NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post Reply
_Reds_

#101 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by _Reds_ »

Cija je "genijalna" ideja da su u kruznom toku u SK, napravi ono brdo ?? Imaju li ti ljudi u glavi imalo mozga.
Elvis Vreto

#102 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

_Reds_ wrote:Cija je "genijalna" ideja da su u kruznom toku u SK, napravi ono brdo ?? Imaju li ti ljudi u glavi imalo mozga.
Provjerim sta je u pitanju i javim se .
Last edited by Elvis Vreto on 25/06/2012 08:42, edited 1 time in total.
Elvis Vreto

#103 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Dio inicijativa 2009 i 2010 g.

-Prioritet prilikom koristenja dvorane radnim danima u JU „KSC“ Ilidza u periodu od 17-21.30 h treba da imaju klubovi sa teritorije opcine Ilidza . Veliki broj sportista koji treniraju za seniorske ekipe su uzrasta od 15g pa nadalje, kada termin za trening traje do 23h oni koji vozare javnim prevozom nisu u prilici koristiti isti . Smatram da treba voditi racuna o mladim sportistima i na ovaj nacin pokazati kako opcina brine i o ovom problemu sa kojim se susrecu. Opcina je vlasnik i osnivac JU „KSC“ Ilidza i Opcinsko vijece treba uputiti ovaj prijedlog Upravnom odboru javne ustanove. ]Nije podrzana

- Obzirom da ulica Gornja Mahala u MZ Rakovica ima problema sa snadbijevanjem elekricnom energijom, odnosno da zbog loseg napona kucanski aparati u domacinstvima ne mogu raditi, pokrecem inicijativu da Elekrodistribucija Sarajevo rijesi ovaj problem i omoguci adekvatno snadbijevanje domacinstava elekricnom energijom. Takođe trazim da nam Elekrodistribucija Sarajevo dostavi tacan rok do kada ce rijesiti navedeni problem. Dobrim dijelom rijeseno

- Pokrecem inicijativu da se postavi nastresnica na autobuskoj stanici u centru Rakovice, trenutno putnici nemaju gdje da se sklone i zastite od padavina. Ovaj problem treba sto prije rijesiti . Postavljena nastresnica

- Pokrecem inicijativu da se asfaltira dio ulice Sabita Uzicanina (od broja 3,5,7 i 9,11,13 ) u Hrasnici, navedena ulica je bila asfaltirana ali je u jako losem stanju zbog prokopavanja i radova u proslom periodu. Nazalost jos nije asfaltirana ulica
Last edited by Elvis Vreto on 26/06/2012 21:42, edited 1 time in total.
jon_jovi

#104 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by jon_jovi »

Elvis Vreto wrote:
jon_jovi wrote:Suština je da ti dobiješ 500KM paušala
Vasa razmisljanja upucuju kako shvatate pojam sustine, moja razmisljanja su drugacija. Sto se tice pausala on iznosi 350 KM i veci dio primanja je usmjeren za Nasu stranku i Opcinsku organizaciju.
A pošto si ti jedini član Naše Stranke na Ilidži to znači da to ide tebi.
PRINCba

#105 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by PRINCba »

jon_jovi

Da bi OO postojao i funkcionisao potrebno je najmanje 15 ljudi koji cine OO i nadzorni odbor tako da E. Vreto nije jedini clan i tako da ne idu njemu pare od pausala.
Elvis Vreto

#106 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

jon_jovi wrote:
Elvis Vreto wrote:
jon_jovi wrote:Suština je da ti dobiješ 500KM paušala
Vasa razmisljanja upucuju kako shvatate pojam sustine, moja razmisljanja su drugacija. Sto se tice pausala on iznosi 350 KM i veci dio primanja je usmjeren za Nasu stranku i Opcinsku organizaciju.
A pošto si ti jedini član Naše Stranke na Ilidži to znači da to ide tebi.
Postovani jon_jovi, najbolje je da se sami uvjerite i posjetite Nasu stranku Ilidza, ja sam vam uvijek na raspolaganju, kada god zelite javite se kako bi uvidjeli rad Opcinskog Odbora ili Foruma mladih u ul.Mala aleja br. 40 gdje se nalaze prostorije Opcinske organizacije.
Elvis Vreto

#107 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Elvis Vreto wrote:
_Reds_ wrote:Cija je "genijalna" ideja da su u kruznom toku u SK, napravi ono brdo ?? Imaju li ti ljudi u glavi imalo mozga.
Pogledao sam na licu mjesta o cemu je rijec, ideja od proektanta koji je napravio takvo rjesenje, navodno zbog oborinskih voda i zadrzavanja, i kao svjetlosne zaslijepljenosti kako nocu od vozila, tako i danju od sunca. Ocekivati je da ce doci do slijeganja zemljista koje je tek nasuto i da ce vjestacki "brijeg ili brdo" biti manje. Ovo je pojasnjenje koje sam dobio i prenosim ga vama.

