Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#26726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

VjecitiStudent wrote: Jel Emina još uvijek u kombinacijama za portparola?
Kako su se isprovaljivali sa tom "kandidatkinjom"(stavljam pod navode jer nisam sigurna da li je to bilo (polu)zvanično) prije par godina čovječe... :roll:

Ako se sjećaš sve je počelo koju godinu prije , dok je Pećanin još uvijek držao "Dane" bila je jedna naslovnica mlađahnih Ganića (teatralno uplakana kćerka na bratovim grudima , iako sam već rijetko kupovala Dane zbog žestokih hvalospjeva prema "Osnivaču" jedne druge stranke , ta naslovnica me natjerala da ih totalno prestanem kupovati ali nedugo potom kupilo ih je Oslobođenje....) zbog tuge za "pater familias-om"koji je zaustavljen u Hagu.....
Banksy wrote:
sabina1 wrote:
Osnovni smisao je 2018 u politickom smislu SDA oboriti sa vlasti te je frontalno pravno-politicki rusiti sa svih strana
Onako kako ih je Naša stranka 2016. ''rušila'' u Općini Centar? :kiss:
Mišljenja sam da im je kandidat za načelnika Centra 2016 bio najgori (ili najnepotrebniji) od svih kandidata za načelnika koje su imali u cijeloj BiH.
Već prozvan zbog silnih dugova KK Bosna....iako možda nije odgovoran za Konakovićeve aferime , definitivno mu zbog cijele te priče nije bilo mjesto kao kandidatu za načelnika....dakle da je 100 % ispravan čovjek (uopće ne znam tu priču pa ne mogu ništa reći) , imao je peh , desio se na krivom mjestu u krivo vrijeme ili nije znao sebi napraviti marketing da radi ispravnu stvar....
Dakle rasipanje glasova definitivno je bilo sa lošim kandidatima (Bukva , Kamočai,Rešidat) i sa dva marginalna kandidata koja su ipak "skinula par milja"(Nikšić , Mijović) uz meni potpuno neuvjerljivog Bajrovića (neuvjerljivog u kontekstu istinske promjene , nikako retorički - jednostavno mu ne vjerujem ni slova) svjesno ili ne - tako da Naša Stranka uz ovaj građanski ostatak (SDP-DF-GS) zajednički snosi odgovornost za SDA pobjedu u Centru.

Mada Banksy iskreno nisam sklona tvojoj tvrdnji da zbog zajedničkih veza Ćudić-Ajnadžić nastaju svi politički spinovi i utire se put SDA-u....neću reći da to nije nevjerovatno ali mislim da je SDA isuviše ozbiljna i organizovana i da oprostiš zajebana da im "raja iz KOS-a" (da to tako kolokvijalno nazovem bez da omalovažavam tvoje tvrdnje) namješta kandidate u bitnim ili općinama ili nivoima vlasti generalno.
Naša Stranka - pogotovo , oni su nastali 2008 , jako su različitih profila i nakana tako da mi ta tvrdnja o unutrašnjem uticaju nekadašnjih KOS-ovaca (bez obzira na svu jasnu rodbinsku povezanost u tvojoj tvrdnji) mi djeluje još neuvjerljivije upravo ako posmatramo profile ljudi koji vode NS.
Ne znam.

Ranije sam komentarisala prvu i nikad ostvarenu - drugu kandidaturu Sabine Ćudić za načelnicu Novog Sarajeva , jer je u prvoj ostvarila tako lijep politički rezultat (koji ju je da se razumijemo učvrstio u političkom smislu i izvana i iznutra) da bi u drugom bila izuzetno ozbiljna protivkandidatkinja mediokritetnom Koldži iz razloga što mi je žao propuštene prilike za općinu u kojoj živim.
Prvi put bi SDP PODRŽAO kandidata koji nije njihov u Novom Sarajevu i to kandidata (u tom trenutku) duplo slabije i inferiornije stranke što bi bio strašan marketing i gotovo sigurna Sabinina pobjeda (poraz bi se desio samo žestokom mobilizacijom "brdskih dijelova općine" koji su u užasnom infrastrukturnom stanju ali revnosno svoje glasove daju SDA i Koldži i velikom krađom glasova).
Njene lične ambicije i želje su nešto sasvim drugo.

