Naser Oric

Post Reply

Naser Oric je...

ratni zlocinac
36
41%
heroj
52
59%

Total votes: 88

gavrilo

Post by gavrilo »

manijak1 wrote:Međutim tvoje potenciranje bilo koje materije vezane za protekli period agresije JNA na BiH ili Hrvatsku svodi se na termin ratnog zločina od strane jal' ArBiH , HV-a ili HVO-a.
ne izmisljaj... ili jos bolje ne seri
Ako pitaš mene , za mene Naser Orić nije ratni zločinac do konačne presude haškog tribunala.
reci tako isto za srpske zlocince...

E sad ako ja pitam tebe :D :D znam već odgovor jel'da jer si ti postirao sliku na Kravici đe je sve poravnano i mogu misliti ( to fakat ne znam ) ali meni po ličnim iskustvima odmah se javljaju slike pune municije , bombi pušaka , i malo manje tromblona a niđe ose ili zolje :D :D da se otme od civila . :D
jos jednom ne seri ... nego diskutuj normalno ako hoces.
da sam ovo imao na vokmenu onda :D :D deblokirao bi Sarajevo :D :D sam .
zao mi je sto si morao da uzmes pusku u ruke.
gavrilo

Post by gavrilo »

kalesijski slavuj wrote:ma ljudi moji jedno pitanje:

KO JE TAJ NASIR ORIC O KOJEM VI TOLIKO PRICATE?
mesure mani se ove teme... vrati se fantazijama i njemicama. moja iskrena preporuka
manijak1

Post by manijak1 »

Gavro jesi li se to malo iznervirao ?
Najmanje jednom ili čak dva puta dnevno se oslobađam štetnih materija :D :D ali da sam šta izmislio nisam.
Sasvim normalno kažem da su ti " civili " bili naoružaniji bolje od bilo kojeg vojnika ARBiH do isteka '93- e godine.
reci tako isto za srpske zlocince...
Time bih sebe zgazio a to ne valja :D uostalom oni su diktirali tempo ...........ubijanja .
Maga

Post by Maga »

praznina wrote:
manijak1 wrote::oops: Gavro za tebe je on

onda :D :D deblokirao bi Sarajevo :D :D sam .
Kako neko prosto uživa stavljati riječi u usta za nešto što nije ni izgovorio.

p.s. Evo gledam raja sa B92 se sele na ovaj forum.
Neki se preselili a neki igraju na dve svadbe! :)
RPM

Post by RPM »

prateci sudjenje Naseru Oricu do sada, bez ikakve pristrasnosti i predrasuda, ispada da je covjek u Hagu ... radi ravnoteze medju zvezdama ... :D ... sacekajte jos malo sudjenje neduznoj djeci izginuloj u tuzlanskoj koloni koja se vratila sa ravnanja Hrvatske ... :D
gavrilo

Post by gavrilo »

manijak1 wrote:Gavro jesi li se to malo iznervirao ?
pitanje bi trebalo da glasi da li si me uspjeo svjesno iznervirati...
Sasvim normalno kažem da su ti " civili " bili naoružaniji bolje od bilo kojeg vojnika ARBiH do isteka '93- e godine.
dokazi... ili se radi o cula kazala

jos jednom... srpski civili se pisu u navodnicima a njihove ubice su heroji.

lijepo...
Time bih sebe zgazio a to ne valja :D uostalom oni su diktirali tempo ...........ubijanja .
i da je bilo tako ... to ne opravdava nijedan zlocin
Last edited by gavrilo on 12/08/2005 18:02, edited 1 time in total.
praznina

Post by praznina »

Maga wrote:
praznina wrote:
manijak1 wrote::oops: Gavro za tebe je on

onda :D :D deblokirao bi Sarajevo :D :D sam .

Vidio sam da je trenutno ovdje Henry Chinaski aktivni forumaš sa b92 foruma zato sam reagovao.
Last edited by praznina on 12/08/2005 18:01, edited 1 time in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

Maga wrote:
kao na primjer...
manijak1

Post by manijak1 »

Pretpostavka je da ti u praznini uživaš što je Naser u Haagu ?
Čuj dokaži :D recimo Pofalići od Humske br. 252 ( oni dole su imali samo pištolje :D ) do Plavog granapa , pa Orlovačka ...........ma ja čuo sam to od raje :D :D dok sam sjedio u podrumu :D :D .
Ne opravdam nijedan zločin a zašto se uopšte na ovo osvrćem ?
Jedinica u kojoj sam bio bila je na području cijele BiH a ne počini nijedan zločin.Kako je to moguće ?
gavrilo

