Predlazem pojavljivanje sto veceg broja ljudi, vjerujem da su svi dosli u situaciju barem jednom u zivotu da im isti ovi supci koji strajkuju traze kovertu s minimalno trocifrenim brojemObjavljeno prije 7 sati
Nastavlja se štrajk zdravstvenih radnika Federacije BiH
Predsjedništvo Nezavisnog strukovnog sindikata uposlenika u zdravstvu Federacije BiH na danas u Bihaću održanom sastanku donijelo je odluku da se generalni štrajk i dalje nastavlja, uz pooštrenje mjera za ispunjenje njihovih zahtjeva i ostvarivanje njihovih prava.
"Dogovorili smo se da dajemo rok kantonalnim vladama da do 15. maja potpišu novi kolektivni ugovor, a ukoliko se to ne dogodi uposlenici u zdravstvu će 21. maja protestirati ispred zgrada kantonalnih vlada u periodu od 12.00 do 13.00 sati", kazao je novinarima nakon sastanka predsjednik Sindikata Abud Sarić.
On je dodao da će, ukoliko ni to ne urodi plodom, uposlenici u zdravstvu organizirati centralne mirne demonstracije, 28. maja u Sarajevu.
Podsjetimo, generalni štrajk uposlenika u zdravstvu počeo je 16. aprila u 89 javnih zdravstvenih ustanova na području FBiH. Odluku o stupanju u generalni štrajk podržava 21.000 uposlenika u zdravstvu.
(FENA)
Nastavlja se strajk zdravstvenih radnika u FBIH
-
_BosanaC
#1 Nastavlja se strajk zdravstvenih radnika u FBIH
-
senada
#3 Re: Nastavlja se strajk zdravstvenih radnika u FBIH
Prijedlog je za 10 (DESETKU)!_BosanaC wrote:Predlazem pojavljivanje sto veceg broja ljudi, vjerujem da su svi dosli u situaciju barem jednom u zivotu da im isti ovi supci koji strajkuju traze kovertu s minimalno trocifrenim brojemObjavljeno prije 7 sati
Nastavlja se štrajk zdravstvenih radnika Federacije BiH
Predsjedništvo Nezavisnog strukovnog sindikata uposlenika u zdravstvu Federacije BiH na danas u Bihaću održanom sastanku donijelo je odluku da se generalni štrajk i dalje nastavlja, uz pooštrenje mjera za ispunjenje njihovih zahtjeva i ostvarivanje njihovih prava.
"Dogovorili smo se da dajemo rok kantonalnim vladama da do 15. maja potpišu novi kolektivni ugovor, a ukoliko se to ne dogodi uposlenici u zdravstvu će 21. maja protestirati ispred zgrada kantonalnih vlada u periodu od 12.00 do 13.00 sati", kazao je novinarima nakon sastanka predsjednik Sindikata Abud Sarić.
On je dodao da će, ukoliko ni to ne urodi plodom, uposlenici u zdravstvu organizirati centralne mirne demonstracije, 28. maja u Sarajevu.
Podsjetimo, generalni štrajk uposlenika u zdravstvu počeo je 16. aprila u 89 javnih zdravstvenih ustanova na području FBiH. Odluku o stupanju u generalni štrajk podržava 21.000 uposlenika u zdravstvu.
(FENA)i da svako ponese po paliju, lanac, neki tup predmet, pa dobro prebiti bagru
![]()
Banditi u bijeliim uniformama i u vrijeme "rada" su strajkovali!!
Mozes misliti ljudi koji su se zakleli da ce pomagati bolesnim i nemocnim - umjesto etike i mozga u glavi imaju muda da se drznu do te mjere i da odbiju osnovnu duznost svakog ljudskog bica za POMOC u lijecenju i spasavanju ljudskih zivota ! Ta banda se skolovala za tu vrstu pomoci!
SVI od PRVOG do ZADNJEG koji su na bilo kakav nacin bili akteri strajka MORALI bi podnijeti ostavke i dobiti dozivotnu zabranu za bilo gdje i bilo kakav rad u "struci"!!!
