Naši na Olimpijadi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zambaklija

#1 Naši na Olimpijadi

Post by zambaklija »

Narode neznam da li ste gledali ulazak takmičara pri otvoru Olimpijade u Kini,ali ja sam pokošen,isčekivajući naš ulazak,odmah iza Portorikanaca,PRESKOČIŠE NAS,barem ovdje u Njemačkoj,ni slike ni riječi o BiH!!!!Neke divlje države prikazaše objasniše i svašta napričaše a o nama ništa!!!!FUJ,FUJ,FUJ :x :x :x za mene je olimpijada završena
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Naši na Olimpijadi

Post by mIRCerka »

zambaklija wrote:Narode neznam da li ste gledali ulazak takmičara pri otvoru Olimpijade u Kini,ali ja sam pokošen,isčekivajući naš ulazak,odmah iza Portorikanaca,PRESKOČIŠE NAS,barem ovdje u Njemačkoj,ni slike ni riječi o BiH!!!!Neke divlje države prikazaše objasniše i svašta napričaše a o nama ništa!!!!FUJ,FUJ,FUJ :x :x :x za mene je olimpijada završena
hoce to kad gledas njemacke programe.
tech10

#3 Re: Naši na Olimpijadi

Post by tech10 »

Zato ja gledam na Abu Dhabi sportu. :D
Maja_XXX

#4 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Maja_XXX »

Meni je iskreno puno vise zasmetalo sto smo medju zemljama sa najmanjim brojem ucesnika na OI...Pa Crna Gora sa 700.000 stanovnika ima 3 puta vise ucesnika od nas, a da ne govorim o Srbiji i Hrvatskoj- sve preko 100... Posvetili su nam paznje koliko su i Sv. Luciji i Burkini Faso - bas onoliko koliko zasluzujemo..
amrica

#5 Re: Naši na Olimpijadi

Post by amrica »

Ne znam da li je to subjektivno, ali nasi su bili cca 2 sec na ekranu, najkrace od svih, odmah preslo na sljedece....
A mislim, s obzirom kako cemo proci, i to nam je dosta :D :D :D
BSn

#6 Re: Naši na Olimpijadi

Post by BSn »

Pa to je bilo i prirodno da urade.
Biti ce da smo jedina zemlja na Olimpijadi kojoj nece danas dici zastavu, nego ce cekati subotu, jer danas Predsjedavajuci Predsjednistva dr. Haris Silajdzic ne moze da prisustvuje tome, pa k'o eto...
Kad se "Predsjednik" moze da sprda s ovom zemljom, sto ne bi mogao i kineski reziser prenosa?!

Ha ja - logicno! :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: Naši na Olimpijadi

Post by ladyblue18 »

Znaci...sve drzave su prikazali kad izlaze, ja cujem kako Medina govori Bosna i Hercegovina, ali nigdje nas ne vidim, tek nas prikazase negdje kad smo zasli :( :roll:
I jos nesto, a to je,ako su vec mogli prikazati Mesica i Sanadera,Sarkozija,Busha i kojeg sve drzavnika ne, zasto Harisa nisu pokazali :?
Mislim ne da volim Harisa, ali ako se vec prikazuju drzavnici zasto preskakanje nasih?

I bi me stid sto nas je okruglo 5 :(
bice_bice

#8 Re: Naši na Olimpijadi

Post by bice_bice »

nas jos nije stigo iz kafane, lady
ladyblue18

#9 Re: Naši na Olimpijadi

Post by ladyblue18 »

bice_bice wrote:nas jos nije stigo iz kafane, lady
aha, pa dobro vidis mozda je i do tog :mrgreen:
tempora

#10 Re: Naši na Olimpijadi

Post by tempora »

Maja_XXX wrote:Meni je iskreno puno vise zasmetalo sto smo medju zemljama sa najmanjim brojem ucesnika na OI...Pa Crna Gora sa 700.000 stanovnika ima 3 puta vise ucesnika od nas, a da ne govorim o Srbiji i Hrvatskoj- sve preko 100... Posvetili su nam paznje koliko su i Sv. Luciji i Burkini Faso - bas onoliko koliko zasluzujemo..
Pa mozda da je kakva olimpijada u drzanju mikrofona i tarlahanju domindzosima, imali li bi dovoljno ucesnika, ovako , sobzirom koliko drzava ulaze u sport za pohvalit je svakoga ko se i jednom biciklom provoza od kuce do trafike. Stoga od svakog scenarija ima i crnji: uvazeni sarajevski sportista ( dobro poznat sirokim narodnim masama) u fijakeru i s konjima ( iz licne ergele) predvodi olimpijsku ekipu. :run: Ovo ja iz ocaja, neka mi se ne zamjeri.
StLouis

