" Nasi " i " Njihovi "

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nikita

#1 " Nasi " i " Njihovi "

Post by nikita »

Danas Rusija sahranjuje svoju djecu, juce smo to radili mi. I sutra negdje ko zna gdje, ubijati ce se i ubija se buducnost metkom u ledja jer ubiti nevinog na bilo koji nacin je pucanj u ledja , za rad neke tamo lazne buducnosti. Koje buducnosti ????

Ko su ti vlasnici zivota, koji daju sebi za pravo cinicno da raspolazu zivotima...?
Ko su ti koji analiziraju koliko je opravdano ubistvo nevinog...?
Ko su ti koji vagaju zrtve ...?
Ko su ti koji zele da zaposjednu ...?
Ko su ti koji zrtvuju druge sa punim pravom...?
Ko su ti koji spekulisu zrtvama ...?
Ko su ti koji se kriju iza nevinih ledja...?

Drzava, politicari, pare, korupcija i sila , ne umiju da traze oprost i ne osjecaju krivicu, jer da je osjecaju bilo gdje u svijetu zaustavili bi se u momentu kada zatreba, jer svaki listic , travka, zivotinjica, pticica je vrijedna zivota a djeca izgleda nemaju prava na njega. Nasa djeca, njihova djeca...ima li tudje djece uopste ?

Boze kako obicnog covjeka preplavi gnjev , bol i beskonacni osjecaj krivice. Krivice prema djeci koju nije spasio. Krivice prema djeci koju nece moci spasiti...Boze zasto se samo nevini osjecaju krivim za nesto ? Mozda zato jer i jesmo krivi, mozda zato jer smo sa lakocom dopustili " vlasnicima zivota " svu vlast nad svojom sudbinom i tako postali nezasticeni od svega, od bilo cega...srce se ledi od soka ali se ne preduzima nista i tako u krug, a i kad se preduzima nesto opet ginu nevini...sljeze se ramenima uz objasnjenje da je moralo tako. Gdje je moralo ??? Ma zar postoji i jedan ideal vrijedan toga ? Ili je ideal idealno pokrice za plasiranje bolesnih umova , ideal kao masina za ubijanje ...kako upakovano majku mu...iako i nije cemu pakung koliko je levata...

I dok mi mlatimo praznu slamu ovde, djecu uce miru a ne spasavaju ih od rata, djecu koja umiru i prije nego sto shvate zasto ti odrasli toliko mrze jedni druge, i spremni su da uniste sve, pa cak i svoju buducnost...

( nisam imala namjeru da spamujem forum slicnim temama, ali jednostavno me je stid pisati o zrtvama, medju svim onim izvaganim komentarima, spekulacijama i provokatorima )
Satriani

Post by Satriani »

Da, nisu samo krivi politicari, krivi smo svi mi koji zivimo u slijepilu svojih torova i koji smo postali sredstvo globalne histerije administrativne masinerije, a iza svega stoje samo razlozi poput nafte , moci i izbornih listica.Kako god se bijedno cinilo sve ovo, nezaustavljivo vodi ka jednom ,a to je totalni mrak ili unistenje,neki naucnici kazu da je zbog oholosti covjekove zemlja dozivjela jedno svoje unistenje, a vec nezaustavljivo kasamo ka drugom.Jucer su patila djeca Bosne,Cecenije Afganistana,Palestine,Iraka,danas Rusije ,a sutra ko zna mozda i Velike Britanije ili SAD -a.Moze li se zaustavilti ili sprijeciti to , smumnjam jer sve je to vec postao vrlo unosan i dobar biznis.A zivimo u svijetu biznisa i kolateralne stete.Najveca moc jednog obicnog covjeka u demokratskom svijetu je nista drugo nego glasacki listic, steta je samo sto ga obicni i "mali" ljudi ne koriste u prave svrhe!
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

[quote="Satriani"]Da, nisu samo krivi politicari, krivi smo svi mi koji zivimo u slijepilu svojih torova i koji smo postali sredstvo globalne histerije administrativne masinerije, a iza svega stoje samo razlozi poput nafte , moci i izbornih listica.Kako god se bijedno cinilo sve ovo, nezaustavljivo vodi ka jednom ,a to je totalni mrak ili unistenje,neki naucnici kazu da je zbog oholosti covjekove zemlja dozivjela jedno svoje unistenje, a vec nezaustavljivo kasamo ka drugom.Jucer su patila djeca Bosne,Cecenije Afganistana,Palestine,Iraka,danas Rusije ,a sutra ko zna mozda i Velike Britanije ili SAD -a.Moze li se zaustavilti ili sprijeciti to , smumnjam jer sve je to vec postao vrlo unosan i dobar biznis.A zivimo u svijetu biznisa i kolateralne stete.Najveca moc jednog obicnog covjeka u demokratskom svijetu je nista drugo nego glasacki listic, steta je samo sto ga obicni i "mali" ljudi ne koriste u prave svrhe![/quote]

