Vecernji List
GO WEST Film Ahmeda Imamovića na meti radikalnih Bošnjaka
Zbog gay filma medijski rat u Sarajevu
Autor Robert Bubalo
SARAJEVO - Iako je još u fazi grube montaže, film Ahmeda Imamovića "Go west", kao i on sam, već su danima predmet žestokih kritika radikalnih bošnjačkih novinara i publicista. Sve se odigrava u vrlo netolerantnoj atmosferi, Imamovića osuđuju da se kroz ratni film, u čijem su središtu dva homoseksualca različitih nacionalnosti, izruguje bošnjačkoj tragediji, dodvorava homoseksualnom lobiju i tako za sebe traži filmske nagrade.
Pomalo sam se već naviknuo na sve te kritičare koji ne znaju o čemu govore, jer film nisu ni pogledali. Moram se brinuti za film koji bi trebao biti gotov u siječnju sljedeće godine, a ne baviti se tim dušobrižnicima kazao nam je redatelj Imamović, kojega brojni napadi ipak nisu previše uznemirili.
Cijela hajka na Imamovića krenula je s privatne televizijske kuće NTV Hayat u emisiji o homoseksualizmu. Očito i sama nesklona gayevima, voditeljica Arduana Pribinja-Kurić goste je stalno pitala zašto bi heteroseksualna većina trebala prihvatiti homoseksualnu manjinu, pri čemu se uglavnom pljuvalo po Imamovićevu filmu.
Napade na "Go west" i uopće na homoseksualce objeručke je prihvatio i nastavio i jedan ekstremni sarajevski tjednik. U sarajevskim medijima tako je započeo svojevrstan rat zbog te teme, a mediji skloni Imamovićevu uratku ističu kako se želi progurati teza o tome kako među Bošnjacima nema homoseksualaca.
Najutjecajniji medij, Federalna televizija, jedan je od koproducenata cijelog projekta, a u ponedjeljak navečer ekskluzivno je prikazala kadrove iz filma.
Komentari
Što mislite o ovoj temi?
Komentirajte članak
oroz 21.09.2004 09:22 Odgovor
Go east!
Nazalost stanje demokracije u nama susjednoj BiH je katastrofalno. Mislim da se zove Dorino Mazin (no 1 Cro gay), neka odmah ide u Sarajevo i objasni kolegama i prijateljima tamo. Zurno treba biti gay parada u Sarajevu.
adrian 21.09.2004 08:31 Odgovor
Dobrodošli na Balkan!
balkane, balkane, balkane moj...
PREDRASUDE
Tarik na udaru BiH medija
Iako je još u fazi grube montaže, film Ahmeda Imamovića "Go west", kao i on sam, već su danima predmet žestokih kritika radikalnih bošnjačkih novinara...
Tarik Filipović, 'homić' iz filma: Neka ih bude sram!
Tarik Filipović, koji u filmu "Go West" glumi homoseksualca Milana Rankovića, o novom valu žestokih kritika radikalnih bošnjačkih novinara i publicista prema Ahmedu Imamoviću doznao je od nas, a nakon što smo mu pročitali zamjerke filmu iz bosanskohercegovačkog tiska, Tarik je ljutito prokomentirao:
Gluposti. Neka ih bude sram. Kako Imamovića, koji se borio u ratu, i mene, koji sam tada doživio obiteljsku tragediju, mogu optuživati da se izrugujemo bošnjačkoj tragediji. Kako tako nešto uopće mogu pomisliti. Istina je da u Bosni drukčije gledaju na pitanje homoseksualnosti. Moram istaknuti da priča filma "Go west" nema veze s mojim ili Ahmedovim stavom prema homoseksualnosti. Ja sam glumac koji bez predrasuda glumi lik homoseksualca Milana. Smiješna je optužba, dodaje Tarik, da se film dodvorava homoseksualnom lobiju.
Pa to je jedna ljudska priča. Samo ljudi koji nemaju veze o filmu mogu pisati tako negativne stvari, a pišu ih samo da bi imali o čemu pisati. Da sam na njihovu mjestu, upitao bih se zašto ih priča o homoseksualcima toliko vrijeđa, čega se boje. Mene ne vrijeđa što glumim homoseksualca jer nemam nikakvih predrasuda i strahova kaže Tarik. (L. D.)
Inace da li ko gledao taj show na NTV Hayat i da li je ta Arduana koka stvarno bila toliko neprofesionalna da je ona kao voditeljica davala komentare?