National Geographic Bosna i Hercegovina
Moderator: anex
-
zagrepčanec
#1 National Geographic Bosna i Hercegovina
Zna li itko postoje li kakve indicije o pokretanju bosanskoercegovačkog izdanja National Geographica? Govori li se o tome po bilo kakvim kuolarima?
Slovenija ima svoje, Hrvatska svoje, Srbija svoje izdanje, a Bosna i Hercegovina - ništa! - Ili se ide onom logikom: "Pa što će BiH National Geographic kada postoje izdanja na hrvatskom i srpskom jeziku?!
-
zagrepčanec
Izgleda da će biti to, nažalost.nane_hercegovac wrote:Drugar, nije to za nas, nama treba sto vise Pinkova, DM-a, BN-a i ostalih idiotskih kanala.
A to je za neki normalniji i civilizovaniji narod
-
realna do boli
Na zalost ni ovdje nas nema..Najzalosnije mi je kada gledam kanal na kojem je prevod sa madjarskog na srpski.
-
zagrepčanec
Da, istina, pretplata je puno manja nego li za hrvatsko izdanje. ( Mislim da je srpsko izdanje nešto jeftinije od hrvatskog, dok je slovensko daleko skuplje od hrvatskog i srpskog. ) Znam da ovaj mjesec američko izdanje National Geographica nudi dosatvu svakog mjeseca i to uz uštedu od 25% za članstvo. Uglavnom, pretplata/članstvo za ovaj dio Europe ( nije istao kao i za Zapadni dio ) dođe 37 američkih dolara, dok hrvatska pretplata/članstvo za jednu godinu dođe 320 kuna, tj. oko 83 konvertabilne marke.encian wrote:ja kupujem americko izdanje. pretplata je neuporedivo manja nego na hrvatsko, a hrvatsko cak ne sadrzi ni sve clanke iz originala. koliko znam dostavljaju i u bih.
No, opet ne zna svatko engleski, tako da bi opet bilo bolje imati na bosanskom jeziku, čime se taj isti opet promovira.
-
AdrianMole
Nažalost ,nema blage šanse
Što misliš koliko skupa prodaju i hrvatsko i srpsko izdanje u BiH ? 100 ili 200 primjeraka
.Zato Express ima oko 10.000 prodatih primjeraka.Jednostavno ,ne isplati se .Možda kada bi koštalo 2 ili 3 KM,ali za te novce ne možeš napraviti novinu tipa NG.Začarani krug 
-
Blueboy-
Pa tema i Anketa je valjda dali bi volili da se tako nesto pojavi u bosni i hercegovini. Ti sebe mozes svrstat gdje ti volja a nemopras generalno svakog bosanca-hercegovca u isti paket, licno nikad nisam pogledo ni pink niti taj DM i BN, ali nek gleda kome volja.Drugar, nije to za nas, nama treba sto vise Pinkova, DM-a, BN-a i ostalih idiotskih kanala.
Volio bi da se sto prije pojavi i bosanski primjerak. Stanje ekonomije i kompletno politicko stanje u drzavi i dalje utice da sve dolazi prilicno sporo u drzavu.
-
zagrepčanec
#11 Re: we
Nažalost, u pravu si. Šanse da se pokrene bosanskohercegovačko izdanje National Geographica su zaista minimalne, jer one stvari koje su od većeg i važnijeg značaja za stanovnike Bosne i Hercegovine nisu u mogućnosti pokrenuti se, a kamoli ovakav kulturni magazin. – Što se tiče hrvatskog izdanja u Bosni i Hercegovini, mogu priznati da ima dosta pretplatnika iz BiH. Ne znam točno koliko, no bilo bi zanimljivo saznati tu brojku i mislim da bi išla u korist zainteresiranosti. E, kada bi koštalo 2 il' 3 marke – što bi to bilo super.AdrianMole wrote:Nažalost ,nema blage šanseŠto misliš koliko skupa prodaju i hrvatsko i srpsko izdanje u BiH ? 100 ili 200 primjeraka
.Zato Express ima oko 10.000 prodatih primjeraka.Jednostavno ,ne isplati se .Možda kada bi koštalo 2 ili 3 KM,ali za te novce ne možeš napraviti novinu tipa NG.Začarani krug
Ali vjerujem da je potrebno napraviti veliku reklamu. Sjećam se kada je NGM kretao u Hrvatskoj ( bio je to studeni 2003. godine ). Sjećam se da su se reklame konstantno vrtile po televiziji, novinama, radiju i ostalim mjestima na kojima je moguće oglašavanje. To je bila nevjerojatna medijska promidžba koja je – eto – urodila plodom već u samom početku. Mislim da je i hrvatsko izdanje ušlo u samu povijest neengleskog izdanja. Naime, na samo početku ostvareno je 5000 pretplata/članstava što je u odnosu na broj stanovnika bio rekord. U ovom trenutku postoji 12.000 pretplatnika hrvatskog izdanja National Geographica a tiraža iznosi 50.000 primjeraka. Shvaćam da je standard u Hrvatskoj bolji negoli u Bosni i Hercegovini, ali opet uz reklamu, dobru promidžbu i ostale popratne stvari mislim da bi i bosanskohercegovačko izdanje moglo funkcionirati.