Koje su to prave svrhe? Za koga glasati? Ja licno vise ne glasam, ni na jednim izborima...NE VJERUJEM IM! :roll:
Stari

Post by Stari »

....
Last edited by Stari on 07/09/2004 11:43, edited 2 times in total.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Stari wrote:
Soul_Sista wrote:
Satriani wrote:Da, nisu samo krivi politicari, krivi smo svi mi koji zivimo u slijepilu svojih torova i koji smo postali sredstvo globalne histerije administrativne masinerije, a iza svega stoje samo razlozi poput nafte , moci i izbornih listica.Kako god se bijedno cinilo sve ovo, nezaustavljivo vodi ka jednom ,a to je totalni mrak ili unistenje,neki naucnici kazu da je zbog oholosti covjekove zemlja dozivjela jedno svoje unistenje, a vec nezaustavljivo kasamo ka drugom.Jucer su patila djeca Bosne,Cecenije Afganistana,Palestine,Iraka,danas Rusije ,a sutra ko zna mozda i Velike Britanije ili SAD -a.Moze li se zaustavilti ili sprijeciti to , smumnjam jer sve je to vec postao vrlo unosan i dobar biznis.A zivimo u svijetu biznisa i kolateralne stete.Najveca moc jednog obicnog covjeka u demokratskom svijetu je nista drugo nego glasacki listic, steta je samo sto ga obicni i "mali" ljudi ne koriste u prave svrhe![/quote]

Koje su to prave svrhe? Za koga glasati? Ja licno vise ne glasam, ni na jednim izborima...NE VJERUJEM IM! :roll:

De ...bona ...pa kako im neces vjerovati....vidi kako su fini...te G.Persson, te G.schyman, te ovi... te oni......Ne grijesi dusu bona
[/quote]

Jako fini ljudi, nema sta!Preko ledza onih koji placaju takse, daju listice svake 4. godine, uzimaju kredite za skolovanje a posla sve manje i manje :-? ...hehhehe hocete glasic......ma :zzzz: te! Velika sam ja grijesnca, mora da me ceka dzehenem ili pakao ili whatever BigBoss kaze... :shock: :shock: :shock:
Fair Life

Post by Fair Life »

Onaj ko je vidio tragediju odraslog covjeka, vidio je mnogo. Onaj ko je vidio tragediju zene, vidio je mnogo vise. Onaj ko je vidio tragediju djeteta, nema potrebe da vise ista gleda u svome zivotu, jer taj je vidio sve.

Onaj ko je sve to vidio i ostao bezosjecajan treba sebi postaviti veliki znak ?
Onaj koji je digao ruku na neduznog, a od djece nema neduznijih bica - ne treba da zivi, dakle - treba ga ubiti u ime svih nas koji zelimo da zivimo u miru i sigurnosti !

Nije li fasizam sa Hitlerom zavrsio, ili je ovo nesto sasvim novo i nevidjeno pod kapom nebeskom ?

Image
Stari

Post by Stari »

Izbrisao sam svoj komentar ...koji nije trebao biti shvacen saljivo ... :-? al' eto desi se to i boljim kucama.

Zadovoljna Andjo?
Satriani

Post by Satriani »

Soul_Sista wrote:
Satriani wrote:Da, nisu samo krivi politicari, krivi smo svi mi koji zivimo u slijepilu svojih torova i koji smo postali sredstvo globalne histerije administrativne masinerije, a iza svega stoje samo razlozi poput nafte , moci i izbornih listica.Kako god se bijedno cinilo sve ovo, nezaustavljivo vodi ka jednom ,a to je totalni mrak ili unistenje,neki naucnici kazu da je zbog oholosti covjekove zemlja dozivjela jedno svoje unistenje, a vec nezaustavljivo kasamo ka drugom.Jucer su patila djeca Bosne,Cecenije Afganistana,Palestine,Iraka,danas Rusije ,a sutra ko zna mozda i Velike Britanije ili SAD -a.Moze li se zaustavilti ili sprijeciti to , smumnjam jer sve je to vec postao vrlo unosan i dobar biznis.A zivimo u svijetu biznisa i kolateralne stete.Najveca moc jednog obicnog covjeka u demokratskom svijetu je nista drugo nego glasacki listic, steta je samo sto ga obicni i "mali" ljudi ne koriste u prave svrhe![/quote]

