Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post Reply

Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

POZITIVNA
310
56%
NEGATIVNA
245
44%

Total votes: 555

stranacc

#876 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by stranacc »

Ov su bili s naserom , cuj sta veli jedan od jebenijih cetnika

http://youtu.be/qj-WkYns0n0
stranacc

#877 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by stranacc »

Chmoljo wrote:svi pljuju na našeg Bakira i rahmetli babu mu... sram ih bilo. da bar ovaj narod nezahvalni vidi koliko im dobra donose onda bi im dali i šansu na izborima da urade nešto za ovu zemlju, i da zaštite naše komandante.

oh, wait...
c
Ma yasta , yebo bosnjake
Treba se okretati kebi , fahri, zlatku
Alija i bakir sve zlatne kasike uzeli sebi
stranacc

#878 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by stranacc »

Chmoljo wrote:
kandelabar wrote:moze li ponovo link za sliku svi za istim stolom jer ne moze da se vidi
evo, ovdje se vidi kako flaše lete u vatrenoj raspravi ko je počeo rat

Image

mene samo interesuje zašto je pojedincima potrebno posezati za ad hominem argumentima ako misle da su u pravu? pa je tako četnik svako ko ne misli kao on... vid' mu glave Hamo...
Maja stasu dvije godine u zatvori
Prvi dan se trebao pobiti sa svima i onda u svoju sobu i klanjati nafila namaze
U ratu ratnik , u mir radnik :)
B6Redhell

#879 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by B6Redhell »

shibonja wrote:Keljmendi moze sanjat Naserovo mjesto u istoriji BiH!!!

Skonatal' ti shibonja kakav je ono SAHAT u khalife, je se zagledo zagledo poznat mi odnekud sa postera i izloga. Moćan majku mu. Sta ti mislis.
emko1234

#880 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by emko1234 »

York Light 100`s wrote:
emko1234 wrote:Ja bih iskoristio svoje demokratsko pravo na slobodno mišljenje i stav te malo promjenio ovo napisano.
Naser prije rata i Naser poslije rata su iste osobe. Naser prije rata je bio tjelohranitelj Slobodana Miloševića. Marka je učio boksu, u toku rata je radio ono što su svi mislili da je najbolje za nas, napadnutu stranu. Poslije rata se pokazalo da je u principu najviše radio za sebe.
U Haagu je pokazao da prijateljstvo s Miloševićem još uvijek postoji, za to je dokaz ova slika.
Pio je kafe s Markom poslije rata. Toliko o velikom heroju. Poslije toga u priču ulaze firme, reketi, Keljemendi, Šaja, kriminal, pucnjave po Tuzli, BH sigurnost i slične stvari.

Treba li nakon što se sve činjenice uzmu u obzir i dalje veličati tog lika? Naravno da ne treba, ali uvijek će biti šupljoglavih koji će narodnog heroja pravit od ljudi koji se vrte po novinama uz priču kako su ubili vuka golim rukama.
A mogao je odmah na početku zbrisati za Njemačku i biti tjelohranitelj nekom svodniku sa Reeperbahna ili nekog crnca iz Berlina učiti boks ali nije.
Može svako pričati priču kako je ubio vuka golim rukama ali poenta je da ima hrpa četnika što ga se boje kao da je ubio međeda golim rukama
E to je razlika između Nasera i drugih pripovjedača lovačkih priča :bih:
I šta bi time dobio?
Misliš da u Njemačkoj nema Nasera koliko hoćeš, iz Turske, iz Srbije, iz Rusije, iz Albanije, iz Crne Gore?
Gore bi bio jedan od mnogih, ovdje je u tom momentu i u tom kraju bio jedan jedini što mu je naravno otvorilo puno više vrata nego što bi mu se otvorilo da je radio na crno ko izbacivač negdje u diskoteci u Manheimu.
Ne kažem ja da njegove namjere s početka rata nisu bile patriotske, međutim puno je ljudi koji su u rat ušli s patriotskim namjerama a iz rata su izašli ko milioneri.
A ovi što su sve vrijeme rata imali samo patriotske namjere i vokacije, danas su ili mrtva bijeda, ili 100% invalidi ili su pod zemljom.
E u tome je razlika između živog i zdravog i dobro situiranog Nasera i ljudi koji su na svoji leđima ponijeli odbranu ove zemlje da bi danas drkaroši na osnovu par klipova s Youtube-a mogli pričat kako je Naser nosao 84ku od 12 kila i 40 kila municije ko jebeni Rambo, i da su četnici zbog njega skakali u Drinu. Aha, jesu kurac. Nego su za njega samo čuli, širila se propaganda od usta do usta ko sad na forumu. Neko neupućen kad bi došao i čitao ovo, stvarno bi pomislio da smo imali svog Ramba.

