Natioal Geographic Adventurer: Destinacija godine je ...
-
Prenj
#1 Natioal Geographic Adventurer: Destinacija godine je ...
I dok se Bosanci udrmavaju piramidalnim ublehama, ostatak planete vrijedno radi ...
Hrvatska je proglasena destinacijom godine u National Geographic Adventureru, reklamirajuci, izmedju ostalog, i rafting na Dobroj i Krupoj, koje Neretvi i Uni nisu ni do gleznja ...
http://www.nationalgeographic.com/adven ... oatia.html
Hrvatska je proglasena destinacijom godine u National Geographic Adventureru, reklamirajuci, izmedju ostalog, i rafting na Dobroj i Krupoj, koje Neretvi i Uni nisu ni do gleznja ...
-
zico
Jesi li bio na Cetini?
Nego ima istine da smo se potudili oko promidžbe,ali ima jedna stvar
koja nam ide trenutno u prilog,koliko će teško je reći,a to je da nas na zapadu doživljavaju kao novootkrivenu destinaciju...
-
Prenj
Ne kritikujem ja vas nego nas, sto ne znamo iskoristiti ovo sto imamo.zico wrote:Jesi li bio na Cetini?
Nego ima istine da smo se potudili oko promidžbe,ali ima jedna stvar
koja nam ide trenutno u prilog,koliko će teško je reći,a to je da nas na zapadu doživljavaju kao novootkrivenu destinaciju...
A Cetina je svakako prelijepa.
-
Prenj
Kamo srece da je sve samo do vremena i tradicije.rehaktor wrote:prenj, gdje je hrvatska, a gdje smo mi... polahko, treba nam vremena i tradicije koje u turizmu hrvatska ima barem 10000 puta vise od nas
Hrvatska cini sve da svoje prirodne ljepote zastiti i kao takve, zasticene iskoristi.
Mi radimo sve suprotno.
Koliko imamo nacionalnih parkova? Koliko ih ima Hrvatska?
-
rehaktor
dragi prenj... pa mi nismo rijesili ni osnovne stvari drzave bih... nasi se strucnjaci ne mogu sloziti niti oko javaznijih, esencijalnih pitanja opstojnosti bih kao drzave... kakvi nacionalni parkovi... u potpunosti se slazem da se mora zastititi nase nacionalno blago, od hutovog blata do tjentista od kraskih polja da une, sane, neretve...Prenj wrote:Kamo srece da je sve samo do vremena i tradicije.rehaktor wrote:prenj, gdje je hrvatska, a gdje smo mi... polahko, treba nam vremena i tradicije koje u turizmu hrvatska ima barem 10000 puta vise od nas
Hrvatska cini sve da svoje prirodne ljepote zastiti i kao takve, zasticene iskoristi.
Mi radimo sve suprotno.
Koliko imamo nacionalnih parkova? Koliko ih ima Hrvatska?
ne zaboravimo da je hrvatska, vise-manje, rijesila svoja drzavotvorna i nacionalna pitanja... imaju sada vremena da se bave horom u kulturno-umjetnickom drustvu... mi smo jos osudjeni na igru ko ce kome prvi... hebi ga, valja nam mrsku rusiti, poslije cemo lahko sa ljepotama
-
Prenj
Kamo srece da je isti redoslijed prioriteta i kod drzavno-partijske elite.rehaktor wrote: dragi prenj... pa mi nismo rijesili ni osnovne stvari drzave bih... nasi se strucnjaci ne mogu sloziti niti oko javaznijih, esencijalnih pitanja opstojnosti bih kao drzave... kakvi nacionalni parkovi... u potpunosti se slazem da se mora zastititi nase nacionalno blago, od hutovog blata do tjentista od kraskih polja da une, sane, neretve...
ne zaboravimo da je hrvatska, vise-manje, rijesila svoja drzavotvorna i nacionalna pitanja... imaju sada vremena da se bave horom u kulturno-umjetnickom drustvu... mi smo jos osudjeni na igru ko ce kome prvi... hebi ga, valja nam mrsku rusiti, poslije cemo lahko sa ljepotama
Za sada su im vlastiti dzepovi najpreci ...
A nasih ljepota je svakim danom sve manje i manje ...
-
Prenj
RFE wrote: Vrijednosti prirode
Goran VEŽIĆ
Američki časopis National Geographic Adventure proglasio je Hrvatsku najpoželjnijim svjetskim odredištem za 2006. godinu. Časopis je po prvi put proveo anketu među svojim novinarima i osobljem kako bi sastavio i objavio ljestvicu svjetskih odredišta "koja se moraju posjetiti sljedeće godine". Urednici i novinari uglednog lista na prvo su mjesto svrstali Hrvatsku, a u njoj posebno istaknuli Kornate.
