Nastavak UZPa
- apsidejzi
#1 Nastavak UZPa
Ovo je prosto nevjerovatno!!! Bez imalo trunke obraza, stida i pokajanja, u potpunosti ignorantski prema konotacijama haskih presuda... Ja ne vidih da je iko od BH hrvata makar osudio DOKAZANE zlocine. Naprotiv, ono ce i dalje biti na toj strani i jednostavno nastavljati sa UZP bez pusaka...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/plenkov ... /171201132
Znaju kmecat u Zenici kako su obespravljeni i kad im covjek odgovori sa argumentima onda se hinjski usute
http://www.072info.com/reagiranje-mensu ... minkovica/
Ovo nije nista drugo nego slijepi nastavak Udruzenog ZLOCINACKOG Poduhvata.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/plenkov ... /171201132
Znaju kmecat u Zenici kako su obespravljeni i kad im covjek odgovori sa argumentima onda se hinjski usute
http://www.072info.com/reagiranje-mensu ... minkovica/
Ovo nije nista drugo nego slijepi nastavak Udruzenog ZLOCINACKOG Poduhvata.
- mayab
#2 Re: Nastavak UZPa
Tu je naravno HDZ najglasniji, jbga, svakako ih većina trezvenih ljudi vidi kao produzenu ruku hrvatskog HDZ-a, sto oni i jesu!
A dosta je samo čuti prijedloge izbornog zakona iz usta D Čovića i bratije mu, pa da shvatis da je fasizam velikim slovima ugraviran u njihovim glavama, čak i prema drugim Hrvatima koji nisu iz "njihove" Hercegovine, a pogotovo prema onima koji nisu iz "njihovog " HDZ-a , priča o legitimnim i nelegitimnim Hrvatima, o onima čiji glas vrijedi više i onima čiji glas vrijedi manje na izborima
A sa druge strane vidimo šta HDZ uradi od Hrvatske, pljačka, lopovluk, promocija ustaštva kao nečega "što nije tako loše", njihova predsjednica koja hrvatsku državu blamira i ponižava svuda po svijetu, u maniru prave priglupe desničarke itd itd, ne mogu više
Onda mahom podrska katolickog klera, koji je sramotan u svojim istupima, prosto ispadne nevjerovatno kad neko istupi protivno mainstrimu, kao pred izricanje presude istup fra Mile Babića, takvi ljudi ipak vraćaju nadu
A dosta je samo čuti prijedloge izbornog zakona iz usta D Čovića i bratije mu, pa da shvatis da je fasizam velikim slovima ugraviran u njihovim glavama, čak i prema drugim Hrvatima koji nisu iz "njihove" Hercegovine, a pogotovo prema onima koji nisu iz "njihovog " HDZ-a , priča o legitimnim i nelegitimnim Hrvatima, o onima čiji glas vrijedi više i onima čiji glas vrijedi manje na izborima
A sa druge strane vidimo šta HDZ uradi od Hrvatske, pljačka, lopovluk, promocija ustaštva kao nečega "što nije tako loše", njihova predsjednica koja hrvatsku državu blamira i ponižava svuda po svijetu, u maniru prave priglupe desničarke itd itd, ne mogu više
Onda mahom podrska katolickog klera, koji je sramotan u svojim istupima, prosto ispadne nevjerovatno kad neko istupi protivno mainstrimu, kao pred izricanje presude istup fra Mile Babića, takvi ljudi ipak vraćaju nadu
- asurbanipal
#3 Re: Nastavak UZPa
Evo, počeli su i prijetiti
Jedan od komentara sa kamenjarskog foruma:
Da ima pravne države, vjerovatno bi ovakav fašistički forum i poruke koje sa njega dolaze završili zajedno sa Praljkom i UZP-om, na đubrištu istorije.
Jedan od komentara sa kamenjarskog foruma:
Preostali muslimani iz Čapljine se sad mogu seliti i ići svojima. Već je jako nategnuto. Dovoljna iskra.
Da ima pravne države, vjerovatno bi ovakav fašistički forum i poruke koje sa njega dolaze završili zajedno sa Praljkom i UZP-om, na đubrištu istorije.
- Point.
#4 Re: Nastavak UZPa
Ima li iko da ovim poskocima objasni neke stvari? Jebo im Praljak mater svima.
- Skijaš
#5 Re: Nastavak UZPa
Vidio bi da si htio, ali pošto bi ti to sjebalo koncepciju i zaključak do kojeg bi da na silu dođeš, normalno da nećeš.apsidejzi wrote:Ja ne vidih da je iko od BH hrvata makar osudio DOKAZANE zlocine. Naprotiv, ono ce i dalje biti na toj strani i jednostavno nastavljati sa UZP bez pusaka...
