Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#27926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kluz franjo wrote:
Hakiz wrote:Jedna od najvećih zamjerki politici je ta što nema novih lica, što stalno gledamo iste face već 25 i više godina.

A onda dođe vijest da je Selim Bešlagić postao član NS-a...

NS ispade kao Sarajevo. Kada neka rok grupa dođe ne samo pred kraj karijere, nego članovi skoro pa pred kraj života, kada ih svi zaborave, kada postanu irelevantni, onda se pojavi plakat kako se u Sarajevu događa spektakl, ta grupa gostuje ovdje.

Doduše, u Sarajevo ni tada ne dolaze, ali eto...
Stvarno cijenjeni kolega Hakize (čitati bez ironije).
Mene stvarno izbacuje iz takta kada se (po mom mišljenju) vrlo razumni i slobodnomisleći ljudi "utapaju" u matrice i društvene boksove koje nam žele definisati ovi novopečeni, a polupismeni "intelektualci" i univerzalno jeffftini maystori politike.
"Zamjerka politici, nema novih lica" - "Krunski dokaz je Bešlagić".
A gdje je su u toj priči "novih lica" npr. Neno Zuko i Aldijana Smailhodžić iz Goražda, Irma Baralija i Marinko Šanje iz Mostara, ona cura iz Gračanice (zippoo nam može pomoći sa imenom), kompletan USK i Vibor Handžić, Amela Topuz, Vildana Bešlija, Nihad Uk, Lemezan sa Ilidže... I brojni, brojni drugi.
Ako postoji stranka "novih", mladih lica, onda je to NS.
(A Bešlagić navodno želi, da isključivo svojim rejtingom i angažmanom "da vjetar u krila" čitavoj priči.)
Po mom mišljenju "nova", a kvalitetna lica su tu. Razmisliš, izađeš i zaokružiš.

Evo ispadoh "jurišnik" NS. Ali ima i druga dimenzija (moja omiljena). Za par dana je npr. sjednica SKS sa temom budžeta 2018.
Vjeruj mi da ću je ispratiti i posmatrati i ponašanje i argumentaciju ove "pojačane" ekipe.
Po zaslugama. Mi živimo kako živimo zbog ljudi koji su između 10 i 25 godina u politici. Neki su krivi za ovo, neki bi napravili bolje ali nisu imali priliku, neki ovako, neki onako.

Na političkoj sceni isti ljudi, što na istim mjestima, što samo mijenjaju partije u kojima su, u TV emisijama isti intelektualci i "intelektualci" 25 godina pričaju istu priču. Čak i kada je ono šta govore "ugodno mom uhu" dosadili su. Psi laju, karavani prolaze.

Kako kaže ona izreka, ne možeš praviti mir sa onima koji su vodili rat. Ne mora to biti bukvalno. Ako i oni koji su htjeli da naprave bolje u 25 godina to nisu uspjeli, neće nikada.

Ja ću se opet vratiti na moj prethodni post. Neki 70-godišnjak ima na staroj deviznoj štednji 5.000, 10.000, 20.000 koje ne može koristiti, a od penzije od 350 KM mora dati za lijekove 200, za režije 250, za hranu 200, itd. Nije on zainteresovan za promjenu političke paradigme, promjene ustava i ostale velike teme. Omogućiti mu treba da dođe do svog novca da bi mogao živjeti onom malo godina što mu je ostalo. Zajebi velike teme, hajde da se pomogne ljudima da prežive svakodnevni život.

Osim ako idemo da se borimo samo za mlade koji mogu čekati 10, 20 ili 30 godina da im se pomogne. A ostali, pa kada odu u penziju, metak u čelo. Ionako su prestali biti produktivni pa ih treba eliminisati da ne smetaju drugima. Sorry, mama, tata, baba, deda, smetate.

