NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hedg

#101 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by Hedg »

Joj kad bi mi neko mogao rećii, ako se sjeća onog crtanog u kojem su oni zecevi i jedan pas, druze se, ali nikako ne mogu da se sjetim koji je to crtani, može mala pomoć?
Astrix

#102 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by Astrix »

Image

Swan_

#103 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by Swan_ »

Hedg wrote:Joj kad bi mi neko mogao rećii, ako se sjeća onog crtanog u kojem su oni zecevi i jedan pas, druze se, ali nikako ne mogu da se sjetim koji je to crtani, može mala pomoć?
Sedmi brat je prvi, a ima i drugi dio, zove se Mali heroji :)
Image
Last edited by Swan_ on 08/10/2012 22:18, edited 1 time in total.
respo

#104 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by respo »

kako se zvao onaj francuski crtani
oni su kao u covjekovom krvotoku bore se protiv virusa fazona
Swan_

#105 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by Swan_ »

respo wrote:
Sofija89 wrote:
Eto nindza kornjace su bas poucne :)

a djeca su debili sto gledaju mumijeve 8-)
ko je rekao da su kornjace poucne
govorim samo da u njima ima nasilja a opet nisu debilne kao mumijevi teletabisi i svi crtani od rata na ovamo
Šta pričate vi, Nindža kornjače su učile djecu pravim vrijednostima kao što su prijateljstvo, hrabrost, lojalnost, briga za druge, požrtvovanost, poštivanje starijih/roditelja. To su vrijednosti koje su generalno pratile crtani, a pojedinačne epizode su često imale cilj naglasiti neku plemenitu osobinu kao poželjnu ili određeno negativno ponašanje kao nepoželjno. Što je najvažnije, ove vrijednosti nisu bile banalno proklamovane, na neki dosadno-pacificstički način sa kojim se mališani ne mogu povezati, već su ih djeca suptilno usvajala gledajući svoje junake, kao uzore, kako ih "demonstriraju u praksi" - sve kroz humor i zabavu. Preglupa su nastojanja da se svaki vid akcije i nasilja izbaci iz crtanih, rezultat su retardirani teletabisi. Naravno, pod uslovom da je to nasilje prikazano smisleno - u funkciji borbe protiv nepravde, kriminala i zla, odnosno u funkciji aktiviranja na polju dobra. Crtani filmovi, između ostalog, uče djecu razlikovanju dobra i zla. Nindže kornjače su uradile fenomenalan posao na tom planu.
S4mpion

#106 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by S4mpion »

Gorstak

Image

Image
Averus

#107 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by Averus »

Swan_ wrote: Šta pričate vi, Nindža kornjače su učile djecu pravim vrijednostima kao što su prijateljstvo, hrabrost, lojalnost, briga za druge, požrtvovanost, poštivanje starijih/roditelja. To su vrijednosti koje su generalno pratile crtani, a pojedinačne epizode su često imale cilj naglasiti neku plemenitu osobinu kao poželjnu ili određeno negativno ponašanje kao nepoželjno. Što je najvažnije, ove vrijednosti nisu bile banalno proklamovane, na neki dosadno-pacificstički način sa kojim se mališani ne mogu povezati, već su ih djeca suptilno usvajala gledajući svoje junake, kao uzore, kako ih "demonstriraju u praksi" - sve kroz humor i zabavu. Preglupa su nastojanja da se svaki vid akcije i nasilja izbaci iz crtanih, rezultat su retardirani teletabisi. Naravno, pod uslovom da je to nasilje prikazano smisleno - u funkciji borbe protiv nepravde, kriminala i zla, odnosno u funkciji aktiviranja na polju dobra. Crtani filmovi, između ostalog, uče djecu razlikovanju dobra i zla. Nindže kornjače su uradile fenomenalan posao na tom planu.
:thumbup:

Mene su, definitivno, crtani (između ostalih i Kornjače) naučili prave vrijednosti!
Gledam danas djecu... Čovječe, meni su uzori bili junaci - Spider-Man, Kornjače, Superman, Batman itd., junaci koji su se borili za pravdu, koji su me učili odanosti, pravednosti i časti.
Sada je nekakvo vrijeme, pa čak i junake prikazuju s nekakve tamne strane, nekakvi su negativni, agresivni... fuj.

