NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shpeck

#1 NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by shpeck »

PRIJE NEKOLIKO TRENUTAKA SAM SE VRATIO IZ DOMA ZDRAVLJA NA OTOCI,I ZAMISLITE ČUDA!!! NE MOŽE SE UĆI AUTOMOBILOM U NJIHOV PARKING A NE SMIJETE PARKIRATI ISPRED AMBULANTE JER VAS TU ČEKA POLICAJAC KOJI PIŠE KAZNE ZA NEPROPISNO PARKIRANJE NA DIJELU ULICE.ZNAĆI MI KAO GRAĐANI SMO IZMEĐU DVIJE VATRE-DOKTORA I POLICAJACA!!! :shock: NAVODNU ZABRANU PARKIRANJA VOZILA OD PACIJENATA JE ODOBRILA dr. DŽENANA TANOVIĆ KOJA JE DIREKTORICA DOMA ZDRAVLJA NA OTOCI!!! OPCIJA KOJA OSTAJE JE DA SE PARKIRATE ISPRED DALLASA KOJI VAS TAKOĐER ČUDNO GLEDAJU JER ODLAZITE U PRAVCU AMBULANTE. SVI ZAJEDNO SE PONAŠAJU KAO DA TU LJUDI DOLAZE IZ HIRA A NE NUŽDE??? ETO TOLIKO O NAŠOJ DEMOKRATSKOJ ZEMLJI I ODNOSA PREMA NJENIM GRAĐANIMA,HVALA :x :shock:
dadoka84

Post by dadoka84 »

Neki dan mi se sef zalio na istu stvar. Dijete nije mogao da odvede kod doktora ...
Jedino da se parkira na parkingu iza novog nebodera pa predje preko ulice. :x
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Dobro jutro Kolumbo. :roll: Dobro došao u stvarni svijet :D

Nadam se da takvo nešto ne smatraš problemom u zdravstvu koje je katastrofa.Jebo parking kad ljudi umiru zbog pogrešnih dijagnoza,uzimaju pare gdje stignu,bez štele ne idi na ozbiljnije preglede,ne žele da dolaze u lućne posjete,medicinu završavaju debili i tako.Parking............Pih!
shpeck

Post by shpeck »

nikad_izvini wrote:Dobro jutro Kolumbo. :roll: Dobro došao u stvarni svijet :D

Nadam se da takvo nešto ne smatraš problemom u zdravstvu koje je katastrofa.Jebo parking kad ljudi umiru zbog pogrešnih dijagnoza,uzimaju pare gdje stignu,bez štele ne idi na ozbiljnije preglede,ne žele da dolaze u lućne posjete,medicinu završavaju debili i tako.Parking............Pih!
ali mora se odnekud krenuti ka boljoj poslovnosti i odnusu prema građanima,mislim da je vrijeme,u protivnom ......tik.tak.tik.tak...sat strpljenja nekome otkucava :x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Kad je Amila Alikadić-Husović šefica očne klinike u Sarajevu... o kakvom mi zdravstvu pričamo.......
Mikado

#6 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by Mikado »

shpeck wrote:PRIJE NEKOLIKO TRENUTAKA SAM SE VRATIO IZ DOMA ZDRAVLJA NA OTOCI,I ZAMISLITE ČUDA!!! NE MOŽE SE UĆI AUTOMOBILOM U NJIHOV PARKING A NE SMIJETE PARKIRATI ISPRED AMBULANTE JER VAS TU ČEKA POLICAJAC KOJI PIŠE KAZNE ZA NEPROPISNO PARKIRANJE NA DIJELU ULICE.ZNAĆI MI KAO GRAĐANI SMO IZMEĐU DVIJE VATRE-DOKTORA I POLICAJACA!!! :shock: NAVODNU ZABRANU PARKIRANJA VOZILA OD PACIJENATA JE ODOBRILA dr. DŽENANA TANOVIĆ KOJA JE DIREKTORICA DOMA ZDRAVLJA NA OTOCI!!! OPCIJA KOJA OSTAJE JE DA SE PARKIRATE ISPRED DALLASA KOJI VAS TAKOĐER ČUDNO GLEDAJU JER ODLAZITE U PRAVCU AMBULANTE. SVI ZAJEDNO SE PONAŠAJU KAO DA TU LJUDI DOLAZE IZ HIRA A NE NUŽDE??? ETO TOLIKO O NAŠOJ DEMOKRATSKOJ ZEMLJI I ODNOSA PREMA NJENIM GRAĐANIMA,HVALA :x :shock:
Nedavno je bilo u Dnevnom Avazu članak o ovom problemu. Iz J.U.D.Z. Kumrovec su se žalili da je njihovim vozilima, kao i vozilima pacijenata otežan pristup ovom domu zdravlja zbog velikog broj automobila koji se tu parkiraju. Iz MUP-a su izjavili da nisu o tome bili obavješteni i da se oni pobrinuti za to. Ocito je da reagovali al neznam zasto nedozvoljaju ulaz u parking ispod doma kad dole ima sasvim dovoljno mjesta.
Judge_Dread

