NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
-
Hedg
#101 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Joj kad bi mi neko mogao rećii, ako se sjeća onog crtanog u kojem su oni zecevi i jedan pas, druze se, ali nikako ne mogu da se sjetim koji je to crtani, može mala pomoć?
- Swan_
#103 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Sedmi brat je prvi, a ima i drugi dio, zove se Mali herojiHedg wrote:Joj kad bi mi neko mogao rećii, ako se sjeća onog crtanog u kojem su oni zecevi i jedan pas, druze se, ali nikako ne mogu da se sjetim koji je to crtani, može mala pomoć?

Last edited by Swan_ on 08/10/2012 22:18, edited 1 time in total.
- respo
#104 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
kako se zvao onaj francuski crtani
oni su kao u covjekovom krvotoku bore se protiv virusa fazona
- Swan_
#105 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Šta pričate vi, Nindža kornjače su učile djecu pravim vrijednostima kao što su prijateljstvo, hrabrost, lojalnost, briga za druge, požrtvovanost, poštivanje starijih/roditelja. To su vrijednosti koje su generalno pratile crtani, a pojedinačne epizode su često imale cilj naglasiti neku plemenitu osobinu kao poželjnu ili određeno negativno ponašanje kao nepoželjno. Što je najvažnije, ove vrijednosti nisu bile banalno proklamovane, na neki dosadno-pacificstički način sa kojim se mališani ne mogu povezati, već su ih djeca suptilno usvajala gledajući svoje junake, kao uzore, kako ih "demonstriraju u praksi" - sve kroz humor i zabavu. Preglupa su nastojanja da se svaki vid akcije i nasilja izbaci iz crtanih, rezultat su retardirani teletabisi. Naravno, pod uslovom da je to nasilje prikazano smisleno - u funkciji borbe protiv nepravde, kriminala i zla, odnosno u funkciji aktiviranja na polju dobra. Crtani filmovi, između ostalog, uče djecu razlikovanju dobra i zla. Nindže kornjače su uradile fenomenalan posao na tom planu.respo wrote:ko je rekao da su kornjace poucneSofija89 wrote:
Eto nindza kornjace su bas poucne![]()
a djeca su debili sto gledaju mumijeve
govorim samo da u njima ima nasilja a opet nisu debilne kao mumijevi teletabisi i svi crtani od rata na ovamo
- Averus
#107 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Swan_ wrote: Šta pričate vi, Nindža kornjače su učile djecu pravim vrijednostima kao što su prijateljstvo, hrabrost, lojalnost, briga za druge, požrtvovanost, poštivanje starijih/roditelja. To su vrijednosti koje su generalno pratile crtani, a pojedinačne epizode su često imale cilj naglasiti neku plemenitu osobinu kao poželjnu ili određeno negativno ponašanje kao nepoželjno. Što je najvažnije, ove vrijednosti nisu bile banalno proklamovane, na neki dosadno-pacificstički način sa kojim se mališani ne mogu povezati, već su ih djeca suptilno usvajala gledajući svoje junake, kao uzore, kako ih "demonstriraju u praksi" - sve kroz humor i zabavu. Preglupa su nastojanja da se svaki vid akcije i nasilja izbaci iz crtanih, rezultat su retardirani teletabisi. Naravno, pod uslovom da je to nasilje prikazano smisleno - u funkciji borbe protiv nepravde, kriminala i zla, odnosno u funkciji aktiviranja na polju dobra. Crtani filmovi, između ostalog, uče djecu razlikovanju dobra i zla. Nindže kornjače su uradile fenomenalan posao na tom planu.
Mene su, definitivno, crtani (između ostalih i Kornjače) naučili prave vrijednosti!
Gledam danas djecu... Čovječe, meni su uzori bili junaci - Spider-Man, Kornjače, Superman, Batman itd., junaci koji su se borili za pravdu, koji su me učili odanosti, pravednosti i časti.
Sada je nekakvo vrijeme, pa čak i junake prikazuju s nekakve tamne strane, nekakvi su negativni, agresivni... fuj.
<3 moje djetinjstvo
-
bluerapsody
#108 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
slazem se
stare nindza kornjace su
bile super
kad se sjetim onog albuma sa njima i gomile slicica
i Transformersi su i dan danas zanimljivi i nisu prica o nasilju nego su prica o robotima koji se na nasoj planeti udruzeni sa ljudima bore protiv zlih transformersa sa iste planete . ALF je prica o vanzemaljcu cija je planeta ekspplodirala i ostao je bez doma , prijasnjeg zivota ; novi zivot je pronasao uz Tanerove kojima stalno priredjuje belaje

