NATJEČAJ ZA MLADE U PISANJU ESEJA -- $5000 !!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
repeater

#1 NATJEČAJ ZA MLADE U PISANJU ESEJA -- $5000 !!

Post by repeater »

SVJETSKA BANKA POKREĆE GLOBALNI NATJEČAJ ZA MLADE U PISANJU ESEJA za 2007. god.

Najbolji sastavi će osvojiti nagrade u vrijednosti do 5,000 USD i biti predstavljeni na konferenciji ABCDE koja će se održati u Sloveniji u maju

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina, 7. februar 2007. god. – Svjetska banka poziva sve zainteresirane mlade ljude iz Bosne i Hercegovine da učestvuju u godišnjem natjecanju Svjetske banke u pisanju sastava (eseja) i da tako razmijene svoja iskustva i ideje o borbi protiv korupcije. Najbolji sastavi koji opisuju načine na koji korupcija utječe na mlade i kako se boriti protiv nje bit će nagrađeni sa 5,000 USD odnosno 1,000 USD.

Proces dostave radova za Natječaj u pisanju sastava 2006. je u potpunosti zasnovan na Internetu, i svi zainteresirani mogu naći odgovarajuće linkove i informacije preko lokalne Internet stranice Svjetske banke: http://www.worldbank.ba. Ranijih godina, ovo redovno natjecanje Svjetske banke privuklo je nekoliko milijuna Internet posjetitelja, dok je nekoliko tisuća sastava pristiglo iz cijelog svijeta. Jedan od finalista tokom natjecanja 2005 bio je student iz Sarajeva, Safet Hadzimuhamedovic, sa svojim sastavom o značaju tolerancije u suvremenom svijetu.

Sastavi koji će osvojiti nagradu na natjecanju 2007. birat će se po svojoj originalnosti, jasnoći i korištenju konkretnih prijedloga vezanih za temu. Mladi su slobodni da razvijaju svoje sastave kako god žele da bi postigli veću uvjerljivost. Rok za podnošenje sastava je 15. mart. Finalisti će se proglasiti 20. aprila, te će biti pozvani da predstave svoje radove na završnoj ceremoniji dodjele nagrada na ABCDE konferenciji koja će se održati na Bledu, Slovenija, 18. maja 2007. godine.

Godišnji globalni natječaj Svjetske banke u pisanju sastava ima nekoliko jednostavnih pravila, među kojima su slijedeća: učesnici moraju imati između 18 i 25 godina; svaki učesnik može dostaviti samo jedan sastav; sastavi ne smiju biti duži od 10 strana (maksimalno 4,000 riječi, pisane proredom 1.5); sastavi se mogu dostavljati samo putem Interneta (online), na engleskom, francuskom ili španjolskom, i uz svaki sastav mora ići sažetak (maksimalno jedna strana), na osnovu kojega će žiri izvršiti pred-selekciju.
pitt

Post by pitt »

nadam se da ce se forumashi i forumashice odazvat ovome natjecaju i osvojiti nagrade. Znam da ima jako nadarenih i zelim im puno srece. :thumbup:
EI Presidente

Post by EI Presidente »

pa ovo je za Bosance laganini, posto su korumpirani svi cimbenici...od premijera pa do postara :D

to jedan tipicni forumas moze poderat uz kafu :D

al ko da gledam otici ce nagrada u dijasporu :lol:
Ivy

Post by Ivy »

pitte,

zeznuse me za godine...a znas kako volim osvajat nagrade!!! :D
repeater

Post by repeater »

Ivy wrote:pitte,

zeznuse me za godine...a znas kako volim osvajat nagrade!!! :D
napises esej za 'mladju' frendicu, kasnije podijelite lovu. :oops: :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

pitt wrote:nadam se da ce se forumashi i forumashice odazvat ovome natjecaju i osvojiti nagrade. Znam da ima jako nadarenih i zelim im puno srece. :thumbup:
Da. Mislim da je ovaj forum izbrusio buduca mega-pera nase bogate esejistike. Nadarenih ima i previse, a ni tema nije problem - svi se u sve perfektno razumiju. Go west. :D
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Ako nekom treba dobar recept za cevapcice, neka mi se javi na ppImage
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

dobar nacin da se klepi 5000 larado...pa eto kaze, ne moze se zaraditi :D
pitt

Post by pitt »

Hierarchia wrote:
pitt wrote:nadam se da ce se forumashi i forumashice odazvat ovome natjecaju i osvojiti nagrade. Znam da ima jako nadarenih i zelim im puno srece. :thumbup:
Da. Mislim da je ovaj forum izbrusio buduca mega-pera nase bogate esejistike. Nadarenih ima i previse, a ni tema nije problem - svi se u sve perfektno razumiju. Go west. :D
znam da se par forumashica bavi novinarstvom ili knjizevnoscu i mislim da za njioh ovo ne bi trebao biti problem. Puno srece i samo naprijed :thumbup:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

pitt wrote:
Hierarchia wrote:
znam da se par forumashica bavi novinarstvom ili knjizevnoscu i mislim da za njioh ovo ne bi trebao biti problem. Puno srece i samo naprijed :thumbup:
I ja se pridruzujem poklicima ohrabrenja. Tu makar mora doci do hiperprodukcije supljiranja. :-)
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

The site you are trying to access is not available at this time. We are working to resolve the problem. Please try again later.

najvise volim ove pokusaje, koji veze nemaju sa mojim obrazovanjem...i uvijek upale :D :D

hvala na infosu, repeater

ne vidim dobno ogranicenje :?
razmazena

#12 Re: NATJEČAJ ZA MLADE U PISANJU ESEJA -- $5000 !!

