Sad je pitanje koliko se može vjerovati bht-u, kao i bilo kojim drugim informacijamabihac26 wrote:Na BHT1 kazu da su oba aviona poletjela!!!
Nasi ljudi u Libiji
-
Cruella de Villa
#676 Re: Nasi ljudi u Libiji
- ladyada
#677 Re: Nasi ljudi u Libiji
evo citam na njemackom spiegel novinama da ometaju svaki prenos podataka iz libije , puno su ljudi snimili sa mobilnim telefonima sto smeta rezimu .......tvrde da je neki doktor snimio 70 leseva kojima je pucano u celo izmedju ociju , to je potvrda za one price o snajperistima ........... zelim vam svima da vam se najmiliji jave i sretno vrate u bosnu zivi i zdravi .........Linija wrote:Užas, zaradiće Telekom na našim mukama! A da barem dobijemo one koje zovemo!Desert Wind wrote:ne mogu je dobit...ernandez wrote:Pa govori covjece de se raspitaj malo jos...
kad zovem samo cujem jedno nista a impulsi odose dzaba....
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0 ... 65,00.html
- eluna
#678 Re: Nasi ljudi u Libiji
evo su opet pomjerili slijetanje na 1 iza ponoći ....... koliko traje let od tripolija do sarajeva????
gdje je je onaj što devera sa avionima ????
gdje je je onaj što devera sa avionima ????
-
djidjibufon
#679 Re: Nasi ljudi u Libiji
Bravoactros_truck wrote:Ne sumnjajte u rad i zalaganje Lybana....Momku svaka cast,on se i dalje bori za nase ljude u Libiji....Zahvaljujuci njemu uopste imamo informacije o stanju tamo....S obzirom na sav posao koji tamo radi,uspije stici i na internet ovdje javiti.....A mora se i on malo odmoriti(prilec,jest itd...) SVAKA CAST MOMKU![]()
- eluna
#680 Re: Nasi ljudi u Libiji
oligarh nije online
a on ima iskustva sa avio kompanijama
treba mi informacija koliko trje laet od tripolija do sarajeva????
-
Cruella de Villa
#681 Re: Nasi ljudi u Libiji
da pokusamo na aerodromu dobit itu informaciju ?!eluna wrote:oligarh nije onlinea on ima iskustva sa avio kompanijama
-
Cruella de Villa
#682 Re: Nasi ljudi u Libiji
dakle ako su poletili ima logike da slete u 1 kako sad stojivatrenipoljubac wrote:odprilike oko 2 sata koji minut više
-
ljaja
#683 Re: Nasi ljudi u Libiji
Samo da vam prenesem da u Tripoliju puše jak vjetar, baš jak cijeli dan..............more je strašno.tako da realno vrijeme može biti razlog što iz zračne luke u Tripoliju ne polijeće avion.........cijeli dan pokušavam dobiti nekoga na aerodromu, ne uspijevam, zakrčenje veza........nisu blokirane kartice............jer uspijem dobiti druge ljude.........postoje dva operatera Almadar 091 i Libyana 092........malo bolje fercera 092, a većina naših ima 091
Libyano će riješiti dilemu.....još nešto osvrt na izjave da su napadnute bolnice u Trpoliju i poubijani ranjeni demonstranti, maloprije sam razgovarala sa ženom koja radi u bolnici u Tripoliju, u smjeni je sada, 24 sata od jutros do ujutro, normala sve........pa prosudite koliko ćete se uzdati u info koje čitate....pozdrav
- eluna
#684 Re: Nasi ljudi u Libiji
POLETILI SU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POTVRĐENO
-
Cruella de Villa
- eluna
#686 Re: Nasi ljudi u Libiji
ne pitajte kako, ne mogu reći ........ ali avioni su u zraku

EDIT
BHT je javio kad su izašli na pistu vjerovatno, ja sam čekala da uvuku trapove
EDIT
BHT je javio kad su izašli na pistu vjerovatno, ja sam čekala da uvuku trapove
Last edited by eluna on 24/02/2011 23:06, edited 1 time in total.
-
Cruella de Villa
#687 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ko ti je potvrdio? Jesu li oba poletila il samo bh airlineseluna wrote:POLETILI SU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POTVRĐENO
-
actros_truck
#688 Re: Nasi ljudi u Libiji
Tripoli-Sarajevo let traje od momenta polijetanja oko 3 sata i 20 minuta....ako se staje na Malti na tankanju goriva,onda malo duze...tako barem znam kad mi je otac letio prije 2 godine...tad je bilo tako...eluna wrote:oligarh nije onlinea on ima iskustva sa avio kompanijama
Evo javi ovaj za Energoinvest...da su poletila 2 aviona....
-
Aska_
#689 Re: Nasi ljudi u Libiji
POLETILIIIII!!!!!vatrenipoljubac wrote:odprilike oko 2 sata koji minut više
OBA AVIONA!!!
Kaze direktor EI u eter BHT1...
cuo se sa svojim inzinjerom!!!!
Svi na aerodrom! xD
- eluna
#690 Re: Nasi ljudi u Libiji
potvrda stigla na skype, nemam dozvolu da otkrijem izvor .................Cruella de Villa wrote:Ko ti je potvrdio? Jesu li oba poletila il samo bh airlineseluna wrote:POLETILI SU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POTVRĐENO
EDIT:::
rekao je "otiš LI su na pistu" .............. znači oba
Last edited by eluna on 24/02/2011 23:09, edited 1 time in total.