Dosta više.
Last edited by Hakiz on 16/12/2017 02:23, edited 2 times in total.
kluz franjo

#27927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

horkesh wrote:
kluz franjo wrote:Evo ispadoh "jurišnik" NS.
Stvarno neočekivano :)
;-)
Preporuka. Čitati štivo u cjelini.
Da me je kojim slučajem Latić čitao, njegov TBT bi me proglasio "ultra odvažnim" i vjerovatno predložio za Pulicera.
Ovako, slažem se, "slučajnim prolaznicima" ispadoh jurišnik. Sasvim neočekivano...
Srdačan pozdrav.
zunazu

#27928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zunazu »

Selimu Bešlagiću ovo nije trebalo po stare dane. On je sam mnogo veći od cijele ove stranke, ne ide to dvoje zajedno.
Hakiz

#27929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zunazu wrote:Selimu Bešlagiću ovo nije trebalo po stare dane. On je sam mnogo veći od cijele ove stranke, ne ide to dvoje zajedno.
Jedan je Bogić Bogićević. Otići na vrijeme je umjetnost koja se teško nauči.
horkesh

#27930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

kluz franjo wrote:
horkesh wrote:
kluz franjo wrote:Evo ispadoh "jurišnik" NS.
Stvarno neočekivano :)
;-)
Da me je kojim slučajem Latić čitao, njegov TBT bi me proglasio "ultra odvažnim" i vjerovatno predložio za Pulicera.
Ovako, slažem se, "slučajnim prolaznicima" ispadoh jurišnik. Sasvim neočekivano...
Srdačan pozdrav.
Možda ne pišem puno, ali trudim se da čitam detaljno.

Ako sam šta promašio - ne zamjeri, ali na osnovu do sada ispisanih postova, prilično je očito da si veliki pobornik NS-a :)
zunazu

#27931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zunazu »

Hakiz wrote:
zunazu wrote:Selimu Bešlagiću ovo nije trebalo po stare dane. On je sam mnogo veći od cijele ove stranke, ne ide to dvoje zajedno.
Nije nikakva "umjetnost" odlaska, to je samo bio splet okolnosti koje su do toga dovele.

On ionako nije više imao šta dati u ova pogana vremena, niti ima, niti će imati.

Inače, ne sjećam se da je iko napustio politiku i funkcije sam od sebe. Ili je bio loš izborni rezultat, ili je bio sukob unutar stranke, ili smrt. Niko nije rekao "ja ljudi ne mogu više od ovoga, prepuštam posao mlađima i pametnijima od sebe".

Ja dobra vakta za pogana insana - reče nepoznati autor.
Last edited by zunazu on 16/12/2017 02:29, edited 1 time in total.
cyprus

#27932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Hakiz wrote:
Cijenim Bogića Bogićevića, ali šta iko ima od njegovog odlaska? Ja zaista mislim da je ovdje mnogima bitniji umjetnički dojam od konkretnog učinka...

Što se tiče Bešlagića, mislim da ovo nije loš potez... U SDP-u je svakako odavno na margini, a za NS bi itekako mogao biti od koristi...
kluz franjo

#27933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hakiz wrote: Po zaslugama. Mi živimo kako živimo zbog ljudi koji su između 10 i 25 godina u politici. Neki su krivi za ovo, neki bi napravili bolje ali nisu imali priliku, neki ovako, neki onako.

Na političkoj sceni isti ljudi, što na istim mjestima, što samo mijenjaju partije u kojima su, u TV emisijama isti intelektualci i "intelektualci" 25 godina pričaju istu priču. Čak i kada je ono šta govore "ugodno mom uhu" dosadili su. Psi laju, karavani prolaze.

Kako kaže ona izreka, ne možeš praviti mir sa onima koji su vodili rat. Ne mora to biti bukvalno. Ako i oni koji su htjeli da naprave bolje u 25 godina to nisu uspjeli, neće nikada.

Ja ću se opet vratiti na moj prethodni post. Neki 70-godišnjak ima na staroj deviznoj štednji 5.000, 10.000, 20.000 koje ne može koristiti, a od penzije od 350 KM mora dati za lijekove 200, za režije 250, za hranu 200, itd. Nije on zainteresovan za promjenu političke paradigme, promjene ustava i ostale velike teme. Omogućiti mu treba da dođe do svog novca da bi mogao živjeti onom malo godina što mu je ostalo. Zajebi velike teme, hajde da se pomogne ljudima da prežive svakodnevni život.

Osim ako idemo da se borimo samo za mlade koji mogu čekati 10, 20 ili 30 godina da im se pomogne. A ostali, pa kada odu u penziju, metak u čelo. Ionako su prestali biti produktivni pa ih treba eliminisati da ne smetaju drugima. Sorry, mama, tata, baba, deda, smetate.