[/quote]

Bosna je najmanje ukljucena u sve u ovo , prije svega aludiram na glasace onih zemalja koje su itekako ukljucene u se ovo.A mi u Bosni itekako imamo svrhu glasanja ali mozda nije ista za sve , ja glasam za one koji pricaju o ekonomiji.Njima malo vise vjerujem od ovih koji pricaju o nacionalnim interesima.Na kraju mora neko pobijediti , neko te mora jahati , pa nek me jase onaj koji najmanje nevjerujem!
Ludi_Milojko

Post by Ludi_Milojko »

koja je svrha ovog teroristickog napada uopste,danima mi nikako ne ide u glavu,jer ovo je totalno drugacije od svega ostalog...koji je to mozak tako zao i pokvaren,da je osmislio i isplanirao napad na skolu

"napad na skolu" - kako to samo grozno zvuci

to ne moze biti covjek,to je krvnik...kako mu je moglo pasti na pamet da isplanira kako ce djecu smjestiti u fiskulturnu dvoranu da leze jedno na drugom,kako mu je moglo pasti na pamet da oblijepi plafone bombama,da djecja tijela postavi na prozore kao zivi stit od snajperskih metaka,to ne mogu da shvatim nikako...prvi dan skole,sva ona radost i veselje,kada nasmijana i bezbrizna djeca treba da zakorace u svijet odraslih,kako je mogao da im priredi ovaj uzas...zna li uopste koliko zivota je ovim unistio,zna li da nijedna majka nikad svoje djete nece preboljeti,zna li da je ovim unistio zivote njihovih oceva,brace,sestara...kuda ide ovaj svijet,dok mi samo nemocno posmatramo,zar ne treba da nam budu svetinje djecja kolijevka,obdanista,skole...sta treba da se desi da se konacno opametimo,da protjeramo zlo sa ovog svijeta jednom za sva vremena,gore od ovoga ne moze biti,treba zapoceti konacni obracun protiv terorizma,iskorijeniti vise to zlo koje se nadvilo nad nama...danas,sutra to se moze desiti svakome od nas,ako dopustimo da se ovako nesto ponovi,nismo mi tako daleko od toga kao sto mislimo da jesmo,suoceni smo sa tom opasnoscu bas kao i svi ostali ljudi na ovom svijetu

u ovom trenutku jedino sto mozemo uraditi je da zapalimo svijecu za svako poginulo dijete i da se pomolimo da se nikada vise ne desi nesto slicno

one koji podrzavaju ovakav nacin borbe treba streljati na licu mjesta,bez bilo kakve price i objasnjavanja,jer u njima cuci mozda neki buduci terorista,koji ce isto tako napasti skolu ili obdaniste
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Mozda je ovo sve djelo Busha, da bi digao rejting na izboru..."sve protiv terorizma"...kazem mozda!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ljudi jel vam jasno da ideološke razlike među ljudima vode ka krvoproliću

daklem odreknite se svojih nacija religija i političkih oprijedljenja
i učite djecu ateizmu i pacifizmu i druga generacija od sada neće imati rata i nevolja OVAKVE VRSTE :x :D
Satriani

Post by Satriani »

komi wrote:ljudi jel vam jasno da ideološke razlike među ljudima vode ka krvoproliću

daklem odreknite se svojih nacija religija i političkih oprijedljenja
i učite djecu ateizmu i pacifizmu i druga generacija od sada neće imati rata i nevolja OVAKVE VRSTE :x :D
Mudro zboris brate, svaka ti je ko dukat zlatna.Da nemas i koji zlatan zub? :D
stavrogin

Post by stavrogin »

Soul_Sista wrote:Mozda je ovo sve djelo Busha, da bi digao rejting na izboru..."sve protiv terorizma"...kazem mozda!

jao komentara, majko mila, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zato volim ovde da dolazim

:evil:
kame

Post by kame »

stavrogin wrote:
Soul_Sista wrote:Mozda je ovo sve djelo Busha, da bi digao rejting na izboru..."sve protiv terorizma"...kazem mozda!

