Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#27576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

ovo je istina. i nikog nije briga, ako jedan posmatrac nesto kaze, drugi ga gledaju k'o budalu jer "je svadjalica"... Ima svega i u gradskim sredinama.... a najvise malverzacija je sa dijasporom. 90% ih ni ne zna da redovno glasaju :-)[/quote]
DA
PUTEM POŠTE,U ODSUDSTVU,MOBILNI TIM I SL
Glasovu dođu npr 100 glasova za različite stranke,one koje imaju interes i tu članove takvog odbora tih 100 pale i upisiju novih 100 onako kako njima odgovara
Primjer: određeni broj glasova putem Pošte za Srebrenicu koje Izborne komisija nije uzela u obzir iako su poslati prije Zakonski zadnjeg Datuma.
Problem osim Stranaka je CIK,ali SDAto ne bi mogla da krade bez SDP DF LDS i drugih,ZA GS i NS nisam čuo da učestvuju u navedenom.
Koji mehanizam ima NSda to zaustavi
-Da u svakom biračkom mjestu,te za glasove putem pošte ima svoje ljude više njih da spriječi te malverzacije,ljude s obrazoma ne:Stevandiće,Stojniće,Miladine,Lukavačkog Predsjedavajućeg..
Ali NS trenutno nema kapacitet da pokrije sve odbore
NAŽALOST
DaffyDuck

#27577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

putokaz1 wrote:ovo je istina. i nikog nije briga, ako jedan posmatrac nesto kaze, drugi ga gledaju k'o budalu jer "je svadjalica"... Ima svega i u gradskim sredinama.... a najvise malverzacija je sa dijasporom. 90% ih ni ne zna da redovno glasaju :-)
DA
Glasovu dođu npr 100 glasova za različite stranke,one koje imaju interes i tu članove takvog odbora tih 100 pale i upisiju novih 100 onako kako njima odgovara
Primjer: određeni broj glasova putem Pošte za Srebrenicu koje Izborne komisija nije uzela u obzir iako su poslati prije Zakonski zadnjeg Datuma.
Problem osim Stranaka je CIK,ali SDAto ne bi mogla da krade bez SDP DF LDS i drugih,ZA GS i NS nisam čuo da učestvuju u navedenom.
-Da u svakom biračkom mjestu,te za glasove putem pošte ima svoje ljude više njih da spriječi te malverzacije,ljude s obrazoma ne:Stevandiće,Stojniće,Miladine,Lukavačkog Predsjedavajućeg..
NAŽALOST[/quote]
Savrsen primjer kako niko ne moze nista protiv njihovih dogovora je glasanje u Stocu prosle godine. Prijavljivali, reagovali i niko nista. Na kraju digli frku, pa ih CIK kaznio skidanjem sa liste... kako god oni sto su namjestali su dobili po svome. CIRKUS
putokaz1

#27578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

DaffyDuck wrote:
putokaz1 wrote:ovo je istina. i nikog nije briga, ako jedan posmatrac nesto kaze, drugi ga gledaju k'o budalu jer "je svadjalica"... Ima svega i u gradskim sredinama.... a najvise malverzacija je sa dijasporom. 90% ih ni ne zna da redovno glasaju :-)
DA
NAŽALOST
Savrsen primjer kako niko ne moze nista protiv njihovih dogovora je glasanje u Stocu prosle godine. Prijavljivali, reagovali i niko nista. Na kraju digli frku, pa ih CIK kaznio skidanjem sa liste... kako god oni sto su namjestali su dobili po svome. CIRKUS[/quote]
Koliko je meni poznato na ponovljenim izborima u Stocu,nepravilnosti su bile minimalne?
Novak20

#27579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Hakiz wrote:
Novak20 wrote:
Hakiz wrote:
I šta predlažeš, da se glasa za nekoga za koga misliš da ne valja samo zbog toga da se skine SDA? Ono, skineš Nikolaja II da bi ga zamijenio Staljinom. To je rješenje?
@Hakize....

Bez ljutnje, loš ti je stav. Šta ti predlžeš ?

Da upropaštenim listićem izrazimo lični protest protiv pogrešne politike od koje nam je svaki dan gore. A ako nije gore, onda svaki dan kasnimo sve više za okruženjem i svijetom.

