Nisi precizirao, pa samo da provjerim je li to mislis na drzave koje pokrecu medjunarodne koalicije u agresije na suverene drzave, liberalno vrse egzekucije civila pod sarmantnim nazivom "kolateralna steta", finansiraju teroristicke pokrete? Posteni, jakako.Nisamsdaali wrote: ↑03/10/2024 23:08 Pošteni su oni u čijim zemljama ne sjeku glave jer ti se vidi trepavica
Naša stranka
- Prpa.ba
#1926 Re: Naša stranka
-
zippoo87
#1927 Re: Naša stranka
A zasto ti ne odgovoris svima nama zasto se ne prave firme kod nas u BiH ? Evo SDA je bila 30 godina,zasto nije napravila neku novu firmu ili sacuvala stare. Pa Energoinvest je to mogao sve raditi i vjerovatno je i radio po Libiji i cijeloj Africi. Ali SDA i trabanti su unistavali takve firme.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑03/10/2024 23:27Prica se i da ce profit biti 5 milijardi, a nama kikiriki i zagadjenje. Nije los deal, moram priznati. Forto prica o generacijskom projektu pruge na relaciji Bijeljina - Tuzla - Doboj i to gle cuda bas gdje se kopa litijum i ostale rude i minerali. Sto je najludje vec je zavrsena i otvorena pruga Podlugovi - Vares - opet na mjestu gdje se kopa. Zanimljivo, zar ne. I na Kupresu Njemci kopaju magnezijum, nako pisem, jer to smo mi, banana drzava u kojoj za kikiriki dobijes milijarde, a onda se lokalna plemena hvale kako su dobila 10% od toga umjesto da to sama kopaju, ako se vec kopati mora. I to nije investicija nego prodaja vlastitih resursa za kikiriki + zagadjenje dodje gratis ( pogledaj malo na sta lice takvi rudinici i sta cine okolisu ). Investicija je kada neka nasa firma ili gluho bilo drzava kupi ili uzme pod koncesiju neko naftno polje ili neki drugi resurs izvan nase drzave.zippoo87 wrote: ↑03/10/2024 23:07 Pa sve na ovom svijetu funkcionise tako. Nema nista dzabe...samo nije isto kada se prodas po pravoj cijeni i po bagateli
Iskreno,ja nisam ono na prvu za unistavanje i rovarenje nase zemlje i davanje na koristenje tim stranim firmama,tipa ove velike sto je u Varesu sada.
Ali hajdemo malo realno sagledati...kada ce u BiH biti napravljena firma koja ce moci to raditi a da je nasa domaca i da sve sto iskopa i sto zaradi,da ostane u BiH ???
Pa kod nas jedva gazde organizuju proizvodnju i za lohn poslove a kako da rade ove kompleksne stvari ?
Evo primjer Varesa...grad koji je 20 godina bio mrtav,slijepo crijevo i jebena vukojebina izmedju dva brda...sada je ozivio i preporodio se kako je dosla ta firma da vadi rudu. Povecao se i broj stanovnika i svega...i to sve zahvaljujuci samo jednom investitoru. Prica se da ce ukupna investicija biti 400 miliona dolara ,sto je za jedan Vares ono,multimilijarde a i za FBiH nije mala investicija.
Pretpostavljam da ce vares opet da bude tamni vilajet kada ode ova firma i kada se razidju i ovi silni ljudi koji su se tu doselili,zbog posla i te investicije,ali opet nesto ce ostati i Varesu,sto izgrade u tom periodu.
Nego meni nejasno povezivanje NSa sa ovakvim investicijama.
Ovo boldirano je tuga da se pise, pa gdje su ti sposobni kadrovi, sto Federacija ne uzme pare ? Sta je problem ? Jel ti jasno sta kazes sa boldiranim, a botujes za Trojku. Nevjerovatno.
Tome i sluze likovi ala Forto i NS, da odrade sta trebaju za one sto ih placaju. Nisu jedini, jer su svi redom izdajnici, ali ovo je dobar primjer stranih placenika, a puna im usta ekologije i Bosne. Pruga se ne pravi zbog boljitka BiH nego da se lakse transportuje iskopano u koloniji zvanoj BiH.
