Nasloni za auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Dr Kova

#1 Nasloni za auto

Post by Dr Kova »

Pozdrav raja, gdje da kupim centralni naslon za ruku? Teško je naći original, a i preskupi su, tako da može i neki univerzalni. i30 u pitanju.
Gledao sam po PIK-u ove univerzalne po petobu, valja li to šta?
dgL_

#2 Re: Nasloni za auto

Post by dgL_ »

Buckethead wrote:Pozdrav raja, gdje da kupim centralni naslon za ruku? Teško je naći original, a i preskupi su, tako da može i neki univerzalni. i30 u pitanju.
Univerzalni cesto se ne uklapaju u enterijer, odstupaju bojom i dizajnom i materijalom... Jako tesko ih je pricvrstiti da stoje cvrsto i da sluze svrsi... Fabricki su pun pogodak... Ja sma na ibizi imao taj univerzalni i eto sluzio je svrsi, cak ga nisam nikad sarafio samo ga postavio na nogare dole izmedju sjedista i tako je stajao... Klimao se... Prodao sam ga sa autom, sad na meganeu imam fabricki koji je extra...
supercali

#3 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

Ja sam kupio univerzalni jer ne postoji originalni za moje auto i jos nisam stavio sve sutra cu
Mislim da je ok a cijena je bila 30KM
Dole onaj na stupu cunerski shop
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4 Re: Nasloni za auto

Post by konektovan »

Buckethead wrote:Pozdrav raja, gdje da kupim centralni naslon za ruku? Teško je naći original, a i preskupi su, tako da može i neki univerzalni. i30 u pitanju.
Jesi li pokusao sa otpadom??? Znam da je tesko za taj auto naci, ali pokusaj. Jesi li ganjao zamjenski u hyundaiu???
Dr Kova

#5 Re: Nasloni za auto

Post by Dr Kova »

dgL_ wrote: Univerzalni cesto se ne uklapaju u enterijer, odstupaju bojom i dizajnom i materijalom... Jako tesko ih je pricvrstiti da stoje cvrsto i da sluze svrsi... Fabricki su pun pogodak... Ja sma na ibizi imao taj univerzalni i eto sluzio je svrsi, cak ga nisam nikad sarafio samo ga postavio na nogare dole izmedju sjedista i tako je stajao... Klimao se... Prodao sam ga sa autom, sad na meganeu imam fabricki koji je extra...
280 kermi original u Hyundaiju, nisam po glavi izgorio. Tražim original po otpadima, ali za sada nemam sreće. Neki dan se prodao org za petobu, sjebah se... Valjda nađem...

@konektovan

tražio i po piku i po otpadu, prodao se neki dan za petobu... tražiću i dalje, šta ću :thumbup:
johntra

#6 Re: Nasloni za auto

Post by johntra »

a isplati li se naručiti s vana, preko ebaya? mada će te poštarina zaklati zbog oblika i težine naslonjača...
Dr Kova

#7 Re: Nasloni za auto

Post by Dr Kova »

johntra wrote:a isplati li se naručiti s vana, preko ebaya? mada će te poštarina zaklati zbog oblika i težine naslonjača...
Mislim da se ne isplati, upravo zbog svega što si naveo... Probati opciju ako neko bude dolazio iz vana da donese :mrgreen:
konektovan

#8 Re: Nasloni za auto

Post by konektovan »

johntra wrote:a isplati li se naručiti s vana, preko ebaya? mada će te poštarina zaklati zbog oblika i težine naslonjača...

Ili mozda da mu drug rugafet napravi za 7 KM?! :mrgreen:
dgL_

#9 Re: Nasloni za auto

Post by dgL_ »

Buckethead wrote:
dgL_ wrote: Univerzalni cesto se ne uklapaju u enterijer, odstupaju bojom i dizajnom i materijalom... Jako tesko ih je pricvrstiti da stoje cvrsto i da sluze svrsi... Fabricki su pun pogodak... Ja sma na ibizi imao taj univerzalni i eto sluzio je svrsi, cak ga nisam nikad sarafio samo ga postavio na nogare dole izmedju sjedista i tako je stajao... Klimao se... Prodao sam ga sa autom, sad na meganeu imam fabricki koji je extra...
280 kermi original u Hyundaiju, nisam po glavi izgorio. Tražim original po otpadima, ali za sada nemam sreće. Neki dan se prodao org za petobu, sjebah se... Valjda nađem...

@konektovan

tražio i po piku i po otpadu, prodao se neki dan za petobu... tražiću i dalje, šta ću :thumbup:
Nisam ti ni reko da si izgorio po glavi, al izgorices kad stavis, ako stavis taj univerzalni pa se sjebes kako strsi i ne odgovara...

