Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#76 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by insomnia78 »

julisiz es grant wrote:
insomnia78 wrote: Opusteno, zajebavam se
Nije slušo Atheist rap. Šteta. Bio bi bolji čovjek :D
:thumbup:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#77 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

palermo wrote:
HAVANA wrote:Ja ga jebem kome socijalni slucaj donese preokret.Cuj 250 eura.Koji ce mi on racq? Daj onog sto nije bio i nece na socijalu. :oops: Sta cu od ovog ,mogu mu prodat pilava za 3 marke i 3 jabuke.
Pa sad, nije baš toliko mahnito ono što uvodni post kaže. Mada su mu malo premise pogrešne i ideja nerazrađena. Zar turska obala na koju svi mi idemo nije svoj početak turističkog procvata doivjela upravo kroz njemačke penzionere.

Ne bi bilo loše moći dovoditi ljude, odnosno učiniti ovu zemlju privlačnom pa makar i njemačkim penzionerima.....sa ljudima dolaze i pare, i poslovi.....svašta nešto.
Bravo @Palermo! Evo, na primjer, sto bi lose bilo napraviti koje naselje po onom kamenjaru na obodima Popovog polja, pogotovo oko Trebinja, pa te stambene jedinice ponuditi penzionerima ili tim 'socijalnim" iz Njemacke, Svedske, Danske, itd. Napraviti ta naselja da zaista budu vidljiva, a ne kao onaj aerodrome u Trebinju. :lol:
Em dobra klima za penzionere, em jeftino, em blizu more i Dubrovnik, ku's bolje. :-D
Para dolazi u BiH, nasi se zaposljavaju na odrzavanju, a mozda i koji svabo vidi priliku pa dobro investira u nesto drugo. :-D
I ne samo tamo, sirom BiH ima takvih mjesta koja bi privukla evropske penzionere da zive tu, pa ove nase medicinske sestre nebi trebale ici tamo kao njegopvateljice vec bi to mogle raditi i u BiH. Ima jos primjera koliko hoces... :-D
stakasa

#78 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by stakasa »

palermo wrote:
stakasa wrote:
palermo wrote: Da ali prvo treba BiH uraditi zadacu a to nije slucaj. Nema infrastrukture, poskupo je a ni klima nije neka. Sta ces u Trnovu zimi? A obice ti vikendicu ziher...

Infrastrukturu napraviš (ili dovedeš investitore koji prepoznaju priliku), ni Turci nisu imali ništa kada su ih Nijemci otkrili početkom osamdesetih....
Pa ne moraš biti u Trnovu zimi, zimi si u Antaliji, ljeti u Trnovu.....a što se tiče vikendice i obijanja, ako ćemo živjeti u pravnom haosu onda je bolje i nama da idemo nego nijemce (ili druge strance) dovodimo....

Kao priča o prodavačima obuće u Africi....sve je stvar ugla gledanja
Sa Turcima je to eskaliralo devedesetih a tada su vec ulagali u infrastrukturu i prodavali su u bescjenje. Jos uvjek je jeftinije nego u Bosni, zivot je jeftiniji. Dalje, ti u Antaliji mozes biti u kratkim rukavima osam devet mjeseci. Imaju more. I imaju stabilnu drzavu. Sve ovo su jaki razlozi.
Ne trebaju njemacki penzioneri da se stane u red pravnom haosu ili losoj infrastrukturi. Pa se iz nekog volsebnog razloga to ipak nije uradilo. Redosljed ti je pogresan, Njemci ce eventualno doci tek kada i ako se ovo sredi. Mada ja mislim da BiH njima nije atraktivna. Svakom je penzioneru baza kod svoje kuce. A u zavisnosti od zdravlja moze izbivat otprilike do pola godine, rjetki vise. Najcesce je to samo preko ljeta ili samo preko zime, zavisi sta im smeta. A tada su u prednosti Spanija, Francuska, Turska, njemacka sela, Svedska...
palermo

#79 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by palermo »

stakasa wrote:
Sa Turcima je to eskaliralo devedesetih a tada su vec ulagali u infrastrukturu i prodavali su u bescjenje. Jos uvjek je jeftinije nego u Bosni, zivot je jeftiniji. Dalje, ti u Antaliji mozes biti u kratkim rukavima osam devet mjeseci. Imaju more. I imaju stabilnu drzavu. Sve ovo su jaki razlozi.
Ne trebaju njemacki penzioneri da se stane u red pravnom haosu ili losoj infrastrukturi. Pa se iz nekog volsebnog razloga to ipak nije uradilo. Redosljed ti je pogresan, Njemci ce eventualno doci tek kada i ako se ovo sredi. Mada ja mislim da BiH njima nije atraktivna. Svakom je penzioneru baza kod svoje kuce. A u zavisnosti od zdravlja moze izbivat otprilike do pola godine, rjetki vise. Najcesce je to samo preko ljeta ili samo preko zime, zavisi sta im smeta. A tada su u prednosti Spanija, Francuska, Turska, njemacka sela, Svedska...
Pa rekoh ti već, ako u nešto ne vjeruješ to sasvim sigurno neće uspjeti.....