A svu priču smo počeli zbog toga jer je neki marginalizirani Latić , dvoje opozicionih političara iz nemoći što im ne može prišiti bilo kakav ružniji ili zlobniji termin (lopovi , izdajnici , neradnici) ružno i vulgarno naziva "hudnicima" i zbog istinske nemoći što ga je svemogući Sin šutnuo u dupe ili ga uvrijedio negdje na kafi kakvim gestom , svjesno povezuje sve sa njim u svom obračunu valjda sa samim sobom.
Pa mu jedna žena - dostojanstvena , obrazovana , lijepa , inteligentna i prepuna samopuzdanja predstavlja samo "namještenu protivkandidatkinju za Skaku"
Skaku - Najbahatiju , najosioniju , najnekulturniju javnu političku osobu koju sam ikada u životu srela.
Ne ide da Sabina bude izgovor za Skaku čak ni u Latićevim fantazijama nikako ali nikako....

A kao što rekoh , Latić je jedan je od očeva SDA i stanja u kom jesmo i mudruje čovječe....
Licemjer.

Da , ako ne srušimo SDA 2018 godine preostaje nam da se iselimo jer nećemo preživjeti.
Svima nama koji ni na koji način ne živimo od njih ili budžeta.
Sve mora biti podređeno tome a i situacija nam ide u prilog , nisu bili odavno u ovako lošoj poziciji.

Pozdrav veliki :kiss:
VjecitiStudent

#26727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

sabina1 wrote:
VjecitiStudent wrote: Jel Emina još uvijek u kombinacijama za portparola?
Kako su se isprovaljivali sa tom "kandidatkinjom"(stavljam pod navode jer nisam sigurna da li je to bilo (polu)zvanično) prije par godina čovječe... :roll:

Ako se sjećaš sve je počelo koju godinu prije , dok je Pećanin još uvijek držao "Dane" bila je jedna naslovnica mlađahnih Ganića (teatralno uplakana kćerka na bratovim grudima , iako sam već rijetko kupovala Dane zbog žestokih hvalospjeva prema "Osnivaču" jedne druge stranke , ta naslovnica me natjerala da ih totalno prestanem kupovati ali nedugo potom kupilo ih je Oslobođenje....) zbog tuge za "pater familias-om"koji je zaustavljen u Hagu.....
...
Počelo je to puno godina prije, još kad je bio počeo hvaliti Vuka Hamovića ko uglednog biznismena i dobrotvora.
A ona epizoda sa Eminom je bila Peđin "unfinest hour".
sabina1

#26728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

VjecitiStudent wrote: A ona epizoda sa Eminom je bila Peđin "unfinest hour".
100 % :thumbup:
jefff

#26729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Da, iz Latićevog teksta jednako proističe da je prozvani tandem u talu sa SDA i da su toliko sterilno jalova opozicija koju Izetbegović i kompanija samo poželjeti mogu.
Znači, kada bi htjeli biti bolji ovi iz NS to jednostavno ne mogu. I kada bi htjeli nešto promjeniti oni to ne umiju.
Ja tako razumijem ono što je napisano.
Izvolite se braniti od ovih radikalnih optužbi a nemojte se pravit da ne razumijete suštinu.
jefff

#26730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

I o kojoj Emini je riječ?
sabina1

#26731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

jefff wrote:Da, iz Latićevog teksta jednako proističe da je prozvani tandem u talu sa SDA i da su toliko sterilno jalova opozicija koju Izetbegović i kompanija samo poželjeti mogu.
Znači, kada bi htjeli biti bolji ovi iz NS to jednostavno ne mogu. I kada bi htjeli nešto promjeniti oni to ne umiju.
Ja tako razumijem ono što je napisano.
Izvolite se braniti od ovih radikalnih optužbi a nemojte se pravit da ne razumijete suštinu.
Latiću bi bilo puno časnije i moralnije da "svoju djecu" ratne i postratne profitere prijavi i priloži dokaze Kantonalom sudu u Sarajevu jer je mnogo , mnogo upućeniji u ta zbivanja što minderaška što zvanična , umjesto što vulgarnim riječnikom etiketira opoziciju u nadi da će se ista svesti na Ivu Komšića,Miru Lazovića ili Beriza Belkića .
Heartbeats