Mozda i lokalni domorodci dobiju koju mrvicu, ako budu dobri. Eto, budi dobar, da ti stranka baci koju mrvicu.
I kako je lose za bilo koju drzavu na svijetu,da ima razvijen zeljeznicki saobracaj ??? Ako se sada prevozi ruda,druga lokomotiva moze prevoziti bilo sta sto se transportuje na svijetu,jer to je put/pruga...moze se voziti sta god zelis po visestruko nizoj cijeni od prevoza na gorivo.
Cuj ovom paceniku lose to sto se razvija pruga u vlastitoj drzavi...boze me sacuvaj kakvih sve likova ovdje ima.
Znaci SDA i trabanti su nama ustvari ucinili uslugu jer su sve pruge unistili kao i zeljeznicki saobracaj,jer su oni tako "branili" kolonizatorima da nas pljackaju,jel ?
- tramvajtrojka
#1928 Re: Naša stranka
Pa to je taj nacin razmišljanja unisti sve, kakva zeljeznica kakvi odrzivi nacini prevoza sve je to agenda ukinu glavnu zeljeznicku u Sarajevu sta ce to Tuzli neka se narod pati ne trebaju nam nove sine i infrastrukturazippoo87 wrote: ↑03/10/2024 23:55A zasto ti ne odgovoris svima nama zasto se ne prave firme kod nas u BiH ? Evo SDA je bila 30 godina,zasto nije napravila neku novu firmu ili sacuvala stare. Pa Energoinvest je to mogao sve raditi i vjerovatno je i radio po Libiji i cijeloj Africi. Ali SDA i trabanti su unistavali takve firme.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑03/10/2024 23:27Prica se i da ce profit biti 5 milijardi, a nama kikiriki i zagadjenje. Nije los deal, moram priznati. Forto prica o generacijskom projektu pruge na relaciji Bijeljina - Tuzla - Doboj i to gle cuda bas gdje se kopa litijum i ostale rude i minerali. Sto je najludje vec je zavrsena i otvorena pruga Podlugovi - Vares - opet na mjestu gdje se kopa. Zanimljivo, zar ne. I na Kupresu Njemci kopaju magnezijum, nako pisem, jer to smo mi, banana drzava u kojoj za kikiriki dobijes milijarde, a onda se lokalna plemena hvale kako su dobila 10% od toga umjesto da to sama kopaju, ako se vec kopati mora. I to nije investicija nego prodaja vlastitih resursa za kikiriki + zagadjenje dodje gratis ( pogledaj malo na sta lice takvi rudinici i sta cine okolisu ). Investicija je kada neka nasa firma ili gluho bilo drzava kupi ili uzme pod koncesiju neko naftno polje ili neki drugi resurs izvan nase drzave.zippoo87 wrote: ↑03/10/2024 23:07 Pa sve na ovom svijetu funkcionise tako. Nema nista dzabe...samo nije isto kada se prodas po pravoj cijeni i po bagateli
Iskreno,ja nisam ono na prvu za unistavanje i rovarenje nase zemlje i davanje na koristenje tim stranim firmama,tipa ove velike sto je u Varesu sada.
Ali hajdemo malo realno sagledati...kada ce u BiH biti napravljena firma koja ce moci to raditi a da je nasa domaca i da sve sto iskopa i sto zaradi,da ostane u BiH ???
Pa kod nas jedva gazde organizuju proizvodnju i za lohn poslove a kako da rade ove kompleksne stvari ?
Evo primjer Varesa...grad koji je 20 godina bio mrtav,slijepo crijevo i jebena vukojebina izmedju dva brda...sada je ozivio i preporodio se kako je dosla ta firma da vadi rudu. Povecao se i broj stanovnika i svega...i to sve zahvaljujuci samo jednom investitoru. Prica se da ce ukupna investicija biti 400 miliona dolara ,sto je za jedan Vares ono,multimilijarde a i za FBiH nije mala investicija.
