Libyano wrote:Jooo, vjeruj mi, samo oprecne informacije stizu...
Sad se cujem sa Aldinom, koordinatorom radnika HK u Bengaziju, kaze da nije nikoga ukrcao, jer nece da parca, hoce da svi idu zajedno. Nista im ne fali, svi su odlicno, Bengazi je u odlicnom stanju, kao da se nista nije desavalo...
Turski konzul im je rekao da za dva dana ima mjesta za sve njih...
Nasi ljudi u Libiji
-
actros_truck
#901 Re: Nasi ljudi u Libiji
-
almaalmicaa
#902 Re: Nasi ljudi u Libiji
[quote="Libyano"]Jooo, vjeruj mi, samo oprecne informacije stizu...
Sad se cujem sa Aldinom, koordinatorom radnika HK u Bengaziju, kaze da nije nikoga ukrcao, jer nece da parca, hoce da svi idu zajedno. Nista im ne fali, svi su odlicno, Bengazi je u odlicnom stanju, kao da se nista nije desavalo...
Turski konzul im je rekao da za dva dana ima mjesta za sve njih...[/qu
Aha hvala tebi ipak, ma brinem se, brat i otac su mi se sinoc javljali da su dobro i da je sve uredu, sad ne znam mozda govore da me smire, al nadam se da ce uskoro krenuti, tebi hvala u svakom slucaju
Aha hvala tebi ipak, ma brinem se, brat i otac su mi se sinoc javljali da su dobro i da je sve uredu, sad ne znam mozda govore da me smire, al nadam se da ce uskoro krenuti, tebi hvala u svakom slucaju
-
Tuzla_
#903 Re: Nasi ljudi u Libiji
joj koordinatora
pa ko da je bitno ko ide na koji brod nek ih trpa gdje ima mjesta, a ne ovako cekat jos 2 dana pa u ta dva dana ce bit odlaganja i nevremena i ode sve u ******

Last edited by Tuzla_ on 25/02/2011 17:33, edited 2 times in total.
-
actros_truck
#904 Re: Nasi ljudi u Libiji
i od mene takodjer rijeci zahvale...almaalmicaa wrote:Libyano wrote:Jooo, vjeruj mi, samo oprecne informacije stizu...
-
bihac26
#905 Re: Nasi ljudi u Libiji
Muz mi je sinoc dosao Buraqovim avionom i to sto on prica je strasno!Ovi sto kazu da je tamo sve ok lazu,Na putu do aerodroma su ih pretresali par puta,stavljali im puske na glave,trazili pare,uzeli memory card iz mob i ko je nije imao u mob peglali su ga i istresali sve s njega...da nije bilo Srbskog ambasadora nebi ni usli na aerodrom jer od nase gospode niko nije brinuo o tome(Libyano izvini nemoj se naci u ovom,tebi svaka cast!),s njima je bila zena sa dvoje malene djece,ljudi nisu jeli 3 dana,imali su karte ali su im opet trazili 320 eura po osobi ...itd(procitajte u Dnevnom avazu ostatak)
Ovi sto kazu da im je tamo dobro trebali su ostati a ne zauzimati mjesta u avionu nego uzivati tamo u zivotu,a pustiti one koje zele ici kucama da idu jer cula sam da je sinoc na aerodromu u Sa bilo fam koje su cekale svoje a oni nisu dosli a ostali su na aerodromu!!
Ovi sto kazu da im je tamo dobro trebali su ostati a ne zauzimati mjesta u avionu nego uzivati tamo u zivotu,a pustiti one koje zele ici kucama da idu jer cula sam da je sinoc na aerodromu u Sa bilo fam koje su cekale svoje a oni nisu dosli a ostali su na aerodromu!!
