Nasi ljudi u Libiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
plavo

#776 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by plavo »

Evo ga na nebu...
Desert Wind

#777 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Desert Wind »

plavo wrote:Evo ga na nebu...
haha kralju :lol:
imamo i spotere na forumu :mrgreen: :mrgreen:
bihac26

#778 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac26 »

Hoce li ko prenositi u zivo,ima li i jedna tv????
rednna

#779 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

ja se nadam da ce svi doci svojim kucama...mogu samo da zamislim srecu tih ljudi koji sada grle svoje nakon ovog pakla i agonije...moj tata nece jos doci...ostace zadnji...tako je rekao... libyano...opet..hvala ti na svemu... :D
ammmi82

#780 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ammmi82 »

libyano je kralj hvala na svemu sto si uradio za nas narod a i za nas.
plavo

#781 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by plavo »

Sletio je i Buraq...

Lahka noc svima,
posebna zahvala Libyanu... :bih:
Libyano

#782 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

sletio i drugi, odo sad spavat :-D
rednna

#783 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

blago vama...laku noc..ugodni snovi..
plavo

#784 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by plavo »

bihac26 wrote:Niko ne prenosi na tv-u???:(
Evo ce izgleda biti prenos na FTV...
ammmi82

#785 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ammmi82 »

rednna wrote:blago vama...laku noc..ugodni snovi..
Neka je tvom tati sa srecom,doci ce i on uz boziju pomoc pa ces i ti biti sretna ko mi sada.
bihac26

#786 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac26 »

Muz mi se javio u avionu je :D ,sad samo problem kako do Bihaca :-D
Libyano hvala jos jednom :thumbup: :thumbup: :bih:
Tuzla_

#787 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

ammmi82 wrote:libyano je kralj hvala na svemu sto si uradio za nas narod a i za nas.
znam kako ti je i moj stari je jos uvjek u bengaziju, valjda sutra i taj brod krene vise iz libije .... valjda do kraja vikenda svi nasi ljudi dodju kuci .. :)
djix

#788 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Dragi ljudi, upravo sam se vratio sa aerodroma :-D Tata mi je stigao, ne mogu da vam opišem osjećaj olakšanja kad sam ga vidio. Nadam se da ćete uskoro svi to doživjeti!

Nekoliko detalja. Malo su premoreni i izgladnjeli stigli, ali ništa strašno. Za dan-dva biće ok. Kažu da je na aerodromu totalno ludilo, ali da su uz pomoć našeg momka iz ambasade (Lybiano, to bi mogao biti i ti) puno lakše savladavali probleme. Za ekipu tamo imaju samo riječi hvale. Za idiote iz MVP-a kritike. Kažu da nije bilo njihovih firmi pitaj boga kad bi se vratili. Kad sam već kod tih likova, da ste ih samo vidjeli večeras, k.rče se u odijelima kao da su svijet oslobodili, loču... Kažu raja koja su sinoć tamo bila da su i sinoć lokali i za'ebavali se. Usput, ako neko i dalje ima problema, zovite MVP konstantno. Ja sam ih danas pošteno nalijepio i prijetio, pa, koliko znam, večeras nisu davali nepromišljene izjave svakih 15min da 'avion samo što nije sletio' kao sinoć.

Da se vratim na naše ljude. Kažu da su prilično slobodno mogli hodati po Tripoliju. Ipak, čuli su pucnjeve i evidentno je da je nezgodna atmosfera u zraku. Cijene su skočile dosta, ali ima i hrane i pića. Treba 'podmazivati' da se nešto završi, ali se može završiti. Nemam puno više informacija, stari je odmah krenuo autobusom kući.

Malo o firmama. Sa svih strana čujem pohvale za Širbegovića. I fakat sve stoji. Spasio je sve svoje ljude, organizacija odlična. Pazite ovo, svi su ljudi njegovi imali po nekoliko karata - ako fulaju jedan let da imaju i za drugi. E to je odnos prema ljudima i ja sam potpuno oduševljen. Zaposlenike su sačekali ljudi iz firme, sproveli i do autobusa, autobus ih sada vozi za Gračanicu, usput su dobili klopu i piće. Tako da, ako se neko od vaših još nije počeo evakuirati, vršite pritisak na firme, ovo je primjer da mogu pomoći.

Preumoran sam i ne znam sad više šta bih pisao, ali to što je moj tata stigao ne znači da ću prestaTi biti aktivan ovdje. I ne bi trebao niko dok god ima naših ljudi tamo.