Pretpostavljam da ce vares opet da bude tamni vilajet kada ode ova firma i kada se razidju i ovi silni ljudi koji su se tu doselili,zbog posla i te investicije,ali opet nesto ce ostati i Varesu,sto izgrade u tom periodu.
Ovo boldirano je tuga da se pise, pa gdje su ti sposobni kadrovi, sto Federacija ne uzme pare ? Sta je problem ? Jel ti jasno sta kazes sa boldiranim, a botujes za Trojku. Nevjerovatno.
Tome i sluze likovi ala Forto i NS, da odrade sta trebaju za one sto ih placaju. Nisu jedini, jer su svi redom izdajnici, ali ovo je dobar primjer stranih placenika, a puna im usta ekologije i Bosne. Pruga se ne pravi zbog boljitka BiH nego da se lakse transportuje iskopano u koloniji zvanoj BiH.
Mozda i lokalni domorodci dobiju koju mrvicu, ako budu dobri. Eto, budi dobar, da ti stranka baci koju mrvicu.
I kako je lose za bilo koju drzavu na svijetu,da ima razvijen zeljeznicki saobracaj ??? Ako se sada prevozi ruda,druga lokomotiva moze prevoziti bilo sta sto se transportuje na svijetu,jer to je put/pruga...moze se voziti sta god zelis po visestruko nizoj cijeni od prevoza na gorivo.
Cuj ovom paceniku lose to sto se razvija pruga u vlastitoj drzavi...boze me sacuvaj kakvih sve likova ovdje ima.
Znaci SDA i trabanti su nama ustvari ucinili uslugu jer su sve pruge unistili kao i zeljeznicki saobracaj,jer su oni tako "branili" kolonizatorima da nas pljackaju,jel ?![]()
![]()
![]()

I onda vidis sta se kod nas vozi izmedju dva grada koji su u bazenu milionske populacije, stari vozovi šezdesetak godina na isto toliko staroj pruzi, imamo najlošiju infrastrukturu u citavoj evropi što se tice zeljeznica i onda dodje neko ismijava pokusaj da se nesto ostvari, a pokupe svu pamet sa opskurnih sajtova i yt kanala
umjesto da do zenice il mostara idemo u savremenim vozovima koji idu preko sto na sat, neko pokusava i prvi pokusaj revitalizacije nase infrastrukture da podvede pod agendu
isto su nam isti likovi govorili i za Sarajevo nadmeno supljiranje bez ikakvih argumenata
-
zippoo87
#1929 Re: Naša stranka
Ja ne mogu vjerovati da odrasla osoba moze onakav post napisati. Mene sramota u njegovo ime.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1930 Re: Naša stranka
Vi niste razumjeli suštinu tog komentara.
Poenta nije da ne valja ta pruga, već što se očigledno sve samo poguduje strancima.
Stvar i jeste u tome, da se rade relativno sekundarni pravci, jer to ipak nekome važnijem treba, dok spomenuta kičma željezničkog prevoza Sarajevo-Ploče i Sarajevo-Zagreb propada.
Poenta nije da ne valja ta pruga, već što se očigledno sve samo poguduje strancima.
Stvar i jeste u tome, da se rade relativno sekundarni pravci, jer to ipak nekome važnijem treba, dok spomenuta kičma željezničkog prevoza Sarajevo-Ploče i Sarajevo-Zagreb propada.
-
HelaS
#1931 Re: Naša stranka
Samo da napomenem da tih 400 mil USD za Vareš ne znači ništa, jer je za taj novac kupljena oprema na stranom tržištu, j erse za taj novac plaćaju drugi servisi kojih nema u Varešu. Novac koji Vareš vidi je od koncesije, njihov manji dio, od ugostiteljstva, od nešto više novca u kasama trgovina od plaća radnika koji žive u Varešu, i sl. Mali Vareš ne vidi puno novca, to je obmana. Novac je u ZE-DO kantonu, u Federaciji i naj-najviše kod stranih dobavljača.zippoo87 wrote: ↑03/10/2024 23:07 ....Evo primjer Varesa...grad koji je 20 godina bio mrtav,slijepo crijevo i jebena vukojebina izmedju dva brda...sada je ozivio i preporodio se kako je dosla ta firma da vadi rudu. Povecao se i broj stanovnika i svega...i to sve zahvaljujuci samo jednom investitoru. Prica se da ce ukupna investicija biti 400 miliona dolara,sto je za jedan Vares ono,multimilijarde a i za FBiH nije mala investicija...