- asurbanipal
#6 Re: Nastavak UZPa
Skijaš wrote:Vidio bi da si htio, ali pošto bi ti to sjebalo koncepciju i zaključak do kojeg bi da na silu dođeš, normalno da nećeš.apsidejzi wrote:Ja ne vidih da je iko od BH hrvata makar osudio DOKAZANE zlocine. Naprotiv, ono ce i dalje biti na toj strani i jednostavno nastavljati sa UZP bez pusaka...
Ako je mislio na ove političke lidere Hrvata iz dva HDZ-a, sigurno je u pravu.
Last edited by asurbanipal on 02/12/2017 09:04, edited 1 time in total.
-
Novak20
#7 Re: Nastavak UZPa
Hinjski UZP je pomilovanje ubice dvojice najvećih mogućih Bosanaca, dvojice fojničkih fratara i to tri puta od strane Alije izetbegovića i jednom od Ejuba Ganića.
I to je pucanj u BiH kako god neko protumačio jer se nalogodavac za ovaj postupak vojnika AR BiH nikada nije ni tražio a ubica praktično oslobodio potpisom glavnokomandujučeg.
Šta je tu je, prošlost treba zaboraviti. Ako se ne napuste ratne politike i ciljevi, teško da će biti bolje.
I to je pucanj u BiH kako god neko protumačio jer se nalogodavac za ovaj postupak vojnika AR BiH nikada nije ni tražio a ubica praktično oslobodio potpisom glavnokomandujučeg.
Šta je tu je, prošlost treba zaboraviti. Ako se ne napuste ratne politike i ciljevi, teško da će biti bolje.
- problemnatravunu
#8 Re: Nastavak UZPa
Nazalost, mnogo je "visokopozicioniranih bitnih " ljudi hladno izjavilo floskule o nepravednoj, političkoj presudi, zaboravljajući na činjenicu da je sama Hrvatska učestvovala u stvaranju tog suda i obavezala se na totalnu suradnju, što je i činila , a uz to ti ljudi na tim pozicijama bi morali znati da oni presude (pogotovo od tako VISOKOG suda) ne trebaju komentarisati , nego ih poštivati i provoditi!
Što se mene tiče, meni je dovoljno kad sam pročitao svjedočenja novinara kojeg je general Praljak pustio u logore sa jadnim civilima, da sam milion posto uvjeren da je on u potpunosti zaslužio tu kaznu, sve druge "zasluge" ostavimo po strani !
I šta se tu ima više promišljati!
Negirajuće izjave visokopozicioniranih likova su malo je reći sramotne !
Što se mene tiče, meni je dovoljno kad sam pročitao svjedočenja novinara kojeg je general Praljak pustio u logore sa jadnim civilima, da sam milion posto uvjeren da je on u potpunosti zaslužio tu kaznu, sve druge "zasluge" ostavimo po strani !
I šta se tu ima više promišljati!
Negirajuće izjave visokopozicioniranih likova su malo je reći sramotne !
- Skijaš
#9 Re: Nastavak UZPa
Jeb'o HDZ, njih treba izbaciti iz parlamenta ako budu insistirali na monopolu nad hrvatskom kvotom. Nijemce se moralo silom osloboditi Hitlerovog utjecaja, šta je malo političkih manevara da se sa scene eliminiše arhitekte i realizatore udruženog zločinačkog poduhvata. Ali kao što sam rekao na drugoj temi, u Sarajevu nema spremnosti za to, ekipi iz Sarajeva treba partner u kriminalu sa kojim se može rastaliti prihode iz telekoma, elektroprivrede itd.asurbanipal wrote:Skijaš wrote:Vidio bi da si htio, ali pošto bi ti to sjebalo koncepciju i zaključak do kojeg bi da na silu dođeš, normalno da nećeš.apsidejzi wrote:Ja ne vidih da je iko od BH hrvata makar osudio DOKAZANE zlocine. Naprotiv, ono ce i dalje biti na toj strani i jednostavno nastavljati sa UZP bez pusaka...
Ako je mislio na ove političke lidere Hrvata iz dva HDZ-a, sigurno je u pravu.
- SmokingMan
#10 Re: Nastavak UZPa
Ja sam za to da se pravda mora sprovesti do kraja,i da tu ne smije biti nikakvih izuzetaka (ni u armiji BIH),ma koliko god slučajevi bili škakljivi,ali ne i to da se žrtve moraju izjednačiti kako bi se pod tim uslovom uspostavio mir.Mada nekako mogu primjetit da se,na sve načine,u tom pravcu pokušava ići.Imali smo u prošlosti svakojakih bizarnih pokušaja "stvaranja brojke" ubijenih srba u Sarajevu,nije da se sve završilo na tome,ali nikada za takvo nešto nisu pronađeni objektivni dokazi.Novak20 wrote:Hinjski UZP je pomilovanje ubice dvojice najvećih mogućih Bosanaca, dvojice fojničkih fratara i to tri puta od strane Alije izetbegovića i jednom od Ejuba Ganića.
