Nasi ljudi u Libiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hazman

#1701 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Hazman »

Kakvo je stanje generalno u Libiji,hoce li skoro stati ovaj belaj,uz koga je narod? Pozdrav. :sax:
5okraka

#1702 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by 5okraka »

DinoZe wrote:Narod je uz Amere i Francuze.
:lol:
irvinx1

#1703 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by irvinx1 »

Braca Ameri uskoro zavrsavaju posao. Zivjela sloboda.
SarajevoBH

#1704 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by SarajevoBH »

irvinx1 wrote:Braca Ameri uskoro zavrsavaju posao. Zivjela sloboda.
Da su nam braca pustili bi nas da 95 oslobodimo BL itd.
irvinx1

#1705 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by irvinx1 »

SarajevoBH wrote:
Tebi su braca mozda oni u Afganistanu, a meni Ameri. :bih:
Johnny_x

#1706 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Johnny_x »

Sad cemo vidjeti hoce li Energoinvest nastaviti raditi ili ce zbog neispunjavanja "uslova" poslove preuzeti General motors ili Simens.
quasar

#1707 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by quasar »

Skoro svi su dalekovodi povaljani, a vecinu je E pravio. Logicno bi bilo da E dobije poslove sanacije zbog posjedovanja projektne dokumentacije, a vidjecemo sta ce na kraju biti.
poznanik

#1708 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by poznanik »

Libijska pobunjenička vlada ispoštovaće svaki naftni ugovor potpisan tokom vladavine Moamera el Gadafija, rekao je zvaničnik pobunjenika zadužen za obnovu Ahmed Džehani.

“Ugovori na naftnim poljima apsolutno su nepovredivi. Svi zakoniti ugovori biće ispoštovani bez obzira da li su za naftu ili gas ili za više strana. Oni su dobijeni na otvorenim tenderima i nema govora o povlačenju bilo kojeg ugovora”, rekao je Džehani.

Portparol naftne kompanije “Akoko”, koja je pod kontrolom pobunjenika, upozorila je juče da bi kineske i ruske firma mogle ostati bez naftnih ugovora, jer nisu podržali pobunu protiv Gadafijevog režima.

Džehani, koji je na čelu pobunjeničkog tima za obnovu Libije, istakao je da će kineske investicije i finansijska pomoć biti dobrodošle za obnovu zemlje uništene ratom.

Prema njegovim riječima, neće biti nikakve diskriminacije.

Preneseno sa "Capital.ba"
Vjerovatno je da će i drugi poslovni ugovori biti ispoštovani i da će BiH firme vratiti svoje radnike u Libiju, ukoliko nisu jednostrano raskinuli ugovor, ili svojim postupcima doveli drugu stranu da ga raskine.
jurgen

#1709 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by jurgen »

irvinx1 wrote:
SarajevoBH wrote:
Tebi su braca mozda oni u Afganistanu, a meni Ameri. :bih:
Sloboda od cega? O cemu ti govoris?

Ne moras biti puno pametan da vidis o cemu se ovde radi i na sta ovo sve ide. Nisu ni moji ljudi afganistanci kao sto naravno nisu ni ameri niti ce biti ikada. Jah i usput jake ti brace i debilizma naroda, zar nisu afganistanu ratovali protiv onih s kojima sada ruse ovu prelijepu i prebogatu zemlju? Zar im ti isti teroristi nisu navodno srusili i ona dva tornja u new yorku a sada zajednickim snagama uspostavljaju demokratiju? Ovde ne mislim na administraciju nego na onaj debilni narod koji to sve gleda i odobrava. Cega to ima lose u zastiti svojih prirodnih bogatstava od pohlepnih idiota poput tebe i tvoje brace dok se vi gurate gdje god vam guzica pozeli para i kontrole.

Dosta toga mi ne znamo, odnosno ne znamo libijsku stranu medalje buduci da nam se prica plasira samo sa jedne strane zbog blokiranosti libijskih medija.