Post by gavrilo »

manijak1 wrote:
Pretpostavka je da ti u praznini uživaš što je Naser u Haagu ?
isto kao sto nam je drago sto je zlobo u haagu...
Čuj dokaži :D recimo Pofalići od Humske br. 252 ( oni dole su imali samo pištolje :D ) do Plavog granapa , pa Orlovačka ...........ma ja čuo sam to od raje :D :D dok sam sjedio u podrumu :D :D
znaci bio si prisutan kada su oricevi palili okolna sela ili sta?

Ne opravdam nijedan zločin a zašto se uopšte na ovo osvrćem ?
Jedinica u kojoj sam bio bila je na području cijele BiH a ne počini nijedan zločin.Kako je to moguće ?
jedno nema nista s drugim... al' 'ajd
manijak1

Post by manijak1 »

Moj ti Gavro :D Pofalići su znaš li gdje ?
Pitaj El Comunistu :D ili Prazninu. :D :D
praznina

Post by praznina »

manijak1 wrote:

Znam da su u okolini Sarajeva.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Ako se razmisli situacija naroda u toj enklavi, u potpunoj
blokadi bez ikakve humanitarne pomoci
(srpski civili blokiraju puteve UN:u), :shock:
na hiljade izbjeglica iz cijele istocne Bosne
sto su mozda vidjeli svoje najblize kako su zaklani,
spaljeni (primjer. Milana Lukića, Visegrad) itd... :x
zlocina je sigurno bilo i treba se kaznit,
ali nemogu reci da smatram Nasera ratnim zlocincem :roll:
neznam, neka Haag mu presudi...

ono sto nemogu zaboraviti iz snimka kako Mladic ulazi u Srebrenicu
i onaj kamermen snima pravoslavnu crkvu...
niko je svih tih godina nije ni pipno...
a kamol da je bilo masovnog pokolja nad srpskim civilima...
i onda danas citat tu propagandu, gdje se prica da je bilo oko 3000
srpskih zrtava...a nece da kazu da su gotovo svi bili vojnici :x
Maga

Post by Maga »

gavrilo wrote:
Maga wrote:
kao na primjer...
Ja nisam namestenik UDBE ili tako necega da ovde
iznosim neke podatke.

Osim toga to je cisto trolovanje i nema veze sa temom!

Mislim prepoznali smo se ovde i to sve nema veze!
RPM

Post by RPM »

praznina wrote:
manijak1 wrote:
ako je Rajvosa na Trebevicu onda jesu ... :D
danas

Post by danas »

RPM wrote:
praznina wrote:
manijak1 wrote: Moj ti Gavro :D Pofalići su znaš li gdje ?
pa mislio je na "srpsko sarajevo"... onda pofalici dodju "u okolini"... :-)
praznina

Post by praznina »

RPM wrote:
praznina wrote:
manijak1 wrote: Moj ti Gavro :D Pofalići su znaš li gdje ?

To bi isto bilo kao da ja tebe pitam gdje je Kuti Livač.
gavrilo

Post by gavrilo »

pustite sada okolinu sarajeva... tema je NASER ORIC
privremeni

Post by privremeni »

Vidite i sami koliko je tesko biti zaista objektivan u prosudjivanju necije uloge u dogadjajima kojima smo i sami bili svjedoci.
Ako se moze govoriti o herojima, onda su to oni koji su, prije svega, uspjeli prezivjeti a da se nisu ni na jedan nacin ogrijesili o osnovne ljudske vrijednosti, medju kojima ali ne kao jedina je i ljudski zivot.

I cudna je nasa potreba da trazimo i pravimo heroje. Heroj je netko na kojeg cemo uputiti nase dijete da se ugleda. Ko to zeli da mu se dijete pamti po djelima ostvarenim oruzjem.
S obzirom na svu tragiku ovog rata, a ni mir nije puno bolji, ne moze se ocekivati da heroj na jednoj strani ne bude zlocinac na drugoj i obrnuto.
Zato je najbolje pogledati oko sebe i samo u dogadjajima kojima smo zaista svjedocili i u ljudima sa kojima smo ih zaista dijelili, eventualno traziti heroje ili zlocince.
Historija je popis losih ljudi i ruznih dogadjaja, svega onog od cega u stvari treba bjezati.
No, da se vratim na Srebrenicu, ne na imenovanog, jedini heroji su sve one majke koje i deset godina poslije masakra iznova i iznova ubijaju koristeci se njihovom tragedijom. E za ove koji to rade sam siguran da su zlocinci.
praznina