-
bihac26
#906 Re: Nasi ljudi u Libiji
Muz mi je sinoc dosao Buraqovim avionom i to sto on prica je strasno!Ovi sto kazu da je tamo sve ok lazu,Na putu do aerodroma su ih pretresali par puta,stavljali im puske na glave,trazili pare,uzeli memory card iz mob i ko je nije imao u mob peglali su ga i istresali sve s njega...da nije bilo Srbskog ambasadora nebi ni usli na aerodrom jer od nase gospode niko nije brinuo o tome(Libyano izvini nemoj se naci u ovom,tebi svaka cast!),s njima je bila zena sa dvoje malene djece,ljudi nisu jeli 3 dana,imali su karte ali su im opet trazili 320 eura po osobi ...itd(procitajte u Dnevnom avazu ostatak)
-
bihac78
#907 Re: Nasi ljudi u Libiji
Da javim...grupa iz Jalu-a se ukrcala na turski brod. Pustili su ih jer imaju 3 djevojke sa sobom, zbog sigurnosti. Javila se Emina bratu, pa mi je prenio. Svi su OK, i tamo je stanje Ok. Ne znaju za ostale, kako i kad ce biti ukrcani, i nisu javili da li ima jos nasih i koliko na tom brodu. Trebaju za Istambul, put ce trajati 2 dana.. tamo je nevrijeme, valovi su visoki. Vidio sam to i sad na ZDF tel u live prijenosu...
toliko, i sretno svima...
toliko, i sretno svima...
- poznanik
#908 Re: Nasi ljudi u Libiji
Eto, 26.bišćanko, ti si svoju potragu sretno okončala, i "ispričala" nam se usput...Idi sada svom mužu, uživajte u sreći i "slobodi", pusti druge da očekuju svoje najmilije i da vjeruju ovom mladiću koji im nesebično pomaže.bihac26 wrote:Muz mi je sinoc dosao Buraqovim avionom i to sto on prica je strasno!Ovi sto kazu da je tamo sve ok lazu,Na putu do aerodroma su ih pretresali par puta,stavljali im puske na glave,trazili pare,uzeli memory card iz mob i ko je nije imao u mob peglali su ga i istresali sve s njega...da nije bilo Srbskog ambasadora nebi ni usli na aerodrom jer od nase gospode niko nije brinuo o tome(Libyano izvini nemoj se naci u ovom,tebi svaka cast!),s njima je bila zena sa dvoje malene djece,ljudi nisu jeli 3 dana,imali su karte ali su im opet trazili 320 eura po osobi ...itd(procitajte u Dnevnom avazu ostatak)
Idi sada, i ponesi "Avaz", "Violeta" ne radi danas.
-
Tuzla_
#909 Re: Nasi ljudi u Libiji
daj jel mozete vi iz ambasade tamo kontaktirat opet tog koordinatora HK company-a i rec mu da se ne pravi budala glupa s tim pricama kojekakvim da nece da djeli ljude i nek ih ubacuje gdje god ima mjesta na tim turskim brodovima ko da je bitno jel citava grupa na jednom brodu il je pola tamo a pola vamo lako ce se oni sastat svi u turskoj, samo nek idu vise iz te libije, ako kako mozete vi sugerirat tom koordinatoru da svoje ljude sto prije ukrca na brodoove, kakva jos sad crna 2 dana ! ! !

Last edited by Tuzla_ on 25/02/2011 18:01, edited 1 time in total.
-
actros_truck
#910 Re: Nasi ljudi u Libiji
Tuzla_ wrote:daj jel mozete vi iz ambasade tamo kontaktirat opet dok koordinatora HK company-a i rec mu da se ne pravi budala s tim pricama kojekakvim da nece da djelu ljude i nek ih ubacuje gdje god ima mjesta na tim turskim brodovima ko da je bitno jel citava grupa na jednom brodu il je pola tamo a pola vamo samo nek idu vise iz te drzave, ako kako mozete vi sugerirat tom koordinatoru da svoje ljude sto prije ukrca na brodoove, kakva jos sad crna 2 dana ! ! !![]()
![]()
potpisujem
-
bihac26
#911 Re: Nasi ljudi u Libiji
Opet kazem Libyano svaka ti cast na svemu, heroj sipoznanik wrote:Eto, 26.bišćanko, ti si svoju potragu sretno okončala, i "ispričala" nam se usput...Idi sada svom mužu, uživajte u sreći i "slobodi", pusti druge da očekuju svoje najmilije i da vjeruju ovom mladiću koji im nesebično pomaže.bihac26 wrote:Muz mi je sinoc dosao Buraqovim avionom i to sto on prica je strasno!Ovi sto kazu da je tamo sve ok lazu,Na putu do aerodroma su ih pretresali par puta,stavljali im puske na glave,trazili pare,uzeli memory card iz mob i ko je nije imao u mob peglali su ga i istresali sve s njega...da nije bilo Srbskog ambasadora nebi ni usli na aerodrom jer od nase gospode niko nije brinuo o tome(Libyano izvini nemoj se naci u ovom,tebi svaka cast!),s njima je bila zena sa dvoje malene djece,ljudi nisu jeli 3 dana,imali su karte ali su im opet trazili 320 eura po osobi ...itd(procitajte u Dnevnom avazu ostatak)
Idi sada, i ponesi "Avaz", "Violeta" ne radi danas.