Pozadina tvoje priče je, ovdje nikad neće biti bolje....možda i neće, ali na nama je da pokušamo da ipak bolje. Ja ne tvrdim da je ovo nešto na što bi se trebalo fokusirati, samo kažem da ne mora nužno biti mahnito pokušati evropske penzionere privući ovdje.

A to,prednost Španija, Francuska, Turska.....pa ne mislim ja da svi evropski penzioneri trebaju ovdje doći, uskoro će ih biti toliko da će za svakog nešto da ostane.....ta ne idu ni svi turisti u Španiju, Francusku, iliti na Maldive....
stakasa

#80 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by stakasa »

palermo wrote:
stakasa wrote:
Pa rekoh ti već, ako u nešto ne vjeruješ to sasvim sigurno neće uspjeti.....

Pozadina tvoje priče je, ovdje nikad neće biti bolje....možda i neće, ali na nama je da pokušamo da ipak bolje. Ja ne tvrdim da je ovo nešto na što bi se trebalo fokusirati, samo kažem da ne mora nužno biti mahnito pokušati evropske penzionere privući ovdje.

A to,prednost Španija, Francuska, Turska.....pa ne mislim ja da svi evropski penzioneri trebaju ovdje doći, uskoro će ih biti toliko da će za svakog nešto da ostane.....ta ne idu ni svi turisti u Španiju, Francusku, iliti na Maldive....
Najbolje bi bilo da si ti u pravu a ne ja. Nadajmo se da ce tako biti. Nije mi cilj da miniram i ubijam u pojam
Nekako s proljeća

#81 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Nekako s proljeća »

Ko želi da svoj životni ili radni prostor dijeli sa stranim državljanima , neka ode u zemlju gdje ih ima i nek' nam javi je li mu dobro, jesu li pošteni i vrijedni kao što je mislio...

Ko se poistovijeti sa nekim narodom, on je jedan od njih.
:run:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#82 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Za jedno 50 god. u BiH ce svakako da zive "Nijemci", "Svedjani", "Austrijanci", "Danci" i dr. :izet:

Cim druga generacija nase dijaspore, koja ce vecinom imati drzavljanstva tih zemalja, dodje u BiH da uziva penzionerske dane. :)

Od tada ce domicilno stanovnistvo, ono sto ne odseli i ne poumire, uglavnom budjetlije i nesto malo poduzetnika, sluziti "evropskim" penzionerima. :D

Bice rahatluka za sve. :D
_mufljuz_

#83 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by _mufljuz_ »

nijemci postena i vrijedna nacija?????

jeste kad je moj dido u ropstvu gradio njemacko carstvo i imperij.....
jeste kad njemacka pokrene 2 svjetska rata
jeste kad njemacka zaradjuje ratnim porobljavanjem

jesu al u kurcu.....
stakasa

#84 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by stakasa »

_mufljuz_ wrote:nijemci postena i vrijedna nacija?????

jesu al u kurcu.....
Nego kakva im je ova ekipa sa socijale, shvataju li duduci da je bolje hadzijat po Grahovu nego se ofirat po Dortmundu
_mufljuz_

#85 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by _mufljuz_ »

stakasa wrote:

jesu al u kurcu.....
Nego kakva im je ova ekipa sa socijale, shvataju li duduci da je bolje hadzijat po Grahovu nego se ofirat po Dortmundu

bach

#86 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by bach »

jesu al u kurcu.....
Sasvim slučajno im je država Broj Jedan u Evropi

U sportu
Mašinogradnji
Izvozu
Autima
Putevima
Politici
Korištenju obnovljivih izvora energije
Recikaži
Po broju Bosanaca koje su primili 1992 - 1995