Post by praznina »

danas wrote:
RPM wrote:
praznina wrote: Znam da su u okolini Sarajeva.
pa mislio je na "srpsko sarajevo"... onda pofalici dodju "u okolini"... :-)
Zar nije sada istočno Sarajevo. Vi iz dijaspore očigledno niste u toku.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ja neznam ako je Naser Oric zlocinac ili ne zbog toga sto nisam bio tamo kada su zlocini pocinjeni. Ja mislim da je bilo ubijanja Srba oko Srebrenice ali da li je Oric zato odgovoran neznam ali ti zlocini i ako jest i ako nije Oric kriv za njih su bili pojedniacni zlocini pocninjeni od pojedinacnih ljudi u bosanskoj vojsci kao Oric ako je kriv ali je inace bosanska vojska branila Bosnu i Hercegovinu i nemoze se zbog tih pojedinacnih zlocina da se mjeri sa srpskom ili hrvatskom vojskom koje su vrsile agresiju na Bosnu i Hercegovinu i cije su zlocine bile isplanirane da bi se stvorila velika Srbija i velika Hrvatska ali da se opet vratim na ovu temu imaju ljudi koji mu sude ali valjda je ova anketa tu da se zna kako misle ljudi na ovom forumu.
Maga

Post by Maga »

mr__bosnjak wrote:Ja neznam ako je Naser Oric zlocinac ili ne zbog toga sto nisam bio tamo kada su zlocini pocinjeni. Ja mislim da je bilo ubijanja Srba oko Srebrenice ali da li je Oric zato odgovoran neznam ali ti zlocini i ako jest i ako nije Oric kriv za njih su bili pojedniacni zlocini pocninjeni od pojedinacnih ljudi u bosanskoj vojsci kao Oric ako je kriv ali je inace bosanska vojska branila Bosnu i Hercegovinu i nemoze se zbog tih pojedinacnih zlocina da se mjeri sa srpskom ili hrvatskom vojskom koje su vrsile agresiju na Bosnu i Hercegovinu i cije su zlocine bile isplanirane da bi se stvorila velika Srbija i velika Hrvatska ali da se opet vratim na ovu temu imaju ljudi koji mu sude ali valjda je ova anketa tu da se zna kako misle ljudi na ovom forumu.
Anketa pita da li je kriv ili nije (ORIC)?

Sta ti mislis?
JBT

Post by JBT »

I cudna je nasa potreba da trazimo i pravimo heroje. Heroj je netko na kojeg cemo uputiti nase dijete da se ugleda. Ko to zeli da mu se dijete pamti po djelima ostvarenim oruzjem.
S obzirom na svu tragiku ovog rata, a ni mir nije puno bolji, ne moze se ocekivati da heroj na jednoj strani ne bude zlocinac na drugoj i obrnuto.
Zato je najbolje pogledati oko sebe i samo u dogadjajima kojima smo zaista svjedocili i u ljudima sa kojima smo ih zaista dijelili, eventualno traziti heroje ili zlocince.
Historija je popis losih ljudi i ruznih dogadjaja, svega onog od cega u stvari treba bjezati.
No, da se vratim na Srebrenicu, ne na imenovanog, jedini heroji su sve one majke koje i deset godina poslije masakra iznova i iznova ubijaju koristeci se njihovom tragedijom. E za ove koji to rade sam siguran da su zlocinci.

Bravo.
Iz navedenih razloga N. Oric ne moze biti heroj.
To je covjek marginalac koji je profitirao na osnovu rata kriminalnim radnjama. Jedan od hiljada slicnih.
Ratni zlocinac ce biti ako ga Haag osudi. Ne vidim razloga zasto bih haske presude dovodio u pitanje.
Pojedinci koji tvrde da ce N. Oric biti osudjen samo zbog izjednacavanja krivice su nista drugo nego narikace.
Krivica se ne moze izjednaciti.

