Nasankan...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Babel

#1 Nasankan...

Post by Babel »

Ljudi, ukratko...
2005. godine ,bio sam zirant, supruzi mog skolskog druga(10 000 KM na 5 god).Posle 4 godine ,zena ostaje bez posla, banka mi salje u firmu admin zabranu i odbija mi se od plate(druga dva ziranta se izvukla, jedan bio konobar u kaficu a drugi sredio u firmi da je nerasporedjen).Kredit istice u oktobru 2010. god. i meni se prestaje odbijati od plate.
2011. god,negdje u martu me zovu iz banke i kazu da ima neki zaostatak rata od 1 700 KM,ja im kazem da me ne zovu da nemam sa tim nista i da mi se odbijalo,oni traze broj telefona od te zene i ja im dajem .I od tad nista ,do pre neki dan, od suda dobijem plavu kovertu..:o(
PISE: Protest na mjenicu...Sud odredio da se plati mjenica u iznosu od 1700 KM. dole navedena nas tri ziranta,nema ni roka kad da se plati,sta ako se ne plati..
Da li neko ima iskustva sa ovim PROTESTOM?Ili da me uputi na neku drugu adresu...
Ono sto me najvise interesuje je da li se ova dva ziranta opet mogu izvuci ili sva trojica snosimo troskove mjenice,da ne bih opet najebo...
U medjuvremenu je moj bivsi drug sa suprugom i djecom otisao za Francusku,azil ili ko zna sta je u pitanju,uglavnom nije ovdje...
Hvala unaprijed
Hopkins

#2 Re: Nasankan...

Post by Hopkins »

Daj ze zivot u pitanju pa i nekako. U suprotnom babi rodjenom ne bih bio zirant.
Vodja uvale

#3 Re: Nasankan...

Post by Vodja uvale »

Ako ne platis 2 hiljade ides u tvorza?
Kako god okrenes najebo si..
bavi

#4 Re: Nasankan...

Post by bavi »

a jesi javio prijateljima u fr? zasto oni ne plate?
GoodTaste

#5 Re: Nasankan...

Post by GoodTaste »

Sto i ti ne odes u Francusku ... :D
Vodja uvale

#6 Re: Nasankan...

Post by Vodja uvale »

Isparili se ljudi...
Nisu budale da salju pare..
Babel

#7 Re: Nasankan...

Post by Babel »

Znaci,samo laprdanja...Mozda se neko susreo sa tim PROTESTOM NA MJENICU, pa rekoh...Posto mi je sve sumnjivo,kao novcanica od 3 dolara :lol: Zasto je banka cekala 2 godine od isteka krede, pa sad salje itd i dr...
Ovaj shaban sto govori da cu u tvorza ako ne platim mi je dao malo nade...Ja sam mislio da ce me streljati :lol:
Fuksa i bivsi prijatelj su u Fra otisli tako da niko to nije ni znao a i ovo sam jedva doznao preko nekog druga.Platice se to,pa neka i sam placam ,prezivjecu iako imam i svoj kredit.Ali proci ce to sve...Srescemo se jednom...Fuksica...I moj bivsi prijatelj.... :evil:
motorola01

#8 Re: Nasankan...

Post by motorola01 »

Babel wrote:Znaci,samo laprdanja...Mozda se neko susreo sa tim PROTESTOM NA MJENICU, pa rekoh...Posto mi je sve sumnjivo,kao novcanica od 3 dolara :lol: Zasto je banka cekala 2 godine od isteka krede, pa sad salje itd i dr...
Ovaj shaban sto govori da cu u tvorza ako ne platim mi je dao malo nade...Ja sam mislio da ce me streljati :lol:
Fuksa i bivsi prijatelj su u Fra otisli tako da niko to nije ni znao a i ovo sam jedva doznao preko nekog druga.Platice se to,pa neka i sam placam ,prezivjecu iako imam i svoj kredit.Ali proci ce to sve...Srescemo se jednom...Fuksica...I moj bivsi prijatelj.... :evil:
Sumnjivo je to sto je banka toliko cekala da te obavijesti o dugu,jer obicno odmah salju zabrane u tvoju firmu da ti odbija od plate.
zlajaBHF

#9 Re: Nasankan...

Post by zlajaBHF »

Ne zelim biti dosadan niti provokativan, ali kako se neko moze odluciti da bude zirant zeni od nekog prijatelja i drzavi kakva je BiH, gdje niko nema sigurnost u posao.....Stvarno ne razumijem :?
jazzer

#10 Re: Nasankan...

Post by jazzer »

Kao prvo otidji u banku i pitaj na sta se konkretno daj dug odnosi. Ako je ona otplatila 4 godine
a ti godinu kako se akumulirao dug od KM 1700,00?? Rata bi trebala biti cca KM 200,00 pa ispada
da ustvari nije placeno nekih 8,9 rata, ako je to povod za ovaj dug. Ako si otplatio taj njen kredit trebao si
traziti da ti vrate mjenicu jer vise nije bilo potrebe za njom. Takodje, provjeri da nije doslo do neke zloupotrebe
tvoje mjenice i potpisa koje si dao na taj kredit konkretno. Kada ovo ustanovis onda mozes traziti neko
rjesenje.
detroit-mercy

#11 Re: Nasankan...

Post by detroit-mercy »

Babel wrote:Znaci,samo laprdanja...Mozda se neko susreo sa tim PROTESTOM NA MJENICU, pa rekoh...Posto mi je sve sumnjivo,kao novcanica od 3 dolara :lol: Zasto je banka cekala 2 godine od isteka krede, pa sad salje itd i dr...
Jel bar cemu ta fuxica :dance: .
GoodTaste

#12 Re: Nasankan...

Post by GoodTaste »

detroit-mercy wrote:
Postavi njenu sliku, da dijaspora iz Francuske, takodjer, ne bude nasankana .... :D
Babel

#13 Re: Nasankan...

Post by Babel »

detroit-mercy wrote:
BIla je necemu prije 7-8 godina,posle ovog mi se zgadila tako da bih je sad kar'o , ono , iz obesti ... :D
Post Reply