#7 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by Judge_Dread »

x
Sanjarko

#8 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by Sanjarko »

Dižem temu iz mrtvila. Po meni nije skroz katastrofalno ali stanje u njemu je jako loše. Hasta danima, ne znam šta je u pitanju i na brufenima i paracetamolu sam oko 5 dana. Oko 8 dana sam hasta. Nešto oko sinusa je. Doktor rekao polip da sumnja na to i dao mi samo neki sprej za nos sa kortikosteroidima istina ali od toga mi gore bilo i prestao ih koristiti. Sada sam bez terapije dan, dan i po, bez ičega i izgleda se smiruje stanje ne ureklo se i išlo nabolje.

Nije mi dalo za upalu neke tablete, antibiotik neki ili nešto slično.

5 godina nisam bio kod doktora. A imam osjećaj da je oteklina u predjelu nosa u unutrašnjosti samo takva.

Čak malo i oko da pritišće.

Ko živ, ko mrtav do kontrole koja je sutra. Od četvrtka ili petka sam bio kod njih u porodičnom.

Reko jutros majci nabreklo pa se zato smiruje možda.

Teški na davanju terapija ovih da kažem pravih.

Uglavnom nije katastrofalno stanje, ali jeste loše stanje sa zdravstvenom.
nepass1

#9 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by nepass1 »

Sanjarko wrote: 16/12/2025 12:49 Dižem temu iz mrtvila. Po meni nije skroz katastrofalno ali stanje u njemu je jako loše. Hasta danima, ne znam šta je u pitanju i na brufenima i paracetamolu sam oko 5 dana. Oko 8 dana sam hasta. Nešto oko sinusa je. Doktor rekao polip da sumnja na to i dao mi samo neki sprej za nos sa kortikosteroidima istina ali od toga mi gore bilo i prestao ih koristiti. Sada sam bez terapije dan, dan i po, bez ičega i izgleda se smiruje stanje ne ureklo se i išlo nabolje.

5 godina nisam bio kod doktora. A imam osjećaj da je oteklina u predjelu nosa u unutrašnjosti samo takva.

Ko živ, ko mrtav do kontrole koja je sutra. Od četvrtka ili petka sam bio kod njih u porodičnom.

Oj boze ko ziv ko mrtav zbog polipa u sinusu, wtf?!
Odi uradi rtg sinusa, nek dr ocita. Ako je polip ili operisi ili prskaj sprejeve, trece nema.
Sanjarko

#10 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by Sanjarko »

nepass1 wrote: 16/12/2025 19:14
Sanjarko wrote: 16/12/2025 12:49 Dižem temu iz mrtvila. Po meni nije skroz katastrofalno ali stanje u njemu je jako loše. Hasta danima, ne znam šta je u pitanju i na brufenima i paracetamolu sam oko 5 dana. Oko 8 dana sam hasta. Nešto oko sinusa je. Doktor rekao polip da sumnja na to i dao mi samo neki sprej za nos sa kortikosteroidima istina ali od toga mi gore bilo i prestao ih koristiti. Sada sam bez terapije dan, dan i po, bez ičega i izgleda se smiruje stanje ne ureklo se i išlo nabolje.

Oj boze ko ziv ko mrtav zbog polipa u sinusu, wtf?!
Odi uradi rtg sinusa, nek dr ocita. Ako je polip ili operisi ili prskaj sprejeve, trece nema.
Nisi skontao pajdo, natekao sam u unutrašnjosti nosa prilično. Čak mi u oko pritislo, zdravo oko i u čeoni dio glave ali unutra. Ostavilo me samo na brufenima i paracetamolu. Dalo mi sprej za nos sa kortikosteroidima istina ali ništa nije djelovalo čak gore mi od njega bilo.

O ko živ, a ko mrtav je pored njih može tako se desiti, 50:50 njih.

Psihijatar kada sam mu rekao u vezi ovoga napisao u nalazu sumanut da sam, a nisam bio.

Prethodno dan bio kod njega na kontroli.

Ne zna doktor porodične medicine šta je bilo. On je sumnjao na polip, a ja na upalu ili infekciju sinusa.

Vidjeti ćemo gdje će me poslati da li na snimanje ili nešto drugo.