Nergo ni meni nije jasno kome je palo na pamet da poveže strane investicije sa Našom Strankom, i zašto
- cvrčak_na_hedonizmu
#1932 Re: Naša stranka
Razumiju oni to vrlo dobro nego se spinuje pa valjda prodje.sehohari wrote: ↑04/10/2024 00:37 Vi niste razumjeli suštinu tog komentara.
-
HelaS
#1933 Re: Naša stranka
Ovakve laži obično piše Denijal Hadžović po onim opskurnim žutilima, i imate isti stil pljuvanjacvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑03/10/2024 23:27
Prica se i da ce profit biti 5 milijardi, a nama kikiriki i zagadjenje. Nije los deal, moram priznati. Forto prica o generacijskom projektu pruge na relaciji Bijeljina - Tuzla - Doboj i to gle cuda bas gdje se kopa litijum i ostale rude i minerali. Sto je najludje vec je zavrsena i otvorena pruga Podlugovi - Vares - opet na mjestu gdje se kopa. Zanimljivo, zar ne. I na Kupresu Njemci kopaju magnezijum, nako pisem, jer to smo mi, banana drzava u kojoj za kikiriki dobijes milijarde, a onda se lokalna plemena hvale kako su dobila 10% od toga umjesto da to sama kopaju, ako se vec kopati mora. I to nije investicija nego prodaja vlastitih resursa za kikiriki + zagadjenje dodje gratis ( pogledaj malo na sta lice takvi rudinici i sta cine okolisu ). Investicija je kada neka nasa firma ili gluho bilo drzava kupi ili uzme pod koncesiju neko naftno polje ili neki drugi resurs izvan nase drzave.
Prvo - Pruga Doboj-Bijeljina nije, već je Doboj-Mali Zvornik, i to je pruga koja je davno izgrađena, u vrijeme SDA potpuno zapostavljena, a žila je kucavica transporta roba sa Istoka u BiH. Ogroman profit će donijeti njena rekonstrukcija i ogroman promet i angažman željeznica oba entiteta. Litij sa ovom prugom nikakve veze nema, ne znam kako ti je to moglo pasti na pamet, obrazuj se malo, ne iskači iz grmlja na svaki šušanj.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1934 Re: Naša stranka
Znaci napises,.bukvalno, kako mi ne mozemo to sami da uradimo, ja ti napisem da cemo dobiti kikiriki i izgubiti milijarde i da cemo sjebati okolis u koji se ovi zaklinju i ti onda prebacis pricu na sdO za koje sam napisao da su izdajnici zajedno sa svim svojim satelitima, kao sto su izdajnici ovi iz Trojke, a Bogme si i ti na tom istom fonu kada botujes da smo nesposobni i da resurse treba davati dzaba.zippoo87 wrote: ↑03/10/2024 23:55A zasto ti ne odgovoris svima nama zasto se ne prave firme kod nas u BiH ? Evo SDA je bila 30 godina,zasto nije napravila neku novu firmu ili sacuvala stare. Pa Energoinvest je to mogao sve raditi i vjerovatno je i radio po Libiji i cijeloj Africi. Ali SDA i trabanti su unistavali takve firme.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑03/10/2024 23:27Prica se i da ce profit biti 5 milijardi, a nama kikiriki i zagadjenje. Nije los deal, moram priznati. Forto prica o generacijskom projektu pruge na relaciji Bijeljina - Tuzla - Doboj i to gle cuda bas gdje se kopa litijum i ostale rude i minerali. Sto je najludje vec je zavrsena i otvorena pruga Podlugovi - Vares - opet na mjestu gdje se kopa. Zanimljivo, zar ne. I na Kupresu Njemci kopaju magnezijum, nako pisem, jer to smo mi, banana drzava u kojoj za kikiriki dobijes milijarde, a onda se lokalna plemena hvale kako su dobila 10% od toga umjesto da to sama kopaju, ako se vec kopati mora. I to nije investicija nego prodaja vlastitih resursa za kikiriki + zagadjenje dodje gratis ( pogledaj malo na sta lice takvi rudinici i sta cine okolisu ). Investicija je kada neka nasa firma ili gluho bilo drzava kupi ili uzme pod koncesiju neko naftno polje ili neki drugi resurs izvan nase drzave.zippoo87 wrote: ↑03/10/2024 23:07 Pa sve na ovom svijetu funkcionise tako. Nema nista dzabe...samo nije isto kada se prodas po pravoj cijeni i po bagateli