Dosta više.
Odmah da bude jasno. Ja sam u potpunosti pročitao tvoj post u vezi realnih prijedloga i načina kako neka, bilo koja stranka, životno može pomoći ljudima.
I ja se sa tobom po tom pitanju apsolutno i definitivno slažem.
Umjesto plakata i/ili saopćenja za javnost trebaju/moraju stranke "sjesti među ljude" i razgovarati o svakodnevnim problemima. I nuditi rješenja/pomoć za iste.
Tu smo ti i ja (vjerujem) na istoj i ideološkoj i praktičnoj liniji.
Ja sam se osvrnuo na onaj detalj oko novih, mladih lica. I tu sam ti samo želio sugerisati, da novi i mladi postoje. Tu su.
Na nama je da ih trpamo "temama" i da ih biramo.

Tebi hvala na pojašnjenju. Pozdrav
kluz franjo

#27934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

horkesh wrote:
kluz franjo wrote: ;-)
Srdačan pozdrav.
Možda ne pišem puno, ali trudim se da čitam detaljno.

Ako sam šta promašio - ne zamjeri, ali na osnovu do sada ispisanih postova, prilično je očito da si veliki pobornik NS-a :)
Ma kakvi zamjeriti. Posebno kulturnim i finim ljudima (čitati bez ironije).
Tu smo da pričamo.
Ja nikada nisam krio da sam simpatizer NS. Ali ako neko želi, pa prođe kroz mojih nekoliko stotina upisa, vrlo će lako vidjeti da sam ja u biti i primarno simpatizer jednog kulturnijeg, uviđavnijeg i normalnijeg društva.
Meni NS dođe k'o nosač aviona. Dok nosi, nosi.
Pozdrav
Hakiz

#27935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

cyprus wrote:
Hakiz wrote:
Cijenim Bogića Bogićevića, ali šta iko ima od njegovog odlaska? Ja zaista mislim da je ovdje mnogima bitniji umjetnički dojam od konkretnog učinka...

Što se tiče Bešlagića, mislim da ovo nije loš potez... U SDP-u je svakako odavno na margini, a za NS bi itekako mogao biti od koristi...
Nema od Bogićevog odlaska niko ništa, osim njega samog.

Evo prijedlog:

Kada neki tim kupi neku zvijezdu i pohvali se time, postoji statistika koja opravdava tu kupovinu. Broj postignutih golova, uspjesi prethodnog kluba u kojoj je ta zvijezda igrala otkako je doša u taj klub itd.

Pa bi bilo lijepo napraviti statistiku postignuća zadnjih akvizicija NS-a da se zna zašto je dobro da su ti ljudi ušli u NS. Konktretni uspjesi tih ljudi u poboljšanju života plebsa.

Dakle, rad (Ime, prezime) je u prošlosti doveo da usvajanja (i provođenja) X dobrih zakona ili sprečavanja donošenja X loših zakona, do povećanja standarda života od X%, zatvaranje X korumpiranih dužnosnika i javnih radnika, sprečavanju kriminalne privatizacije neke firme ili spasavanje te firme od onih kojima je prodana i time spasavanje X radnih mjesta, poboljšanje školstva, zdravstva, ma života uopšte.

Crno na bijelo da se pročita zašto su on ili ona dobri ili ne za NS.

Ili u slučaju novih lica koja nisu imala priliku u prošlosti da nešto urade, šta je to šta ih čini dobrima. Ne CV (Baš me briga što je ing, mr, dr, Dr. što govori 326 stranih jezika itd), nego konkretno šta je to šta ih čini politički atraktivnim.
Hakiz

#27936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kluz franjo wrote:
Hakiz wrote: Po zaslugama. Mi živimo kako živimo zbog ljudi koji su između 10 i 25 godina u politici. Neki su krivi za ovo, neki bi napravili bolje ali nisu imali priliku, neki ovako, neki onako.