Ova priča me podsjeti na onog Mirzu Hatića kad na klipu kao pravog borca, generala i patriotu spominje Taiba Torlakovića. Čovjeka kojeg se niko ne sjeća u periodu rata kao borca. Nego ga se svi sjećaju ko nekoga ko je među prvim počeo ulazit ljudima u kuće i uzimat im pare, zlato, nakit, umjetnine, auta i to sve pod krinkom ABiH.

Probudite se djeco.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#881 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Chmoljo »

stranacc wrote:
Chmoljo wrote:svi pljuju na našeg Bakira i rahmetli babu mu... sram ih bilo. da bar ovaj narod nezahvalni vidi koliko im dobra donose onda bi im dali i šansu na izborima da urade nešto za ovu zemlju, i da zaštite naše komandante.

oh, wait...
c
Ma yasta , yebo bosnjake
Treba se okretati kebi , fahri, zlatku
Alija i bakir sve zlatne kasike uzeli sebi
argumentovano... nadasve... ko da se djecom raspravlja čiji je babo jači.
piupiu

#882 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by piupiu »

Ma, kakva zemlja, takve i ‘licnosti’ … u sustini, izes zemlju gdje je ovakav lik “licnost”.
_mufljuz_

#883 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by _mufljuz_ »

jeste, Naser je trebao da bude izgranatirani hadalj (ah rekoh li trebao - bio je ranjavan bruku puta) bez penzije i primanja beskucnik da bude jaci heroj i da ga svi pamte dok mu donose strucu bajatog hljeba ili da bude priklan i izresetan negdje k'o hamelj - da bi bio veci u vasim ocima..... :lol: :lol: :lol: :lol:

naser samo radi ono sto mu se moze i ono sto je morao u postojecoj konstalaciji stvari i radio je na tome masivno i masovno .... :thumbup:

i kad vidim koliko ga nas narod pljuje jos bih mu jace rekao da vise otima od pakaša :mrgreen:

trebali su izgleda Tigrovi da ulete u centar Sarajeva sa Dobrovoljackom Gardom pa da vidite sta je demokratija i mrtvi cizmom udareni bi osjetili bol :thumbup:

kad sam se pozdravio i upoznao sa njim prije 15g i bilo mi puno srce sto sam ga konacno upozn'o glavom i bradom, tu mrcinu - cim mi se nije srce skupilo u cmar znao sam da je covjek na mjestu :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#884 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by japin_mutapi »

naser je brigadir ARBiH u penziji

Naser Orić (3. mart 1967. u Potočarima, Srebrenica, Bosna i Hercegovina) je oficir, komandant snaga Armije RBiH u Srebrenici tokom rata u Bosni i Hercegovini. Pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu je pravosnažno oslobođen svih optužbi koje su se vodile protiv njega.

mora biti pozitiva
smijesni_ste

#885 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by smijesni_ste »

piupiu wrote:Ma, kakva zemlja, takve i ‘licnosti’ … u sustini, izes zemlju gdje je ovakav lik “licnost”.
To je to.
York Light 100`s

#886 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by York Light 100`s »

_mufljuz_ wrote:jeste, Naser je trebao da bude izgranatirani hadalj (ah rekoh li trebao - bio je ranjavan bruku puta) bez penzije i primanja beskucnik da bude jaci heroj i da ga svi pamte dok mu donose strucu bajatog hljeba ili da bude priklan i izresetan negdje k'o hamelj - da bi bio veci u vasim ocima..... :lol: :lol: :lol: :lol:

naser samo radi ono sto mu se moze i ono sto je morao u postojecoj konstalaciji stvari i radio je na tome masivno i masovno .... :thumbup:

i kad vidim koliko ga nas narod pljuje jos bih mu jace rekao da vise otima od pakaša :mrgreen:

trebali su izgleda Tigrovi da ulete u centar Sarajeva sa Dobrovoljackom Gardom pa da vidite sta je demokratija i mrtvi cizmom udareni bi osjetili bol :thumbup:

