Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bach

#1 Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by bach »

Biti Nijemac ne znači samo imati državu koja je fudbalski prvak svijeta. Tp znači imati državu koja se brine o vama kada se vi ne možete brinuti o sebi. Dakle u Njemačkoj postoji socijalna pomoć, no ona nije tako velika kako se kod nas mili. 399 eura za jednu odsraslu osobu i i oko 250 eura za djecu.

Dakle, nisu to neke pretejarno velike pare. No Nijemci imaju pravo na socijalnu pomoć bez obzira gdje živjeli. Mnoge porodice tako odsele iz Njemačke u neku zemlju gdje je životni standard niži, a i dalje primaju njem. socijalnu pomoć ili dječiji dodatak. Odu recimo u Paragvaj, gdje jedna porodica može solidno živjeti sa 200 eura cijeli mjesec. Ostatak pomoći štekaju na stranu.

Kako to izgleda može se pratiti svake sedmice u emisiji Zbogom Njemačka, na kanalu VOX.

Ima tih emisija na njemačkim kanalima dosta

Nijemci su u svakom kutku svijeta dobrdošli. Na cijeni su kao ljudi koji ne prave i na traže belaja, poštuju zakone, vrijedni su i pošteni.

Sa druge strane, mi u Bosni i Hercegovini živimo u zemlji koja ima i finu klimu i odličnu vodu i energiju... Ima u ovoj zemlji i para... devet milijardi KM je na šeednim računima... Ovo je dobra, plodna i resursima bogata zemlja. Samo mi ne valjamo jer smo lijeni, nezainteresirani za bilo šta, jer nas samo zanima otrovna politika...Jer ne volimo da učimo jer volimo da svog brata zaebemo i da prevarimo i ukrademo sve što se može ukrasti... Pa makr to i šaht bio...

Imamo planine a na njima nema zimskog sporta, imamo plodnu zemlju, no naša je poljoprivreda slaba... Imamo industriju ali nemamo dobre majstore i naši su inžinjeri loši...

Ima ona narodna

"Izumite Nijemca, on će izumiti sve ostalno".

Trebaju li nam Nijemci u BiH? Da li bi dovođenje određenog broja imigranata iz zemalja sa jačom kulturom, znanjem i radnim navikama, bilo korak naprijed za našu zemlju?
Last edited by bach on 12/02/2015 01:33, edited 1 time in total.
insomnia78

#3 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by insomnia78 »

I kako ces ih dovesti
Da ih kidnapujemo, sta li?
Hajvan

#4 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Hajvan »

al' pazi ovo:
"poštenom" i "vrijednom"?!

moš' mislit!

mazohizam na kvadrat.
:lol:
golman

#5 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by golman »

A Japanci?
insomnia78

#6 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by insomnia78 »

Izdati naredjenje nasem RV-u da presretne i sprovede na sarajevski aerodrom sto vise lufthansinih aviJona
insomnia78

#7 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by insomnia78 »

golman wrote:A Japanci?
Mala zemlja, mali ljudi, male masine a najbolji su...
bach

#8 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by bach »

http://www.avaz.ba/clanak/163358/upitan ... onaci-zene

Možemo i jedne i druge nasliti u Bosansko Grahovo... Grahovo je grad duhova ali ima fenomenalnu prirodu okolo...
Šveđanin

#9 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Šveđanin »

A sto samo Njemce, hoce biti konkurs za jos neku naciju. :D
A da bi se izdao konkurs, mora se tacno odrediti koje su to postene i vrijedne nacije... jel podjela i dalje stara?

Ovo van crvenog je mraka, em lijeno em bezobrazno. :D Slovenci i dalje konkurisu, a ovo malo Poljske sto je obiljezeno zamjerite, vjerujem da je autor pogrijesio, oni i dalje nisu medju postenima. :D Bi li mogli sjever Italije staviti medju postene? Blizu su njih, jesu pokupili kakvih obicaja? Evo nadjoh sliku na netu..

Image

Ovako neki vide civilizaciju i necivilizaciju. :zzzz:

Mozda bi ja uspio uhvatiti neke civilizovane, ako se budu opirali kidnapovacemo ih, ubaciti u kombi, i dovesti u Bosnu.. :bih:
Logovan

#10 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Logovan »

Joj glupe teme. Čestitam otvaraču.
Tito_i_Partija

#11 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Tito_i_Partija »

Šveđanin wrote:A sto samo Njemce, hoce biti konkurs za jos neku naciju. :D
A da bi se izdao konkurs, mora se tacno odrediti koje su to postene i vrijedne nacije... jel podjela i dalje stara?

Ovo van crvenog je mraka, em lijeno em bezobrazno. :D Slovenci i dalje konkurisu, a ovo malo Poljske sto je obiljezeno zamjerite, vjerujem da je autor pogrijesio, oni i dalje nisu medju postenima. :D Bi li mogli sjever Italije staviti medju postene? Blizu su njih, jesu pokupili kakvih obicaja? Evo nadjoh sliku na netu..

Image

Ovako neki vide civilizaciju i necivilizaciju. :zzzz:

Mozda bi ja uspio uhvatiti neke civilizovane, ako se budu opirali kidnapovacemo ih, ubaciti u kombi, i dovesti u Bosnu.. :bih:
E jebiga sad...sta to fali Islandjanima? Ako moze citava Skandinavija, mogu i oni. :D
bach

#12 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by bach »

Logovan wrote:Joj glupe teme. Čestitam otvaraču.
Ne idu iz svoje zemlje samo Bosanci. Idu i Nijemci, sele se u Ekvador, u Paragvaj, na Karibe...U Kambodžu, na Tajland...