Znaci SDA i trabanti su nama ustvari ucinili uslugu jer su sve pruge unistili kao i zeljeznicki saobracaj,jer su oni tako "branili" kolonizatorima da nas pljackaju,jel ?![]()
![]()
![]()
Treba stid i sram da te bude. Prvo jer si bezobrazan i trpas mi rijeci koje nisam napisao, usput nadam da se sa svojom dedovinom ponasas kao sto dijelis okolo resurse ko da su kikiriki. I ako neko napise sto sam ja napisao to ne znaci, utuvi u tu botovsko stranacku glavu, da podrzava zelene stakore i privjeske.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1935 Re: Naša stranka
Lapsus za Bijeljinu, do mene. Drugo, tako sa svojim ukucanima pricaj. Trece, gdje se kopa u RS-u i gdje pruga prolazi. Cetvrto zasto dajemo milijarde u resursima nako, a dobijamo mrvice i jos gradimo infrastrukturu za transport.HelaS wrote: ↑04/10/2024 00:55Ovakve laži obično piše Denijal Hadžović po onim opskurnim žutilima, i imate isti stil pljuvanjacvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑03/10/2024 23:27
Prica se i da ce profit biti 5 milijardi, a nama kikiriki i zagadjenje. Nije los deal, moram priznati. Forto prica o generacijskom projektu pruge na relaciji Bijeljina - Tuzla - Doboj i to gle cuda bas gdje se kopa litijum i ostale rude i minerali. Sto je najludje vec je zavrsena i otvorena pruga Podlugovi - Vares - opet na mjestu gdje se kopa. Zanimljivo, zar ne. I na Kupresu Njemci kopaju magnezijum, nako pisem, jer to smo mi, banana drzava u kojoj za kikiriki dobijes milijarde, a onda se lokalna plemena hvale kako su dobila 10% od toga umjesto da to sama kopaju, ako se vec kopati mora. I to nije investicija nego prodaja vlastitih resursa za kikiriki + zagadjenje dodje gratis ( pogledaj malo na sta lice takvi rudinici i sta cine okolisu ). Investicija je kada neka nasa firma ili gluho bilo drzava kupi ili uzme pod koncesiju neko naftno polje ili neki drugi resurs izvan nase drzave.
Mozda i lokalni domorodci dobiju koju mrvicu, ako budu dobri. Eto, budi dobar, da ti stranka baci koju mrvicu.![]()
Prvo - Pruga Doboj-Bijeljina nije, već je Doboj-Mali Zvornik, i to je pruga koja je davno izgrađena, u vrijeme SDA potpuno zapostavljena, a žila je kucavica transporta roba sa Istoka u BiH. Ogroman profit će donijeti njena rekonstrukcija i ogroman promet i angažman željeznica oba entiteta. Litij sa ovom prugom nikakve veze nema, ne znam kako ti je to moglo pasti na pamet, obrazuj se malo, ne iskači iz grmlja na svaki šušanj.
Ako ne mozes nornalno da pises, nemoj. Jer mozemo I ruzno, nije problem.
I ne spominji vise sdO, vi ste meni svi isti, dali bi guzice za malo para i vlasti.
Zanimljivo je kako odmah gledas ko to pise, nemoguce je da sam neutralan, ko kvari kombinaciju, mora da je onaj pokvarenjak jer on ima drugu varijantu. Klasicno kvarno razmjsljanje. Dnevna doza IMT. Tuzno. Zato smo tu gdje jesmo, nigdje. Uzmi 10%, elham, dobar i daj malo kakve sinekurice. Zalosno.