#11 Re: Naši na Olimpijadi

Post by StLouis »

Neka, tako nam i treba kada drzava ne ulaze novac u sport...trebali smo poslati hodze i popove, oni bi zasigurno bili najbrojniji :dance:
van Basten

#12 Re: Naši na Olimpijadi

Post by van Basten »

ladyblue18 wrote:Znaci...sve drzave su prikazali kad izlaze, ja cujem kako Medina govori Bosna i Hercegovina, ali nigdje nas ne vidim, tek nas prikazase negdje kad smo zasli :( :roll:
I jos nesto, a to je,ako su vec mogli prikazati Mesica i Sanadera,Sarkozija,Busha i kojeg sve drzavnika ne, zasto Harisa nisu pokazali :?
Mislim ne da volim Harisa, ali ako se vec prikazuju drzavnici zasto preskakanje nasih?

I bi me stid sto nas je okruglo 5 :(
Mesića su prikazali jer je njih 100... Tadića (i njegova tri prsta :x ) također, jer je i njih značajan broj. Državnike zemalja koje imaju po 3-4-5 predstavnika nisu prikazivali, što je opet logično. Kada nas bude 100 na Olimpijadi, tada ćemo vidjeti i našeg predsjednika u kadru i tada nas njemačke i ine televizije neće preskakati prilikom defilea. Dobili smo prostora tačno koliko smo i zaslužili
Luke Perry

#13 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Luke Perry »

Ah uvrijedjene duse :lol:
Bosanac_21

#14 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Bosanac_21 »

Ni dosad nismo imali nesto vise ucesnika pa su nas prikazivali! ;-) Prosle se Olimpijade vrlo dobro sjecam, kad su nasi nosili one sesire i imali su nesto da kazu o Bosni i Hercegovini - ovo sad je bezobrazluk :roll:
MokeQc

#15 Re: Naši na Olimpijadi

Post by MokeQc »

StLouis wrote:Neka, tako nam i treba kada drzava ne ulaze novac u sport...trebali smo poslati hodze i popove, oni bi zasigurno bili najbrojniji :dance:
Svaka cast za post, u kratko, sve je tu objasnjeno. Sto se sporta tice, postali smo totalni autsajderi, marginalci... Kad su u drzavi glavne zvijezde kriminalci i profiteri, sta mozemo ocekivati od sporta (i u samom sportu su kriminalci). Mislim, smijseno je ocekivati da nam neko posveti vise paznje na paradi, na racun cega ? Ja bih prvi volio da nije kako jeste, bio bih ponosan, ali treba bit' realan.
Luke Perry

#16 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Luke Perry »

I jebote sta cemo sad :? Ubit se :? :lol:
ladyblue18

#17 Re: Naši na Olimpijadi

Post by ladyblue18 »

Luke Perry wrote:I jebote sta cemo sad :? Ubit se :? :lol:
blago tebi :roll:
van Basten wrote: Mesića su prikazali jer je njih 100... Tadića (i njegova tri prsta :x ) također, jer je i njih značajan broj. Državnike zemalja koje imaju po 3-4-5 predstavnika nisu prikazivali, što je opet logično. Kada nas bude 100 na Olimpijadi, tada ćemo vidjeti i našeg predsjednika u kadru i tada nas njemačke i ine televizije neće preskakati prilikom defilea. Dobili smo prostora tačno koliko smo i zaslužili
vidjela sam i ostala sokirana, pa jesul oni normalni :x :x
zambaklija

#18 Re: Naši na Olimpijadi

Post by zambaklija »