- apsidejzi
#11 Re: Nastavak UZPa
Vidio sam fratra i njemu naklon do poda i izvinjenje sto ga ne uvrstih u svoj prvi postSkijaš wrote:Vidio bi da si htio, ali pošto bi ti to sjebalo koncepciju i zaključak do kojeg bi da na silu dođeš, normalno da nećeš.apsidejzi wrote:Ja ne vidih da je iko od BH hrvata makar osudio DOKAZANE zlocine. Naprotiv, ono ce i dalje biti na toj strani i jednostavno nastavljati sa UZP bez pusaka...
- Skijaš
#12 Re: Nastavak UZPa
Nije jedini, ima ih još, čak i na internetu.apsidejzi wrote:Vidio sam fratra i njemu naklon do poda i izvinjenje sto ga ne uvrstih u svoj prvi postSkijaš wrote:Vidio bi da si htio, ali pošto bi ti to sjebalo koncepciju i zaključak do kojeg bi da na silu dođeš, normalno da nećeš.apsidejzi wrote:Ja ne vidih da je iko od BH hrvata makar osudio DOKAZANE zlocine. Naprotiv, ono ce i dalje biti na toj strani i jednostavno nastavljati sa UZP bez pusaka...
- asurbanipal
#13 Re: Nastavak UZPa
apsidejzi wrote:Vidio sam fratra i njemu naklon do poda i izvinjenje sto ga ne uvrstih u svoj prvi postSkijaš wrote:Vidio bi da si htio, ali pošto bi ti to sjebalo koncepciju i zaključak do kojeg bi da na silu dođeš, normalno da nećeš.apsidejzi wrote:Ja ne vidih da je iko od BH hrvata makar osudio DOKAZANE zlocine. Naprotiv, ono ce i dalje biti na toj strani i jednostavno nastavljati sa UZP bez pusaka...
Fra Mile Babić, fra. Ivo Marković, Dado Milas, Drago Bojić
U Hrvatskoj, sigurno postoji veća masa kritičara, a istakao bih kolegu po struci, Tvrtka Jakovinu, Dragana Markovinu, pa Vesnu Pusić, Ivana Pernara, itd...
- apsidejzi
#14 Re: Nastavak UZPa
Daj linkove. Nisam nasao. Po mogucnosti da su politicari ili vjerski lideri. Knjizevnici i filozofi su OK, ali nisu toliko uticajni u drustvu. Mogu i novinari proci.Skijaš wrote:Nije jedini, ima ih još, čak i na internetu.apsidejzi wrote:Vidio sam fratra i njemu naklon do poda i izvinjenje sto ga ne uvrstih u svoj prvi post
- apsidejzi
#15 Re: Nastavak UZPa
Zar nisu i ova zadnja dvojica fratri?asurbanipal wrote:Fra Mile Babić, fra. Ivo Marković, Dado Milas, Drago Bojić![]()
U Hrvatskoj, sigurno postoji veća masa kritičara, a istakao bih kolegu po struci, Tvrtka Jakovinu, Dragana Markovinu, pa Vesnu Pusić, Ivana Pernara, itd...
Nejse, ono sto je bitno u ovim situacijama je da osuda nekog nedjela dodje iznutra. Muslimanima se na globalnom nivou pripisivao terorizam sve dok se jasno i glasno nisu odrekli Al Kaide i ISIL-a. Osuda zlodjela mora doci iznutra da bi bila validna. Mogu ja, ti i Haski sud do ujutru govoriti kako je ubijanje i protjerivanje nesto ruzno, da je to genocid, zlocinacki poduhvat i sl ali ako osuda ne dodje iznutra onda je to samo pritiskanje tipke "Pauza" na sve ovo.
Doduse, nije meni ni to sto hrvati nece da prihvate cinjenice ni sto srbi nece da prihvate cinjenice. To pokazuje njihov nivo inteligencije i humanosti. Meni je to sto su zbog njihovog neprihvatanja Bosnjaci u grcu i zbog tog grca su "prisiljeni" birati nacionalisticke stranke koje ih pljackaju nemilice. Sta mislis da li bu bosnjacki nacionalisti ojacali ili oslabili ovim haskim presudama i reakcijom srba i hrvata na protekle dvije sedmice? Dok ne bude katarze medju hrvatima i srbima nece se ni bosnjaci osloboditi svojih nacionalista. Ja licno mislim da bi se teoretski mogli osloboditi ali to podrazumjeva visok nivo samopoznavanja. Strah je jaci a strah je prisutan nazalost. Lijepo je filozofirati sta bi bilo kad bi bilo, ali ako jasno vidis da komsije likuju na presude, da organizuju molitve Bogu za potporu ratnih zlocinaca onda ti je sve jasno.