Radije se smiri cekaj i naletice garant... Jeste da je rijetko auto za otpada ali ce naletit, radje dati za taj 7-8 banki pa i 100 al znas sta imas ;)

Sretno
johntra

#10 Re: Nasloni za auto

Post by johntra »

vidi polovne varijante na ebay, ima toga dosta...pa možda neko naleti ili ti pošalje busom... :D
Dr Kova

#11 Re: Nasloni za auto

Post by Dr Kova »

dgL_ wrote: Nisam ti ni reko da si izgorio po glavi, al izgorices kad stavis, ako stavis taj univerzalni pa se sjebes kako strsi i ne odgovara...

Radije se smiri cekaj i naletice garant... Jeste da je rijetko auto za otpada ali ce naletit, radje dati za taj 7-8 banki pa i 100 al znas sta imas ;)

Sretno
:thumbup: toeto. Hvala ti. Rijetko auto, i ja sam probrao :mrgreen:
čekaću pa ako izleti :thumbup:
condy

#12 Re: Nasloni za auto

Post by condy »

http://www.ebay.com/itm/Armrest-Centre- ... xyirJSHemX

Ove zamjenske nisu skupe.

Dostava je besplatna
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13 Re: Nasloni za auto

Post by _BataZiv_0809 »

Samo originalni trazi. Bolje i taj od 280 nego raznorazna smeca koja ti nece rijesit problem, nego ce ti stvoriti nove.
Dr Kova

#14 Re: Nasloni za auto

Post by Dr Kova »

_BataZiv_0809 wrote:Samo originalni trazi. Bolje i taj od 280 nego raznorazna smeca koja ti nece rijesit problem, nego ce ti stvoriti nove.
to sam i razmišljao, ali jarane 280 :-), pa nije E klasa
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15 Re: Nasloni za auto

Post by _BataZiv_0809 »

Buckethead wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Samo originalni trazi. Bolje i taj od 280 nego raznorazna smeca koja ti nece rijesit problem, nego ce ti stvoriti nove.
to sam i razmišljao, ali jarane 280 :-), pa nije E klasa
Sta ima veze pajdara? Za svoj cejf i za svoje auto ne treba stediti. Ti vidi isplati li ti se cekati da naleti na otpad sto je neizvjesno dok vozas bez naslona ili odmah platiti i biti miran :wink:
Dr Kova

#16 Re: Nasloni za auto

Post by Dr Kova »

ima logike :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#17 Re: Nasloni za auto

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ima momaka pa to fino naprave po mjerama, tapaciraju , ubace unutra usb i šta već hoćeš... Ako si za tu varijantu...
supercali

#18 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

johntra wrote:vidi polovne varijante na ebay, ima toga dosta...pa možda neko naleti ili ti pošalje busom... :D
na ebayu nema ja bas gledao da vidim koliko bi ga kostalo na adresu sa carinom i svim tim
supercali

#19 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

Travnički Noćni Šetač wrote:Ima momaka pa to fino naprave po mjerama, tapaciraju , ubace unutra usb i šta već hoćeš... Ako si za tu varijantu...
moze li se postojeci univerzalni tapacirati? cijena nije bitna
konektovan

#20 Re: Nasloni za auto

Post by konektovan »

supercali wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:Ima momaka pa to fino naprave po mjerama, tapaciraju , ubace unutra usb i šta već hoćeš... Ako si za tu varijantu...
moze li se postojeci univerzalni tapacirati? cijena nije bitna
Sve se moze, imas Esmera - Visoko, a i u Sarajevu imas par ljudi sto rade tapaciranje.
supercali

#21 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

znam da se moze nego sam konkretno trazio nekog ko zna to
530i

#22 Re: Nasloni za auto

Post by 530i »

Ti univerzalni kineski = papanluk.
supercali

#23 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

530i wrote:Ti univerzalni kineski = papanluk.
kad ne postoji originalni onda nije papanluk
530i

#24 Re: Nasloni za auto

Post by 530i »

Ma papanluk je jer se lako slomi, smeta za pojas i ručnu, moraš bušiti rupe gdje nisu predviđene da ga staviš itd.
supercali

#25 Re: Nasloni za auto

Post by supercali »

530i wrote:Ma papanluk je jer se lako slomi, smeta za pojas i ručnu, moraš bušiti rupe gdje nisu predviđene da ga staviš itd.
ja mislim na to kad se fino to upasuje i sve ne samo zasarafi i eto naslonjaca
zato ga ja i ne stavljam dok ne skontam kako sta gdje a nemam vremena bas da citav dan kontam i eksperimentisem a jos pored toga prvo moram tapacirati da se uklopi uz interijer
Post Reply