Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
- bach
#1 Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Biti Nijemac ne znači samo imati državu koja je fudbalski prvak svijeta. Tp znači imati državu koja se brine o vama kada se vi ne možete brinuti o sebi. Dakle u Njemačkoj postoji socijalna pomoć, no ona nije tako velika kako se kod nas mili. 399 eura za jednu odsraslu osobu i i oko 250 eura za djecu.
Dakle, nisu to neke pretejarno velike pare. No Nijemci imaju pravo na socijalnu pomoć bez obzira gdje živjeli. Mnoge porodice tako odsele iz Njemačke u neku zemlju gdje je životni standard niži, a i dalje primaju njem. socijalnu pomoć ili dječiji dodatak. Odu recimo u Paragvaj, gdje jedna porodica može solidno živjeti sa 200 eura cijeli mjesec. Ostatak pomoći štekaju na stranu.
Kako to izgleda može se pratiti svake sedmice u emisiji Zbogom Njemačka, na kanalu VOX.
Ima tih emisija na njemačkim kanalima dosta
Nijemci su u svakom kutku svijeta dobrdošli. Na cijeni su kao ljudi koji ne prave i na traže belaja, poštuju zakone, vrijedni su i pošteni.
Sa druge strane, mi u Bosni i Hercegovini živimo u zemlji koja ima i finu klimu i odličnu vodu i energiju... Ima u ovoj zemlji i para... devet milijardi KM je na šeednim računima... Ovo je dobra, plodna i resursima bogata zemlja. Samo mi ne valjamo jer smo lijeni, nezainteresirani za bilo šta, jer nas samo zanima otrovna politika...Jer ne volimo da učimo jer volimo da svog brata zaebemo i da prevarimo i ukrademo sve što se može ukrasti... Pa makr to i šaht bio...
Imamo planine a na njima nema zimskog sporta, imamo plodnu zemlju, no naša je poljoprivreda slaba... Imamo industriju ali nemamo dobre majstore i naši su inžinjeri loši...
Ima ona narodna
"Izumite Nijemca, on će izumiti sve ostalno".
Trebaju li nam Nijemci u BiH? Da li bi dovođenje određenog broja imigranata iz zemalja sa jačom kulturom, znanjem i radnim navikama, bilo korak naprijed za našu zemlju?
Dakle, nisu to neke pretejarno velike pare. No Nijemci imaju pravo na socijalnu pomoć bez obzira gdje živjeli. Mnoge porodice tako odsele iz Njemačke u neku zemlju gdje je životni standard niži, a i dalje primaju njem. socijalnu pomoć ili dječiji dodatak. Odu recimo u Paragvaj, gdje jedna porodica može solidno živjeti sa 200 eura cijeli mjesec. Ostatak pomoći štekaju na stranu.
Kako to izgleda može se pratiti svake sedmice u emisiji Zbogom Njemačka, na kanalu VOX.
Ima tih emisija na njemačkim kanalima dosta
Nijemci su u svakom kutku svijeta dobrdošli. Na cijeni su kao ljudi koji ne prave i na traže belaja, poštuju zakone, vrijedni su i pošteni.
Sa druge strane, mi u Bosni i Hercegovini živimo u zemlji koja ima i finu klimu i odličnu vodu i energiju... Ima u ovoj zemlji i para... devet milijardi KM je na šeednim računima... Ovo je dobra, plodna i resursima bogata zemlja. Samo mi ne valjamo jer smo lijeni, nezainteresirani za bilo šta, jer nas samo zanima otrovna politika...Jer ne volimo da učimo jer volimo da svog brata zaebemo i da prevarimo i ukrademo sve što se može ukrasti... Pa makr to i šaht bio...
Imamo planine a na njima nema zimskog sporta, imamo plodnu zemlju, no naša je poljoprivreda slaba... Imamo industriju ali nemamo dobre majstore i naši su inžinjeri loši...
Ima ona narodna
"Izumite Nijemca, on će izumiti sve ostalno".
Trebaju li nam Nijemci u BiH? Da li bi dovođenje određenog broja imigranata iz zemalja sa jačom kulturom, znanjem i radnim navikama, bilo korak naprijed za našu zemlju?
Last edited by bach on 12/02/2015 01:33, edited 1 time in total.
- mO k3
- insomnia78
#3 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
I kako ces ih dovesti
Da ih kidnapujemo, sta li?
Da ih kidnapujemo, sta li?