Zašto ne bi došli i ovdje?
sinuhe

#13 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by sinuhe »

Probali smo, ali nije išlo.

http://www.rastko.rs/rastko-pl/istorija ... osna_l.php
"Pa oni nam zemlju sami prodaju — pričao mi je jedan od naših domaćina — još nas obilaze i nutkaju da je kupimo, a zatim zavide što će uskoro Poljaci zauzeti čitavu Bosnu. A kad Srbin proda zemlju i dobije novac, on kupi takve konje da ne može da ih obuzda, uparadi se i lumpuje, pije i peva, jurca dok sve ne proćerda. Oni ne žele da rade, vole da uzimaju "sve što im život pruža".
Last edited by sinuhe on 12/02/2015 09:15, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#14 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Mohamad Sissoko »

:-D

Neki bi i guze dali Njemcima, ko komsije Putinu.
stakasa

#15 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by stakasa »

bach wrote:
Ne idu iz svoje zemlje samo Bosanci. Idu i Nijemci, sele se u Ekvador, u Paragvaj, na Karibe...U Kambodžu, na Tajland...

Apelujes na ove sto njemacku socijalu habaju u Ekvatoru? :D Mislis oni bi u BiH preokret unjeli :D
bach

#16 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by bach »

stakasa wrote:
bach wrote:

Apelujes na ove sto njemacku socijalu habaju u Ekvatoru? :D Mislis oni bi u BiH preokret unjeli :D
Da probamo...

Ima nešto što sam primjetio kod domaćih ljudi koji se bavi nekim privatnim poslom, imaju neku pogone za proizvodnju PVC stolarije ili auto - dijelova...Kada ih novinari pitaju odakleim znanje, kapital ili veze sa tržištem svi odgovaraju ovako

"Znate živjeli smou Njemčakoj...Ja sam radio za jednu njemačku firmu koja je isto proizvodila PVC stolariju... Onda smo se vratili u Bosnu i počeli to radimo"

99 posto je takvih...
stakasa

#17 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by stakasa »

Tesko da su im radne kolege bili ti sto se sad suncaju u Latinskoj Americi
HAVANA

#18 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by HAVANA »

Ja ga jebem kome socijalni slucaj donese preokret.Cuj 250 eura.Koji ce mi on racq? Daj onog sto nije bio i nece na socijalu. :oops: Sta cu od ovog ,mogu mu prodat pilava za 3 marke i 3 jabuke.
bach

#20 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by bach »

HAVANA wrote:Ja ga jebem kome socijalni slucaj donese preokret.Cuj 250 eura.Koji ce mi on racq? Daj onog sto nije bio i nece na socijalu. :oops: Sta cu od ovog ,mogu mu prodat pilava za 3 marke i 3 jabuke.

Jedan njihova porodica, dvije roditelja po dvoje djece

roditelji 2 x 400 eura = 1600 KM

djeca 2 puta po 250 eura = 100 KM

Znači imaš jednu porodicu sa mjesečnim primanjima od 2600 KM.

U manjim mjestima u Bosni to je dovoljno da živiš više nego pristojno...
stakasa

#21 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by stakasa »

HAVANA wrote:Ja ga jebem kome socijalni slucaj donese preokret.Cuj 250 eura.Koji ce mi on racq? Daj onog sto nije bio i nece na socijalu. :oops: Sta cu od ovog ,mogu mu prodat pilava za 3 marke i 3 jabuke.
Njemac je Njemac :D
stakasa

#22 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by stakasa »

bach wrote:

Jedan njihova porodica, dvije roditelja po dvoje djece

roditelji 2 x 400 eura = 1600 KM

djeca 2 puta po 250 eura = 100 KM

Znači imaš jednu porodicu sa mjesečnim primanjima od 2600 KM.

U manjim mjestima u Bosni to je dovoljno da živiš više nego pristojno...
Ja mislio zajebancija neka, ne mogu da vjerujem da si ozbiljan
Norm

#23 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by Norm »

Ja ne mogu da shvatim da ima jos onih koji misle da su Njemci posteniji od nas? Mozda nisu imali dodira sa pravim 'svabom' ali cu vam reci jednu stvar iz mog licnog iskustva. Sticajem okolnosti imao sam priliku da upoznam par njemackih investitora koji su dolazili u BiH. Znate li koja je druga recenica kod svih? Mozeli se kako 'zajebati' drzava za porez? Prva je: Gdje su dobri cevapi?
stakasa

#24 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by stakasa »

Norm wrote:Ja ne mogu da shvatim da ima jos onih koji misle da su Njemci posteniji od nas? Mozda nisu imali dodira sa pravim 'svabom' ali cu vam reci jednu stvar iz mog licnog iskustva. Sticajem okolnosti imao sam priliku da upoznam par njemackih investitora koji su dolazili u BiH. Znate li koja je druga recenica kod svih? Mozeli se kako 'zajebati' drzava za porez? Prva je: Gdje su dobri cevapi?
Ti si druga krajnosti. Doso u kontakt sa pet sest Njemaca i vec imas potpno izgradenu sliku :D
dječak sa šibicama

#25 Re: Naseliti našu državu Nijemcima ili nekom drugom poštenom i vrijednom nacijom

Post by dječak sa šibicama »

Precjenjujes Nijemce, i to ti kaze jedan polusvabo :D
Post Reply