- poznanik
#912 Re: Nasi ljudi u Libiji
Bišćanko, pročitaj...Radnici "Neimarstva" ne žele da se vrate iz Libijebihac26 wrote:Opet kazem Libyano svaka ti cast na svemu, heroj sipoznanik wrote:Eto, 26.bišćanko, ti si svoju potragu sretno okončala, i "ispričala" nam se usput...Idi sada svom mužu, uživajte u sreći i "slobodi", pusti druge da očekuju svoje najmilije i da vjeruju ovom mladiću koji im nesebično pomaže.bihac26 wrote:Muz mi je sinoc dosao Buraqovim avionom i to sto on prica je strasno!Ovi sto kazu da je tamo sve ok lazu,Na putu do aerodroma su ih pretresali par puta,stavljali im puske na glave,trazili pare,uzeli memory card iz mob i ko je nije imao u mob peglali su ga i istresali sve s njega...da nije bilo Srbskog ambasadora nebi ni usli na aerodrom jer od nase gospode niko nije brinuo o tome(Libyano izvini nemoj se naci u ovom,tebi svaka cast!),s njima je bila zena sa dvoje malene djece,ljudi nisu jeli 3 dana,imali su karte ali su im opet trazili 320 eura po osobi ...itd(procitajte u Dnevnom avazu ostatak)
Idi sada, i ponesi "Avaz", "Violeta" ne radi danas.,a ovo sto sam napisala bilo je namjenjeno onoj gospodi sto sinoc govore da je sve divno i krasno!!Zahvaljujem se Bogu sto su se vratili zivi i zdravi,a i vama zelim da sto prije docekate svoje najmilije i da se ova agonija okonca!!
![]()
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110225085
- Libyano
#913 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sto se tice grupe koja je stigla Buraqom, sinoc sam bio gore na aerodromu, vjerujte u kakvom stanju ti kontrolori gore rade, da je cudo kako pameti imaju imalo. Covjek na covjeku sjedi, nisam smio slikati, a tako sam rado to htio sa vama podijeliti...
Ti sto pricaju o cekanju i maltretiranju, razumijem ih, ali shvatite isto da ima mnogo ljudi koji su gore prosli, cekaju duze, i kisnu vani, oni su ipak bili na suhom i toplom... Ja sam juce bio 4 sata napolju, i vjerujte da mi je dosta za mjesec dana zime, a zamislite kako je 3-4 dana biti tako hiljadama ljudi...
Ipak trebaju biti malo zahvalni pa shvatiti sve to...
I putne listove smo im izdavali na licu mjesta ko nije imao pasos, sve sto smo mogli uciniti i ucinili smo. Hranu smo im uzimali, vodu donosili, juce je kolega 300 flasa vode donio iz MIMS-ove fabrike kako bi ljudi imali...
I moraju kontrolisati toliko, svugdje je u svijetu kontrola na aerodromima ostra, a zasto toliko puta, vjerovatno zato sto je ogroman broj putnika pa se boje da nije neko promakao na jednom punktu.
Memo-kartice iz telefona su lomili radi slika i videoklipova koje su pojedinci snimili. Nasoj grupi su samo jednom slomili, jer smo ih na vrijeme upozorili i maknuli su telefone u torbe.
Sinocna grupa je mozda najbolje od svih prosla, najmanje cekanja, najbrza procedura, polijetanje, stvarno su bili sretni
a i osoblje Buraqa koje je opsluzivalo i taj let je samo najbolje govorilo o nasim ljudima, jer su stvarno korektno podnijeli svu situaciju, za razliku od nekih drugih.
Prvi put sam vidio pokretni zatvor juce na aerodromu
dosao je kamion sa necim nalik na veliku limenu sobu na prikolici (nije klasicni kontejner) sa stepenicama i vratima na kraju, i u nju su trpali mahom egipcane, koji su pokusavali kradom da se prosvercaju u aerodrom ili koje su uhvatili da kradu... na kraju se ta soba toliko napunila, da su morali gurati vrata silom da ih otvore dovoljno da jos jednog uguraju... Da nije tuzno, bilo bi smijesno...
