Ovo mi je super!cyprus wrote:Gledam maloprije film na OBN-u o UN-u i ratu u Ruandi i izdvajam dva detalja:
colonel Marchal (pukovnik Marchal) predvedeno kao maršal Collonell![]()
Ghanaians (ljudi iz Gane) prevedeno kao Kanađani![]()
Naši dični prevodioci
Moderator: anex
- Jara
#401 Re: Naši dični prevodioci
-
duboka_misao
#402 Re: Naši dični prevodioci
we rarely have any company .- rijetko imamo kompaniju
woman in black
- Ridjobrki
#403 Re: Naši dični prevodioci
Zavisi koliko ti trebaju pare.radenska wrote:Koliko bi vi naplatili predov 15 str sa engleskog na bos, zivo me zanima
-
drekalica28
#404 Re: Naši dični prevodioci
10,- KM??!!Rosebud_ wrote:Hm, i ja sam iznad postavila pitanje vezano za te cifre, ali mislim da se cijena za jednu stranicu krece oko 10 KM. Sad ne znam, ako je nesto jednostavnije (nije recimo medicinski, pravni, ili neki 'opasniji' registar), onda oko 100tinjak marki, ako je nesto teze onda 10x15, dakle 150.radenska wrote:Koliko bi vi naplatili predov 15 str sa engleskog na bos, zivo me zanima
Evo da doprinesem temi:![]()
http://klix.com/r/350trv7/5
ja koliko znam nema prevoda ispod 15,-KM.
- wewa
#405 Re: Naši dični prevodioci
zavisi i ko prevodi... studenti obicno naplacuju manje.
realna cijena za strucan prijevod strucnog teksta je 15-20 KM po kartici teksta (koja se obicno racuna kao 1800 znakova bez razmaka).
sinoc me zabezeknuo jedan prijevod na OBN-u, mada ne bi trebalo, kakva televizija, takav prijevod. kaze u filmu, parafraziram: doslo je do vulgarizacije i opasnosti, a prevodilac je to lijepo rijesio s 'balkanizacijom'
realna cijena za strucan prijevod strucnog teksta je 15-20 KM po kartici teksta (koja se obicno racuna kao 1800 znakova bez razmaka).
sinoc me zabezeknuo jedan prijevod na OBN-u, mada ne bi trebalo, kakva televizija, takav prijevod. kaze u filmu, parafraziram: doslo je do vulgarizacije i opasnosti, a prevodilac je to lijepo rijesio s 'balkanizacijom'
- cyprus
#406 Re: Naši dični prevodioci
Ne znam jel do OBN-a, al meščini da filmovi na ovom kanalu imaju ubjedljivo nagore prevode... 
- Jara
#407 Re: Naši dični prevodioci
Pretpostavljam da TV centri ne prevode nego uzmu film u paketu sa prevodom...ko bi im onoliko programa naprevodio!cyprus wrote:Ne znam jel do OBN-a, al meščini da filmovi na ovom kanalu imaju ubjedljivo nagore prevode...
- Rosebud_
#408 Re: Naši dični prevodioci
Ove turske safunice su na OBNu prevodili studenti - sto objasnjava los pravopis, los osjecaj za jezik, i lose, tj. pogresne prijevodeJara wrote:Pretpostavljam da TV centri ne prevode nego uzmu film u paketu sa prevodom...ko bi im onoliko programa naprevodio!cyprus wrote:Ne znam jel do OBN-a, al meščini da filmovi na ovom kanalu imaju ubjedljivo nagore prevode...
A pretpostavljam da im se ne da trazit nekog strucnog (ne kazem da su studenti nestrucni, al se u tom slucaju napravi neki test da se provjeri mogu li oni prevodit, nadje se lektor i sl.), jer je ipak studente lakse obrlatit i za pare i za sve ostalo.