Gdje smo mi?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#87 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by sabina1 »

bach wrote:Biti Nijemac ne znači samo imati državu koja je fudbalski prvak svijeta. Tp znači imati državu koja se brine o vama kada se vi ne možete brinuti o sebi. Dakle u Njemačkoj postoji socijalna pomoć, no ona nije tako velika kako se kod nas mili. 399 eura za jednu odsraslu osobu i i oko 250 eura za djecu.
Dakle, nisu to neke pretejarno velike pare. No Nijemci imaju pravo na socijalnu pomoć bez obzira gdje živjeli. Mnoge porodice tako odsele iz Njemačke u neku zemlju gdje je životni standard niži, a i dalje primaju njem. socijalnu pomoć ili dječiji dodatak. Odu recimo u Paragvaj, gdje jedna porodica može solidno živjeti sa 200 eura cijeli mjesec. Ostatak pomoći štekaju na stranu.
Kako to izgleda može se pratiti svake sedmice u emisiji Zbogom Njemačka, na kanalu VOX.
Ima tih emisija na njemačkim kanalima dosta
Nijemci su u svakom kutku svijeta dobrdošli. Na cijeni su kao ljudi koji ne prave i na traže belaja, poštuju zakone, vrijedni su i pošteni.
Sa druge strane, mi u Bosni i Hercegovini živimo u zemlji koja ima i finu klimu i odličnu vodu i energiju... Ima u ovoj zemlji i para... devet milijardi KM je na šeednim računima... Ovo je dobra, plodna i resursima bogata zemlja. Samo mi ne valjamo jer smo lijeni, nezainteresirani za bilo šta, jer nas samo zanima otrovna politika...Jer ne volimo da učimo jer volimo da svog brata zaebemo i da prevarimo i ukrademo sve što se može ukrasti... Pa makr to i šaht bio...
Imamo planine a na njima nema zimskog sporta, imamo plodnu zemlju, no naša je poljoprivreda slaba... Imamo industriju ali nemamo dobre majstore i naši su inžinjeri loši...
Ima ona narodna
"Izumite Nijemca, on će izumiti sve ostalno".
Trebaju li nam Nijemci u BiH? Da li bi dovođenje određenog broja imigranata iz zemalja sa jačom kulturom, znanjem i radnim navikama, bilo korak naprijed za našu zemlju?
Nijemci su dva puta dosada posjetili BiH.
Prvi put je to bilo od 1914-1918 godine , rat , glad , naši ljudi na stranim bojištima , tifus.....
Hvala.
Drugi put je to bilo 0d 1941-1945.
Bivša Jugoslavija je imala oko milion žrtava , sigurna sam sa je Bosna i Hercegovina imala trećinu....dakle 330.000...rat , glad , zločini , logori , tifus , razaranja , holokaust....

Neka hvala.
astala_vistala

#88 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by astala_vistala »

mjesati njemacku prije 1945 i njemacku posle je jako neozbiljno posebno nakon marsalovog plana.
bach

#89 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by bach »

tvsabina wrote:
bach wrote:Biti Nijemac ne znači samo imati državu koja je fudbalski prvak svijeta. Tp znači imati državu koja se brine o vama kada se vi ne možete brinuti o sebi. Dakle u Njemačkoj postoji socijalna pomoć, no ona nije tako velika kako se kod nas mili. 399 eura za jednu odsraslu osobu i i oko 250 eura za djecu.
Dakle, nisu to neke pretejarno velike pare. No Nijemci imaju pravo na socijalnu pomoć bez obzira gdje živjeli. Mnoge porodice tako odsele iz Njemačke u neku zemlju gdje je životni standard niži, a i dalje primaju njem. socijalnu pomoć ili dječiji dodatak. Odu recimo u Paragvaj, gdje jedna porodica može solidno živjeti sa 200 eura cijeli mjesec. Ostatak pomoći štekaju na stranu.
Kako to izgleda može se pratiti svake sedmice u emisiji Zbogom Njemačka, na kanalu VOX.
Nijemci su u svakom kutku svijeta dobrdošli. Na cijeni su kao ljudi koji ne prave i na traže belaja, poštuju zakone, vrijedni su i pošteni.
Sa druge strane, mi u Bosni i Hercegovini živimo u zemlji koja ima i finu klimu i odličnu vodu i energiju... Ima u ovoj zemlji i para... devet milijardi KM je na šeednim računima... Ovo je dobra, plodna i resursima bogata zemlja. Samo mi ne valjamo jer smo lijeni, nezainteresirani za bilo šta, jer nas samo zanima otrovna politika...Jer ne volimo da učimo jer volimo da svog brata zaebemo i da prevarimo i ukrademo sve što se može ukrasti... Pa makr to i šaht bio...
Imamo planine a na njima nema zimskog sporta, imamo plodnu zemlju, no naša je poljoprivreda slaba... Imamo industriju ali nemamo dobre majstore i naši su inžinjeri loši...
Ima ona narodna
Trebaju li nam Nijemci u BiH? Da li bi dovođenje određenog broja imigranata iz zemalja sa jačom kulturom, znanjem i radnim navikama, bilo korak naprijed za našu zemlju?
Prvi put je to bilo od 1914-1918 godine , rat , glad , naši ljudi na stranim bojištima , tifus.....
Hvala.
Bivša Jugoslavija je imala oko milion žrtava , sigurna sam sa je Bosna i Hercegovina imala trećinu....dakle 330.000...rat , glad , zločini , logori , tifus , razaranja , holokaust....