Dosta više.
Odmah da bude jasno. Ja sam u potpunosti pročitao tvoj post u vezi realnih prijedloga i načina kako neka, bilo koja stranka, životno može pomoći ljudima.
I ja se sa tobom po tom pitanju apsolutno i definitivno slažem.
Umjesto plakata i/ili saopćenja za javnost trebaju/moraju stranke "sjesti među ljude" i razgovarati o svakodnevnim problemima. I nuditi rješenja/pomoć za iste.
Tu smo ti i ja (vjerujem) na istoj i ideološkoj i praktičnoj liniji.
Ja sam se osvrnuo na onaj detalj oko novih, mladih lica. I tu sam ti samo želio sugerisati, da novi i mladi postoje. Tu su.
Na nama je da ih trpamo "temama" i da ih biramo.

Tebi hvala na pojašnjenju. Pozdrav
Ma, sve je OK. Nisam shvatio tvoj post kao napad. Razgovaramo, a konstruktivna kritika (nadati se razumnim :)) ljudima nikada ne šteti.
Hakiz

#27937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Eh, da. Zašto ovo pišem ovdje, a ne na temi o SDA ili SDP itd.

Jer me NS interesuje, a oni ne.
Hakiz

#27938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:ima NS i mladih i poznatih kadrova ali ovo sa Beslagicem je strateski potez...neko mora ove starije glasace "zainteresovati" za NS...mora biti neko i starijoj gardi prepoznatljiv
Beslagic jeste bio dugo u SDPu ali je isto tako dugo bio i neaktivan u politici a posebno ni u cemu nije kompromitovan
ali znati cemo vise detalja za par dana,kada ce biti neka presica povodom ovog dogadjaja

mislim da se ovo ne moze gledati kao klasicni "transfer" iz stranke u stranku...jer Beslagic niti je na nekoj funkciji,niti je bio aktivan i mislim da je u njemu proradilo nesto,da pokusa napraviti neki proboj u Tuzli i TK...pisao sam a i mnogi znaju da je tu NS najslabija
Da, lako moguće da si u pravu.
kluz franjo

#27939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hakiz wrote: ...
Evo prijedlog:

Kada neki tim kupi neku zvijezdu i pohvali se time, postoji statistika koja opravdava tu kupovinu. Broj postignutih golova, uspjesi prethodnog kluba u kojoj je ta zvijezda igrala otkako je doša u taj klub itd.

Pa bi bilo lijepo napraviti statistiku postignuća zadnjih akvizicija NS-a da se zna zašto je dobro da su ti ljudi ušli u NS. Konktretni uspjesi tih ljudi u poboljšanju života plebsa.

Crno na bijelo da se pročita zašto su on ili ona dobri ili ne za NS.
...
Joj Hakize!
Ideološki smo tako blizu. Sve što ti napišeš ja sam (skoro) blizu potpisa.
Ali se definitivno razlikujemo u realizaciji i operacionalizaciji ideologije.
Ti kažeš (ono skoro partizanski), želim unaprijed POTPUNU i NEPOKOLEBLJIVU privrženost idealima. Hoću UNAPRIJED broj golova i titula.
Ja kažem, mi nemamo taj luksuz da "pregovaramo sa Ronaldom".
Mi možemo samo da pokušamo da prepoznamo mlade talente i potencijale.
Ja bih se u tom izazovu lično radije opredjelio za Topuz, nego Zahiragića.
Isto tako, realno ne može NS da privuče talenat Merkelove, ali može talenat Marjanovića. Ja, sagledavajući ovo naše poltičko tržište, mislim da je to dobar transfer.
Ti želiš garanciju, a ja ti tvrdim da garancije nema. Jedina garancija si ti i tvoj glas.
putokaz1

#27940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

General War wrote:
putokaz1 wrote:Pokašava NS da radi na kvantitetu umjestu na kvalitetu
Što rezultatski može biti korisno
Teorijski Marjanović može donijeti koji mandat više KS,Selim prag na TK ali ulaskom novih kadrova veća je vrjerovatnoća da iz NS se pojavi novi Stojnić novi Miladin itd
Imati Beslagica u NS u tuzli je game changer...tuzlacima nije bilo jasno sto se nije selim kandidovao za gradonacelnika, streso bi jasmina...ali ko ce ga znati
Ma jok već bi onaj iz SBB SDA imao veće šanse,ali J.I. je neuništav skoro kao SDA
Seawolf

#27941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

Odličan je ovo potez sa Selimom Bešlagićem, kako za gospodina Bešlagića, tako i za Našu stranku.