- Hajvan
#4 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
al' pazi ovo:
"poštenom" i "vrijednom"?!
moš' mislit!
mazohizam na kvadrat.

"poštenom" i "vrijednom"?!
moš' mislit!
mazohizam na kvadrat.
-
golman
- insomnia78
#6 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Izdati naredjenje nasem RV-u da presretne i sprovede na sarajevski aerodrom sto vise lufthansinih aviJona
- insomnia78
#7 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Mala zemlja, mali ljudi, male masine a najbolji su...golman wrote:A Japanci?
- bach
#8 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
http://www.avaz.ba/clanak/163358/upitan ... onaci-zene
Možemo i jedne i druge nasliti u Bosansko Grahovo... Grahovo je grad duhova ali ima fenomenalnu prirodu okolo...
Možemo i jedne i druge nasliti u Bosansko Grahovo... Grahovo je grad duhova ali ima fenomenalnu prirodu okolo...
- Šveđanin
#9 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
A sto samo Njemce, hoce biti konkurs za jos neku naciju.
A da bi se izdao konkurs, mora se tacno odrediti koje su to postene i vrijedne nacije... jel podjela i dalje stara?
Ovo van crvenog je mraka, em lijeno em bezobrazno.
Slovenci i dalje konkurisu, a ovo malo Poljske sto je obiljezeno zamjerite, vjerujem da je autor pogrijesio, oni i dalje nisu medju postenima.
Bi li mogli sjever Italije staviti medju postene? Blizu su njih, jesu pokupili kakvih obicaja? Evo nadjoh sliku na netu..

Ovako neki vide civilizaciju i necivilizaciju.
Mozda bi ja uspio uhvatiti neke civilizovane, ako se budu opirali kidnapovacemo ih, ubaciti u kombi, i dovesti u Bosnu..
A da bi se izdao konkurs, mora se tacno odrediti koje su to postene i vrijedne nacije... jel podjela i dalje stara?
Ovo van crvenog je mraka, em lijeno em bezobrazno.

Ovako neki vide civilizaciju i necivilizaciju.
Mozda bi ja uspio uhvatiti neke civilizovane, ako se budu opirali kidnapovacemo ih, ubaciti u kombi, i dovesti u Bosnu..
- Logovan
#10 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Joj glupe teme. Čestitam otvaraču.
- Tito_i_Partija
#11 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
E jebiga sad...sta to fali Islandjanima? Ako moze citava Skandinavija, mogu i oni.Šveđanin wrote:A sto samo Njemce, hoce biti konkurs za jos neku naciju.![]()
Ovo van crvenog je mraka, em lijeno em bezobrazno.Slovenci i dalje konkurisu, a ovo malo Poljske sto je obiljezeno zamjerite, vjerujem da je autor pogrijesio, oni i dalje nisu medju postenima.
Bi li mogli sjever Italije staviti medju postene? Blizu su njih, jesu pokupili kakvih obicaja? Evo nadjoh sliku na netu..
Ovako neki vide civilizaciju i necivilizaciju.![]()
- bach
#12 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Ne idu iz svoje zemlje samo Bosanci. Idu i Nijemci, sele se u Ekvador, u Paragvaj, na Karibe...U Kambodžu, na Tajland...Logovan wrote:Joj glupe teme. Čestitam otvaraču.
Zašto ne bi došli i ovdje?
- sinuhe
#13 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Probali smo, ali nije išlo.
http://www.rastko.rs/rastko-pl/istorija ... osna_l.php
http://www.rastko.rs/rastko-pl/istorija ... osna_l.php
"Pa oni nam zemlju sami prodaju — pričao mi je jedan od naših domaćina — još nas obilaze i nutkaju da je kupimo, a zatim zavide što će uskoro Poljaci zauzeti čitavu Bosnu. A kad Srbin proda zemlju i dobije novac, on kupi takve konje da ne može da ih obuzda, uparadi se i lumpuje, pije i peva, jurca dok sve ne proćerda. Oni ne žele da rade, vole da uzimaju "sve što im život pruža".
Last edited by sinuhe on 12/02/2015 09:15, edited 1 time in total.
-
Mohamad Sissoko
#14 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Neki bi i guze dali Njemcima, ko komsije Putinu.
- stakasa
#15 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Apelujes na ove sto njemacku socijalu habaju u Ekvatoru?bach wrote:Ne idu iz svoje zemlje samo Bosanci. Idu i Nijemci, sele se u Ekvador, u Paragvaj, na Karibe...U Kambodžu, na Tajland...Logovan wrote:Joj glupe teme. Čestitam otvaraču.