Koji debilizam
irvinx1

#1710 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by irvinx1 »

od pohlepnih idiota poput tebe i tvoje brace. Koji debilizam
Nemas pravo da nazivas nekoga debilom i idiotom ako ima drugacije misljenje od tvoga.
jurgen

#1711 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by jurgen »

irvinx1 wrote:
od pohlepnih idiota poput tebe i tvoje brace. Koji debilizam
Nemas pravo da nazivas nekoga debilom i idiotom ako ima drugacije misljenje od tvoga.
U pravu si, oprosti. Ja bih opet želio da vidim objektivno mišljenje, što tvoje svakako nije, ali i moje budući da mi nisu toliko dostupne informacije s druge strane. Mogu gledati CNN, BBC i Al Jazeer-u do sutra kada vidim samo jednu stranu priče. Dajte malo i sa druge strane pa da vidimo o kakvoj slobodi si ti recimo pisao da će napraviti ameri.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1712 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Chmoljo »

@irvinx 1 i @jurgen, opomena pred ban. bez niskih udaraca, shukanja, spuštanja itd. itd.

ne mislim se ponavljati, niti objašnjavati. Fala.
alibegoa

#1713 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by alibegoa »

sarajevo8 wrote:Libyano,

Ovim putem ti zelim zahvaliti za svu pomoc oko informacija koje su bile jedine pouzdane u trenutcima kada je to meni, a i vecini ovdje bilo potrebno. Hvala Bogu vecinom je sve dobro zavrsilo sto se tice evakuacije nasih ljudi iako ih ima jos dolje... bit ce dobro ako Bog da, bar uspijevamo dobit neki info od njih da su ok. Sve se tako brzo izdesavalo... kraj jos nije izgleda na vidiku... i dalje mislim na one koji su dolje... kao i uvijek nevini ljudi su ti koji ce ispastati.
Hvala ti jos jednom za podrsku zadnjih mjesec dana i sve informacije. Od srca ti zelim sve najbolje u zivotu, zasluzujes to.
Sretno,

Pozdrav takodjer ide i za sve Vas ostale forumase na ovoj temi. ;-)
Ja sam ovo povremeno čitao, većinom na početku, i ako se ne varam po Lybianu je sve bilo mirno i svi su bili uz Gadafija. Jel griješim?
Erzsebet

#1714 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Erzsebet »

alibegoa wrote:
sarajevo8 wrote:Libyano,

Ovim putem ti zelim zahvaliti za svu pomoc oko informacija koje su bile jedine pouzdane u trenutcima kada je to meni, a i vecini ovdje bilo potrebno. Hvala Bogu vecinom je sve dobro zavrsilo sto se tice evakuacije nasih ljudi iako ih ima jos dolje... bit ce dobro ako Bog da, bar uspijevamo dobit neki info od njih da su ok. Sve se tako brzo izdesavalo... kraj jos nije izgleda na vidiku... i dalje mislim na one koji su dolje... kao i uvijek nevini ljudi su ti koji ce ispastati.
Hvala ti jos jednom za podrsku zadnjih mjesec dana i sve informacije. Od srca ti zelim sve najbolje u zivotu, zasluzujes to.
Sretno,

Pozdrav takodjer ide i za sve Vas ostale forumase na ovoj temi. ;-)
Ja sam ovo povremeno čitao, većinom na početku, i ako se ne varam po Lybianu je sve bilo mirno i svi su bili uz Gadafija. Jel griješim?
I dalje je većina uz Gadafija, ali se drugačija slika šalje svijetu, te ih više niko ništa i ne pita. Eno Sarkozy i Cameron su došli po plijen.
quasar

#1715 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by quasar »

Naravno, a nafta nece pojeftiniti na nivo od prije marta.
Libija ce biti duuuugo jedna nesretna zemlja, prepuna zle krvi. Nikad vise nece biti suverena i samo svoja.
Narodu sumnjam da ce biti ljepse u toj zemlji, ali eto sami su trazili isto kao i mi sto smo...
Je*la ga demokratija ko nam je uvali.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1716 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by PipiDugaDevetka »

quasar wrote:Naravno, a nafta nece pojeftiniti na nivo od prije marta.
Libija ce biti duuuugo jedna nesretna zemlja, prepuna zle krvi. Nikad vise nece biti suverena i samo svoja.
Narodu sumnjam da ce biti ljepse u toj zemlji, ali eto sami su trazili isto kao i mi sto smo... Je*la ga demokratija ko nam je uvali.
Šta god da smo mi bili izglasali, bili uradili, po planovima RAM-1 i RAM-2 u KaraĐorđevu se pjevalo:

