2005. godine ,bio sam zirant, supruzi mog skolskog druga(10 000 KM na 5 god).Posle 4 godine ,zena ostaje bez posla, banka mi salje u firmu admin zabranu i odbija mi se od plate(druga dva ziranta se izvukla, jedan bio konobar u kaficu a drugi sredio u firmi da je nerasporedjen).Kredit istice u oktobru 2010. god. i meni se prestaje odbijati od plate.
2011. god,negdje u martu me zovu iz banke i kazu da ima neki zaostatak rata od 1 700 KM,ja im kazem da me ne zovu da nemam sa tim nista i da mi se odbijalo,oni traze broj telefona od te zene i ja im dajem .I od tad nista ,do pre neki dan, od suda dobijem plavu kovertu..
PISE: Protest na mjenicu...Sud odredio da se plati mjenica u iznosu od 1700 KM. dole navedena nas tri ziranta,nema ni roka kad da se plati,sta ako se ne plati..
Da li neko ima iskustva sa ovim PROTESTOM?Ili da me uputi na neku drugu adresu...
Ono sto me najvise interesuje je da li se ova dva ziranta opet mogu izvuci ili sva trojica snosimo troskove mjenice,da ne bih opet najebo...
U medjuvremenu je moj bivsi drug sa suprugom i djecom otisao za Francusku,azil ili ko zna sta je u pitanju,uglavnom nije ovdje...
Hvala unaprijed