Sada je samo pitanje, kako iskoristiti prisustvo gospodina Bešlagića na izbornim listama na opštim izborima 2018-e.

Da li da gospodin Bešlagić ide na izbornu listu za skupštinu Tuzlanskog kantona i popravi loš rezultat NS za skupštinu ovoga kantona iz 2014-e (2.346 glasova)?

Da li Ga kandidovati na listi za parlament FBiH za izbornu jedinicu 403 i nadati se da će tako i iz te izborne jedinice neko iz NS ući u Federalni parlament?

Ili ići na to da se kandiduje na listi za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice 515?
Lord Vader

#27942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lord Vader »

Mislim da je ovo odlican potez barem sto se Tuzle tice. Selim je covjek koji je veoma cijenjen i omiljen u Tz, ovim potezom ce NS na sebe skrenuti paznju dosta i mladjih glasaca kojima je pun qrac SDPa, ali eto nisu imali kao neku alternatvu.

Pogotovo sto procitah da ga ne interesuje nikakva kandidatura, vec zeli samo svojim statusom, iskustvom i znanjem pomoci jacanju stranke.

Po mom misljenju, da je onomad Selim uspio dobiti izbore za predsjednika SDPa, puno bi drukcija prica sad bila. Dzasko ga zajeba tad, i opet ne uradi nista.
Maystor

#27943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Treba znat priznat poraz!
Kod nas većina političara, kad ne ostvari svoje ambicije, počne lizati ono što je pljuvala.
Šta da je Selim Bešlagić nedavno izabran za predsjednika SDP-a? Tad bi mu sve bilo super. Al kad je izbugio- ne valja ništa. Podsjeti me na Adnana Terzića, lik se kandidovo za predsjednika SDA, pa kad je ispušio onda- ne valja mu SDA :lol:
jefff

#27944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Lord Vader wrote:Mislim da je ovo odlican potez barem sto se Tuzle tice. Selim je covjek koji je veoma cijenjen i omiljen u Tz, ovim potezom ce NS na sebe skrenuti paznju dosta i mladjih glasaca kojima je pun qrac SDPa, ali eto nisu imali kao neku alternatvu.

Pogotovo sto procitah da ga ne interesuje nikakva kandidatura, vec zeli samo svojim statusom, iskustvom i znanjem pomoci jacanju stranke.

Po mom misljenju, da je onomad Selim uspio dobiti izbore za predsjednika SDPa, puno bi drukcija prica sad bila. Dzasko ga zajeba tad, i opet ne uradi nista.
Dobar je transfer kada odes u SDA.
putokaz1

#27945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Seawolf wrote:Odličan je ovo potez sa Selimom Bešlagićem, kako za gospodina Bešlagića, tako i za Našu stranku.

Sada je samo pitanje, kako iskoristiti prisustvo gospodina Bešlagića na izbornim listama na opštim izborima 2018-e.

Da li da gospodin Bešlagić ide na izbornu listu za skupštinu Tuzlanskog kantona i popravi loš rezultat NS za skupštinu ovoga kantona iz 2014-e (2.346 glasova)?

Da li Ga kandidovati na listi za parlament FBiH za izbornu jedinicu 403 i nadati se da će tako i iz te izborne jedinice neko iz NS ući u Federalni parlament?

Ili ići na to da se kandiduje na listi za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice 515?
Konačno zanimljivo pitanje
Objektivno NS je ''najbliža'' kantonalnom Pragu TK i tu bi pomoć dobro došla jedno Tri Četri Bešlagića pa bi možda prošli,iako ima popularnost nema mašineriju iza sebe da ''MELJE'' tj da preleti prag
Staviti ga na BH ili FBIH listu je trošenje,osim ako preseli u Gradačac pa preko te izborne jedinice Gračanica+ nešto proba napraviti
Koliko Gospodin Selim može u ovom trenutku je nejasno,vjerovatno na nivou Tuzle preko 3% ali van Tuzle ne.
palermo

#27946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Poslušah tek sada intervju Sabine na BHT-u. Fina , lijepa, pametna i obrazovana žena. I priča pametno. Rekao bih na ponos i diku Naše stranke.