Šta god da je Gadafi učinio, "Unified Protector'', ELLAMY ili kako se već zove operacija u Libiji je bila isplanirana odavno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1717 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by JoseMujica »

PipiDugaDevetka wrote:
quasar wrote:Naravno, a nafta nece pojeftiniti na nivo od prije marta.
Narodu sumnjam da ce biti ljepse u toj zemlji, ali eto sami su trazili isto kao i mi sto smo... Je*la ga demokratija ko nam je uvali.
Šta god da smo mi bili izglasali, bili uradili, po planovima RAM-1 i RAM-2 u KaraĐorđevu se pjevalo:

Šta god da je Gadafi učinio, "Unified Protector'', ELLAMY ili kako se već zove operacija u Libiji je bila isplanirana odavno.
Resistance is futil...You will be assimilated
Fatimaa

#1718 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Fatimaa »

Libyano wrote:Libija mirna danas, nista se ne desava. Jedino prestraseni stranci zatrpali aerodrom, ima ih po nekim procjenama 50000.
Brodovi cekaju pred lukom, avion jedan sutra tokom dana, drugi mozda sutra, pored redovnog koji je srijedom na rasporedu. Iz Jalo-a ce sutra ujutro krenuti rano za Bengazi odakle ce brodom za Tursku. To su zadnje informacije.
Nafoora - situacija se normalizovala, proizvodnja se vraca u normalu, vracaju se radnici samo oni koji su na redovnoj rotaciji.
Pozz Libyano.aiko pisem posle duze vremen posle onih desavanja iz 2011,nadma si da si dobro i d aje sve ok.Zanima me da li raspolazes kakvim informacijama kakvo je sad stanje u Libiji.Muz mi se tamo nalazi u Benagziju i trebao bi sutra kuci ali aerodrom neradi.Nemogu nigdje da saznam informaciju kada bi taj aerodrom mogao proradit.I nemogu da vjerujem da ponovo moram prolazit kroz slicnu situaciju kao onda 2011.da li ste vi tamo sa nekim u kontaktu.Svaka informacija mi ej veoma bitna.lp
Straza

#1719 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Straza »

Nasi ljudi rade u Libiji preko ove kompanije

http://www.bosna-s.ba

stalno traze radnike
Libyano

#1720 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Fatimaa wrote:
Libyano wrote:Libija mirna danas, nista se ne desava. Jedino prestraseni stranci zatrpali aerodrom, ima ih po nekim procjenama 50000.
Brodovi cekaju pred lukom, avion jedan sutra tokom dana, drugi mozda sutra, pored redovnog koji je srijedom na rasporedu. Iz Jalo-a ce sutra ujutro krenuti rano za Bengazi odakle ce brodom za Tursku. To su zadnje informacije.
Nafoora - situacija se normalizovala, proizvodnja se vraca u normalu, vracaju se radnici samo oni koji su na redovnoj rotaciji.
Pozz Libyano.aiko pisem posle duze vremen posle onih desavanja iz 2011,nadma si da si dobro i d aje sve ok.Zanima me da li raspolazes kakvim informacijama kakvo je sad stanje u Libiji.Muz mi se tamo nalazi u Benagziju i trebao bi sutra kuci ali aerodrom neradi.Nemogu nigdje da saznam informaciju kada bi taj aerodrom mogao proradit.I nemogu da vjerujem da ponovo moram prolazit kroz slicnu situaciju kao onda 2011.da li ste vi tamo sa nekim u kontaktu.Svaka informacija mi ej veoma bitna.lp
Pozdrav,

Libyano je živ i zdrav, i od aprila 2011.g. ne živi u Libiji :-D
Na žalost, ne mogu ti puno pomoći oko stanja u Libiji, jer se i sam veoma slabo informišem, ali poslaću ti broj čovjeka u PP pa mu se javi.
Post Reply