Nasilje u vezi i nakon veze...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

hocunecu

#26 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by hocunecu »

zelenashica wrote:
hocunecu wrote:pa samo se sjetite sta se sve ovdje na forumu,gdje je (zelim da vjerujem) vecina obrazovana i sa sirim vidicima,
moglo procitati o razvedenim zenema
ne mogu ni zamisliti famu u ruralnim sredinama, i na koji se sve nacin predstavljaju kao manje vrijedne, jer za neuspio brak je zene kriva, njeno je da odsuti i otrpi, pa i degenek
Bolje biti sretno razvedena nego nesretno udata.Vala kako ja upratih jedino madner je do sad protiv raspuštenica,al sva sreća nije moj tip :D
:D

ja to kazem bolje se raniti nego poginuti :D

ja procitah svasta nesto ovdje na tu temu,ne samo od muskaraca, mozda cak i vise od zena, poprilicno je prisutno omalovazavanje
Ghost_Rider_XXX

#27 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by Ghost_Rider_XXX »

hocunecu wrote:ja to kazem bolje se raniti nego poginuti :D

ja procitah svasta nesto ovdje na tu temu,ne samo od muskaraca, mozda cak i vise od zena, poprilicno je prisutno omalovazavanje
O kakvom ti omalovažavanju ovdje?
hocunecu

#28 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by hocunecu »

Ghost_Rider_XXX wrote:

ne na ovoj temi, nego na forumu kroz razne teme
malaplavooka

#29 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by malaplavooka »

hocunecu wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:

ne na ovoj temi, nego na forumu kroz razne teme
Omalovazavati se može samo onaj ko ti to dopusti....to je dvostran proces. :|
hadzinicasa

#30 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by hadzinicasa »

malaplavooka wrote:Omalovazavati se može samo onaj ko ti to dopusti....to je dvostran proces. :|
:shock: !?!?!?
kaži to fašistima i ovima s predrasudama.
*mima*

#31 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by *mima* »

malaplavooka wrote: Omalovazavati se može samo onaj ko ti to dopusti....to je dvostran proces. :|

woooow......koja izjava
Ghost_Rider_XXX

#32 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by Ghost_Rider_XXX »

malaplavooka wrote:Omalovazavati se može samo onaj ko ti to dopusti....to je dvostran proces. :|
Ne bih da te omalovažavam, ali izjava je nidje veze. :D
Ali u svakom slučaju tema nije ko koga omalovažava na forumu, već nasilje u vezi i nakon.
žuta

#33 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by žuta »

evo ja sa recimo iskustvom ne ličnim
ženama niko ne priđe i kaže ja sam nasilnik već se prodaje fin pošten ...
tek kasnije otkriva svoje pravo lice dali je u pitanju alkohol ili poremećena psiha i mnoge žene su nezaštićene nemaju se kome obratiti on se izvinjava fin pažliv pun ljubavi i za par dana ili mjeseci isto
prije je bilo gore jer je društvo bilo zatvoreno mislim da je danas lakše ali ne toliko jer svi se sklanjaju u stranu .komšije prijatelji policija tu ništa ne može mogla bi recimo da dobro oleši nasilnika pa da mu više ne padne na pamet pa ako opet pokuša opet batine
obićno nasilnići su u stvari prave .ičke koji svoju nadmoć pokazuju nad slabijim polom
ne podržavam nasilje i mislim da zakon treba da bude strožiji prema nasilnicima a ne da ih nakon uzimanja podataka pušta jer bi se sigurno smanjio broj ubistava
malaplavooka

#34 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by malaplavooka »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Ne bih da te omalovažavam, ali izjava je nidje veze. :D
Ali u svakom slučaju tema nije ko koga omalovažava na forumu, već nasilje u vezi i nakon.

Mislim da me nisi dobro shvatio al' nema veze... :)
hljebarnik

#35 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by hljebarnik »

Jebo vezu u kojoj muskarac tuce djevojku/zenu.