Vode mi psihosomatske tegobe isto tako iako nisam dobro odmalena i godinama.

Sada imam tlak povišeni, puls uvećani 104 u stanju mirovanja, imao možda i ketozu, imao ketone uglavnom povišene itd.

Bubrezi mogli mi otkazati od lijekova njihovih, leponeksa. Malo nedostajalo da se to dogodi itd.

A privatno nekome nismo htjeli da idemo. A mogli smo možda platiti.

Ne znam što odmah ovakav stav. Loše nam je zdravstvo, nije katastrofalno, ali bojim se kako ćemo da grohnemo i s njim kako nam curi stanovništvo.

A stari doktori mahom pomriješe, mladi odoše, ne samo doktori, tehničari i medicinari i drugi.

Ali jbš ko konta, konta. Mene, ko ne konta, šta mogu.

Lijep pozdrav tebi pajdo.
nepass1

#11 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by nepass1 »

Snimis rtg sinusa i znas sta je. Natekla ti sluznica u nosu, alergijski. Smog, zagadjenje.
Ako nista nema na sinusima tj rtg snimku onda ct dda nije sta ozbiljnije.
Kortikoidni sprej se daje u tim situacijama. Da smanji natecenost sluznice. Moze i dexamethason 4mg injekcija.

Jbg napises imam polip u sinusima i onda ko ziv ko mrtav. Da se umire od polipa ne bi nas bilo 8 milijardi
Sanjarko

#12 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by Sanjarko »

nepass1 wrote: 16/12/2025 20:01 Snimis rtg sinusa i znas sta je. Natekla ti sluznica u nosu, alergijski. Smog, zagadjenje.
Ako nista nema na sinusima tj rtg snimku onda ct dda nije sta ozbiljnije.
Kortikoidni sprej se daje u tim situacijama. Da smanji natecenost sluznice. Moze i dexamethason 4mg injekcija.

Jbg napises imam polip u sinusima i onda ko ziv ko mrtav. Da se umire od polipa ne bi nas bilo 8 milijardi
Ali ne znamo šta je u pitanju uopšte. Imao sam komplikacija i s lijekovima i s što šta drugim.

Umalo nisam nekoliko puta umro. Od infekcije i komplikacije iste se može možda i umrijeti.

Kažem predeverao od penicilinskog šoka i konvulzija, nekih plikova kao dijete, do udara automobila u mene, bubrega koji su mogli otkazati, ketoze moguće itd.

Nikad nisam dobro liječen. Adekvatno.
Sanjarko

#13 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by Sanjarko »

Napokon se zaliječio. Od antibiotika. Uspješno. Oko ili preko 10 dana su me zavlačili na neki način od porodične medicine do ORL. Oko ili preko 50 KM su nam izbili iz džepa. Da bi dobili kutiju antibiotika od 8 i nešto.

Najvjerojatnije infekcija neka ili upala sinusa bila. Nagađam ja i majka.

Preko 12 dana mi je sve trajalo. 2 ili više dana trpio i čekao da prođe, 10 dana ili preko vucaranje po doktorima i liječenje 5 dana.

Niti ništa nije djelovalo od kapi i ostaloga šta su pripisali i šta smo kupili da se zaliječim.

Čak gore mi od toga svega bilo. Zbog drugih obaveza mašili smo kontrolu u centru za porodičnu medicinu.

Nije RTG snimanje urađeno. Samo pregledi onako.

Uglavnom okej sam. Nalazi isto tako, samo malo povišene leukocite imam.

Uglavnom su dobri nalazi.

Ne urekao se.

PS. Skoro 20 dana sve trajalo.
HelaS

#14 Re:

Post by HelaS »

uvjek dobar gost wrote: 07/02/2008 09:28 Kad je Amila Alikadić-Husović šefica očne klinike u Sarajevu... o kakvom mi zdravstvu pričamo.......
I dan-danas je tamo
muha_sa

#15 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by muha_sa »

Dolazi doktore ovamo.

SAZNAJEMO Jedan od najvećih evropskih kardiologa dao otkaz u Kliničkom centru Niš zbog pritisaka i otišao iz zemlje

https://nova.rs/vesti/drustvo/cuveni-ka ... entru-nis/
moimoi

#16 Re: NAŠE ZDRAVSTVO!!!

Post by moimoi »

muha_sa wrote: 26/02/2026 21:43 Dolazi doktore ovamo.

SAZNAJEMO Jedan od najvećih evropskih kardiologa dao otkaz u Kliničkom centru Niš zbog pritisaka i otišao iz zemlje

https://nova.rs/vesti/drustvo/cuveni-ka ... entru-nis/
Mogao bi ga hastor uloviti ;)
Post Reply