Kako su se isprovaljivali sa tom "kandidatkinjom"(stavljam pod navode jer nisam sigurna da li je to bilo (polu)zvanično) prije par godina čovječe...VjecitiStudent wrote: Jel Emina još uvijek u kombinacijama za portparola?
Ako se sjećaš sve je počelo koju godinu prije , dok je Pećanin još uvijek držao "Dane" bila je jedna naslovnica mlađahnih Ganića (teatralno uplakana kćerka na bratovim grudima , iako sam već rijetko kupovala Dane zbog žestokih hvalospjeva prema "Osnivaču" jedne druge stranke , ta naslovnica me natjerala da ih totalno prestanem kupovati ali nedugo potom kupilo ih je Oslobođenje....) zbog tuge za "pater familias-om"koji je zaustavljen u Hagu.....
Mišljenja sam da im je kandidat za načelnika Centra 2016 bio najgori (ili najnepotrebniji) od svih kandidata za načelnika koje su imali u cijeloj BiH.Banksy wrote:Onako kako ih je Naša stranka 2016. ''rušila'' u Općini Centar?sabina1 wrote:
Osnovni smisao je 2018 u politickom smislu SDA oboriti sa vlasti te je frontalno pravno-politicki rusiti sa svih strana
Već prozvan zbog silnih dugova KK Bosna....iako možda nije odgovoran za Konakovićeve aferime , definitivno mu zbog cijele te priče nije bilo mjesto kao kandidatu za načelnika....dakle da je 100 % ispravan čovjek (uopće ne znam tu priču pa ne mogu ništa reći) , imao je peh , desio se na krivom mjestu u krivo vrijeme ili nije znao sebi napraviti marketing da radi ispravnu stvar....
Dakle rasipanje glasova definitivno je bilo sa lošim kandidatima (Bukva , Kamočai,Rešidat) i sa dva marginalna kandidata koja su ipak "skinula par milja"(Nikšić , Mijović) uz meni potpuno neuvjerljivog Bajrovića (neuvjerljivog u kontekstu istinske promjene , nikako retorički - jednostavno mu ne vjerujem ni slova) svjesno ili ne - tako da Naša Stranka uz ovaj građanski ostatak (SDP-DF-GS) zajednički snosi odgovornost za SDA pobjedu u Centru.
Mada Banksy iskreno nisam sklona tvojoj tvrdnji da zbog zajedničkih veza Ćudić-Ajnadžić nastaju svi politički spinovi i utire se put SDA-u....neću reći da to nije nevjerovatno ali mislim da je SDA isuviše ozbiljna i organizovana i da oprostiš zajebana da im "raja iz KOS-a" (da to tako kolokvijalno nazovem bez da omalovažavam tvoje tvrdnje) namješta kandidate u bitnim ili općinama ili nivoima vlasti generalno.
Naša Stranka - pogotovo , oni su nastali 2008 , jako su različitih profila i nakana tako da mi ta tvrdnja o unutrašnjem uticaju nekadašnjih KOS-ovaca (bez obzira na svu jasnu rodbinsku povezanost u tvojoj tvrdnji) mi djeluje još neuvjerljivije upravo ako posmatramo profile ljudi koji vode NS.
Ne znam.
Ranije sam komentarisala prvu i nikad ostvarenu - drugu kandidaturu Sabine Ćudić za načelnicu Novog Sarajeva , jer je u prvoj ostvarila tako lijep politički rezultat (koji ju je da se razumijemo učvrstio u političkom smislu i izvana i iznutra) da bi u drugom bila izuzetno ozbiljna protivkandidatkinja mediokritetnom Koldži iz razloga što mi je žao propuštene prilike za općinu u kojoj živim.
Prvi put bi SDP PODRŽAO kandidata koji nije njihov u Novom Sarajevu i to kandidata (u tom trenutku) duplo slabije i inferiornije stranke što bi bio strašan marketing i gotovo sigurna Sabinina pobjeda (poraz bi se desio samo žestokom mobilizacijom "brdskih dijelova općine" koji su u užasnom infrastrukturnom stanju ali revnosno svoje glasove daju SDA i Koldži i velikom krađom glasova).
Njene lične ambicije i želje su nešto sasvim drugo.
A svu priču smo počeli zbog toga jer je neki marginalizirani Latić , dvoje opozicionih političara iz nemoći što im ne može prišiti bilo kakav ružniji ili zlobniji termin (lopovi , izdajnici , neradnici) ružno i vulgarno naziva "hudnicima" i zbog istinske nemoći što ga je svemogući Sin šutnuo u dupe ili ga uvrijedio negdje na kafi kakvim gestom , svjesno povezuje sve sa njim u svom obračunu valjda sa samim sobom.
Pa mu jedna žena - dostojanstvena , obrazovana , lijepa , inteligentna i prepuna samopuzdanja predstavlja samo "namještenu protivkandidatkinju za Skaku"
Skaku - Najbahatiju , najosioniju , najnekulturniju javnu političku osobu koju sam ikada u životu srela.
Ne ide da Sabina bude izgovor za Skaku čak ni u Latićevim fantazijama nikako ali nikako....
A kao što rekoh , Latić je jedan je od očeva SDA i stanja u kom jesmo i mudruje čovječe....
Licemjer.
Da , ako ne srušimo SDA 2018 godine preostaje nam da se iselimo jer nećemo preživjeti.
Svima nama koji ni na koji način ne živimo od njih ili budžeta.
Sve mora biti podređeno tome a i situacija nam ide u prilog , nisu bili odavno u ovako lošoj poziciji.
Pozdrav veliki