#26732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

Bravo nakon dva dana, kad je SDP i GS svim raspoloživim sredstvima opalio po HNS-u, Pedjina izjava mi izgleda kao "torbicom ga Fuade".
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#26733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

sabina1 wrote:

ta hepizoda je samo bacila svijetlo na pravu prirodu ove interesne grupe

možda jednom smognu snage, a i historija i povijest i istorija pokazuju da ućenici vole jesti učitelje, pa upitaju i Don Neonkovog bađu za finansijski izvještaj
Banksy

#26734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

sabina1 wrote:
Hvala na iscrpnom odgovoru. Ne znam šta bih ti rekla, ne mogu dodati ništa novo na temu, žao mi je. Toliko smo svi sve ovdje ispisali i pretresli, da bi svaka nova rečenica bila puko ponavljanje starih.
Sve što se s ovom strankom dešava u zadnjih otprilike godinu dana, potvrđuje sve teze o strogo kontroliranom fgr krilu SDA koje se, uz puno selfi šminke samozadovoljno bavi kozmetikom i fingira angažman, dok su na ključnim stvarima ona neophodna ruka za većinu. I kako vrijeme odmiče, ta njihova uloga će biti sve transparentnija jer će takvih neugodnih situacija, u kojima će morati izaći na čistinu, biti sve više.
Oni koji su u službi, ti kormilare strankom, dok se kod ostalih iz vrha radi o kombinaciji svjesnog ignoriranja realnosti, isprepletnog s čistom pragmom paušala i sinekura. Ove niže svakako niko ništa i ne pita, koga briga.
Vidjećemo, tu smo, pisaćemo i dalje, s Peđom ili bez njega, ali vjerujem da će nas se svi opet sjetiti već narednog ljeta

(i napomena, u vezi tvog čitanja mojih postova ovdje, nisam tvrdila da je KOS kreator, ni govora, već da iz te situacije i bliskih ličnih odnosa iz nedavne prošlosti slijedi i sadašnji odnos koji se prelijeva do nedavnog izbora gradonačelnika, mislim da je jasno, da se ne ponavljam)

Pozdrav :kiss:
Novak20

#26735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Šta nam drugo preostaje nego da vjerujemo na riječ pričama o vezi SDA i NS. Samo kome vjerovati ? Jednoj anonimnoj ili drugoj strani sa imenom i prezimenom.

Lično, kad sam u ovakvoj dilemi, gledam kojoj strani ovakva priča navodi vodu na mlin pa biram suprotnu.
JoseMujica

#26736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

ne trebaš ti ništa vjerovati kad ljudi pišu i pričaju nego samo prati ko, zašto i kada diže ruke u vijećima i skupštinama
sabina1

#26737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:
sabina1 wrote:

ta hepizoda je samo bacila svijetlo na pravu prirodu ove interesne grupe

možda jednom smognu snage, a i historija i povijest i istorija pokazuju da ućenici vole jesti učitelje, pa upitaju i Don Neonkovog bađu za finansijski izvještaj
Dok kinoteci propada krov , festival je postao tradicionalno okupljalište "uglednih sarajevskih biznismena".
Pozdrav
JoseMujica

#26738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

i rukovodstva NS :skoljka:

pozzzzzz
Roccohljup

#26739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Iako nisam neki pobornik ljevice (kapitalizam me obrlatio :), meni je NS od svih ti samoprozvanih ljevičara nekako najsimpatičnija stranka. SDP se treba dobro potruditi da očisti svoje redove i stekne ponovno povjerenje, DF je čista šuplja (nikad sebi halaliti neću sto glasah za njih), Reuf nit smrdi nit miriše (a generalno ne volim te prelivode). Mislim da kad bi NS ojačala svoje člkanstvo sa mladim i stručnim ljudima iz realnog sektora (privreda, bakarstvo, finansije, itd.) ali ne u smislu da im budu kandidati već da ti ljudi učestvuju u izradi konkretnih pravaca i prijedloga stranke kako da se popravi ekonomska situacija, bili bi puno atraktivnija opcija biračima. Možda čak i da se (kad je ekonomija u pitanju) odmaknu od tipično lijeve filozofije i približe privredi i počnu nuditi konkretna rješenja.
sabina1

#26740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:i rukovodstva NS :skoljka:

pozzzzzz
..... i rukovodstava svih ostalih bosanskohercegovačkih političkih partija bez obzira na njihovo porijeklu , naciju , religiju ili ne daj Bože ideologiju....