kad sam se pozdravio i upoznao sa njim prije 15g i bilo mi puno srce sto sam ga konacno upozn'o glavom i bradom, tu mrcinu - cim mi se nije srce skupilo u cmar znao sam da je covjek na mjestu :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Čovjek bio mangup. face prije rata, dokazao da ima muda i kada zagusti, poslije rata nije mogao protiv svoje prirode pa da otvori neku obućarsku radnju i u miru se igra sa djecom i unučićima do kraja smrti nego nastavio sa svojim načinom života. Niko ne kaže da je ikada bio nevinašče i anđeo, čovjek je bio lud u pozitivnom smislu i takav je bio za vrijeme rata i taj period je jedini što je bitan za mene.

Yebote, oni četalji što su silovali djevojčice i klali starce su heroji za ove iz Srpske a Naser što je bio na strani odbrane lavovski u mladim godinama kada bi se većina momaka upišala u gaće kada bi čuli petardu je za našeg Bošnju negativac samo zato što je nešto loše uradio 5 godina prije rata ili 15 godina poslije rata što je potppuno nerelevantno za ratni period
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#887 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by japin_mutapi »

naser

Image
razonoda

#888 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by razonoda »

York Light 100`s wrote:
_mufljuz_ wrote:jeste, Naser je trebao da bude izgranatirani hadalj (ah rekoh li trebao - bio je ranjavan bruku puta) bez penzije i primanja beskucnik da bude jaci heroj i da ga svi pamte dok mu donose strucu bajatog hljeba ili da bude priklan i izresetan negdje k'o hamelj - da bi bio veci u vasim ocima..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Čovjek bio mangup. face prije rata, dokazao da ima muda i kada zagusti, poslije rata nije mogao protiv svoje prirode pa da otvori neku obućarsku radnju i u miru se igra sa djecom i unučićima do kraja smrti nego nastavio sa svojim načinom života. Niko ne kaže da je ikada bio nevinašče i anđeo, čovjek je bio lud u pozitivnom smislu i takav je bio za vrijeme rata i taj period je jedini što je bitan za mene.

Yebote, oni četalji što su silovali djevojčice i klali starce su heroji za ove iz Srpske a Naser što je bio na strani odbrane lavovski u mladim godinama kada bi se većina momaka upišala u gaće kada bi čuli petardu je za našeg Bošnju negativac samo zato što je nešto loše uradio 5 godina prije rata ili 15 godina poslije rata što je potppuno nerelevantno za ratni period
Narod ga ne voli---sto je ziv, takav kakav je.
argyle

#889 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by argyle »

shibonja wrote:Dosho slobodan iz Hagaa,nema krivnje ,nemaaaaaa

Hajmo kuci braco muslimani,mi smo ovde doshli nepozvaniii :D
snimci 505 Buzimske, original

a evo ispod naserovih. akcija na Bjelovac, 1992.
snimaju srbijanci, tenk puca sa srbijanske teritorije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1A4OAVCKzKw [/youtube]
relativno84

#890 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by relativno84 »

razonoda wrote:Narod ga ne voli---sto je ziv, takav kakav je.
Ne vole ga samo ratni protivnici, i naravno poslijeratni mangupi :roll:
General War

#891 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by General War »

japin_mutapi wrote:naser je brigadir ARBiH u penziji

Naser Orić (3. mart 1967. u Potočarima, Srebrenica, Bosna i Hercegovina) je oficir, komandant snaga Armije RBiH u Srebrenici tokom rata u Bosni i Hercegovini. Pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu je pravosnažno oslobođen svih optužbi koje su se vodile protiv njega.

mora biti pozitiva
Aha :roll:

On 30 June 2006, the Trial Chamber rendered its judgement: Naser Orić, on the basis of superior criminal
responsibility (Article 7(3) of the Statute), was found guilty of:
· Failure to discharge his duty as a superior to take necessary and reasonable measures to prevent
the occurrence of murder between 27 December 1992 to 20 March 1993 (violation of the laws or
customs of war, Article 3)
· Failure to discharge his duty as a superior to take necessary and reasonable measures to prevent
the occurrence of cruel treatment between 27 December 1992 and 20 March 1993 (violation of the
laws or customs of war, Article 3)
Ako ovako Mladicu i Karadjicu uzimali za olakotne okolnosti...jos ce se i izvunut morati...