Krajem prošlog mjeseca u Cavtatu, na Danima hrvatskog turizma, naglašeno je, između ostaloga, da je potrebno pojačati suradnju s medijima u pojedinim zemljama i općenito promociju hrvatskog turizma. No, kad se malo bolje pogleda tretman u svjetskim medijima, Hrvatska se tu nema što žaliti. Osim National Geographica, turističku Hrvatsku je prošlog mjeseca hvalio britanski Telegraph, američki ABC News, a najugledniji svjetski turistički vodič Lonely Planet je pred sezonu Hrvatsku proglasio najatraktivnijom svjetskom destinacijom.
Direktor Turističke zajednice Hrvatske Niko Bulić ne smatra to slučajnošću, odnosno posljedicama političke ili klimatske nesigurnosti na drugim turistički zanimljivim područjima:
“Kada smo imali krize, onda smo bili krivi za ono šta se događalo. Kada imamo uspjehe ne trebamo biti skromni pa smatrati da su nam se uspjesi dogodili slučajno, jer to je proizvod jednog sustavnog kontinuiranog rada. Na promociji Hrvatske u svijetu, prije svega turističke, koje radimo od 1992. godine od kada je Hrvatska priznata kao samostalna suverena država. Kada smo uspjeli povratiti povjerenje svijeta da je Hrvatska ponovo sigurna i da nema nikakvih problema, ako se dođe u Hrvatsku. Hrvatska nije u turizmu od juče, jer imali smo turizam pedesetih godina prošlog stoljeća. I samo je bilo pitanje kada da vratimo uvjerenje svjeta da smo ponovo za turizam u punoj mjeri spremni.“
Dok turistički poslenici na kraju sezone uživaju u zadovoljstvu, znanstvenici koji se bave turizmom, kao dr.Ante Dulčić sa splitskog Ekonomskog fakulteta, stvari promatraju manje euforično:
„Svakako da Hrvatska ima neke komparativne prednosti u tom mediteranskom prostoru, sa obzirom na to da je došlo do zastoja na tim takozvanim dalekoistočnim destinacijama. I naravno da je kao rezultat toga došlo do otkrivanja Hrvatske, to je po mom mišljenju taj problem. Inače u evropskom i mediteranskom prostoru turizam dugo stagnira, zato što su ga preuzele te daleko istočne destinacije, i sada je došlo zbog terorizme i naftne krize, do zastoja na tim relacijama. I naravno, odmah se, kao i u modi, po nekoj inerciji otkrivaju već otkrivene destinacije. A turoperater svoje politike onda usmjeravaju te tokove i naravno daju podsticaj kroz te svjetske časopise i druge reklamne poticaje, usmjerenje ka ovim destinacijama.“
No, slaže se i dr.Dulčić, svaka reklama koja nije plaćena i tim je uvjerljivija i koja dolazi iz nezavisnog izvora izuzetno vrijedi. No, u dobrodošlim informacijama potkradu se i netočnosti. Tako se među atrakcije uvrštava mogućnost slobodnog penjanja na južnim krunama kornatskih otoka što radi zaštite flore i faune Kornata nije dozvoljeno, kaže nam stručni savjetnik u tamošnjem Nacionalnom parku Vladislav Mihelčić, koji ipak misli da pohvale u National Geographicu neće ugroziti Kornate s pojačanim dolaskom turista:
„Dobro sada, National Geographic je svakako časopis koji ima i svoj ugled i taj časopis čitaju ljudi koji su više ili manje cijene vrijednost prirode. Tako da broj gostiju koji će povećat National Geographic, odnosno taj članak koji je tamo objavljen, zapravo dovešće nam samo jednu garnituru gostiju koja je već svjesna prirode i potrebe za njenim očuvanjem.“
Inače, Kornate je i ove godine posjetilo oko 100.000, a čitavu Hrvatsku 8,5 milijuna inozemnih turista. Hrvatska je tako došla na predratne turističke brojke. Svake godine taj se broj povećava i već se postavlja pitanje gdje su granice turističkog rasta Hrvatske. Niko Bulić:
“Hrvatska i da hoće nema snage za masovni turizam, mi smo predestinirani, dakle upućeni, a ako smo pametni što moramo biti, na razvitak kvalitetnog turizma. Mjera neke gornje granice izdržljivosti hrvatskog stanovništva, mogla bi biti negdje u krugu godišnje registriranih 11miliona inozemnih posjeta. I kada tome dodamo oko 1,5 milion hrvatskih registriranih, to je negdje oko 13 miliona turističkih dolazaka registriranih godišnje, odnosno između 10 miliona turističkih noćenja. Što znači, još imamo 2,5 miliona hoda u ovih pet godina koje su pred nama, da bismo 2010. godine ostvarili taj jedan temeljni cilj.“
-
alek
koliko imamo minskih polja? koliko ih ima hrvatska?Prenj wrote:Koliko imamo nacionalnih parkova? Koliko ih ima Hrvatska?