Pozdrav. ;-)
Novak20

#26741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

JoseMujica wrote:ne trebaš ti ništa vjerovati kad ljudi pišu i pričaju nego samo prati ko, zašto i kada diže ruke u vijećima i skupštinama
:lol:

:thumbup:

Nemam baš toliko slobodnog vremena da pratim te ruke o kojima pišeš. Ljudi su ovde prilično kvarna roba i to mi je jasno ali me nekako više u oči bodu ručice koje godinama otvoreno falsifikuju,kradu i uništavaju bez posljedica. Ruku na srce, NS nije stvorila ovakav sistem a koliko su sami iskreni, pošteni ili sposobni da nešto promijene možemo se uvjeriti samo na jedan način.
JoseMujica

#26742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

sabina1 wrote:
JoseMujica wrote:i rukovodstva NS :skoljka:

pozzzzzz
..... i rukovodstava svih ostalih bosanskohercegovačkih političkih partija bez obzira na njihovo porijeklu , naciju , religiju ili ne daj Bože ideologiju....

Pozdrav. ;-)

u prilog tezi da su svi ista gofna :sad:

prava raja ide u Čevljanoviće ;-) i ako budeš fina povešću te na ringišpil

pozzzz
mario001

#26743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

petunija wrote:
wewa wrote:kritika iz laticevog pera je kompliment.
:thumbup: tačno
A kada napise da je u Skakinoj brijacnici bila regrutacija za Handzar diviziju onda je to istina :-) :-)
wewa

#26744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

u laticevom slucaju vrijedi ona: ne gledaj sta ti kaze, nego ko ti kaze.
Dozer

#26745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Pitanje za NS, Pedju, Danisa, itd. - Zasto se ne predloze izmjene izbornog zakona u smislu da je glasanje obavezna gradjanska duznost, i da je kazna za neopravdani neizlazak na glasanje, recimo, 100 KM?
Novak20

#26746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Dozer wrote:Pitanje za NS, Pedju, Danisa, itd. - Zasto se ne predloze izmjene izbornog zakona u smislu da je glasanje obavezna gradjanska duznost, i da je kazna za neopravdani neizlazak na glasanje, recimo, 100 KM?
:thumbup:

I to i da se omogući realan institut vanrednih parlamentarnih izbora u slučaju blokade formiranja izvršne vlasti.

Mada podržavam rad NS, mislim da nije u redu odluka da se ne odgovara na pitanja sa ovog foruma. Tim prije što su sami otvorili temu. Jbg. političkih kukavica imamo i previše.

Rukovodstvo NS, a ne samo P.K., treba odgovoriti na ovakva, čisto politička pitanja koja se tiču NS, članstva i potencijalnih glasača. Na provokacije i insinuacije ličnog karaktera mogu odgovarati smajlijem ili ne odgovarati nikako. Ne bih im zamjerio.
zforumas

#26747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zforumas »

sabina1 wrote: ..... i rukovodstava svih ostalih bosanskohercegovačkih političkih partija bez obzira na njihovo porijeklu , naciju , religiju ili ne daj Bože ideologiju....

Pozdrav. ;-)
Dajte molim Vas, kao jedna akademski obrazovana osoba, osoba koja to akademsko znanje prenosi na mladje narastaje, osoba koja je umalo postala Gradonacelnica Galvnog grada, obratite paznju na zarez i razmak. Znam da je forumsko tipkanje, nisam od onih forumskih gramatickih ratnika, ali zaista para oci nacin na koji Vi stavljate nepotrebni razmak prije znaka interpunkcije (u ovom slucaju zareza).

Da je bilo ko drugi u pitanju suzdrzao bih se komentara.
Dozer

#26748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

i rukovodstava svih ostalih bosanskohercegovačkih političkih partija bez obzira na njihovo porijeklu , naciju , religiju ili ne daj Bože ideologiju....
Ako cemo bas pravilno, onda bi trebalo ovako:

...i rukovodstava svih ostalih bosanskohercegovačkih političkih partija, bez obzira na njihovo porijeklu, naciju, religiju ili, ne daj Bože, ideologiju....

Mor'o kono :D
JoseMujica

#26750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

ako preživi ove forumske gramarnacije Binasa postaje precednica

i šjetite se da vam pravopis propisuju Haljiljovič i Jahič
Locked