Samo što koncept koji je prezentirala je opet samo još jedan deja vu i koji, unutar politčkih odnosa u BiH, ne nudi ništa više od mogućnosti da se bude neka solidna opozicija. Nemaju odgovora na osnovna pitanja koja su se i na ovom forumu postavljala: kako HDZ izbjeći, kako SBB izbjeći, kako objasniti da jedino sa SDA nećeš sa svima drugima možeš.......Svaka kampanja čije je uporište biti anti- SDA je unaprijed osuđena na neuspjeh. Jednostavno je tada isuviše pitanja na koje ne možeš dati suvisao odgovor.

I uvijek se upitam, kada slušam opozicionare zašto pobogu ne prepišu SDP-ov recept iz 2010 godine.....govorim o izborima i pridobijanju glasača, ne o načinu kako je SDP vladao
statixx

#27947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Nema niko odgovore na ta pitanja, dilema je ko moze efikasnije i efektivnije upravljati sredstvaima, manje krasti, ojacati pravosudje itd.
zippoo87

#27948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

palermo wrote:Poslušah tek sada intervju Sabine na BHT-u. Fina , lijepa, pametna i obrazovana žena. I priča pametno. Rekao bih na ponos i diku Naše stranke.

Samo što koncept koji je prezentirala je opet samo još jedan deja vu i koji, unutar politčkih odnosa u BiH, ne nudi ništa više od mogućnosti da se bude neka solidna opozicija. Nemaju odgovora na osnovna pitanja koja su se i na ovom forumu postavljala: kako HDZ izbjeći, kako SBB izbjeći, kako objasniti da jedino sa SDA nećeš sa svima drugima možeš.......Svaka kampanja čije je uporište biti anti- SDA je unaprijed osuđena na neuspjeh. Jednostavno je tada isuviše pitanja na koje ne možeš dati suvisao odgovor.

I uvijek se upitam, kada slušam opozicionare zašto pobogu ne prepišu SDP-ov recept iz 2010 godine.....govorim o izborima i pridobijanju glasača, ne o načinu kako je SDP vladao
sinoc sam gledao intervju Pedje na pinku,ne znam koja emisija,mozes naci na youtube i donekle je odgovorio na ovo tvoje pitanje kako praviti koaliciju nakon izbora
prvo je rekao da treba sacekati rezultate izbora...jer je bezveze sada pricati o tome a rekao je da su partneri prvenstveno SDP i DF nakon izbora
opet je potcrtao da sa SDA nece biti nikakvih koalicija
takodjer je dobio pitanje gdje se tu uklapa SBB...Pedja nije iskljucio SBB ali je rekao da ce biti neki uslovi,nece to biti kao "zagrljaj" Fahre i Bakira...
takodjer je bilo pitanja i o Covicu ali nista u kontekstu izbacivanja ili koalicije,jer je Pedja svjestan da ne moze NS biti glavna u Parlamentu...
uglavnom pogledaj intervju,pa sam prosudi
palermo

#27949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

statixx wrote:Nema niko odgovore na ta pitanja, dilema je ko moze efikasnije i efektivnije upravljati sredstvaima, manje krasti, ojacati pravosudje itd.
Tako je. Upravo zato temelj neke kamoanje ne smije biti anti-SDA retorika jer time zapravo njima daješ oružje. Dovoljno je da kažu, zar to Naša stranka (primjera radi) poručuje da su u SDA lopovi a u HDZ-u i u SBB-u pošteni ljudi (malo karikiram, ali na to se svodi). I šta onda.

Treba nametnuti priču o sistemu vrijednosti ( a to je upravo ono što si ti spomenuo) koja u sebi ima integrativni karakter. Recimo (opet malo banaliziuram, ali oprostićeš) svi oni koji žele vladavinu prava, zemlju bez korupcije, zemlju nade su dobrodošli.....bez obzira na njihove stranačke ili bilokakve druge preferencije. Mislim, bez retorike (i djela naravno) koja u sebi nosi integrativnu komponentu ne vjerujem da ćeš daleko.

Opozicija jednostavno mora pronaći način da utakmicu prenese sa borbe između stranaka na teren borbe vrijednosti.
statixx

#27950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Slaze se , ja sam i pisao kako je greska tik pred izbore napadati iskljuvico SDA. Kriminal se infiltrirao u sve pore SDA i kraj price, kakav Bakir i bakraci.
Locked