Last edited by senada on 05/05/2007 09:45, edited 1 time in total.
-
amrino
Ne mogu da vjerujem kakva je to bagra.
U zadnjih deset godina jos nisam upoznala insana kojem su utrefili dijagnozu od prve. Koga god znam da je bolestan bio- nasi vrli doktori NISU ZNALI STA MU JE!!!
Halo!!!
14 beba za mjesec dana...o korupciji je suvisno i pricati- doktori su je izmislili...i konstantno se zale i strajkuku!
Ma neka im ispune sve i jedan uslov- neka im povecaju plate za 100 % opet bi se bagra isto ponasala i tretirala one kojima pomoc najvise treba- kao smece!!!
Cast izuzecima- ako ih ima uopste!
-
_BosanaC
Prijatelj dobio dijete u po tog strajka... Da ne zalazim sad u sve gadosti koje je prosao zadnjih par dana da bi zena uopste bila pregledana, da se vidi da li je dijete u redu, pred sami porod... I na preglede koji se (ne zamjeri, nisam doktor, pa pisem laicki) valjda zeni obavezno moraju izvrsiti tokom trudnoce a njoj nisu ni jednom...tempora wrote:Slusah na radiju, neke od predstavnika koji izjavise da ce primati samo hitne slucajeve, a sve sto je "za kontrolu i slicno, moze cekati"
Dodje dan da se porodi... On je doveo, oni je odbise jer je zaboravila licnu kartu ponjeti, ima knjizicu, karton, sve, ali eto, paze ljudi da ko ne zloupotrijebi neciju knjizicu
Na kraju je lezala jos tri-cetiri dana, eto nisu dobro odredili ovo i ono...
Porodila se, hvala Bogu, dijete zivo i zdravo, 3.7kg... Dosla babica kod njih, folovi kucna njega, rekla zeni da ne smije kupati dijete dok pupcana vrpca ne zaraste... Ili tako nesto... I upitala zena pa sta cu, kako cu, kad opet dolazite... Rekla necu vise dolaziti, ne mogu, strajkujemo
Da ne spominjemo ljude koji djecu pod temperaturom vode a ovi ih odbijaju i salju u hitnu
-
senada
Izuzeci se ne oglasavaju sto znaci da su SVI u paketu banditi u bijelom!amrino wrote:![]()
![]()
![]()
Ne mogu da vjerujem kakva je to bagra.
U zadnjih deset godina jos nisam upoznala insana kojem su utrefili dijagnozu od prve. Koga god znam da je bolestan bio- nasi vrli doktori NISU ZNALI STA MU JE!!!
Halo!!!![]()
14 beba za mjesec dana...o korupciji je suvisno i pricati- doktori su je izmislili...i konstantno se zale i strajkuku!
Ma neka im ispune sve i jedan uslov- neka im povecaju plate za 100 % opet bi se bagra isto ponasala i tretirala one kojima pomoc najvise treba- kao smece!!!
Cast izuzecima- ako ih ima uopste!
Takvima stvarno ni kad bi se dala 500x uvecana povisica nebi radili kako valja ni kako treba svoj posao.
Umjesto da CIO NAROD STRAJKUJE sto nema NIKAKVOG posla, BANDITI se drznuli da strajkuju!!
Obicna medicinska sestra, koja prije rata nije zadovoljavala kriterije za posao, od PLATE si je kupila NOV STAN, NOV AUDI i svake godine ljetuje po mjesec dana u najelitnijim stranim hotelima, a zimuje po exkluzivnim hotelsko-rekreativnim centrima a hoda okicena zlatom blista ko novogodisnja jelka sa guzovima ko komoda a takve smo sretali kako se setkaju cekaonama od pacijenta do pacijenta kao INKASANTI za pruzanje usluga - sve do pojave liposukcija i inih korektivno plasticno estetskih strucnjaka.
