Naser Oric, kriv ili ne?
-
mr__bosnjak
Znam ja da postoji sud i ne zelim sada predstavit kao da je nase misljenje to sto ce mu presudit, to bilo samo smjesno nego to sto zelim reci jeste da je tema oko Orica dugo vec "na sceni" pa i pored sudjenja interesira me vase misljenje o njemu. Da kazemo talk-shows u Americi cesto diskutuju sudjenja i krivicu optuzenih iako sudjenja traju(sudnjenje Coby Briant i Jay Leno...etc) pa ne vjerujem da je ne moguce o tome razgovarat.
-
Murisno1
pričao sam sa dosta srebreničana ..._BosanaC wrote:Patriotak koji je svoju guzicu izvukao a ostavio nezasticen sav onaj narod? Ili mu to pripisati pod mladost-ludost?
niti jedan nije ovako govorio ...
ne znam koliko si ti kompetentan da nešto pričaš ali mislim da ti ta nije na mjestu ..
pozdrav!
-
Reina
upravo tako, srebrenicke majke drugacije pricaju.... i one su za mene najkompetentnije .... a ovo sve drugo macku o rep...Murisno1 wrote:pričao sam sa dosta srebreničana ..._BosanaC wrote:Patriotak koji je svoju guzicu izvukao a ostavio nezasticen sav onaj narod? Ili mu to pripisati pod mladost-ludost?
niti jedan nije ovako govorio ...
ne znam koliko si ti kompetentan da nešto pričaš ali mislim da ti ta nije na mjestu ..
pozdrav!
-
_BosanaC
Prije nego postanem neko ko mrzi BiH, ko je nepatriotski orjentisan i ko negira genocid u Srebrenici, samo da spomenem da je sa mnom u skolu islo vise Srebrenicana nego su ih mnogi od vas upoznali u zivotu, i da su svi oni (a mnogi i dan danas) zive u nekadasnjem "Srpskom Lenjingradu" (citaj: Vozuća) koja mi je tada bila komsiluk.
Misljenje baziram takodje i na misljenju odredjenih boraca jedinice Crni labudovi i jedinica koje su tada bile pod Orićevom komandom, te na silnim tekstovima, dokazima i materijalima koji su se otkrili iza rata, a koje vi očito ili ne vidite ili ne želite da vidite.
Naser je trebao stisnuti muda i braniti tu istu Srebrenicu, što mu je i trebao biti posao, a ne vodati kerove po Tuzli i Sarajevu i glumatata velikog generala, a par dana pred sam napad povući vojsku.
Misljenje baziram takodje i na misljenju odredjenih boraca jedinice Crni labudovi i jedinica koje su tada bile pod Orićevom komandom, te na silnim tekstovima, dokazima i materijalima koji su se otkrili iza rata, a koje vi očito ili ne vidite ili ne želite da vidite.
Naser je trebao stisnuti muda i braniti tu istu Srebrenicu, što mu je i trebao biti posao, a ne vodati kerove po Tuzli i Sarajevu i glumatata velikog generala, a par dana pred sam napad povući vojsku.
-
novel
Previse je bio mlad da bi bio patriota!Muatez wrote:Previse je bio mlad da bi bio dezerter,steta ovakvog patriotu prozivat dezerterom,ko ga zna.novel wrote:dezerteru neka presudi vrijeme narod i hag
BosanaC
Reina, mani se zena....pitaj jel' im drago sto je umro Zloba????
-
Reina
ma daj jel ti to ozbiljno....novel wrote:Jesu li u Tuzli slavile sto je Milosevic umro nevin????????Reina wrote:novel wrote:...pitaj jel' im drago sto je umro Zloba????
pravnu proceduru do kraja jeste steta,ali ko kaze da je nevin.... ako su zene slavile slavile su sigurno sto je umro odnosno crko
- Murat Sabanovic
#16 Re: Naser Oric, kriv ili ne?
ko si ti da pokreces temu o naseru oricu?
-
semso poplava
#18 Re: Naser Oric, kriv ili ne?
Pa mora se o necemu naprdjivat pa i Naser (stvarno mangupsko ime) doso na redMurat Sabanovic wrote:ko si ti da pokreces temu o naseru oricu?
Po meni kriv je zato sto se nije naso na "diplomskom" uratku skorpiona!
- cheguevara_k1
Stvarno bosnjaci ( a citaj to kao muslimani, malim slovom ) znaju samo da pljuju svoje heroje.
Zar ne bi mogli da se ugledamo malo na ostale iz okruzenja.
Naser je uhapsen i na prevaru helikopterom prebacen u Zenicu, a to se da lako provjeriti jer taj dokument jos uvijek stoji u arhivi vojske.
Zar ne bi mogli da se ugledamo malo na ostale iz okruzenja.
Naser je uhapsen i na prevaru helikopterom prebacen u Zenicu, a to se da lako provjeriti jer taj dokument jos uvijek stoji u arhivi vojske.
- cheguevara_k1
Ah umalo zaboravih da napomenem da narod u bliskoj Srbiji ili bolje reci srbijici te iste skorpione smatra herojima, a ministar vanjskih poslova srbijice bez CG i Kosova na licu ima oziljak koji zaradio kad je trazio od policije da posalje tenkove na bosanske turke. Zaradio ga je od visokog oficira specijalne policije u Beogradu 1991. godine.
Treba li napomenuti da je taj oficir Naser Oric.
Treba li napomenuti da je taj oficir Naser Oric.
- cheguevara_k1
Znas sta "ono" se mozda i ljuti al ja ne. Kada sam upoznao Thompsono skontao sam zasto je ispao faca kad je usao u srpski klub u Kanadi i rekao da je dosao da bije cetnike.
Lik je visok metar i zelja da poraste, ali se ja svaki put najezim kad ga cujem kad zapjeva i samo kazem nedo nam Bog rata i saveznika Hrvata
I znas sta jos , kamo srece da imamo dovoljno da mogu da nas porede s njima, ne bi plakali nad Srebrenicom.
Lik je visok metar i zelja da poraste, ali se ja svaki put najezim kad ga cujem kad zapjeva i samo kazem nedo nam Bog rata i saveznika Hrvata
I znas sta jos , kamo srece da imamo dovoljno da mogu da nas porede s njima, ne bi plakali nad Srebrenicom.