-
Cruella de Villa
#691 Re: Nasi ljudi u Libiji
Hvala Bogu neki pomak, sad ostaje samo čekati da slete i nadati se da su naši bližnji u njima....
Od mene imate svi pozdrav i želim vam mnogo sreće, ujutru se opet javim
Od mene imate svi pozdrav i želim vam mnogo sreće, ujutru se opet javim
-
leki_4you
#692 Re: Nasi ljudi u Libiji
Jesu li stvarno poletjeli??? 
-
meli_sa
#693 Re: Nasi ljudi u Libiji
Daleki_4you wrote:Jesu li stvarno poletjeli???
- Oligarh
#694 Re: Nasi ljudi u Libiji
Let traje cca 2h 15min.eluna wrote:oligarh nije onlinea on ima iskustva sa avio kompanijama
Samo da vam objasnim nesto: Avion prije tzv push-a tj. odvajanja aviona od gate-a, avion za polijetanje mora dobiti svoj slot. To zavisi od kontrole leta. Medjutim, u svim izuzetnim situacijama kao sto je ova, a to je da se civilne rute poklapaju sa vojnim letovima slotovi se odredjuju ne od civilne kontrole leta, vec iskljucivo po odobrednju vojnih zracnih snaga.
I jos nesto, imam iskustvo kada su za kompaniju za koju sam ja radio do prije 3 mjeseca, kada je bio rat u Libanu, NATO juzna komanda je davala posebne (duze) rute civilnim linijama. Tako da vjerujem da ce se ovaj let mozda malo i prolongirati tj. postoji mogucnost da ce ga prusmjeriti za malo duzu liniju. Kazem to je mogucnost, mada ne toliko vjerovatna.
Medjutim, kazem vam, glavni problem su tzv "slotovi" (redoslijed polijetanja aviona) na aerodromu u Tripoliju, jer sada njih moraju odobriti libijske zracne snage, jer se rute sada sijeku sa njihovim borbenim letovima!
-
rosegirl
#695 Re: Nasi ljudi u Libiji
Hvala Bogu!!
nadam se da je ovo sad 100%
- eluna
#696 Re: Nasi ljudi u Libiji
off and on topic
ružno od sa-xa što maknuše komentar na svoj "novac razlog nepolijetanja aviona" ..... onaj komentar da FTV nije mogao dobiti izjavu ..............
ružno zaista, jer je taj komentar imao 6 pozitivnih klikova ...... i nikoga nije vrijeđao
ružno od sa-xa što maknuše komentar na svoj "novac razlog nepolijetanja aviona" ..... onaj komentar da FTV nije mogao dobiti izjavu ..............
ružno zaista, jer je taj komentar imao 6 pozitivnih klikova ...... i nikoga nije vrijeđao
- eluna
#697 Re: Nasi ljudi u Libiji
rosegirl wrote:Hvala Bogu!!
rosegirl
trči na aerodrom
-
Fiki29
#698 Re: Nasi ljudi u Libiji
Evo potvrda sa skype-a:
[23:01:18] xxxxxxxxxxxxxx : izgleda da su se ukrcali u avione i poletili. javili su mi se iz aviona.
[23:01:58] yyyyyyyyyyyyyyyy : jesu li oba aviona, jesu li svi poletili.....
[23:03:18] xxxxxxxxxxxxxx : jesu oba aviona, a neznam dali su svi javit ce mi dole je XXXXX
[23:01:18] xxxxxxxxxxxxxx : izgleda da su se ukrcali u avione i poletili. javili su mi se iz aviona.
[23:01:58] yyyyyyyyyyyyyyyy : jesu li oba aviona, jesu li svi poletili.....
[23:03:18] xxxxxxxxxxxxxx : jesu oba aviona, a neznam dali su svi javit ce mi dole je XXXXX
Last edited by Fiki29 on 24/02/2011 23:21, edited 1 time in total.
- eluna
#699 Re: Nasi ljudi u Libiji
Oligarh wrote:Let traje cca 2h 15min.eluna wrote:oligarh nije onlinea on ima iskustva sa avio kompanijama
Samo da vam objasnim nesto: Avion prije tzv push-a tj. odvajanja aviona od gate-a, avion za polijetanje mora dobiti svoj slot. To zavisi od kontrole leta. Medjutim, u svim izuzetnim situacijama kao sto je ova, a to je da se civilne rute poklapaju sa vojnim letovima slotovi se odredjuju ne od civilne kontrole leta, vec iskljucivo po odobrednju vojnih zracnih snaga.
I jos nesto, imam iskustvo kada su za kompaniju za koju sam ja radio do prije 3 mjeseca, kada je bio rat u Libanu, NATO juzna komanda je davala posebne (duze) rute civilnim linijama. Tako da vjerujem da ce se ovaj let mozda malo i prolongirati tj. postoji mogucnost da ce ga prusmjeriti za malo duzu liniju. Kazem to je mogucnost, mada ne toliko vjerovatna.
Medjutim, kazem vam, glavni problem su tzv "slotovi" (redoslijed polijetanja aviona) na aerodromu u Tripoliju, jer sada njih moraju odobriti libijske zracne snage, jer se rute sada sijeku sa njihovim borbenim letovima!
hvala oligarh
da znamo šta očekivati
-
Aska_
#700 Re: Nasi ljudi u Libiji
vatrenipoljubac wrote:Ja ljepote, avioni poletili, Džeko zabio dva gola...