Je li te ko sta pitao mlad cetnice? :lol:
Baghira

Post by Baghira »

Ne mozemo uticati, ni listicima ni bilo cim drugim (vidjeli smo da ni demonstracije ne pomazu), jer da je tako ne bi se uvijek izabrali oni koji se na kraju ispostave kao pokretaci raznih tragedija. I ako smo izabrali ne znajuci sta zapravo smislja onaj kome smo poklonili povjerenje, dali glas, samim tim i pravo da odlucuje u nase ime, toboze u nasu korist, propagadom ce nas uvjeriti u ispravnost svog nauma, prezentirajuci nam razne a lazne predpostavke, pruzajuci nam bezvrijedne izgovore i opravdanja. I opet cemo povjerovati, jer smo ograniceni, jer smo stado, jer ne umijemo drugacije. Oni koji se protive takvom rezimu su u manjini, njihov se glas ne cuje. I ako se cuje, brzo ce se neko pobrinuti da isti utihne.

Teroristicki napadi nece prestati, a niti mi, obicni smrtnici, niti oni koji su glavni uzrocnici svjetskog jada nece moci obustaviti zlo koje ih redovno zadesi, misleci obukom nekakvih specijalaca, ulaganjem u antiteroristicku odbranu sprijeciti daljne napade. Zastitice samo mozda sebe. Jedino promjenom vlastite politike mogu ocekivati mir. Najgore u svemu tome je sto su oni itekako svega svjesni, ali je zedj neutoljiva. I s punom svjescu su spremni zrtvovati vlastiti narod, imajuci u vidu da ce takvi napadi jos doprinijeti podrsci iz vlastitih redova.

Ljuta sam na ljude, koji nemilosrdno iskaljivaju svoj bijes na neduznim, pokusajuci da pregovaraju na taj nacin, sa onim, s kojim se pregovarati ne moze. Ali sam jos ljuca na one koji su ih primorali na takav korak.

Sjecanje na ovu tragediju ce blijediti, dolazice nove tragedije, dok ne postane ucestala pojava. Onda ce prestati u ovoj mjeri o tome emitovati, jer ce postati normala. Kao sto je normala u Palestini to vec odavno postala i kao sto je svojevremeno njemacka televizija odlucila da ne emituje sudbinu sestoro sarajevske djece, ubijena na sankanju. Da ne kvari kraj radnog vremena izmucenom Svabi.

I komi, vjera nije nikad razlog, samo izgovor. Da nema vjere, naslo bi se nesto drugo.
kame

Post by kame »

A wrote:Kako uopste mozete stavljati smajlije na ovako tuzan tekst, kao ovaj sto je napisala Nikita? Kako se mozete prepucavati na ovakvoj temi?

Andjo, ne bi skodilo malo konzistentnosti kad je u pitanju prepucavanje na temama ovog tipa. :oops: 8-)

:?

Panto, odlicno receno.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Zaista je grozno to sto se desilo u Rusiji, ne ponovilo se nikome. Medjutim moram ovdje konstatovati da su se mnogo gore stvari desavale ispod nasih prozora: granatiranje porodilista prilikom kojeg je poginulo nekoliko novoredjenih beba starih samo nekoliko sati, granatiranje osnovne skole na A. Polju gdje je poginulo nekoliko ucenika zajedno sa uciteljicom od 155 mm granate koja je "uletila"u ucionicu, djelovanje snajpera po gradu iskljucivo po civilima...itd Spisak je podugacak. Zar je potrebno da se desi katastrofa u Rusiji da bi mi svi rekli, grozno, uzas, terorizam. Ne mogu da shvatim toliku licemjernost i ogavnost, duple standarde, fuj. Sta je sa cecenskom djecom koja bi isto tako htjela u skolu i koja su isto tako nevina ? Sta je sa Palestinskom djecom koja bi isto tako u skolu i u bolju buducnost ? Dokle cemo na jednoj strani reagovati sa suosjecanjem a na iste stvari, pa i gore, biti totalno indolentni ? Po meni je to mnogo gore nego otvoreno podrzavati teroristickih akcija kao posljedice arogantne ili arogantnih politika pojedinih vodecih sila.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

stavrogin wrote:

Slobodno navratite opet :wink:
manijak1

Post by manijak1 »

Uh :( zanijelo me
Last edited by manijak1 on 07/09/2004 21:10, edited 1 time in total.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Desi se svima!
Last edited by Soul_Sista on 07/09/2004 22:20, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

Soul briši sada ti .
Post Reply