Doduse, i Bog im je okrenuo ledja samo oni to nece da priznaju. Inace bi im "molitveni skup" upalio. Haman vjeruju u pogresnog Boga. Mozda je ipak bosnjacki (islamski) onaj pravi
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-mosta ... /171128104
Last edited by apsidejzi on 02/12/2017 10:37, edited 1 time in total.
- Maraschino
#16 Re: Nastavak UZPa
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-n ... /171202011
Lacky je malo neurozan pa jos i prijeti.
Treba to na smetljiste odloziti pa mozda nesto bolje iz njih iznikne.
Kukicu, budi spreman.
Lacky je malo neurozan pa jos i prijeti.
Kukicu, budi spreman.
- muha_sa
#17 Re: Nastavak UZPa
prije smetljišta u prdekanu i konfiskacija lopovlukom stecene imovineMaraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-n ... /171202011
Lacky je malo neurozan pa jos i prijeti.![]()
Kukicu, budi spreman.
- muha_sa
#18 Re: Nastavak UZPa
ko eto mi na pragu evropske unije pa idiot prijeti

- Maraschino
#19 Re: Nastavak UZPa
Ne laje kuja radi sela nego radi svoje guzice.muha_sa wrote: prije smetljišta u prdekanu i konfiskacija lopovlukom stecene imovine
Doce i to na red kad-tad ali to prije svega hrvatski narod mora da shvati kako ih guznik levati.
- commendatore
#20 Re: Nastavak UZPa
kurac bi evropski put cekao da hrvati u BIH nemaju HR šahare.... mamu li im jebem....
nama je jedini nacin ali stvarno jedini nacin da im bojkotujemo proizvodnju i privredu na svaki nacin baš kao što je i konzum maršnut iz BIH....
nama je jedini nacin ali stvarno jedini nacin da im bojkotujemo proizvodnju i privredu na svaki nacin baš kao što je i konzum maršnut iz BIH....
-
zrakomlat
#21 Re: Nastavak UZPa
Eno i u Stocu hoće da bivšu koštanu bolnicu s države prebace na opštinu, tj vlasništvo da prebace. U toj istoj bolnici vršeni su zločini nad Bošnjacima, mučenja i sl. Onda mogu dalje šta hoće, vjerovatno dodjela crkvi ili tako nešto, zabrana obilježavanja godišnjica zločina i tako to.
- nadInsan
#22 Re: Nastavak UZPa
Čim su se ovoliko razlajali, počeli prijetiti, najavljivati neke revizije, znači nadzire se kraj jednoj takvoj politici. Bake zadovoljno šuti i promatra. Sjećam se koliko je Čova trubio o "snažnom podupiranju na evropskom putu" i predstavljao sebe kao "voditelja u evroatlanskim integracijama".
- Streptokok
#23 Re: Nastavak UZPa
udariti na izvore finansiranja. oni žive na račun bošnjaka. vjerujem da bi na ovaj način ubrzali njihov odlazak iz bih.commendatore wrote:kurac bi evropski put cekao da hrvati u BIH nemaju HR šahare.... mamu li im jebem....
-
megaman4
#24 Re: Nastavak UZPa
Cim je otjeran Konzum popusili su ga. Vec je javno najavljen bojkot svega hrvatskog. Ocigledno je da su Bosnjaci poceli dolaziti pameti.Streptokok wrote:udariti na izvore finansiranja. oni žive na račun bošnjaka. vjerujem da bi na ovaj način ubrzali njihov odlazak iz bih.commendatore wrote:kurac bi evropski put cekao da hrvati u BIH nemaju HR šahare.... mamu li im jebem....
- red evil
#25 Re: Nastavak UZPa
Ja samo ne mogu shvatiti jednu stvar. Znači u Hagu rade sudije koji su ne doktori za svoj posao nego doktori nad doktorima za međunarodno, ratno pravo, slučaj koji se vodio preko 10 godina, pročitano i vidjelo se na hiljade dokaza, prelušano na stotine svjedoka i onda dođe osoba koja ne zna nijedno pravilo međunardnog prava, nema ni 10% uvida u ono što što su ti u Hagu imali i kaže oni nisu u pravu, ja bolje znam. Apsolutno nema nikakve logike.