-
Škobo Habu
#1936 Re: Naša stranka
Hoću da kažem sljedeće:
- da smo sami sposobni da organizujemo institucije i društvo tuđa nam pomoć ne bi ni trebala.
- ne vidim ništa sporno u agitiranju ako te zemlje imaju zajednički interes koji je kompaktibilan sa našim. Je li nam cilj EU ili Evro-azijska unija?
- Iran na ovom prostoru ima dosta ograničen uticaj za razliku od jedne Turske ili Katara. Glupo je tu zemlju uzmati u obzir, a činjenica je da gro ovdašnjih simpatizera SDA i Alije Izetbegovića mrze šije na isti način kao i Jevreje, ali, eto, na strani su Hezbolaha. Poprilično šizofren odnos.
- Najveći problem bošnjačke političke elite jeste u tome što ne postoji vizija ove zemlje u budućnosti.
- cyprus
#1937 Re: Naša stranka
Hm, obrnuto... Nije da mi ovi pašu apriori pa su zato dobri, nego su progresivni i donose stabilizaciju, pa mi zato pašu
Pridjev pošten, a pogotovo zao ovdje zaista ne bih koristio... Ima progresivnih a loših/zlih ljudi, isto ko što ima dobrih, a retrogradnih...
- dr_Evil
#1938 Re: Naša stranka
E ebi ga prpa, kud da se ja i ti slozimo jednomPrpa.ba wrote: ↑03/10/2024 23:36Nisi precizirao, pa samo da provjerim je li to mislis na drzave koje pokrecu medjunarodne koalicije u agresije na suverene drzave, liberalno vrse egzekucije civila pod sarmantnim nazivom "kolateralna steta", finansiraju teroristicke pokrete? Posteni, jakako.Nisamsdaali wrote: ↑03/10/2024 23:08 Pošteni su oni u čijim zemljama ne sjeku glave jer ti se vidi trepavica![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1939 Re: Naša stranka
Kako propada kada je ta dionica jedina koja je obnavljana poslije rata i jedina u koju je ulagano?
I kako moze biti sekundarni pravac jedina pruga na koju se bukvalno citav tuzlanski kanton oslanja i povezuje ga na tu tebi spomenutu kicmu? Sekundarna a jedina koja suluzi za izvoz/uvoz roba na istok? Kao takva, nije ni elektrificirana uopce, i tebi je to sve bezveze i bespotrebno i sekundarno?
Razumijem potrebu pljuvanja svega sto nema veze sa sda, ali daj ba malo razuma...a ovo cak i ima veze sa sda, stanje u zeljeznici je posljedica sda nebrige i svjesnog zapustanja i sistemskog unistavanja
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#1940 Re: Naša stranka
Nisam ničiji advokat ali o tome nije govorio.zippoo87 wrote: ↑03/10/2024 23:55
![]()
![]()
Vučić reklamira prodaju vlastite zemlje uveliko , kad jednog dana rijekom Jadar zaplove fluorescentne ribe savršeno je nevažno da li će on piti vino u Švajcarskoj ili će trunuti na Padinskoj skeli , šteta je nepovratno učinjena.
Naravno da nam investicije jesu bitne , bez njih nema radnih mjesta i opstanka , to shvata i osoba sa osam razreda škole.
Sve ono što je donijelo Varešu može jednog dana biti savršeno nepotrebno jer tu neće niko željeti da živi zbog zagađenja.
Do sada je neko živio i bez posla. Životario - ok.
Sarajevo , okruženo s deset planina zbog Ibre Berila i svih ostalih sličnih njemu ostaje bez pitke vode.
Džaba ti infrastruktura , položaj , investicije - ako nema pitke vode , neće biti ni stanovništva i zatvaraj ti Berila do prekosutra , šteta je napravljena a nova nije spriječena.
Složenost birokratije definitivno usložnjava proces donošenja bitnih strateških odluka iako su za (ne)provođenje zaista zaslužne stranke jer one imaju metodologiju motivacije , tri različite vizije Bosne i Hercegovine (nepostojeća , formalna ali samo zato što se mora i što imamo sve benefite susjedne države i centralizovana) su legalne , ustavom legitimne dodatna su otežavajuća okolnost.