Ti sto pricaju o cekanju i maltretiranju, razumijem ih, ali shvatite isto da ima mnogo ljudi koji su gore prosli, cekaju duze, i kisnu vani, oni su ipak bili na suhom i toplom... Ja sam juce bio 4 sata napolju, i vjerujte da mi je dosta za mjesec dana zime, a zamislite kako je 3-4 dana biti tako hiljadama ljudi...
Ipak trebaju biti malo zahvalni pa shvatiti sve to...
I putne listove smo im izdavali na licu mjesta ko nije imao pasos, sve sto smo mogli uciniti i ucinili smo. Hranu smo im uzimali, vodu donosili, juce je kolega 300 flasa vode donio iz MIMS-ove fabrike kako bi ljudi imali...
I moraju kontrolisati toliko, svugdje je u svijetu kontrola na aerodromima ostra, a zasto toliko puta, vjerovatno zato sto je ogroman broj putnika pa se boje da nije neko promakao na jednom punktu.
Memo-kartice iz telefona su lomili radi slika i videoklipova koje su pojedinci snimili. Nasoj grupi su samo jednom slomili, jer smo ih na vrijeme upozorili i maknuli su telefone u torbe.
Sinocna grupa je mozda najbolje od svih prosla, najmanje cekanja, najbrza procedura, polijetanje, stvarno su bili sretni
Prvi put sam vidio pokretni zatvor juce na aerodromu
- Libyano
#914 Re: Nasi ljudi u Libiji
poznanice, radnici Neimarstva su trebali biti na sinocnjem letu, razlog nedolaska ne znam, ali mogu potvrditi da je direktoru bolje ovdje nego da ode u Trebinje
U Tripoliju ga mozda zaobidju problemi, ali u Trebinju ce ga sigurno uhvatiti za gusu...
Info... na zadnji brod su se ukrcali i medicinski radnici iz Bengazija... Po svim informacijama, meni je ocito da su nasi dosad ukrcani na barem dva broda, ali bice sve jasnije kad dobijemo spisak iz Konzulata Turske, a to je najprije sutra
Info... na zadnji brod su se ukrcali i medicinski radnici iz Bengazija... Po svim informacijama, meni je ocito da su nasi dosad ukrcani na barem dva broda, ali bice sve jasnije kad dobijemo spisak iz Konzulata Turske, a to je najprije sutra
- vesna555
#915 Re: Nasi ljudi u Libiji
Jupi i moj tata je ukrcan na brod, kao i ostatak grupe iz Jalua, kao sto je Bihac78 javio 
Sad samo cekamo isplovljavanje, ali eto, najgore je proslo za sad
Hvala svima na svim informacijama, Libyanu također, stvarno ulaze nadljudske napore i uz sve to je strpljiv s nama na forumu
Sretno nam svima!
Sad samo cekamo isplovljavanje, ali eto, najgore je proslo za sad
Hvala svima na svim informacijama, Libyanu također, stvarno ulaze nadljudske napore i uz sve to je strpljiv s nama na forumu
Sretno nam svima!
-
Tuzla_
#916 Re: Nasi ljudi u Libiji
znaci svi nasi iz bengazija su otisli osim radnika HK koje vodi taj debil dole ne znam vise kako da ga nazovemLibyano wrote:poznanice, radnici Neimarstva su trebali biti na sinocnjem letu, razlog nedolaska ne znam, ali mogu potvrditi da je direktoru bolje ovdje nego da ode u TrebinjeU Tripoliju ga mozda zaobidju problemi, ali u Trebinju ce ga sigurno uhvatiti za gusu...
-
bihac26
#917 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano wrote:poznanice, radnici Neimarstva su trebali biti na sinocnjem letu, razlog nedolaska ne znam, ali mogu potvrditi da je direktoru bolje ovdje nego da ode u TrebinjeU Tripoliju ga mozda zaobidju problemi, ali u Trebinju ce ga sigurno uhvatiti za gusu...
- Libyano
#918 Re: Nasi ljudi u Libiji
Mi smo im proslijedili spisak sa 205 ljudi, plus koji su sami isli i prikljucili se spisku direktno kod konzula.
Mozda je ukupno bilo 215 ljudi. Najveci broj njih je HK (ca 105) i znam da je najveci problem kod njih, ali rijesice se i to, imaju obecanje konzula da ce se to rijesiti prekosutra... Nadamo se najboljem...