Image

Image
Last edited by Elvis Vreto on 25/06/2012 21:32, edited 1 time in total.
_Reds_

#108 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by _Reds_ »

Elvis Vreto wrote:
Elvis Vreto wrote:
Pogledao sam na licu mjesta o cemu je rijec, ideja od proektanta koji je napravio takvo rjesenje, navodno zbog oborinskih voda i zadrzavanja, i kao svjetlosne zaslijepljenosti kako nocu od vozila, tako i danju od sunca. Ocekivati je da ce doci do slijeganja zemljista koje je tek nasuto i da ce vjestacki "brijeg ili brdo" biti manje. Ovo je pojasnjenje koje sam dobio i prenosim ga vama.
Strasan projektant, nije mislio na preglednost saobracajnice nego za neku zaslijepljenost, pa koliko ovakih kruznih tokova ima, i zalijepljenosti nema. Ja bi reko da je ovi neki "nadri" strrucanjak. Kad nego pogine na ovoj saobracjnici, zato sto ga neko na vrijeme nije vidio, neka se jave strucnjaku za zaslijepljivanje.
Elvis Vreto

#109 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Reds,
ne poznajem niti sam vidio ovakvo rjesenje, na prvu stvarno cudno izgleda, trazit cemo vise misljenja od ljudi koji se bave ovom strukom.
_Reds_

#110 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by _Reds_ »

Jos nesto, gospodine Vreto, kako to da onaj veliki displej na Sara centru u kruznom toku nikoga ne zaslijepljuje, a u ovom novom imamo eto neki novi vid zaslijepljivanja ?? Hvala sto ste se sami uvjerili o cemu je rijec.

Moje misljenje, kao i misljenje dosta građana cija sam misljenja cuo, jeste da onako rijesenje ne moze da ide na ustrb preglednosti saobracajnice. Evo zamislite desi se sudar u kruznom sa druge strane. Vi uđete u kruzni, i ako malo brze vozite, tesko da cete na vrijeme uociti te automobile jer jednostavno nemate pojma sta je iza brda.
Elvis Vreto

#111 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

_Reds_ wrote:Jos nesto, gospodine Vreto, kako to da onaj veliki displej na Sara centru u kruznom toku nikoga ne zaslijepljuje, a u ovom novom imamo eto neki novi vid zaslijepljivanja ?? Hvala sto ste se sami uvjerili o cemu je rijec.

Moje misljenje, kao i misljenje dosta građana cija sam misljenja cuo, jeste da onako rijesenje ne moze da ide na ustrb preglednosti saobracajnice. Evo zamislite desi se sudar u kruznom sa druge strane. Vi uđete u kruzni, i ako malo brze vozite, tesko da cete na vrijeme uociti te automobile jer jednostavno nemate pojma sta je iza brda.

Dva razlicita pristupa na dva kruzna toka koji su realno blizu jedan drugom, da li je razlika u tome sto je ranije pravljen kruzni tok u centru a ovaj po nekim novim propisima, svakako da cemo saznati. Zadnja informacija je da je slicno urađen kruzni u Opcini Novi Grad - Dobrinja.
Elvis Vreto

#112 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Prezentacija rezultata iz Izvjestaja o ispitivanju zadovoljstva korisnika javnih usluga u opcini Ilidza biti ce odrzana 28.o6. Izvjestaj je radio Centar za promociju civilnog drusta.
jon_jovi

#113 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by jon_jovi »

Postovani jon_jovi, najbolje je da se sami uvjerite i posjetite Nasu stranku Ilidza, ja sam vam uvijek na raspolaganju, kada god zelite javite se kako bi uvidjeli rad Opcinskog Odbora ili Foruma mladih u ul.Mala aleja br. 40 gdje se nalaze prostorije Opcinske organizacije.[
Ni na kraj pameti mi nije. Ni slučajno
Elvis Vreto