Pojedinačno ne možemo ništa. Zato se političari i udružuju u stranke da mogu da urade nešto. Problem je što to nešto podrazumijeva samo njih i njihove familije. Mi smo im ovce za šišanje i tako će ostati dok ih narod ne makne silom ili većim brojem glasova njihovoj konkurenciji - opoziciji.

Ne interesuje nas politika, mrsko nam izaći glasati, kad izađemo poništimo listić. Tipičan stav ljudi koji uvijek čekaju nešto. A to nešto neće doći samo od sebe i od političara koji su uzurpirali vlast.
Ja sam već napisao da na slijedećim izborima biram između NS-a i nevažećeg listića. Ostala "ljevica" i desnica mi do sada nisu prirasli ni srcu ni razumu. Ako me NS razočara, ubacujem nevažeći listić. To je moj stav, mislim da je ispravan i imam pravo na taj stav. Plašenje babarogom mi neće promijeniti stav. Neću glasati za onoga ko mi se ne sviđa samo zato da SDA izgubi. U tom slučaju je svejedno. Meni u konačnici bude isto, to su posljednjih 25 godina i dva eksperimenta sa SDP-om pokazali.

A ako se nastavi da me se ucjenjuje, mogu se zainatiti pa glasati protiv onoga ko me ucjenjuje. Sila rađa strah i mržjnu.

Ako me NS razočara, onda ostaju samo revolucionari. Demokrate se nisu pokazali efikasnima.

Društvo u kojem bi se plašilo nekoga da ne smije imati lični stav, samo smije imati kolektivni bilo pozicioni bilo opozicioni, nije društvo u kojem bih volio živjeti.
De, Boga ti, reci ko te plaši i ucjenjuje na glasanju koje je tajno ? Silu ima onaj ko čini vlast pa zaboravi na revoluciju. Opozicija nema ništa osim ukazivanja na greške vlasti i nuđenja vlastitog programa. Što se mene tiče, glasaj za koga hoćeš. Možeš i za SDA/HDZ/SNSD ako misliš da su uradili nešto za tebe, tvoju djecu.... Upravo oni zahtijevaju da nemaš svoje mišljenje nego mišljenje etnije kojoj, htio ne htio pripadaš.

Loš stav se ogleda u tome da te (nas) (do)sadašnja vlast dokazano laže, krade i vara + zahtijeva isti etnički stav. A opozicija koja nije samo SDP obećava nešto ali nije imala prilike da tebe (nas) vara, laže i krade i zahtijeva . I ti kažeš svi su isti. Nisu. :run:
putokaz1

#27580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

De, Boga ti, reci ko te plaši i ucjenjuje na glasanju koje je tajno ? Silu ima onaj ko čini vlast pa zaboravi na revoluciju. Opozicija nema ništa osim ukazivanja na greške vlasti i nuđenja vlastitog programa. Što se mene tiče, glasaj za koga hoćeš. Možeš i za SDA/HDZ/SNSD ako misliš da su uradili nešto za tebe, tvoju djecu.... Upravo oni zahtijevaju da nemaš svoje mišljenje nego mišljenje etnije kojoj, htio ne htio pripadaš.

Loš stav se ogleda u tome da te (nas) (do)sadašnja vlast dokazano laže, krade i vara + zahtijeva isti etnički stav. A opozicija koja nije samo SDP obećava nešto ali nije imala prilike da tebe (nas) vara, laže i krade i zahtijeva . I ti kažeš svi su isti. Nisu. :run:[/quote]
-SP DF Reuf Bajrović su bili dio vlasti
Oni su bili isti
Treba reći Dinastija Izetbegović je ZLO
Ali Nermin Nikšić da bude LIDER OPOZICIJE
NEMA ŠANSE
Niti željko Komšić
Najjači ADUT SDP-DF su upravo Izetbegovići
Pola Bošnjaka će glasat samo kontra njih
Vipsilon

#27581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Vipsilon »

Glasat ću za Našu stranku ako se Peđa Kojović ošiša i pusti bradu.
putokaz1

#27582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Vipsilon wrote:Glasat ću za Našu stranku ako se Peđa Kojović ošiša i pusti bradu.
Peđa je dobar.
Ali NS kritikom SDP i DF(iako opravdana kritika) ulaze i nepotrebno neprirodnu koaliciju s SDA.
Hakiz

#27583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Novak20 wrote:De, Boga ti, reci ko te plaši i ucjenjuje na glasanju koje je tajno ? Silu ima onaj ko čini vlast pa zaboravi na revoluciju. Opozicija nema ništa osim ukazivanja na greške vlasti i nuđenja vlastitog programa. Što se mene tiče, glasaj za koga hoćeš. Možeš i za SDA/HDZ/SNSD ako misliš da su uradili nešto za tebe, tvoju djecu.... Upravo oni zahtijevaju da nemaš svoje mišljenje nego mišljenje etnije kojoj, htio ne htio pripadaš.