Zašto ne bi došli i ovdje?
- bach
#16 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Da probamo...stakasa wrote:Apelujes na ove sto njemacku socijalu habaju u Ekvatoru?bach wrote:Ne idu iz svoje zemlje samo Bosanci. Idu i Nijemci, sele se u Ekvador, u Paragvaj, na Karibe...U Kambodžu, na Tajland...Logovan wrote:Joj glupe teme. Čestitam otvaraču.
Zašto ne bi došli i ovdje?Mislis oni bi u BiH preokret unjeli
Ima nešto što sam primjetio kod domaćih ljudi koji se bavi nekim privatnim poslom, imaju neku pogone za proizvodnju PVC stolarije ili auto - dijelova...Kada ih novinari pitaju odakleim znanje, kapital ili veze sa tržištem svi odgovaraju ovako
"Znate živjeli smou Njemčakoj...Ja sam radio za jednu njemačku firmu koja je isto proizvodila PVC stolariju... Onda smo se vratili u Bosnu i počeli to radimo"
99 posto je takvih...
- stakasa
#17 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Tesko da su im radne kolege bili ti sto se sad suncaju u Latinskoj Americi
- HAVANA
#18 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Ja ga jebem kome socijalni slucaj donese preokret.Cuj 250 eura.Koji ce mi on racq? Daj onog sto nije bio i nece na socijalu.
Sta cu od ovog ,mogu mu prodat pilava za 3 marke i 3 jabuke.
- muha_sa
- bach
#20 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
HAVANA wrote:Ja ga jebem kome socijalni slucaj donese preokret.Cuj 250 eura.Koji ce mi on racq? Daj onog sto nije bio i nece na socijalu.Sta cu od ovog ,mogu mu prodat pilava za 3 marke i 3 jabuke.
Jedan njihova porodica, dvije roditelja po dvoje djece
roditelji 2 x 400 eura = 1600 KM
djeca 2 puta po 250 eura = 100 KM
Znači imaš jednu porodicu sa mjesečnim primanjima od 2600 KM.
U manjim mjestima u Bosni to je dovoljno da živiš više nego pristojno...
- stakasa
#21 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Njemac je NjemacHAVANA wrote:Ja ga jebem kome socijalni slucaj donese preokret.Cuj 250 eura.Koji ce mi on racq? Daj onog sto nije bio i nece na socijalu.Sta cu od ovog ,mogu mu prodat pilava za 3 marke i 3 jabuke.
- stakasa
#22 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Ja mislio zajebancija neka, ne mogu da vjerujem da si ozbiljanbach wrote:HAVANA wrote:Ja ga jebem kome socijalni slucaj donese preokret.Cuj 250 eura.Koji ce mi on racq? Daj onog sto nije bio i nece na socijalu.Sta cu od ovog ,mogu mu prodat pilava za 3 marke i 3 jabuke.
Jedan njihova porodica, dvije roditelja po dvoje djece
roditelji 2 x 400 eura = 1600 KM
djeca 2 puta po 250 eura = 100 KM
Znači imaš jednu porodicu sa mjesečnim primanjima od 2600 KM.
U manjim mjestima u Bosni to je dovoljno da živiš više nego pristojno...
- Norm
#23 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Ja ne mogu da shvatim da ima jos onih koji misle da su Njemci posteniji od nas? Mozda nisu imali dodira sa pravim 'svabom' ali cu vam reci jednu stvar iz mog licnog iskustva. Sticajem okolnosti imao sam priliku da upoznam par njemackih investitora koji su dolazili u BiH. Znate li koja je druga recenica kod svih? Mozeli se kako 'zajebati' drzava za porez? Prva je: Gdje su dobri cevapi?
- stakasa
#24 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Ti si druga krajnosti. Doso u kontakt sa pet sest Njemaca i vec imas potpno izgradenu slikuNorm wrote:Ja ne mogu da shvatim da ima jos onih koji misle da su Njemci posteniji od nas? Mozda nisu imali dodira sa pravim 'svabom' ali cu vam reci jednu stvar iz mog licnog iskustva. Sticajem okolnosti imao sam priliku da upoznam par njemackih investitora koji su dolazili u BiH. Znate li koja je druga recenica kod svih? Mozeli se kako 'zajebati' drzava za porez? Prva je: Gdje su dobri cevapi?
-
dječak sa šibicama
#25 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom
Precjenjujes Nijemce, i to ti kaze jedan polusvabo