Obicno to rade psihopate i tesko je ocekivati od zrtve da tek tako ode jer nasilnik obicno prijeti da ce je proganjati itd. Znam za jedan slucaj i to nikome ne bih pozelio. :oops:
niko_niko_kao_ja

#36 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by niko_niko_kao_ja »

a sta je sa muskarcima koji su zlostavljani'?
Not My Idea

#37 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by Not My Idea »

zelenashica wrote: Ne sjećam se tačno u kojem mjestu ali u toku je i suđenje supruzi za ubistvo supruga,mislim da je u pitanju ZE-DO kanton....

Ostaje pitanje šta se to desi u "glavama" kada je ubistvo jedini način okončanja veze?!
Koliko težak razlog treba biti da bi na nekoga podigao "ruku"?!
Ova zena je iz sela nedaleko od Zenice. Ona jest ubila svog muza al meni njega nije zao nego nje.

Da pojasnim: on je dugogodisnji alkoholicar, psihicki i fizicki je maltretirao jadnu zenu godinama.
Imaju tesko bolesno malo dijete, kolko se mogu prisjetit nepokretno..u vrijeme ubistva trajala je akciju prikupljana novcane pomoci za dijete. i ovaj hajvan je tu noc dosao pijan kuci i trazio te prikupljene pare( koje je vec par puta krao) da ide u kafanu nastavit pit. ona nije dala, on je napao i ona ga ubila.

da ovo nije samo njena verzija, dokazuju i NJEGOVA braca koja su dolazila pred sud u Zenici s namjerom da zamole sud da jadnu zenu puste kuci. spremni su i svjedocit u njenu odbranu
zelenashica

#38 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by zelenashica »

niko_niko_kao_ja wrote:a sta je sa muskarcima koji su zlostavljani'?
Ne dijelim ja žrtve na muško i žensko.
Katy

#39 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by Katy »

Not My Idea wrote:
zelenashica wrote: Ne sjećam se tačno u kojem mjestu ali u toku je i suđenje supruzi za ubistvo supruga,mislim da je u pitanju ZE-DO kanton....

Ostaje pitanje šta se to desi u "glavama" kada je ubistvo jedini način okončanja veze?!
Ova zena je iz sela nedaleko od Zenice. Ona jest ubila svog muza al meni njega nije zao nego nje.

Da pojasnim: on je dugogodisnji alkoholicar, psihicki i fizicki je maltretirao jadnu zenu godinama.
Imaju tesko bolesno malo dijete, kolko se mogu prisjetit nepokretno..u vrijeme ubistva trajala je akciju prikupljana novcane pomoci za dijete. i ovaj hajvan je tu noc dosao pijan kuci i trazio te prikupljene pare( koje je vec par puta krao) da ide u kafanu nastavit pit. ona nije dala, on je napao i ona ga ubila.

da ovo nije samo njena verzija, dokazuju i NJEGOVA braca koja su dolazila pred sud u Zenici s namjerom da zamole sud da jadnu zenu puste kuci. spremni su i svjedocit u njenu odbranu
To je samoodbrana!Ni u jednoj (normalnoj) zemlji nemoze neko biti osudjen i proglasen ubicom ako je branio sopstveni zivot!Naravno,s dokazima da se o tome radilo.
niko_niko_kao_ja

#40 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

zelenashica wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:a sta je sa muskarcima koji su zlostavljani'?
Ne dijelim ja žrtve na muško i žensko.

da, ti ne djelis, ali se konstatno potencira prica kako su zene zrtve nasilja, ima i muskaraca koji su zrtve, ali njih niko i ne spominje.
Not My Idea

#41 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by Not My Idea »

Katy wrote:
Not My Idea wrote:

To je samoodbrana!Ni u jednoj (normalnoj) zemlji nemoze neko biti osudjen i proglasen ubicom ako je branio sopstveni zivot!Naravno,s dokazima da se o tome radilo.

http://www.zenicablog.com/crna-hronika/ ... riva-.html

http://www.zenicablog.com/crna-hronika/ ... revic.html
zelenashica

#42 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by zelenashica »

niko_niko_kao_ja wrote:

da, ti ne djelis, ali se konstatno potencira prica kako su zene zrtve nasilja, ima i muskaraca koji su zrtve, ali njih niko i ne spominje.
Naravno da ima muskaraca koji su zrtve...ruku na srce i ja sama poznajem lično par njih koji su zlostavljani,..pa čak i fizički,..mada je u većem dijelu zlostavljanje one teže psihičke prirode..za mene je i moj komšija zlostavljan muškarac od silnog koninog zvocanja,prigovora,stalnih kojekakvih upada tipa : a što nisi ovo,a kako nisi znao ono,....bla bla...ma kako smijesno zvucalo ja i čangrizave zene smatram zlostavljačicama.
niko_niko_kao_ja