Ajde... ajde...Fiore wrote:bzzz sve to.. dizemo revoluciju ja sma spreman i to odabno radim na tome..
-
AdrianMole
#12 Re: we
Moram te razočaratizagrepčanec wrote: Što se tiče hrvatskog izdanja u Bosni i Hercegovini, mogu priznati da ima dosta pretplatnika iz BiH. Ne znam točno koliko, no bilo bi zanimljivo saznati tu brojku i mislim da bi išla u korist zainteresiranosti. E, kada bi koštalo 2 il' 3 marke – što bi to bilo super.No, vjerujem da ne bi moglo biti jeftinije od 7 KM.
-
Umjetnik a
#13 Re: National Geographic Bosna i Hercegovina
ma ne tozagrepčanec wrote:Zna li itko postoje li kakve indicije o pokretanju bosanskoercegovačkog izdanja National Geographica? Govori li se o tome po bilo kakvim kuolarima?Slovenija ima svoje, Hrvatska svoje, Srbija svoje izdanje, a Bosna i Hercegovina - ništa! - Ili se ide onom logikom: "Pa što će BiH National Geographic kada postoje izdanja na hrvatskom i srpskom jeziku?!
nego mi nismo dovoljno, popularni da bi oni to pravili za nas
ili bolje rečeno, ekonomija nam je slabija od Hrvatske i Srbije, a da ne govorim Slovenije
-
nezeljeni nadimak
Dosta nam nacionalizma, a a vi bi sad i Nacionalnu geografiju. Ima li ista da nije nacionalno, te nacionalni kanali, te vitalni nacionalni interesi. E klinac.nane_hercegovac wrote:Drugar, nije to za nas, nama treba sto vise Pinkova, DM-a, BN-a i ostalih idiotskih kanala.
@nane_hercegovac, je li ti to po svojim potrebama govoris cega nam vise treba?
- Prolaznik
-
zagrepčanec
#16 Re: we
Nisi u pravu, osobno poznajem na nekoliko slučajeva bosanskohercegovačkih građana koji imaju pretplatu na hrvatsko izdanje National Geographica. No, ono je doista slabo...AdrianMole wrote:Moram te razočaratiHrvatsko izdanje uopće nema pretplatnika u BiH,osim ako se našla kakva budala .
Mislim da je ovo ključna rečenica i misao u tu si u apsolutnom pravu, jer upravo zbog toga ( htjeli mi to priznati ili ne ) neke tako atraktivnije i svjetske stvari nisu dostupne pod bosanskohercegovačkim imenom.AdrianMole wrote:Novinsko tržište u BiH je sada vrlo slabo i jednostavno se tim globalnim korporacijama ne isplati ulagati pogotovo što hrvatske i srpske novine u potpunosti pokrivaju teritorij BiH.
-
photo
ngm se prodaje prvenstveno putm pretplate. ako se na varam, u impresumu americkog izdanja ima tiraz koji se mjeri milionima primjeraka. tamo se vidi koliko se posalje u pretplatu, koliko se proda normalno i koliko je remitende. ideja za ngm bosna i hercegovina je odlicna, ali se nece desiti jer nema trzista u bih. nema puno ljudi koji ce citati taj magazin (na zalost) niti ima onih koji ce platiti toliku cijeu za casopis tog kvaliteta stampe, tyesktova a pogotovo fotografije. na zalost.
-
alek
#19 Re: we
da, to su bili brojevizagrepčanec wrote:Sjećam se kada je NGM kretao u Hrvatskoj ( bio je to studeni 2003. godine )
ne treba mi vise ni hr izdanje