Ako si sredjuju OBRAZE i gornje i donje trapove u vrijeme BANDITSKOG strajka onda bi im NAROD morao ispostaviti dozivotnu dijetalnu listu - na hljebu i vodi do daljnjeg!
No mozda cio taj scenarij STRAJKACA-UBICA ima (in) direktnu vezu sa GENOCIDNOM politikom CUVARA NACIONALFASISTICKIH INTERESA?????
- otherside
Kako vas nije sramota???
Pozivate na linc ljudi medju kojima ima i onih koji posteno i vrlo humano odradjuju svoj posao, kojima se pacijenti zahvaljuju SAMO osmijehom i lijepom rijecju i koji nista vise od toga ne ocekuju i ne traze.
Ma najbolje da ljekari i ne primaju platu, onda cete valjda biti zadovoljni i sretni, svakako nista i ne znaju pa nema potrebe ni da postoje.
Voljela bih da samo jednom dodjete u 24 satnu dezuru u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi pa da vidite kako je to divan i lagan posao i kako nije nimalo stresno reanimirati pacijenta koji je vec zakoracio na onu stranu.
Predlazem da spalite sve zdravstvene ustanove, to je najbolja solucija.
Svakako nicemu ne sluze, zar ne?
Pozivate na linc ljudi medju kojima ima i onih koji posteno i vrlo humano odradjuju svoj posao, kojima se pacijenti zahvaljuju SAMO osmijehom i lijepom rijecju i koji nista vise od toga ne ocekuju i ne traze.
Ma najbolje da ljekari i ne primaju platu, onda cete valjda biti zadovoljni i sretni, svakako nista i ne znaju pa nema potrebe ni da postoje.
Voljela bih da samo jednom dodjete u 24 satnu dezuru u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi pa da vidite kako je to divan i lagan posao i kako nije nimalo stresno reanimirati pacijenta koji je vec zakoracio na onu stranu.
-
_BosanaC
Neko se pronasao u prici?otherside wrote:Kako vas nije sramota???
Ne vidjeh nesto da su se ti posteni ogradili oko svega sto se radi zadnjih dana u ime tog strajka
- otherside
Za tvoju informaciju neki rade duplo vise nego prije strajka pa se ne stignu posteno ni odmoriti. Vjerovao ili ne...
Btw, kakve veze ja imam sa korumpiranoscu nekog debila doktora ili bezobrazlukom neke sestre? Je l' se to oni koji NORMALNO rade svoj posao trebaju izvinjavati u njihovo ime?
Btw, kakve veze ja imam sa korumpiranoscu nekog debila doktora ili bezobrazlukom neke sestre? Je l' se to oni koji NORMALNO rade svoj posao trebaju izvinjavati u njihovo ime?
-
amrino
Stvarno ne mogu da vjerujem...U jednoj seriji neko rece:otherside wrote:Kako vas nije sramota???
Pozivate na linc ljudi medju kojima ima i onih koji posteno i vrlo humano odradjuju svoj posao, kojima se pacijenti zahvaljuju SAMO osmijehom
notorna LAZ!!! Uostalom Pacijenti NE TREBA NIKAKO DA ZAHVALJUJU DOKTORIMA- jer doktori i ostali med. radnici- samo rade SVOJ POSAO!!!
i lijepom rijecju i koji nista vise od toga ne ocekuju i ne traze.
Voljela bih da samo jednom dodjete u 24 satnu dezuru u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi pa da vidite kako je to divan i lagan posao
Oni su sami- svojom voljom izabrali to zanimanje! Niko ih nije trjerao puskom da upisu medicinu i rade taj "divni i lagani" posao.
I sta mislis- da svi ostali ljudi koji NISU doktori pucaju od dobrile. Da je njima nesto lakse i bolje! Kako god da okrenes- doktori su vazda bili puni ko brod- i sad su!
i kako nije nimalo stresno reanimirati pacijenta koji je vec zakoracio na onu stranu.
Koja je razlika izmedju Boga i doktora?!
- Bog ne misli da je doktor!