#43 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

zelenashica wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:

Naravno da ima muskaraca koji su zrtve...ruku na srce i ja sama poznajem lično par njih koji su zlostavljani,..pa čak i fizički,..mada je u većem dijelu zlostavljanje one teže psihičke prirode..za mene je i moj komšija zlostavljan muškarac od silnog koninog zvocanja,prigovora,stalnih kojekakvih upada tipa : a što nisi ovo,a kako nisi znao ono,....bla bla...ma kako smijesno zvucalo ja i čangrizave zene smatram zlostavljačicama.
upravo tako, a drustvo prema takvim muskarcima je jako podrugljivo, ismijava ih, pa vecina njih ni ne prijavljuje kad dodje recimo do fizickog zlostavljanja. tuga brate.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by JoseMujica »

jedna sasvim "normalna" i čak prihvatljiva pojava u našem društvu. Sjetite se samo onih dječih zezanja kad stariji zezaju djecu sa onim "Ko se tuče taj se voli". Na takvim naoko benignim primjerima u samom djetinstvu utiskuje se nasilnički obrazac ponašanja kao nešto posve normalno. U spoju sa dinarskim konzervativnim naslijeđem tretiranja žene kao imovine, te sadašnjeg prodora religijskih vrednota u kojima je žena isto donja šta god da radi (osim ako ne ispunjava ulogu kućnog roba), nije uopće čudno što imamo ovakva dešavanja.
fatamorgana

#45 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by fatamorgana »

zelenashica wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:

Naravno, psihološka tortura je tortura isto kao i ona fizička ...
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#46 Re: Nasilje u vezi i nakon veze...

Post by brad90 »

Porodicno nasilje postoji u svim kulturama svijeta, ali ono sto se namece svima nama je to da je kod nas itekako izrazenije i vise prihvaceno nego bilo gdje drugdje. Ovo znaci samo jedno, a to je da smo jos uvjek samo mala neobrazovana nacija u kojoj se mnoge stvari dozivljavaju kao normalne, a koje se normalnoscu nemaju nista zajednicko. Drzava ili prostor na kojem ljudi posjecuju razne gatare, piju olovo da bi im u zivotu bilo bolje i rade mnoge slicne stvari nije drzava nego cirkus. Kao u svakom cirkusu tako i u nasem pateticno smjesnom drustvu mora biti malo turbo folka, a taj turbo folk je nasilje u porodici i u ljubavnim vezama. Zasto je to ovako? Na ovo pitanje se ne moze dati siguran i jednolican odgovor, ali je jedno sigurno, a to je da ovo vise ima veze sa odgojem i odrastanjem u odredjenoj sredini nego li sa prehrambenim ili bilo kakvim navikama pojedinca IDIOTA koji upotrebljava silu nad svojim partnerom. Drzava kompleksasa sa malim falusima, drzava bezubih i nepismenih ljudi u kojoj je normalno cutati dok nam prvi komsija dere od batina svoju polovinu je realnost u kojoj zivimo. Mislim da ce se ovo tesko promjeniti, siguran sam da u nekim manjim sredinama nikada i nece jer je to na neki nacin postala tradicija, ta famozna MUSKA JE ZANJA. U malo vecim gradovima bolju situaciju mozemo ocekivati za nekih tridesetak godina kada odrastu sve te famozne emancipirane zenke koje su odrastale na knjigama tipa JA MAHALUSA, SELO I PETING itd.... Ostaje da vidi da li je emacipacija zene na ovim prostorima moguca, da li alfa muzjaci tipa bosnjanina debelog mogu biti muskarcine na druge nacine, a ne samo lozom i masnom oklagijom. Daj Boze da jednog dana svi mi koji imamo komsinicu ili komsiju, nasilnika ili zrtvu docekamo neke druge komsije i neke druge ganglije u njihovom mozdanom sustavu....... do raja na zemlji ZDRAO.
Post Reply