Treća i najvažnija stvar smo - mi , korumpirani smo , neobrazovani , kratkoročno orijentisani na sebe i naša mala bogatstva , ukupno gledajući savršeno nas boli dupe za bilo šta oko nas osim samih nas , uključujući ekologiju , prugu ili prodaju suštine tamo nekom investitoru u Vareš.
Last edited by teskeredzic_22 on 04/10/2024 18:55, edited 2 times in total.
- DaysleepeR
#1941 Re: Naša stranka
DB (Njemačke Željeznice) su upravo prodale DB Schenker, logističko-transportnu kompaniju, svoju najprofitabilniju diviziju, za 14 milijardi EUR kako bi uložili i poboljšali kvalitet putničkog željezničkog saobraćaja.
-
HelaS
#1942 Re: Naša stranka
Kad smo već na pdf. NS u temi o željeznici, moram napomenuti da je NS ministar BiH komunikacija Edin Forto naš najproduktivniji poslijeratni ministar iz ove oblasti 
- hepekcina
#1943 Re: Naša stranka
pruga Sarajevo - Ploče je u potpunosti rekonstruisana još prije 10 godina
vjerovatno i ovaj sjeverni pravac isto tako
ovdje se ne zna ko više lupa gluposti i izvrće stvarnost shodno stranačkom/ličnom interesu
vjerovatno i ovaj sjeverni pravac isto tako
ovdje se ne zna ko više lupa gluposti i izvrće stvarnost shodno stranačkom/ličnom interesu
-
zippoo87
#1944 Re: Naša stranka
Kazu,gdje ima volje,ima i nacina.
Kadrovi NSa gdje god da su,gledaju da pokrenu nesto,da se gradi i popravlja. U Trojci je i SDP proaktivan,ministar Steta je za 4 godine uradio vise,nego svi ostali za 40 godina,po pitanju infrastrukture. To pokazuje da se moze raditi i u ovako komplikovsnom sistemu,ako se zeli.
A ne samo kradja,stranacko zaposljavanje i dovodjenje svakog preduzeca gdje zasjednes u propast.
Da se kod nas u vlasti donese konsenzus da se ne krade barem jedan mandat,cuda bi se napravila.
Sve je do ljudi...onaj ko zeli i trudi se,zavrsiti ce projekte a ovi nesposobni sto su tu samo da popune mjesto koje pripada stranci,to je osudjeno na propast.
Kadrovi NSa gdje god da su,gledaju da pokrenu nesto,da se gradi i popravlja. U Trojci je i SDP proaktivan,ministar Steta je za 4 godine uradio vise,nego svi ostali za 40 godina,po pitanju infrastrukture. To pokazuje da se moze raditi i u ovako komplikovsnom sistemu,ako se zeli.
A ne samo kradja,stranacko zaposljavanje i dovodjenje svakog preduzeca gdje zasjednes u propast.
Da se kod nas u vlasti donese konsenzus da se ne krade barem jedan mandat,cuda bi se napravila.
Sve je do ljudi...onaj ko zeli i trudi se,zavrsiti ce projekte a ovi nesposobni sto su tu samo da popune mjesto koje pripada stranci,to je osudjeno na propast.
-
Hakiz
- hepekcina
#1947 Re: Naša stranka
nema
jer su skupi i nerentabilni za putnički saobraćaj
-
Hakiz
#1948 Re: Naša stranka
- hepekcina
- Skijaš
#1950 Re: Naša stranka
"...razočaran sam činjenicom da je kampanja protiv Trojke, vođena najbestidnijim lažima o nekakvoj izdaji, koju su agresivno vodili SDA i DF dala rezultate i pokazala da su takve trampovske strategije u ovom haotičnom geopolitčkom okruženju, politički isplative...."
Jel' se to Pedja pozaposljavalo sve Coviceve kadrove pa se ima vremena i za medije ?
Jel' se to Pedja pozaposljavalo sve Coviceve kadrove pa se ima vremena i za medije ?