Neka hvala.
Sjedi dole, jedinica iz historije.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#90 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by sabina1 »

bach wrote:
tvsabina wrote:
Ima ona narodna
Hvala.

Neka hvala.
Sjedi dole, jedinica iz historije.
:D - Svašta !
_mufljuz_

#91 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by _mufljuz_ »

Toliko su postena i vrijedna nacija da su odgovorni za milionske svjetske zrtve.... doduse ne vidjesmo li da se zlocin isplati historijski.....

:izet:
SaraFina

#92 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by SaraFina »

Ima ona narodna

Ti sam sebe demantiraš u jednom upisu. Prvo Nijemce propagiraš kao radišnu naciju a onda tvrdiš da primaju socijalnu skrb bez obzira gdje bili što je :

1.netacno
2.kontradiktorno.

Dakle, socijalna pomoć se dobija samo ako osoba boravi u Njemačkoj ..i nuzna se javljati lično u odredjenim vremenskim intervalima da bi ostvarila pravo na tu beneficiju.
Za dječiji dodatak nuzno je priloziti potvrde da dijete pohadja školu, obdanište i sl.

Ne znam odakle ti ove dezinformacije no pišeš neistine.
muzicar_iz_parka

#93 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by muzicar_iz_parka »

Švabe otpadaju, loše im trebe, može jedino Šveđani.

A ako neće Šveđani, onda Ukrajinci, bar žemske valjaju.
All Apologies

#94 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by All Apologies »

Nama ne treba bolja nacija, naš narod je cijenjen gdje god ode, ali bi bilo super kada bi se mogli maknuti svi oni koji su na bilo kojem nivou vlasti pa se postaviti nijemci ili danci ili tako neki normalni da nam malo urede državu, a onda nek se vrate u svoju :)
Šveđanin

#95 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Šveđanin »

Koliko malo nekog osnovnog licnog i kolektivnog samopostovanja u ovoj temi... :sad:

Tuga.
burger_pasa

#96 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by burger_pasa »

Ovaj post je izgleda neko iz dubokog neznanja postavio. Jarane, Njemci imaju izgradjen sistem u kome se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Oni bi bili isto korumpirani i nikakvi, da im sistem nije funkcionalan. A i ovako su se danasnji Njemci puno pokvareniji i korumpiraniji od Njemaca od prije 20 ili 30 godina...
mayab

#97 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by mayab »

burger_pasa wrote:Ovaj post je izgleda neko iz dubokog neznanja postavio. Jarane, Njemci imaju izgradjen sistem u kome se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Oni bi bili isto korumpirani i nikakvi, da im sistem nije funkcionalan. A i ovako su se danasnji Njemci puno pokvareniji i korumpiraniji od Njemaca od prije 20 ili 30 godina...
:thumbup:
To je tačno i to ljudi trebaju da shvate, ja sam to svojim očima doživio!
Uostalom, bezbroj je puta vec receno, da nasi ljudi u jednoj Njemackoj iznenada postanu pošteni, vrijedni, i pametni....
insomnia78

#98 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by insomnia78 »

All Apologies wrote:Nama ne treba bolja nacija, naš narod je cijenjen gdje god ode, ali bi bilo super kada bi se mogli maknuti svi oni koji su na bilo kojem nivou vlasti pa se postaviti nijemci ili danci ili tako neki normalni da nam malo urede državu, a onda nek se vrate u svoju :)
Otkricu ti tajnu, nasa vlast takodje' dolazi iz tog naseg sirom svijeta cjenjenog naroda
Troll_Happens

#99 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Troll_Happens »

Kidnapujte dijasporke i dijasporce i eto prospariteta... Ima da potonemo brze nego titanic hshahash
All Apologies

#100 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by All Apologies »

insomnia78 wrote:
All Apologies wrote:Nama ne treba bolja nacija, naš narod je cijenjen gdje god ode, ali bi bilo super kada bi se mogli maknuti svi oni koji su na bilo kojem nivou vlasti pa se postaviti nijemci ili danci ili tako neki normalni da nam malo urede državu, a onda nek se vrate u svoju :)
Otkricu ti tajnu, nasa vlast takodje' dolazi iz tog naseg sirom svijeta cjenjenog naroda
U svakom stadu ima crnih ovaca :P
Post Reply