Loš stav se ogleda u tome da te (nas) (do)sadašnja vlast dokazano laže, krade i vara + zahtijeva isti etnički stav. A opozicija koja nije samo SDP obećava nešto ali nije imala prilike da tebe (nas) vara, laže i krade i zahtijeva . I ti kažeš svi su isti. Nisu. :run:
Nisi ti mene skontao, ali nema veze.
kluz franjo

#27584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hakiz wrote: Nisi ti mene skontao, ali nema veze.
Ja mislim da sam te skontao, a možda se varam.
Naravno da u potpunosti razumijem i podržavam tvoju revolucionarno-liberalnu postavku (više onu liberalnu). I naravno da sloboda tvoga glasa nikako ne smije biti uslovljena ili ugrožena.
Ali da se vratim na tezu "manjeg zla".
U FBiH trenutno po zvaničnim podacima na 1000 novorođene djece umire 7,9 novorođenčadi (trend pogoršavajući). Ako mi "manje zlo" ostavi utisak da će se taj broj smanjiti na 6,9 - onda to vrijedi mog glasa (spasao sam jedan život, jednu bebu).
Između ove perspektive i "šaranja listića" moj izbor je jednostavan.
Novak20

#27585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

http://www.nasastranka.ba/nasa-stranka- ... nacelniku/

Gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić, pozvao je sve političke faktore u gradu na sastanak koji je održan jutros u Gradskoj vijećnici, a povodom potpisivanja zajedničke izjave kojom će se ozvaničiti kandidatura Mostara za Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine.....

......Imajući u vidu navedeno, iz GO Naše stranke Mostar pozivaju sve ozbiljne političke faktore da bojkotuju farsu od pomenutog sastanka.

“Ove upravljačke strukture su nelegitimne, nesposobne i neodgovorne i kao takve ih trebamo tretirati. Samo održavanje izbora i odabir novih sposobnih političarki političara nam može garantovati da će Mostar jednom steći uslove da bude kandidat za Evropsku prijestolnicu kulture, a svaka aplikacija koja se eventualno pošalje u međuvremenu, biće prosto anegdotalnog karaktera.”, zaključila je Baralija.
zippoo87

#27586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Novak20

#27587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Sa 18 glasova ZA, 10 protiv i dva suzdržana, Gradsko vijeće Zenice smijenilo je Sanju Renić sa funkcije predsjedavajuće Vijeća..

http://avaz.ba/lokalne-vijesti/zenicko- ... anja-renic

edit

http://www.nasastranka.ba/snaga-centra- ... e-stranke/
putokaz1

#27588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Svakim Danom NS sve više
-Napreduje
ili
-Nazaduje?
-Napreduje jer zbog smjene će više ljudi pristupit NS,zbog lošeg DF i SDP takođe će preći u NS,zbog toga što Reuf nije lider GS,rast će NS
ili
-Nazaduje zbog afera oko ostavki,i sl,zbog Poraza tj,smjene u Zenici,zbog Jačanja SDP DF GS...?
Koji je tačan odgovor?
GandalfSivi

#27589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

putokaz1 wrote:Svakim Danom NS sve više
-Napreduje
ili
-Nazaduje?
-Napreduje jer zbog smjene će više ljudi pristupit NS,zbog lošeg DF i SDP takođe će preći u NS,zbog toga što Reuf nije lider GS,rast će NS
ili
-Nazaduje zbog afera oko ostavki,i sl,zbog Poraza tj,smjene u Zenici,zbog Jačanja SDP DF GS...?
Koji je tačan odgovor?
Traze se jos uvijek. Ima potencijala, ima dobre volje, ali fali im jos uvijek malo ozbiljnosti.
putokaz1