#114 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

jon_jovi wrote:
Postovani jon_jovi, najbolje je da se sami uvjerite i posjetite Nasu stranku Ilidza, ja sam vam uvijek na raspolaganju, kada god zelite javite se kako bi uvidjeli rad Opcinskog Odbora ili Foruma mladih u ul.Mala aleja br. 40 gdje se nalaze prostorije Opcinske organizacije.[
Ni na kraj pameti mi nije. Ni slučajno
Ponudio sam vam jedini nacin kojim bi se uvjerili u rad stranke i aktivnosti, otvoreni smo za razgovor, ocito to nije vasa namjera vec je pozadina druge prirode.
Last edited by Elvis Vreto on 26/06/2012 15:09, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#115 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by FOČANSKI PROPISI »

Elvis Vreto wrote:Reds,
ne poznajem niti sam vidio ovakvo rjesenje, na prvu stvarno cudno izgleda, trazit cemo vise misljenja od ljudi koji se bave ovom strukom.
Ne postoji ni, ovakav, voćnjak nigdje u svijet bijeli.
(To je nama naša SDA dala)
Innovation

#116 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Innovation »

Sta god vi mislili i takav sarkazam ispoljavali ipak nam je SDA dala puno. Jedino ako ste bili "sa druge strane" dala vam je malo, jer toga nismo imali dovoljno. :)
_Reds_

#117 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by _Reds_ »

Innovation wrote:Sta god vi mislili i takav sarkazam ispoljavali ipak nam je SDA dala puno. Jedino ako ste bili "sa druge strane" dala vam je malo, jer toga nismo imali dovoljno. :)
Mozes da govoris samo u svoje ime.
Innovation

#118 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Innovation »

Pa ja i govorim u svoje ime i u ime SDA. :)
_Reds_

#119 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by _Reds_ »

Innovation wrote:Pa ja i govorim u svoje ime i u ime SDA. :)
Nimsa bio sa druge strane, i ne smatram da mi je ista SDA dala. Uostalom ko je ta SDA da ista daje, i ako je davala cije je to davala. Vi SDA ovic mislite da je ova zemlja vase privatno vlasnistvo, pa da imate pravo nekom nesto davati, ili ne davati.

Vas put ima samo jedan smjer, a to je su crne strane povjesti ove zemlje. Govorim o periodu 96. -2012.
Innovation

#120 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Innovation »

Sto se ti uvrijedi, a focanski poopisi nista /njemu je bilo upuceno/. A sad cu i tebi odgovoriti. Pod davanje se ne podrazumijeva samo materijalno i finansijski.Historija ce pokazati , koje su bile crne strane povjesti.
FOČANSKI PROPISI

#121 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Innovation wrote:Pa ja i govorim u svoje ime i u ime SDA. :)
Zato se ti i još neki kunete u SDA do groba,al neće ići. (Dosta je jada i ćemera)
Innovation

#122 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Innovation »

Nisam clan, ali kunem se do groba. :)
Elvis Vreto

#123 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

Pokrenute Inicijative i pitanja(dio):

- Pokrecem inicijativu da se obiljezi pjesacki prelaz i postavi saobracajni znak kod izlaza iz Male aleje, na saobracajnici preko koje pjesaci prelaze na most prema kinu Igman i Velikoj aleji.

- Pokrecem inicijativu da se podhitno rijesi odvod oborinskih voda na lokalitetu (autobuske stanice, osnovne skole, ambulante i prostorija MZ) u centru MZ Rakovica, taj dio je neprohodan kad su vece padavine, ucenici da bi usli u skolu bukvalno gaze po vodi kao i pjesaci koji koriste gradski prevoz. Uzrok ovakvom stanju jeste slijevanje oborinskih voda sa lokalne ceste koja se preko magistralne slijeva na navedeni dio.
FOČANSKI PROPISI

#124 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Može li neko zabraniti ulazak motornih vozila u Malu aleju?
Elvis Vreto

#125 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA

Post by Elvis Vreto »

FOČANSKI PROPISI wrote:Može li neko zabraniti ulazak motornih vozila u Malu aleju?
Mala aleja- je setaliste pod zabranom za motorna vozila osim dostave za objekte u terminima koji su u kasnim i u ranim jutarnjim satima. Nazalost svjedoci smo da se ta zabrana bas i ne postuje i policija bi trebala biti aktivnija. Treba naci rjesenje tipa pokretnih mini rampi na mjestima gdje se to moze, odnosno tamo gdje vozila mogu proci, a omoguciti samo onima koji imaju objekte da mogu u navedenim terminima kada je dostava otkljucati rampu i zakljucati kako bi se uveo red.
Navedeni problem ako se slazete bi mogao biti kao jedna zajednicka Inicijativa prema Opcini i Opcinskom vijecu .
Post Reply