evo citaj:
Te neznaju, te nemogu utvrdit...te bila frka...te nije imao punu kontrolu...

http://www.icty.org/x/cases/oric/cis/en/cis_oric_en.pdf

ne leti pred rudu.
Skijaš

#892 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Skijaš »

Apelaciono vijeće Haškog tribunala u četvrtak je pravosnažno oslobodilo ratnog zapovjednika Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića krivice za zločine nad Srbima u tom gradu 1992. - 1993. godine. Vijeće je time preinačilo prvostepenu presudu, izrečenu u ljeto 2006., kojom je Orić bio proglašen krivim što nije spriječio zločine nad Srbima, na osnovu čega je bio osuđen na dvije godine zatvora.

http://www.slobodnaevropa.org/content/a ... 81509.html
General War

#893 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by General War »

Skijaš wrote:Apelaciono vijeće Haškog tribunala u četvrtak je pravosnažno oslobodilo ratnog zapovjednika Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića krivice za zločine nad Srbima u tom gradu 1992. - 1993. godine. Vijeće je time preinačilo prvostepenu presudu, izrečenu u ljeto 2006., kojom je Orić bio proglašen krivim što nije spriječio zločine nad Srbima, na osnovu čega je bio osuđen na dvije godine zatvora.

http://www.slobodnaevropa.org/content/a ... 81509.html
...The Appeals Chamber underscored that, like the Trial Chamber, it had no doubt that grave crimes were
committed against Serbs detained in Srebrenica at the Srebrenica Police Station and the Building between
September 1992 and March 1993. Also, the Defence did not challenge that crimes were committed against
Serb detainees. However, proof that crimes had occurred was not sufficient to sustain a conviction of an
individual for these crimes...
Komadant koji nista nezna i nista nevidi u precniku od nekoliko kilometara...I onda se cudimo kako drugi kasnije prodjose ko kroz halvu...do one imbecilne presude da nisu pocinjeni genocidi u hrvatskoj sa obadvije strane...nazalost kako je krenulo jos cemo se nagledat razocarenja...
relativno84

#894 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by relativno84 »

Znaci trebali smo zrtvovati jednog naseg nevinog na robiju za njihovih 10-ak krvolocnih :? :roll:

Ocito za lose sudjenje u Hagu krivi su Naser, Sefer itd :lol:
Last edited by relativno84 on 08/02/2015 16:42, edited 1 time in total.
General War

#895 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by General War »

relativno84 wrote:Znaci trebali smo zrtvovati jednog naseg nevinog na robiju za njihovih 10-tak krvolocnih :? :roll:
Uz cin ide i odgovornost...svi su oni nevini zavisi koga pitas.
wolf07

#896 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by wolf07 »

Ja stvarno ne vidim po cemu je recimo jedan Paton heroj 2.Svj.rata kad se zna da je osamario svog vojnika u bolnici, mogu zamisliti sta bi radio Svabama. Ili recimo, neko ko naredi bombardovanje Drezdena u februaru 1945.g. i tim neselektivnim bombardovanjem ubije najmanje 25.000 ljudi. A tek Rusi!?!?!? Medjutim, sve se to pokrije jednostavnom tvrdnjom kako su Nijemci dobili po picki jer su to i trazili, sto i nije neka neistina.

Sad samo uzmite iste te kriterije i primijenite ih na uslove u kojima je Naser branio Srebrenicu. Ljudi su pojeli svu so za posipanje puteva jer druge nije ni bilo, i ovdje mi neko glumi neku veliku moralnu vertikalu jer je 28.divizija tu i tamo ubila i ponekog srpskog civila ili zarobljenika. Sto neko rece, trebalo je da vam Arkanovi Tigrovi donesu malo srpske demokratije na kucni prag pa bih vas ja onda pitao je li Naser heroj ili je zlocinac.
General War

#897 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by General War »

wolf07 wrote:Ja stvarno ne vidim po cemu je recimo jedan Paton heroj 2.Svj.rata kad se zna da je osamario svog vojnika u bolnici, mogu zamisliti sta bi radio Svabama. Ili recimo, neko ko naredi bombardovanje Drezdena u februaru 1945.g. i tim neselektivnim bombardovanjem ubije najmanje 25.000 ljudi. A tek Rusi!?!?!? Medjutim, sve se to pokrije jednostavnom tvrdnjom kako su Nijemci dobili po picki jer su to i trazili, sto i nije neka neistina.