ja insistiram na ovome
-
Prenj
Hrvatska je izasla iz rata sa velikim brojem minskih polja, od kojih su neka bila i u atraktivnim turistickim destinacijama (Paklenica, juzni Velebit, Plitvice) .alek wrote:koliko imamo minskih polja? koliko ih ima hrvatska?Prenj wrote:Koliko imamo nacionalnih parkova? Koliko ih ima Hrvatska?
ja insistiram na ovomegdje god krenes, naletis na neki dio oivicen zutom trakom i sa pobodenim upozorenjima. u stvari je lose sto toga cesto i nema na mjestima gdje bi trebalo biti. koja je tema
![]()
Ali to ih nije sprijecilo da postave prioritete i ... ciste.
-
Prenj
Kamo srece da su mine jedini problem.alek wrote:ciste ih i kod nas. golem je to posao. i skup.
hrvatska se po broju mina i minskih polja ni izdaleka ne moze porediti sa bih.
Uzmi Igman-Bjelasnicu kao primjer, trakavica sa proglasenjem tog podrucja nacionalnim parkom je usla vec u devetu godinu.
A za to vrijeme je probijen put posred Rakitnice, suma se nemilosrdno sijece i za koju godinu nece ostati nista vrijedno zastite.
I sve to da bi saka profitera napravila masne zarade ...
-
MRAVOJED
istina, ipak http://www.index.hr/clanak.aspx?id=275489ciste ih i kod nas. golem je to posao. i skup.
hrvatska se po broju mina i minskih polja ni izdaleka ne moze porediti sa bih.
-
alek
lose. kao sto sam rekla, nevolja su neobiljezena minska polja.mraVOjed wrote:istina, ipak http://www.index.hr/clanak.aspx?id=275489
'nizozemac je krenuo prema.... s kojeg je zelio gledati pozar....'
-
BISCANIN2
Bio sam ja i na cetini i na dobroj i na dravi , naravno svaka rijeka je lijepa na svoj nacin , cetina je najljepsa od ove gore nabrojane ALI IPAK UNA JE JEDNA JEDINA , to znaju oni koji su bili .
N a cetini do oktobra i nema raftinga , na dobroj imas jedan slap izuzteno tezak i opasan i to kad puste branu .
Salko i AMIR su ti glavni skiperi na cetini .
Zavrsavam sve procedure za otvaranje novog RaFTING KLUBA i ako bog da u novu sezonu sa vlastitim klubom .
AKo bi ko htio da vidio zasto je rafting tako uzbudljiv i privlacan slobodno nek se javi

N a cetini do oktobra i nema raftinga , na dobroj imas jedan slap izuzteno tezak i opasan i to kad puste branu .
Zavrsavam sve procedure za otvaranje novog RaFTING KLUBA i ako bog da u novu sezonu sa vlastitim klubom .
AKo bi ko htio da vidio zasto je rafting tako uzbudljiv i privlacan slobodno nek se javi
-
Prenj
Cestitke!BISCANIN2 wrote:Bio sam ja i na cetini i na dobroj i na dravi , naravno svaka rijeka je lijepa na svoj nacin , cetina je najljepsa od ove gore nabrojane ALI IPAK UNA JE JEDNA JEDINA , to znaju oni koji su bili .
AKo bi ko htio da vidio zasto je rafting tako uzbudljiv i privlacan slobodno nek se javi![]()
Moze li sa-x forum izabrati ime?
-
mr2
#22 Re: Natioal Geographic Adventurer: Destinacija godine je ...
to ti je isto ko kad su na holandskoj televiziji rekli da je dubrovnik new place to be.....Prenj wrote:I dok se Bosanci udrmavaju piramidalnim ublehama, ostatak planete vrijedno radi ...
- pitt
rainbow nije lose al samo da napomenem da cete vjerovatno imat provokacija posto je rainbow (duga) simbol homosexualnih udruzenja. Znajuci kakav je nas narod sve ce vas proglasiti homosexualcima.
Skromni prjedlozi : Great Falls Rafting ili Una Trading Post
Skromni prjedlozi : Great Falls Rafting ili Una Trading Post