Lybiano, već smo dosadni, ali moram ponovo napisati - hvala ti prijatelju, nikada ti ovo neću zaboraviti. Nadam se da će ti se ova nula od države znati zahvaliti. Ako oni neće, mi hoćemo! Ako ikad igdje išta zatrebaš, samo javi :wink: Hoćeš se ti evakuisati?

Za ekipu čiji prijatelji i rodbina putuju brodovima prema Turskoj, načuo sam od jednog od ovih glavonja iz MVP-a dok je pričao na telefon da je dogovoreno i planirano da ih dočeka naš, čini mi se konzul, i da im pruži svu potrebnu pomoć.

Odoh odspavati malo, čujemo se ujutro :wink:
winnetou

#789 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by winnetou »

Libyano, hvala ti za sve sto radis za nase ljude u Libiji.

Prije dva sata sam sa snahom i djecom stigao iz Sarajeva, i oni imaju samo rijeci hvale za sav tvoj rad. :thumbup:

Brat mi je ostao u Tripoliju, nadam se da ce i on uskoro kuci.

Laku noc svima!
bihac78

#790 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac78 »

Libyano wrote:Ne radim za MVP, radim na projektu evakuacije...
Libijski piloti su medju najboljim pilotima u svijetu, u to budite sigurni...:)

U to sam se licno uvjerio. Sletio je u januaru u Sarajevo, kad nijedna evropska kompanija nije htjela ni da se priblizi maglovitom Sarajevu....
djidjibufon

#791 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djidjibufon »

Imali novih saznanja je li pocelo ukrcavanje na taj brod ovih u Bengaziju? :(
actros_truck

#792 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

djidjibufon wrote:Imali novih saznanja je li pocelo ukrcavanje na taj brod ovih u Bengaziju? :(

izgleda da vrijeme i nesto jaci vjetar otezavaju ukrcavanje......pa cemo sacekati jos,ako uspijemo stupiti u kontakt sa nekim od nasih dole.....odma cu objavit detalje ovdje... :thumbup:
djidjibufon

#793 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djidjibufon »

actros_truck wrote:
djidjibufon wrote:Imali novih saznanja je li pocelo ukrcavanje na taj brod ovih u Bengaziju? :(

izgleda da vrijeme i nesto jaci vjetar otezavaju ukrcavanje......pa cemo sacekati jos,ako uspijemo stupiti u kontakt sa nekim od nasih dole.....odma cu objavit detalje ovdje... :thumbup:
ok :thumbup: Samo da se izvuku odozdo
eluna

#794 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

jefferson wrote:E pa ako je student koji volonterski pomaze, onda si jaro zaradio stalno radno mjesto! :thumbup:
student nije zapalio sijeno, ali jeste poslao ljude kući :thumbup: :thumbup:

zaslužio je posao, i te kako..... nemojmo to zaboraviti kad se i on vrati ovamo :-D
almaalmicaa

#795 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

djidjibufon wrote:
actros_truck wrote:

ok :thumbup: Samo da se izvuku odozdo

Ostali smo nas troje, pa da i nasi dodju kuci aBd uskoro, nek pocne i to ukcravanje :bih:
eluna

#796 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

@almaalmica

to je je od onih koji imaju pristup internertu ...... a koliko ljudi to ne može :|

treba pratiti stanje dokle god ima naših dole, jer koliko vidim, ostalo je nekih 800 duša

a u svakom slučaju, dok se libyano ne javi da je nazad, ne treba dozvoliti da ova tema zamre ..... tom čovjeku dugujemo i više od toga :thumbup:
actros_truck

#797 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

eluna wrote:@almaalmica

to je je od onih koji imaju pristup internertu ...... a koliko ljudi to ne može :|

treba pratiti stanje dokle god ima naših dole, jer koliko vidim, ostalo je nekih 800 duša

a u svakom slučaju, dok se libyano ne javi da je nazad, ne treba dozvoliti da ova tema zamre ..... tom čovjeku dugujemo i više od toga :thumbup:

:bih: :bih: :bih:
almaalmicaa

#798 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

Upravu si, ne idemo odvade dok svi ne dodju kuci :D

Libiyano je kralj, medalju mu treba uruciti :bih:
djidjibufon

#799 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djidjibufon »

almaalmicaa wrote:

:bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup:
eluna

#800 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

almaalmicaa wrote:

posao čovjeku treba dati - šta mislite zašto je tamo i otišao :shock: .... da naši ljudi imaju posao ovdje, ne bi išli trbuhom za kruhom, a čovjek koji se tako pokazao u ovoj situaciji tamo treba nama i ovdje
Post Reply