vrapcic wrote:
Sto se uzdujrisasmo oko ovog grijanja. Kao prvo ne moze firma privatna doci i uzeti komad zemlje, postoji nesto sto se zove regulacioni plan i strucnjaci koji propisuju rutu i pravac odredjenog puta. Da, i ako ste vi na toj ruti, zemljiste vam biva uzeto (eksproprijacaija) a vi dobijate odredjenu naknadu.
Isto tako, za to centralno grijanje je neko (strucnjaci iz struke tj vise struka) dao zeleno svjetlo jer je studija koja je napravljena pokazala da je bolje rjesenje centralno grijanje nego da se Alipasino polje recimo grije na cumur i drva (da, vjerujte da je radjena studija tamo krajem cini mi se 60ih godina proslog vijeka kada se Sarajevo isto gusilo od smoga. Ako mi ne vjerujete, Google moze biti i Vas najbolji prijatelj).
Od mene dosta o grijanju

, lijep pozdrav.
Zadnje oko grijanja:
Koristim centralno grijanje, mislim da je to najbolji način grijanja, nisam protiv njega. Da bude jasno.
Ali, moram imati pravo i mogućnost da se skinem sa centralnog grijanja ako tako odlučim. Toplane moraju imati tu mogućnost, da samo mene skinu, a da drugi korisnici ne trpe. Bez uslova.
U slučaju skidanja sa mreže:
Ako je jedina tehnička mogućnost da dođu, presjeku cijevi, plombiraju ih i odnesu radijatore, a vertikala ostane da prolazi kroz moj stan, onda je to to. Nemaju mi pravo naplaćivati što nisu u stanju da sklone vertikalu iz stana. Pravimo kompromis zbog višeg cilja. Ja ne želim njihovu vertikalu u svom stanu, ali neka je zbog drugih korisnika. Ali u tom slučaju Toplane nemaju pravo tražiti da plaćam paušal zbog toplote koja iz tih vertikala dolazi. Jer, ne plaćaju ni oni meni te vertikale koje ne želim, ali sam pristao da ih imam u stanu.
Sve ostalo je prevara i nepošteno.
EDIT: Nije "...jer nisu u stanju..." nego ..."što nisu u stanju..."