-
senada
Takve sam ja licno upoznala i svaka im cast! Oni zasluzuju 1000x vecu platu jer ne samo da ne traze nego i ne primaju nikakve poklone ili novac! Par njih sam duzna navesti - Dr.Lacevic, Prim.Hirosh i svi Dr.Prohici, posebno pedijatrica i ima ih jos ali i oni se svojom sutnjom stavljaju na stranu strajkaca koji ruse ugled kompletnog zdravstva, posebno su opasne nezasite megalomanke medicinske sestre, na celu sa njihovim doktorima i inicijatorima strajka.otherside wrote:Kako vas nije sramota???
Zasto ih Kanton ODMAH sve u paketu koji su ZA strajk TRAJNO ne suspenduje i zasto TRAJNO ne zaledi njihov "rad"?
-
klif
Ne bih preoštro sudio o ljekarima i medicinskom osoblju. Ipak je to djelatnost za čije je vršenje preduslov dugotrajno učenje, rad, ulaganje, odricanje..., ali i postojanje ljudske spremnosti i sposobnosti da se pomogne ljudima kojima je pomoć neophodna. Dug je i trnovit put do zvanja ljekara ili ljekara specijaliste. Ako država ne cijeni njihov rad i ne nagradi ih adekvatno, onda to nije greška ljekara i medicinskog osoblja, nego greška državnih struktura zaduženih za pitanje zdravstva odnosno krupna sistemska greška.
S druge strane nam je postalo normalno da, recimo, plaćamo visoke sume za automobile i njihovo održavanje. Smatram da, ukoliko bi svako od nas bio spreman izdvajati onoliko novca za medinske usluge koliko izdvaja za posjedovanje auta i njegovo održavanje, bi mnogi problemi u zdravstvu mogli biti rješeni. Savremena medicina ima svoju cijenu. Ako društvo nije spremno ili sposobno da plati tu cijenu, imaće loše zdravstvo. Svaliti krivicu za takvo stanje samo na medicinsko osoblje je odraz nezrelosti.
S druge strane nam je postalo normalno da, recimo, plaćamo visoke sume za automobile i njihovo održavanje. Smatram da, ukoliko bi svako od nas bio spreman izdvajati onoliko novca za medinske usluge koliko izdvaja za posjedovanje auta i njegovo održavanje, bi mnogi problemi u zdravstvu mogli biti rješeni. Savremena medicina ima svoju cijenu. Ako društvo nije spremno ili sposobno da plati tu cijenu, imaće loše zdravstvo. Svaliti krivicu za takvo stanje samo na medicinsko osoblje je odraz nezrelosti.
-
senada
Tu sam se ZIVO osvjedocila i bolje da te NOCNE TEREVENKE I DERNEKE NE SPOMINJES!!!!!!!otherside wrote: Voljela bih da samo jednom dodjete u 24 satnu dezuru u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi pa da vidite kako je to divan i lagan posao i kako nije nimalo stresno reanimirati pacijenta koji je vec zakoracio na onu stranu.
- otherside
Tacno....sami su izabrali zanimanje....zbog ovakvih poput vas ce im se i zgaditi.
I naravno, ne treba doktoru ni lijepu rijec uputiti. Kad nekoga izlijeci ili mu poboljsa opce zdravstveno stanje pozeljno je reci: Tako marvo, to ti je posao, ima da radis i sutis!
Ma bravo!
I naravno, ne treba doktoru ni lijepu rijec uputiti. Kad nekoga izlijeci ili mu poboljsa opce zdravstveno stanje pozeljno je reci: Tako marvo, to ti je posao, ima da radis i sutis!
Ma bravo!
- otherside
Eeeee.... neznanje je majka gluposti.senada wrote:Tu sam se ZIVO osvjedocila i bolje da te NOCNE TEREVENKE I DERNEKE NE SPOMINJES!!!!!!!otherside wrote: Voljela bih da samo jednom dodjete u 24 satnu dezuru u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi pa da vidite kako je to divan i lagan posao i kako nije nimalo stresno reanimirati pacijenta koji je vec zakoracio na onu stranu.