Mozda je ukupno bilo 215 ljudi. Najveci broj njih je HK (ca 105) i znam da je najveci problem kod njih, ali rijesice se i to, imaju obecanje konzula da ce se to rijesiti prekosutra... Nadamo se najboljem...
- DaysleepeR
#919 Re: Nasi ljudi u Libiji
šifra lipicanerEnticer wrote:Dokazi ili ne pisi gluposti!DaysleepeR wrote:naši ljudi koji rade u Libiji zavise od poslova koje su naši političari dogovorili direktno sa Gaddafi-em na poprilično nečiste načine i naravno da ako ode Gaddafi odoše i ti poslovi.
-
djidjibufon
#920 Re: Nasi ljudi u Libiji
Evo sad sam prije par sekundi zavrsila razgovor sa muzom,uspio me nekako dobit.Kaze da su samo oni ostali dole u Bengaziju njih oko 90 firma HK.kaze iamju nesto hrane spavaju na spuzvama i cuju se pucnji u daljini a kaze njih niko necuva.sve je otvoreno.apeluju da se poduzme nesto da i njih izvuku odozdo sto prije ne rubu su.Nezelim da unosim paniku ali tako mi je rekao znaci odozdo direktno iz prve ruke info..Dosad sam bila optimisticna.al sad imam osjecaj da cu poludit!!!!! moj muz je inace iz one grupe sto je dosla iz Derna.

-
actros_truck
#921 Re: Nasi ljudi u Libiji
djidjibufon wrote:Evo sad sam prije par sekundi zavrsila razgovor sa muzom,uspio me nekako dobit.Kaze da su samo oni ostali dole u Bengaziju njih oko 90 firma HK.kaze iamju nesto hrane spavaju na spuzvama i cuju se pucnji u daljini a kaze njih niko necuva.sve je otvoreno.apeluju da se poduzme nesto da i njih izvuku odozdo sto prije ne rubu su.Nezelim da unosim paniku ali tako mi je rekao znaci odozdo direktno iz prve ruke info..Dosad sam bila optimisticna.al sad imam osjecaj da cu poludit!!!!! moj muz je inace iz one grupe sto je dosla iz Derna.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svi odose kuci,osta nasa HK,na milost i nemilost....a meni ovaj jedan odavdje kaze sto je u HK Teamu,krenuli su oni brodom..
- l1101100
#922 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ljudi iz cementare u Bengaziju su prosli najgore (napadnuti, neki od njih opljackani) i jos sada zadnji ce se vratiti...
Sramota
Sramota
-
djidjibufon
#923 Re: Nasi ljudi u Libiji
>potpisujem.sramota velikal1101100 wrote:Ljudi iz cementare u Bengaziju su prosli najgore (napadnuti, neki od njih opljackani) i jos sada zadnji ce se vratiti...
Sramota
-
actros_truck
#924 Re: Nasi ljudi u Libiji
l1101100 wrote:Ljudi iz cementare u Bengaziju su prosli najgore (napadnuti, neki od njih opljackani) i jos sada zadnji ce se vratiti...
Sramota
Haman da su vraceni u kamp,opljackani su svi skoro kad su ih napali,a Boga pitaj kad ce se vratit...eto
SRAMI SE DRZAVO,SRAMI SE FIRMO HK !
- Libyano
#925 Re: Nasi ljudi u Libiji
Zadnji info... Oni se drze zajedno, spomenuo je kamion sa hranom, znaci da im nista ne fali, nisu gladni.
Kaze da je dosad brodovima otislo izmedju 100 i 130 nasih ljudi, sto je VELIKA vijest. Zao mi je sto se oteze sa HK, ali valjda to ima svoju svrhu. Uglavnom oni su zajedno, njih oko 100 ljudi. Ako bude sve prekosutra uredu, onda smo sa Bengazijem zavrsili. Nemojte strahovati sto je otvoren kamp, Bengazi je sad siguran grad.
Kaze da je dosad brodovima otislo izmedju 100 i 130 nasih ljudi, sto je VELIKA vijest. Zao mi je sto se oteze sa HK, ali valjda to ima svoju svrhu. Uglavnom oni su zajedno, njih oko 100 ljudi. Ako bude sve prekosutra uredu, onda smo sa Bengazijem zavrsili. Nemojte strahovati sto je otvoren kamp, Bengazi je sad siguran grad.