A ako donesu oslobadjajucu presudu u navedenom procesu, onda se nema sta vise diskutovati.
memo67

Post by memo67 »

Naser ne samo da je heroj on je legenda, gavro umjesto sto podadstires ublehe, i onako neozbiljnih Dana pogledaj malo transkripte sa sudenja, pa poslije postiraj slike Krvavica. Da napomenem da je cetnicka avijacija porusila i popalila sela za koje su cetnici optuzili Orica.
Vrijedi pregledati snimke sa sudenja Oricu , moze se vidjeti svi uzroci , posljedice rata, a svakako kljucni krivci..i jedna originalna slika patoloskih lazova (mislim), na cetnike.
Jedan od ljucnih svjedok optuzbe cetnicic koji cijelo vrijeme prica kako ti je on bio kuhar kako je on civil, kako u kravicama nije bilo vojske,(osim rumunskih , grckih placenika i srbijanskih specijalaca) ali najbotnije nije vidio nikakvih ubojstava...
Mozete zamisliti, doticni je u stvari jedan od vodecih egzekutora u potocarima, par uglednih ljudi je izvukao od Holandana, da bi im pokrao novac a poslije streljao...
Na izjavama ovakvih svjedoka sud zasniva optuznicu Oricu i to iskljucivo samo po komandnoj odgovornosti..a dzelati su svjedoci..cetnicka istina i propaganda..
Presuda kakva god da bude, nemoze abolirati iste holandane, a pogotovu srbe..Naseru se sudi po reciprocitetu..
Ono sto zelim da kazem da svaki covjek (ako je normalan mora imati svoj sud), najvecem broju srba ocekuje sud drugoga, ovom slucaju sud Haga...
U zapadnom javnom mjenju Naserovo sudenje se smatra nonsens u sudskoj praksi, vise puta sudenje je bilo prekidano, zbog nedostatka dokaza, nisam siguran da li je gos Jons, naserov advokat ,pokrenuo je postupak preko advokatske komore tako da ce se najvjerovatnije parlament EU-a morati umijesati..
Najveci broj svjedoka su direktni pocinioci ratnih zlocina,jaoo zasticeni svjedoci suda..svim silama nastoje dokazati Naseru indirektnu odgovornost...
Bruka...
praznina

Post by praznina »

memo67 wrote:Naser ne samo da je heroj on je legenda, gavro umjesto sto podadstires ublehe, i onako neozbiljnih Dana pogledaj malo transkripte sa sudenja, pa poslije postiraj slike Krvavica. Da napomenem da je cetnicka avijacija porusila i popalila sela za koje su cetnici optuzili Orica.
Vrijedi pregledati snimke sa sudenja Oricu , moze se vidjeti svi uzroci , posljedice rata, a svakako kljucni krivci..i jedna originalna slika patoloskih lazova (mislim), na cetnike.
Jedan od ljucnih svjedok optuzbe cetnicic koji cijelo vrijeme prica kako ti je on bio kuhar kako je on civil, kako u kravicama nije bilo vojske,(osim rumunskih , grckih placenika i srbijanskih specijalaca) ali najbotnije nije vidio nikakvih ubojstava...
Mozete zamisliti, doticni je u stvari jedan od vodecih egzekutora u potocarima, par uglednih ljudi je izvukao od Holandana, da bi im pokrao novac a poslije streljao...
Na izjavama ovakvih svjedoka sud zasniva optuznicu Oricu i to iskljucivo samo po komandnoj odgovornosti..a dzelati su svjedoci..cetnicka istina i propaganda..
Presuda kakva god da bude, nemoze abolirati iste holandane, a pogotovu srbe..Naseru se sudi po reciprocitetu..
Ono sto zelim da kazem da svaki covjek (ako je normalan mora imati svoj sud), najvecem broju srba ocekuje sud drugoga, ovom slucaju sud Haga...
U zapadnom javnom mjenju Naserovo sudenje se smatra nonsens u sudskoj praksi, vise puta sudenje je bilo prekidano, zbog nedostatka dokaza, nisam siguran da li je gos Jons, naserov advokat ,pokrenuo je postupak preko advokatske komore tako da ce se najvjerovatnije parlament EU-a morati umijesati..
Najveci broj svjedoka su direktni pocinioci ratnih zlocina,jaoo zasticeni svjedoci suda..svim silama nastoje dokazati Naseru indirektnu odgovornost...
Bruka...

da napomenem da je cetnicka avijacija porusila i popalila sela za koje su cetnici optuzili Orica.

Da, da sami sebe ubijali, Sarajevo se samogranatiralo, lavovi jeli Srbe, HVO branio Aveniju '93 itd, itd.
Post Reply