#27590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

GandalfSivi wrote:
putokaz1 wrote:Svakim Danom NS sve više
-Napreduje
ili
-Nazaduje?
ili
Koji je tačan odgovor?
Traze se jos uvijek. Ima potencijala, ima dobre volje, ali fali im jos uvijek malo ozbiljnosti.
Gdje je taj potencijal na TK,osim Gračanice mora jošjedna Općina da ''Povuče'' do 3%.
NS ima šansu da postane lider Ljevice u KS,da dobije Premijera osim
-Nosilac liste bude novi ''Bukva''
-Opet ih iznevjere ljudi bez obraza iz SDP DF
GandalfSivi

#27591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Nasa Stranka realno ima najmanje ljudi sa orasima u dzepovima i licnim amozitetima prema drugim strankama ljevice. Ako se uozbilje i pocnu pravim stvarima baviti, mogli bi biti taj povezujuci faktor ljevice. Mislim da im trebaju malo ozbiljniji ljudi koji ce povuci u tom pravcu. Cak i Pedja koji je meni licno jako drag lik i koji je nekada davno otvorio ovu temu se sve rjedje javlja, sumnjam da gubi previse vremena za splatkarenja, ali imam osjecaj da se pomalo gubi. Ovo pricam napamet, bez nekih licnih kontakata u ovoj stranci, Denisa sam znao nekada davno iz drugih prica, isto tako i Bojana, s Pedjom slucajno bio par puta u istom drustvu u DC-u, tako da je ovo samo nagadjanje sa strane.
putokaz1

#27592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

[quote="GandalfSivi"]Nasa Stranka realno ima najmanje ljudi sa orasima u dzepovima
To stoji,TAČNO
Ali ti ljudi napraviti rezultat mogu samo preko drugih jačih stranaka,NAŽALOST
NS sporo napreduje
u KS uredu i treba da budu tik ispod SDA a da povedu Ljevicu naprijed
Innovation

#27593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Naša stranka Kiseljak: Osuđujemo paljevinu automobila imama Pašića, tražimo da lideri u zajednici pokažu veću odgovornost za mir!

http://www.nasastranka.ba/nasa-stranka- ... st-za-mir/

:thumbup:
jefff

#27594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Zar ovo još postoji?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#27595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

jefff wrote:Zar ovo još postoji?
"ovo" nosi ubjedljivu pobjedu u Kantonu Sarajevo 2018.....

NajdraziVodjaa

#27596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NajdraziVodjaa »

putokaz1 wrote:
GandalfSivi wrote:Nasa Stranka realno ima najmanje ljudi sa orasima u dzepovima
To stoji,TAČNO
Ali ti ljudi napraviti rezultat mogu samo preko drugih jačih stranaka,NAŽALOST
NS sporo napreduje
u KS uredu i treba da budu tik ispod SDA a da povedu Ljevicu naprijed
Naravno da sporo napreduju, ako pogledamo rezultate lokalnih izbora u Kantonu Sarajevo koji im je najjace uporiste na izborima su dobili tek 1000 glasova vise u odnosu na opste izbore 2014. Da ne pricam o ostalim kantonima dje su haman nepostojeci. Ja bi volio da oni dobiju znacajniju podrsku na nivou drugih kantona, entiteta i drzave ali tesko bojim se...Bar se nadam da ce u KS dobiti znacajniji broj glasova u odnosu na 2014u.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#27597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Slo Burner »

U drugim kantonima nazalost stranke poput ove samo su kurve vladajuce SDA
GandalfSivi

#27598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

sabina1 wrote:
jefff wrote:Zar ovo još postoji?
"ovo" nosi ubjedljivu pobjedu u Kantonu Sarajevo 2018.....

Dobra emisija, svidja mi se tu par stvari. Ideja da se formira blok stranaka oko konkretnih programa, da se mogu prevazici razlike da bi se borilo sa jakom listom protiv vladajuce elite. Cak Papic spomenu i SBB kao potencijalnog partnera, sto je prvi put da ih neko ubacuje u pricu o partneru za izbore. Na kraju, jos jedna bitna stvar, svi spominju da se trebaju ubaciti nova imena, ljudi koji nesta do sada uradise a nisu uprljali ruke, o cemu ja pricam vec dugo vremena na drugoj temi :)

adis-arapovic-t147207s125.html
putokaz1

#27599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Treba,
želimo
ali
NIKŠIĆ,KOJOVIĆ,KOMŠIĆ,PLEHO...
Mogu ali NEĆE ništa da urade po tom pitanju
GandalfSivi

#27600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Do izbora godina dana, imaju jos vremena da se fino presloze...
Locked