gramaticke greske. vise se gleda smisao posta nego nacin na koji je napisan. mnogo je namjernih i nenamjernih gresaka koje ces vidjeti na forumu, ali ne treba se previse sekirati oko toga. ovo je vid zabave, ugodnog virtualnog razgovora i dovoljno je opustiti se i biti otvoren ka nesavrsenostima drugih ucesnika.
@Vitamin C: š'o Si To neJvozaN? ne MoJJ da sE NeLwiLas...
@Vitamin C: š'o Si To neJvozaN? ne MoJJ da sE NeLwiLas...
-
*mima*
#11 Re: naucite molim vas!!
Vitamin C wrote:ocamog nek si im reko il rekla tako treba svaka cast ja se podahkad slagiram od ne pravopisa pa covjece niko nepise kako treba vec samo kako netreba drago mi je sto postoji neko ko nenepostuje pravopis ko da je pravo mutav u pravu si nekaze se nesto vec nesta ko alesandro nesta iz milana mene takode najvise nervira kada koriste one neke afri kako vec pravo retardirano to kod pravih jezika nema vec imaju prava slova ko w y x i slicno nervira me i kada ljudi koriste tacke i zareze i upitnike i one uzvicnike sta ce mu kog vraga to samo prekida i sjece misao tako nek si im reko il rekla svaka ti dala il ti svaki dao................................................
Oooooooooooooooo..koji pravopis................ti ko Vuk Stefanovic Karadjic
- oktobar07
#12 Re: naucite molim vas!!
para i oci i usi, ne znam kako tebi ne smeta, ali hajde.mima wrote:Pa nemoj ni citat.......sta ti je....opusti se ...nismo u skoli............
kad vec spomenu skolu, kako je moguce da danas vecina raje ne zna pravilno napisati rijec "nesto"?
kako je moguce zavrsiti osnovnu skolu i to ne nauciti?
to meni nije jasno.
- Vitamin C
#13 Re: naucite molim vas!!
There are two important things to remember
about learning any new language
one, be interested in the people
their country and language
want to learn it
Two, practice it as often as you can
nothing is more effective
than creating a friendly atmosphere
and nothing flatters people more
than when a foreigner
tries to speak their language
Remember, knowing the language
is the best way of knowing the country
and enjoying it more
about learning any new language
one, be interested in the people
their country and language
want to learn it
Two, practice it as often as you can
nothing is more effective
than creating a friendly atmosphere
and nothing flatters people more
than when a foreigner
tries to speak their language
Remember, knowing the language
is the best way of knowing the country
and enjoying it more
- Vitamin C
#14 Re: naucite molim vas!!
Ja to samo majo. Nemoj se jutiti.madnessa wrote:@Vitamin C: š'o Si To neJvozaN? ne MoJJ da sE NeLwiLas...
-
*mima*
#15 Re: naucite molim vas!!
oktobar07 wrote:para i oci i usi, ne znam kako tebi ne smeta, ali hajde.mima wrote:Pa nemoj ni citat.......sta ti je....opusti se ...nismo u skoli............
kad vec spomenu skolu, kako je moguce da danas vecina raje ne zna pravilno napisati rijec "nesto"?
to meni nije jasno.
Ja prosto ne mogu da vjerujem da vecina forumasa forum dozivljava ozbiljno..........necjerovatno.
- Vitamin C
#16 Re: naucite molim vas!!
Kako? Na jedno veliko ''Kako?'' koje se tiče Bosne i njenih intrigantnih kuriozuma, a uključuje i ovo sitničavo pitanje, vjerovatno nikada odgovor dobiti nećemo. Nešto je truhlo u državi bosanskoj, i to pra'o truhlo, ali ne mari, već uživaj. Uživaj.oktobar07 wrote:para i oci i usi, ne znam kako tebi ne smeta, ali hajde.mima wrote:Pa nemoj ni citat.......sta ti je....opusti se ...nismo u skoli............
to meni nije jasno.
- oktobar07
#17 Re: naucite molim vas!!
to uopste nije relevantno.mima wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem da vecina forumasa forum dozivljava ozbiljno..........necjerovatno.
sta je ovdje relevantno jeste to da onaj koji zavrsi 5 razreda osnovne skole MORA da zna kako se kaze veoma prosta rijec "nesto".
- madnessa
#19 Re: naucite molim vas!!
na tebe?! nikad!!! zabrinu' se da ti nije nestA bilo, pa napisa onako dug referat...Vitamin C wrote:Ja to samo majo. Nemoj se jutiti.![]()
- Vitamin C
#20 Re: naucite molim vas!!
madnessa wrote:na tebe?! nikad!!! zabrinu' se da ti nije nestA bilo, pa napisa onako dug referat...Vitamin C wrote:Ja to samo majo. Nemoj se jutiti.![]()
-
*mima*
#21 Re: naucite molim vas!!
oktobar07 wrote:to uopste nije relevantno.mima wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem da vecina forumasa forum dozivljava ozbiljno..........necjerovatno.
sta je ovdje relevantno jeste to da onaj koji zavrsi 5 razreda osnovne skole MORA da zna kako se kaze veoma prosta rijec "nesto".
A sta u stvari tebe briga kako ja npr pisem? Stvarno covjece opusti se.....
- oktobar07
#24 Re: naucite molim vas!!
nije mene briga kako ti pises, mene brine kako vecina pise.mima wrote:A sta u stvari tebe briga kako ja npr pisem? Stvarno covjece opusti se.....
pravopis je ovdje i najmanje bitan.
mnogo su bitnije druge karakteristike naseg drustva koje mozemo saznati iz neznanja izgovora rijeci "nesto".
-
pupa hava
#25 Re: naucite molim vas!!
Nesto ili nesta je truhlo?Vitamin C wrote:Kako? Na jedno veliko ''Kako?'' koje se tiče Bosne i njenih intrigantnih kuriozuma, a uključuje i ovo sitničavo pitanje, vjerovatno nikada odgovor dobiti nećemo. Nešto je truhlo u državi bosanskoj, i to pra'o truhlo, ali ne mari, već uživaj. Uživaj.oktobar07 wrote:
to meni nije jasno.Nemoj misliti da je sve onakvim kako ga vidiš ovdje na forumu: nekome je mrsko držati se pravila, neko smatra da je nevažno, neko nema vremena i ne obraća pažnju. Meni forumanje dobro dođe, jer se zarezi, dijakritički znaci, upitnici i uskličnici uvježbavaju za nešto važnije od samog forumanja.