Post by razmazena »

repeater wrote:
Godišnji globalni natječaj Svjetske banke u pisanju sastava ima nekoliko jednostavnih pravila, među kojima su slijedeća: učesnici moraju imati između 18 i 25 godina; svaki učesnik može dostaviti samo jedan sastav; sastavi ne smiju biti duži od 10 strana (maksimalno 4,000 riječi, pisane proredom 1.5); sastavi se mogu dostavljati samo putem Interneta (online), na engleskom, francuskom ili španjolskom, i uz svaki sastav mora ići sažetak (maksimalno jedna strana), na osnovu kojega će žiri izvršiti pred-selekciju.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

:D vidi stvarno...imam jos fore :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

zmijaIzmaj wrote::D vidi stvarno...imam jos fore :D
e nemam fore vise :( umalo da se izradim i napisem esej :D
Participants must be between 18 and 25 years of age (born 1982 - 1989).

:( :D

eto pozurite ko jos nije stigao da napise, do 15. marta rok! :oops: :D
amrino

Post by amrino »

zmijaIzmaj wrote:
zmijaIzmaj wrote::D vidi stvarno...imam jos fore :D
e nemam fore vise :( umalo da se izradim i napisem esej :D
Participants must be between 18 and 25 years of age (born 1982 - 1989).

:( :D

eto pozurite ko jos nije stigao da napise, do 15. marta rok! :oops: :D
:(

I am OLD..........
bc_chupo

#16 Re: NATJEČAJ ZA MLADE U PISANJU ESEJA -- $5000 !!

Post by bc_chupo »

repeater wrote:
SVJETSKA BANKA POKREĆE GLOBALNI NATJEČAJ ZA MLADE U PISANJU ESEJA za 2007. god.

Najbolji sastavi će osvojiti nagrade u vrijednosti do 5,000 USD i biti predstavljeni na konferenciji ABCDE koja će se održati u Sloveniji u maju

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina, 7. februar 2007. god. – Svjetska banka poziva sve zainteresirane mlade ljude iz Bosne i Hercegovine da učestvuju u godišnjem natjecanju Svjetske banke u pisanju sastava (eseja) i da tako razmijene svoja iskustva i ideje o borbi protiv korupcije. Najbolji sastavi koji opisuju načine na koji korupcija utječe na mlade i kako se boriti protiv nje bit će nagrađeni sa 5,000 USD odnosno 1,000 USD.

Proces dostave radova za Natječaj u pisanju sastava 2006. je u potpunosti zasnovan na Internetu, i svi zainteresirani mogu naći odgovarajuće linkove i informacije preko lokalne Internet stranice Svjetske banke: http://www.worldbank.ba. Ranijih godina, ovo redovno natjecanje Svjetske banke privuklo je nekoliko milijuna Internet posjetitelja, dok je nekoliko tisuća sastava pristiglo iz cijelog svijeta. Jedan od finalista tokom natjecanja 2005 bio je student iz Sarajeva, Safet Hadzimuhamedovic, sa svojim sastavom o značaju tolerancije u suvremenom svijetu.

Sastavi koji će osvojiti nagradu na natjecanju 2007. birat će se po svojoj originalnosti, jasnoći i korištenju konkretnih prijedloga vezanih za temu. Mladi su slobodni da razvijaju svoje sastave kako god žele da bi postigli veću uvjerljivost. Rok za podnošenje sastava je 15. mart. Finalisti će se proglasiti 20. aprila, te će biti pozvani da predstave svoje radove na završnoj ceremoniji dodjele nagrada na ABCDE konferenciji koja će se održati na Bledu, Slovenija, 18. maja 2007. godine.

opusteno
prleitihi

Post by prleitihi »

ne mogu ni ja.. :( ..jebi ga..šta ću kad sam old school.. :oops: ..tako bugava?.. :D:D
penzioner

Post by penzioner »

Šteta. Prestar :( .
prleitihi

Post by prleitihi »

da se razumijemo..ja ne bih ni pis'o.. :D:D ..ono gore mi je trebalo samo kao uvod u ono "old school".. :D:D
sanjo18

Post by sanjo18 »

može'l na našem???
bc_chupo

Post by bc_chupo »

cuj da pisemo o korupciji a i sam taj natjecaj je korumpiran :D
Thyl

Post by Thyl »

bc_chupo wrote:cuj da pisemo o korupciji a i sam taj natjecaj je korumpiran :D
chupo, ti bi mogo o piramidi napisat esej da sve razvaljuje. ono, od politicke korupcije, hocu rec. :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

mogo bi al necu :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Ne mora Chupo, evo Amina je vec odradila :D

http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... Itemid=113

Ovo zasluzuje da se nadje na onoj temi 'lektira...nesto' :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

:lol: :lol: nidje veze
Post Reply