<3 moje djetinjstvo
bluerapsody

#108 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by bluerapsody »

slazem se :D :D :D stare nindza kornjace su
bile super :D :D kad se sjetim onog albuma sa njima i gomile slicica :D :D :D i Transformersi su i dan danas zanimljivi i nisu prica o nasilju nego su prica o robotima koji se na nasoj planeti udruzeni sa ljudima bore protiv zlih transformersa sa iste planete . ALF je prica o vanzemaljcu cija je planeta ekspplodirala i ostao je bez doma , prijasnjeg zivota ; novi zivot je pronasao uz Tanerove kojima stalno priredjuje belaje :D :D :D :D
Image

Image
Image
awaken

#109 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by awaken »

Super tema :-D
Mi smo imali baš dobre crtane a ovo što se danas pušta djeci je katastrofa.....k'o da ih Grand produkcija radi :roll:
hladno

#110 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by hladno »

A bio jednom jedan...

Nije crtani ali neki čovjek dođe u "park" (koji nije park, nego je nacrtan) i priča (čita) neke kratke priče, a svaka počinje sa "bio jednom jedan". Mislimda sam jednu čak i zapamtio: "Bio jednom jedan i ništa više. Samo tako bio". :lol:

EDIT: Mislim da su to priče od Nedžada Ibrišimović, a moguće da ih je on sam i čito. A fino ih ječito ko god da je. :D
bluerapsody

#111 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by bluerapsody »

http://www.youtube.com/watch?v=a6t6fPIKpiI

kad smo vec kod tih emisija bila je i Metla bez drske ,,, gore je link :D :D :D zbog nje sam zavolila njemacke ovcare
Digla_da_kreci

#112 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by Digla_da_kreci »

bluerapsody wrote:Image
Njega sam potpuno zaboravila :-D :thumbup:

Btw, nekako me stid napisati da jos uvijek znam pjesmice iz crtica :skoljka: :mrgreen:
Sebe uhvatim kako pjevusim npr. ovu :mrgreen:
LightRain

#113 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by LightRain »

Najbolji ikad :)
dezurni_ucenik

#114 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by dezurni_ucenik »

respo wrote:kako se zvao onaj francuski crtani
oni su kao u covjekovom krvotoku bore se protiv virusa fazona

Last edited by dezurni_ucenik on 09/10/2012 11:24, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#115 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by dezurni_ucenik »

hladno wrote:A bio jednom jedan...

Nije crtani ali neki čovjek dođe u "park" (koji nije park, nego je nacrtan) i priča (čita) neke kratke priče, a svaka počinje sa "bio jednom jedan". Mislimda sam jednu čak i zapamtio: "Bio jednom jedan i ništa više. Samo tako bio". :lol:

EDIT: Mislim da su to priče od Nedžada Ibrišimović, a moguće da ih je on sam i čito. A fino ih ječito ko god da je. :D

Jest Nedzad Ibrisimovic 100%.Pustalo se u ratu i nekad poslije.On sjedi u parku ,ustvari pozorisna bina i sjede ljudi pored njega na klupi i slusaju ga.
S4mpion

#116 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by S4mpion »

Medvjedici dobrog srca :D :
Image
honky tonk

#117 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by honky tonk »

kad smo kod francuskih : :mrgreen:

S4mpion

#118 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by S4mpion »

honky tonk wrote:kad smo kod francuskih : :mrgreen:

Dobaaar ovaj :thumbup:
Hedg

#119 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by Hedg »

Sedmi brat je prvi, a ima i drugi dio, zove se Mali heroji :)
Image[/quote]

Hvala ti mnogo :)
respo

#120 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by respo »

honky tonk wrote:kad smo kod francuskih : :mrgreen:
kad smo vec kod francuskog

voulez vous coucher avec moi?
zedo_m

#121 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by zedo_m »

Maqlo ozbiljniji jest da ima nasilja i previse al et:

Records of Lodos Wars: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Re ... r_episodes do jaja
Takodjer ovaj al ja ga zanm pod njemackim http://www.animevice.com/sailor-stars/11-929/
da nezaboravim serijal DB
bio je jos jedna al se mogu samo sjetit radnje grupa likova plus njihov vodja koji se vratio u proslost u tu grupu u kojj je bio kao djecac dobar parvo, eh jkad bi se neko sjetio da to mogu potrazit da skinem
S4mpion

#122 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by S4mpion »

Bay blade 8-)

Image
makaranka

#123 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by makaranka »

sto volim ove teme o crtanima, pa me podsjetite na neke zaboravljene pa krenem da ih pogledam :-) evo moj doprinos ,kolko vidim nema njih na ostalim postovima.

the jetsons
Image

pound puppies
Image

wacky racers
Image
yogi bear
Image

biskitts
Image
Last edited by makaranka on 09/10/2012 23:02, edited 1 time in total.
bluerapsody

#124 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by bluerapsody »

Image
makaranka

#125 Re: NASI NAJDRAZI CRTANI FILMOVI

Post by makaranka »

evo jos:

captain caveman
Image

ne znam kako ste garfilda zaboravili
Image

the bluffers gang (ne znam kako je bio prjevod)
Image
Post Reply