Znaci zaratis s Svicom oni krenu kao da nas osvoje a mi bacimo oruzje i predamo se
Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
-
lajkujMe
#101 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Vi sve nesto komplikujete
vrlo je lako dovesti u BIH neku naciju po zelji u rekordnom roku. Ja bi najradije Svicarce
Znaci zaratis s Svicom oni krenu kao da nas osvoje a mi bacimo oruzje i predamo se
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#102 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
lajkujMe wrote:Vi sve nesto komplikujetevrlo je lako dovesti u BIH neku naciju po zelji u rekordnom roku. Ja bi najradije Svicarce
![]()
Nisu bas Svicarci ratoborni ko Rusi i SADejovci i ostali ratoborni narodi da sad ne nabrajam i nebacim temu u zesci sukob
- insomnia78
#103 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Slazem se sa Safetom, čo'ek zna

- Hajvan
#104 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
ja bih naselio BiH Paštunima…
… al' samo na Drini
… al' samo na Drini
- pirmin
#105 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Samo i iskljucivo Japancigolman wrote:A Japanci?
http://www.ehow.com/about_6127367_do-st ... msp=manual
Cuj Njemci
http://www.youtube.com/watch?v=8aHXJu7TTWM
- vee-jay
#106 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Francuzi van. Oni su iste ljencuge kao i Spanci i Talijani.Šveđanin wrote:A sto samo Njemce, hoce biti konkurs za jos neku naciju.![]()
A da bi se izdao konkurs, mora se tacno odrediti koje su to postene i vrijedne nacije... jel podjela i dalje stara?
Ovo van crvenog je mraka, em lijeno em bezobrazno.Slovenci i dalje konkurisu, a ovo malo Poljske sto je obiljezeno zamjerite, vjerujem da je autor pogrijesio, oni i dalje nisu medju postenima.
Bi li mogli sjever Italije staviti medju postene? Blizu su njih, jesu pokupili kakvih obicaja? Evo nadjoh sliku na netu..
Ovako neki vide civilizaciju i necivilizaciju.![]()
Mozda bi ja uspio uhvatiti neke civilizovane, ako se budu opirali kidnapovacemo ih, ubaciti u kombi, i dovesti u Bosnu..
- Dabba
#107 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
bach wrote:Nijemci su u svakom kutku svijeta dobrdošli. Na cijeni su kao ljudi koji ne prave i na traže belaja, poštuju zakone, vrijedni su i pošteni.
Evo par konkretnih primjera njemačkog "poštenja":
Kao plagijator, Njemačka u svijetu drži čvrsto 2. mjesto u svijetu. Toliko su "pošteni" da čak imaju podzenmne ilegalne tvornice. Sve po slovu nepisanog "zakona": svi "znaju" da smo mi k'o biva "pošteni". http://www.dw.de/i-njema%C4%8Dka-zemlja ... a-17589255.
Njemačka na vrhu i u pranju novca:
http://www.dw.de/njema%C4%8Dka-na-vrhu- ... a-17215900
Iznošenje gotovine preko granice.
Citat No.1
"Njemački carinik Hagen Kohlmann iz Ulma, čija je služba odgovorna za nadzor granice s Austrijom i Švicarskom, kaže kako ima dana kada u svakom trećem zaustavljenom automobilu pronađu skriveni novac, nerijetko u 6-cifrenim svotama."
Citat No.2
"Njemački poreznici navodno plaćaju i zviždače u stranim bankama da im otkriju crne račune svojih građana. "
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako- ... /141101059
Sunce li ti kalajisano, ti baš imaj jake "erotske" snove pa opet upade sa kreveta?bach wrote:Ima ona narodna
"Izumite Nijemca, on će izumiti sve ostalno".
p.s.
Ne treba pušiti frfljanje Nijemaca o njemačkom "poštenju & dobroti". Sale bi rekao: Čika Ahmo ba, pa ja sam tražio malu, malenu bajkicu, a ti meni pričaš veliku od koje mi se manta.
- ioannes
#108 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Njemci nisu toliki radnici kakve ih se drzi u svijetu,oni jednostavno na jednom srednjem nivou rade ali zato konstantno....i ta konstantnost je vazna kod rada. Njemaci imaju radnu disciplinu i rijetko kad dovode u pitanje zakone i instrukcije visih autoriteta....sto funcioniranje jedne drzave cini nuznim ali je ujedno i njihova glavna mana...jer je prosjecni njemac zadnji koji ce izaci na ulicu i ustupiti za svoja prava, i zadnji je koji ce dovoditi u pitanje nemoralne zakonske odluke ili naredjenja....sto ga potencijalno opasnim cini
- sema911s
#109 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Netrebaju nama njemci, zabari, japanci Ni skandinavci vec manje korupcije, zaheban zakon , I kakve olaksice za otvaranje biznisa.,.
Da necekamo pola godine da papiri za firmu se ovjere, smanje poreze Na nove firme, opcenito manje poreze, smanje razne papire, uvjerenja potcrde I rrazna cekanja Na neke pecate.,.,
Da necekamo pola godine da papiri za firmu se ovjere, smanje poreze Na nove firme, opcenito manje poreze, smanje razne papire, uvjerenja potcrde I rrazna cekanja Na neke pecate.,.,
- All Apologies
#110 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Dzaba zakon kad se ne provodi.
- sema911s
#111 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
All Apologies wrote:Dzaba zakon kad se ne provodi.
Za neprovodjenje dovest neke strange black waters recimo i Ko se ogrijesi o zakon vode ga u Abu garib.,., I slicnoo
Samo velike kazne i da vidis ljepote od drzave
- sinuhe
#112 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Ima istočnoevropskih zemalja koje se lijepo razvijaju ali nama na pameti samo Njemačka ili Švicarska 
- sema911s
#113 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Pa dobro ima ,. Ali ceskom, slovackom, litvanijom, latvijom I tom okolinom upravlja svabosinuhe wrote:Ima istočnoevropskih zemalja koje se lijepo razvijaju ali nama na pameti samo Njemačka ili Švicarska
- sinuhe
#114 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Njemačka je najveća i najuticajnija. Osim toga na takvom je mjestu da je i svima blizu. Sreća pa Njemačka nije upala u krizu prije par godina.