bile super
- awaken
#109 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Super tema 
Mi smo imali baš dobre crtane a ovo što se danas pušta djeci je katastrofa.....k'o da ih Grand produkcija radi
Mi smo imali baš dobre crtane a ovo što se danas pušta djeci je katastrofa.....k'o da ih Grand produkcija radi
-
hladno
#110 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
A bio jednom jedan...
Nije crtani ali neki čovjek dođe u "park" (koji nije park, nego je nacrtan) i priča (čita) neke kratke priče, a svaka počinje sa "bio jednom jedan". Mislimda sam jednu čak i zapamtio: "Bio jednom jedan i ništa više. Samo tako bio".
EDIT: Mislim da su to priče od Nedžada Ibrišimović, a moguće da ih je on sam i čito. A fino ih ječito ko god da je.
Nije crtani ali neki čovjek dođe u "park" (koji nije park, nego je nacrtan) i priča (čita) neke kratke priče, a svaka počinje sa "bio jednom jedan". Mislimda sam jednu čak i zapamtio: "Bio jednom jedan i ništa više. Samo tako bio".
EDIT: Mislim da su to priče od Nedžada Ibrišimović, a moguće da ih je on sam i čito. A fino ih ječito ko god da je.
-
bluerapsody
#111 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
http://www.youtube.com/watch?v=a6t6fPIKpiI
kad smo vec kod tih emisija bila je i Metla bez drske ,,, gore je link
zbog nje sam zavolila njemacke ovcare
kad smo vec kod tih emisija bila je i Metla bez drske ,,, gore je link
- Digla_da_kreci
#112 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Njega sam potpuno zaboravilabluerapsody wrote:
Btw, nekako me stid napisati da jos uvijek znam pjesmice iz crtica
Sebe uhvatim kako pjevusim npr. ovu
- LightRain
#113 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Najbolji ikad
-
dezurni_ucenik
#114 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
respo wrote:kako se zvao onaj francuski crtani
Last edited by dezurni_ucenik on 09/10/2012 11:24, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#115 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
hladno wrote:A bio jednom jedan...
Jest Nedzad Ibrisimovic 100%.Pustalo se u ratu i nekad poslije.On sjedi u parku ,ustvari pozorisna bina i sjede ljudi pored njega na klupi i slusaju ga.
- S4mpion
#116 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Medvjedici dobrog srca
:

- honky tonk
#117 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
kad smo kod francuskih :
- S4mpion
#118 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Dobaaar ovajhonky tonk wrote:kad smo kod francuskih :![]()
-
Hedg
#119 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Sedmi brat je prvi, a ima i drugi dio, zove se Mali heroji
[/quote]
Hvala ti mnogo
[/quote]Hvala ti mnogo
- respo
#120 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
kad smo vec kod francuskoghonky tonk wrote:kad smo kod francuskih :![]()
voulez vous coucher avec moi?
- zedo_m
#121 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
Maqlo ozbiljniji jest da ima nasilja i previse al et:
Records of Lodos Wars: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Re ... r_episodes do jaja
Takodjer ovaj al ja ga zanm pod njemackim http://www.animevice.com/sailor-stars/11-929/
da nezaboravim serijal DB
bio je jos jedna al se mogu samo sjetit radnje grupa likova plus njihov vodja koji se vratio u proslost u tu grupu u kojj je bio kao djecac dobar parvo, eh jkad bi se neko sjetio da to mogu potrazit da skinem
Records of Lodos Wars: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Re ... r_episodes do jaja
Takodjer ovaj al ja ga zanm pod njemackim http://www.animevice.com/sailor-stars/11-929/
da nezaboravim serijal DB
bio je jos jedna al se mogu samo sjetit radnje grupa likova plus njihov vodja koji se vratio u proslost u tu grupu u kojj je bio kao djecac dobar parvo, eh jkad bi se neko sjetio da to mogu potrazit da skinem
- makaranka
#123 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
sto volim ove teme o crtanima, pa me podsjetite na neke zaboravljene pa krenem da ih pogledam
evo moj doprinos ,kolko vidim nema njih na ostalim postovima.
the jetsons

pound puppies

wacky racers

yogi bear

biskitts

the jetsons

pound puppies

wacky racers

yogi bear

biskitts

Last edited by makaranka on 09/10/2012 23:02, edited 1 time in total.
- makaranka
#125 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI
evo jos:
captain caveman

ne znam kako ste garfilda zaboravili

the bluffers gang (ne znam kako je bio prjevod)

captain caveman

ne znam kako ste garfilda zaboravili

the bluffers gang (ne znam kako je bio prjevod)