-
*mima*
Sad ga malo i ti pretjera...............Daj napisi koji doktor nije korumpiran? Ono cisto da znamo.............otherside wrote:Tacno....sami su izabrali zanimanje....zbog ovakvih poput vas ce im se i zgaditi.
Ma bravo!
-
senada
O kojima "nama" i "nasim skupim i bilo kakvim" automobilima, na tako zreo nacin zboris Klife?????klif wrote:
Raspolazes li mozda slucajno podatkom da 65% stanovnistva zivi ISPOD ivice siromastva?????
- otherside
Vjerovala ili ne, veliki bi to spisak bio....barem onih koje ja znam.mima wrote:Sad ga malo i ti pretjera...............Daj napisi koji doktor nije korumpiran? Ono cisto da znamo.............otherside wrote:Tacno....sami su izabrali zanimanje....zbog ovakvih poput vas ce im se i zgaditi.
Ma bravo!
Ali mi smo takav narod, strpaj sve u isti kos i propagiraj linc.
-
senada
a sad bih ja trebala 'nako po tvojoj inteligentnoj zelji nasjest na tvoju zvrcku pa izblebetat - ko , kada, sta, gdje itd. ... malo si se za...ala, ne? i slazem se da je -otherside wrote:Eeeee.... neznanje je majka gluposti.senada wrote:Tu sam se ZIVO osvjedocila i bolje da te NOCNE TEREVENKE I DERNEKE NE SPOMINJES!!!!!!!otherside wrote: Voljela bih da samo jednom dodjete u 24 satnu dezuru u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi pa da vidite kako je to divan i lagan posao i kako nije nimalo stresno reanimirati pacijenta koji je vec zakoracio na onu stranu.
a samim tim i bezobrazluka, lopovluka i idiotizma..... neznanje je majka gluposti.
Last edited by senada on 05/05/2007 10:49, edited 1 time in total.
-
amrino
Ma daj majke ti!otherside wrote:Tacno....sami su izabrali zanimanje....zbog ovakvih poput vas ce im se i zgaditi.
Ma bravo!
Ljudi odrase guzove od rada...Po' plate im ode na uplacivanje zdravstvenog osiguranja...I kada se nesto desi- NIKO ali NIKO ne ide doktoru BEZ koverte...
Nikad mi se još nije desilo da se doktor prema meni odnosi kao prema insanu vrijednom paznje! Gleda te ko smora i vidis mu na faci da jedva cekas da te se kutarise. Kucni odgoj mi nalaze da se svakome obracam ljubazno i s osmjehom- cak i kad sam u bolovima zestokim- nikad mi nije bilo uzvraceno postovanje koje ja iskazujem nego svaki put budem tretirana ko vreca krompira!
I svojim ocima sam vidjela kada je DOKTOR majci djecaka koji je razbio glavu- rekao ODBIJ! Jer ga je tresuci se pitala sta joj je sa sinom...Vjerovatno mu se previse priblizila...
Odmah na pocetku sam rekla- cast izuzecim- ako ih ima- posto ih ja jos nisam upoznala!
-
amrino
Auto je luksuz- isto tako imas i privatne doktore, privatne ordinacije, privatne zubare i ginekologe- pa ko ima para neka izvoli! Niko nema nista protiv!senada wrote:O kojima "nama" i "nasim skupim i bilo kakvim" automobilima, na tako zreo nacin zboris Klife?????klif wrote:
Raspolazes li mozda slucajno podatkom da 65% stanovnistva zivi ISPOD ivice siromastva?????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ali taj isti doktor koji ima privatnu ordinaciju, radi i u drzavnoj ustanovi i tamo ljude tretira ko' stoku i nekom drugom doktoru, koji bi mozda savjesnije obavljao posao, ne daje priliku da se zaposli!
Sta da rade ljudi koji cijeli zivot uplacuju zdravstveno?! Da halale pare i kazu bolesnom djetetu- jebi ga sine- medicina ti je luksuz- ne mozemo mi sebi to priustiti!