Sad samo uzmite iste te kriterije i primijenite ih na uslove u kojima je Naser branio Srebrenicu. Ljudi su pojeli svu so za posipanje puteva jer druge nije ni bilo, i ovdje mi neko glumi neku veliku moralnu vertikalu jer je 28.divizija tu i tamo ubila i ponekog srpskog civila ili zarobljenika. Sto neko rece, trebalo je da vam Arkanovi Tigrovi donesu malo srpske demokratije na kucni prag pa bih vas ja onda pitao je li Naser heroj ili je zlocinac.
Ja stvarno necu da se petljam oko lika i djela Nasera, nije moje...A ja sam ti iz Tuzle tako da nemoj mene plasiti sa arkanovcima i inim bradonjama i gladi, nagledo sam se ja svega...e sad sto ti mjesas pravila ratovanja sa ratnim zlocinima u koje spadaju i tretiranje civila i zarobljenih vojnika nad kojim imas kontrolu a hoces da budes nekakva faca sa cvarcima a da nemas nikakve odgovornosti, procjeni da li hoces da se upustas u tu diskusiju...posebno sa nacinom odbrane u Hagu...nista vidio , nije bio i nista cuo...
Uglavnom Hag je dao svoje misljenje...OK.
Ja sam bio pri kraju rata dodat pri 28 diviziji...btw.
emko1234

#898 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by emko1234 »

York Light 100`s wrote:

Svi su oni bili magupi prije rata. I Ramiz, i Čelo, i Juka, i Zulfikar i mnogi drugi. Naser je bio tjelohranitelj i pratilac, bio je u spec policiji. Bio je fizički spreman ali nikad nije bio ta tipa mangupa ako na to misliš.
I ja vjerujem da su oni svi iz istih pobuda ušli u rat. Samo su se u jednom momentu okrenuli. I dok je sitna buranija jela ikar, bajat hljeb namočen u vodi, keks iz lunch paketa i pušila čajeve zamotane u papir iz Andrićevih knjiga, za dotične su se spremale gozbe, pio najskuplji viski, pušio se Marlboro i Camel i vozala su se oteta auta nekad uglednih ljudi iz svih dijelova Bosne.
Jesu ti ljudi u prvom momentu ponijeli puno toga na svojim plećima, ali činjenca je da su rat na svojim leđima iznijeli ovi sitni i mali ljudi, anonimusi koji danas nemaju za kifle.
Ali svi pamtimo Nasera jer je nabildan i u potkošulji hodao uokolo šepureći se s mitraljezom, ali niko ne pameti nekog Dževada ili Ševala, ljude koji su odmah išli iza njega i koji bili obični ljudi koje su krv i ubistva najbližih natjerali da postanu jebeniji od najebenijeg.
A nisu bili nabildani, nisu imali crni pojas treći dan, nisu imali mitraljez i vojnu karijeru prije rata. Nego su bili stolari, obučari, bravari i slično

INije mogao protiv svoje prirode? Pa jedno je da je nastavio da trenira, i da bude u vrhu policije ko recimo Dragan Vikić, a drugo je da se totalno okrene i postane kriminalac, utjerivač dugova, reketaš u dosluhu i sprezi s onim najgorim.
Kad smo već kod toga, Dragan Vikić je primjer čovjeka koji je bio i ostao mangup u struci i prije i poslije rata.

Imam par tih ratnih slika, na kojima se vide neki jako bitni ljudi koji su rat završili s one strane. Nažalost, nemam dozvolu da ih stavim jer nisam vlasnik istih. Pa da vidiš gozbe krajem 93. u jednom poznatom lokalu usred grada. A granate frcaju na sve strane.
Na slici 5-6 jako poznatih likova. Na stolu mesina, cigare, flaša Jacka, a oko njih puške i prsluci. I naravno 3 koke.
Better Man

#899 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Better Man »

Čovjek koji je nakon rata se spetljao sa krim miljeom ne može biti pozitivna ličnost. A i u ratu je gledao da svoju guzicu izvuće.
razonoda

#900 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by razonoda »

shibonja wrote:Beg ne haje sto pas laje,pa tako ni nas Naser !!

Image
:-) Vidi glasaca -ovaca, skrivaju lice :-) Cobani su pozitivni ljudi.
Post Reply