Ma što bi se ubijali :shock: nego mi baš nešto muka bi i moradoh otvoriti ovu temu,krivo mi je bratko,volim BiH evo primio sam i ovu zastavu kao svoju,i kakva god da je ova naša država naša je ,jer nakraju smo MI ti koji ove političare dovodimo,pas im mater....strpaše me u manjinu....nego pravo mi krivo bi, posvetiše vremena nekim državama koje se nipočemu nerazlikuju od naše(neznam im ni imena ponoviti) a nas totalno preskočiše,dali je to kakav loš znak? :?
Luke Perry

#19 Re: Naši na Olimpijadi

Post by Luke Perry »

ladyblue18 wrote:
blago tebi :roll:
Pa naravno. Ne razbijam sebi glavu besmislicama. :D
MokeQc

#20 Re: Naši na Olimpijadi

Post by MokeQc »

Srbija i Hrvatska, kako kod da su sjebane (nije ni kod njih sjajna ekonomsko-politicko-socijalna situacija), svjesne su da im je sport neka "viza za buducnost", nije bas mozda za buducnost ali konkretno za mjesto i status na svjeskoj sceni. Neki dan sam na CBC gledao podrobnu reportazu o tome kako uspjesi srbijanskih tenisera cini puno na popravljanju njihovog zlocinackog imidza. Ma koliko nas agresija bolila, svijet to polako (ili cak i brzo, pitanje je i koliko je htio da zna) zaboravlja zlo a objerucke prihvata nove sportske idole, koji su uvijek, bez obzira na sport nosioci neke pozitivne poruke.
O tome ljudi pricaju i bez parade, i bez olimpijade, hebe im se za neku bijednu drzavicu koja ima jedva ljudi da zastavu ponese.

Mi smo takvu pozitivnu promociju imali kad je Danis osvojio Oskara, takvih i slicnih uspjeha nam treba, bio to sport, muzika, umjetnost ili nauka.
Onda ce se pricati i o Bosni. A ovako, nemamo se sta frustrirati sto nas je Njemacka televizija preskocila....
MokeQc

#21 Re: Naši na Olimpijadi

Post by MokeQc »

zambaklija wrote:

Ma što bi se ubijali :shock: nego mi baš nešto muka bi i moradoh otvoriti ovu temu,krivo mi je bratko,volim BiH evo primio sam i ovu zastavu kao svoju,i kakva god da je ova naša država naša je ,jer nakraju smo MI ti koji ove političare dovodimo,pas im mater....strpaše me u manjinu....nego pravo mi krivo bi, posvetiše vremena nekim državama koje se nipočemu nerazlikuju od naše(neznam im ni imena ponoviti) a nas totalno preskočiše,dali je to kakav loš znak? :?
To jeste znak, znak koliko je drugima stlo do BiH. A je li los ?... ja odavno nisam vidio ikakav pozitivn znak....
fa84

#22 Re: Naši na Olimpijadi

Post by fa84 »

pa nisu nas isjekli,na isti nacin je predstavljena i hrvatska,prozvali ih,vidio se ivano balic i poceli prikazivati tamo one koji su vec prosli i koji se smjestaju u onom centralnom dijelu stadiona
a sta nas i imaju prikazivati po dana, kada nas ima svega 5 ;)
popajic

#23 Re: Naši na Olimpijadi

Post by popajic »

gledao na Eurosportu.Vidjeli su se i nashi.Momak veseo,vijori nashom zastavom.
Nashih je vishe bilo na tribinama nego na terenu.Ali,fino mi je bilo ,makar i na kratko, vidjeti tu nasu ekipicu i nashu zastavu.
fa84

#24 Re: Naši na Olimpijadi

Post by fa84 »

ma bice ako bogda za 4 godine vise
eto napravila nam je semiha bazen na otoci sada ce krenuti ekspanzija naseg vaterpola plivanja sinhroniziranog plivanja ;) napunicemo i mi reprezentaciju hehehe
jasko_ba

#25 Re: Naši na Olimpijadi

Post by jasko_ba »

kratko trajalo, al jbga, ipak je to naša sirotinja na olimpijada, makar ih bilo i 5
Biti ce da smo jedina zemlja na Olimpijadi kojoj nece danas dici zastavu, nego ce cekati subotu, jer danas Predsjedavajuci Predsjednistva dr. Haris Silajdzic ne moze da prisustvuje tome, pa k'o eto...
:? šta ba, nije valjda da smo i tu skandal napravili :-)
Post Reply