Nasa voacka dozvola u Ameriki
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
deLa97
#1 Nasa voacka dozvola u Ameriki
Poz raja da li neko zna jel priznata nasa vozacka u Americi il se treba vadit i medjunarodna? Al nema mi logike ona je na francuskom? Je li imao neko iskustva s ovim
- problemnatravunu
#2 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Imas ovde na forumu "Amerikanaca" , samo da skontaju tvoj upit, reći će ti
-
deLa97
#3 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Cekam ihproblemnatravunu wrote:Imas ovde na forumu "Amerikanaca" , samo da skontaju tvoj upit, reći će ti
- Rugafet
#4 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
NIsam siguran, ali mislim da se mora ponovo polagati tj. da ne fermaju ovu nasu vozacku
- insomnia78
#5 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Koji ce ti kurac medjunarodna kad i na ovoj imas engleski
E sad zavisi kako i koliko si tamo
E sad zavisi kako i koliko si tamo
-
jefferson
#6 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Sta mislis raditi u AmeriKi? Preselit, posjetiti? Ako mislis posjetiti najbolje bi bilo da vadis medjunarodnu. Problem u SAD je sto svaka drzava ima svoj zakon. U nekim drzavama mozes voziti sa nacionalnom a u nekim ne mozes. Nema krovnog (federalnog) zakona koji to regulise.deLa97 wrote:Poz raja da li neko zna jel priznata nasa vozacka u Americi il se treba vadit i medjunarodna? Al nema mi logike ona je na francuskom? Je li imao neko iskustva s ovim
Ako se mislis selit, onda moras vaditi americku (polagati novi vozacki) u roku od mjesec dana (opet zavisno od drzave).
-
mouton noir
#7 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Kao turista, mozes sa BiH vozackom svugdje. Ja sam vozao rent a car po citavoj Americi bez problema
- Bullet Tooth Tony
#9 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
+ 1mouton noir wrote:Kao turista, mozes sa BiH vozackom svugdje. Ja sam vozao rent a car po citavoj Americi bez problema
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
isto tako ja po ilidži i hrasnici te vojkovićima
-
deLa97
#11 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Studirat cu, normalno planiram i vadit americku al isprva zanimalo me da li mogu samo s nasom nacionalnom. State je Missourijefferson wrote:Sta mislis raditi u AmeriKi? Preselit, posjetiti? Ako mislis posjetiti najbolje bi bilo da vadis medjunarodnu. Problem u SAD je sto svaka drzava ima svoj zakon. U nekim drzavama mozes voziti sa nacionalnom a u nekim ne mozes. Nema krovnog (federalnog) zakona koji to regulise.deLa97 wrote:Poz raja da li neko zna jel priznata nasa vozacka u Americi il se treba vadit i medjunarodna? Al nema mi logike ona je na francuskom? Je li imao neko iskustva s ovim
Ako se mislis selit, onda moras vaditi americku (polagati novi vozacki) u roku od mjesec dana (opet zavisno od drzave).
-
jefferson
#12 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Nista od toga, vadi odmah americku. Imas mjesec dana.deLa97 wrote:Studirat cu, normalno planiram i vadit americku al isprva zanimalo me da li mogu samo s nasom nacionalnom. State je Missourijefferson wrote:Sta mislis raditi u AmeriKi? Preselit, posjetiti? Ako mislis posjetiti najbolje bi bilo da vadis medjunarodnu. Problem u SAD je sto svaka drzava ima svoj zakon. U nekim drzavama mozes voziti sa nacionalnom a u nekim ne mozes. Nema krovnog (federalnog) zakona koji to regulise.deLa97 wrote:Poz raja da li neko zna jel priznata nasa vozacka u Americi il se treba vadit i medjunarodna? Al nema mi logike ona je na francuskom? Je li imao neko iskustva s ovim
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#13 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
mozes voziti koliko ti god hoces dok te ne nadju
; vozi BH vozackom jedan period, meduvremenu radi na americkoj; $20-$30 polaganje i vozacka zavisno od drzave
- problemnatravunu
#14 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Ameriko čemerikocorolla02 wrote:mozes voziti koliko ti god hoces dok te ne nadju; vozi BH vozackom jedan period, meduvremenu radi na americkoj; $20-$30 polaganje i vozacka zavisno od drzave
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#15 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
ih, a tek kad sam ja polago bilo $10
, to se zove inflacija na americki nacin
nego ima razlog zasto je to tako; recimo u pitanju je cista potreba za kretanje naokolo, nazovi pravo na vozacku - ono bar u pocetku, regulacije tj. manjak istih, individualna odgovornost, potrosnja, osiguranje, taxe i sl.
nego za pokretaca teme, ono kad budes dolazio u specificnu drzavu, obrati se lokalnom DMV (odjel za motorna vozila) oni ce ti dati detalje za sta, kako, kuda i za koliko
nego ima razlog zasto je to tako; recimo u pitanju je cista potreba za kretanje naokolo, nazovi pravo na vozacku - ono bar u pocetku, regulacije tj. manjak istih, individualna odgovornost, potrosnja, osiguranje, taxe i sl.
nego za pokretaca teme, ono kad budes dolazio u specificnu drzavu, obrati se lokalnom DMV (odjel za motorna vozila) oni ce ti dati detalje za sta, kako, kuda i za koliko
- Rugafet
#16 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Ima mjesec dana roka da polaze u SAD? Sta se desi ako ne polaze unutar tih mjesec dana znas li?jefferson wrote:
Nista od toga, vadi odmah americku. Imas mjesec dana.
-
jefferson
#17 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Nista, dok ga slucajno en zaustave. Onda mogu nastati problemi jer pise kada je usao u SAD. Posto on nije turista, ima drugaciji status. Policija ili agencija koja ga zaustavi moze napraviti problem sa skolom sto nije izvadio vozacku nakon dolaska. To je zato sto je vozacka ustvari i icna karta. Ako osoba ima polozen ispit u skoro svim americkim drzavama osim par se samo vozacka izdaje a ne i licna i vozacka.Rugafet wrote:Ima mjesec dana roka da polaze u SAD? Sta se desi ako ne polaze unutar tih mjesec dana znas li?jefferson wrote:
Nista od toga, vadi odmah americku. Imas mjesec dana.
Vozacka sluzi kao licna karta i da npr. mogu mu odbiti da mu prodaju alkohol pa cak i tablete protiv prehlade ako nema validan dokument. Jedini validan dokument koji stranac moze imati je pasos. Hocel pasos stalno nositi sa sobom?
- Rugafet
#18 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
OK. Pitam zbog toga jer ja uskoro dolazim tamo (useljenicka viza) pa zato me zanimao taj rok od mjesec dana.
-
jefferson
#19 Re: Nasa voacka dozvola u Ameriki
Ma vadi cim stignes. To nek ti bude prioritet broj 1. Ovdje ce ti traziti licnu (vozacku) kada pivu kupujes. Neki dan sam ja zeni kupovao tablete protiv prehlade i placanje bilo blokirano dok radnica nije u sistem unjela broj vozacke. Znaci tvoj zivot u SAD bez vozacke prakticno nije zivot.Rugafet wrote:OK. Pitam zbog toga jer ja uskoro dolazim tamo (useljenicka viza) pa zato me zanimao taj rok od mjesec dana.