Nasa posla

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

melbaa

#26 Re: Nasa posla

Post by melbaa »

therrarrius wrote:Pa dobro, kod nas je najveci problem sto je grad uzak, odnosno ceste se ne mogu siriti na vise traka, a broj automobila, prevoznika + GRAS + JKP RAD i dobije se guzva, naravno tu je i ponasanje vozaca i sl. Valjda ce se zavrsavanjem zaobilaznice (ako se zavrsi :roll: ) biti lakse.
Ma nema teorije. Dok se zaobilaznica zavrsi bit ce jos vise automobila, pa cemo doci na isto :lol:
chengaba

#27 Re: Nasa posla

Post by chengaba »

branimir stulic wrote:Grad Sarajevo je vrlo dinamičan organizam. Metropola u kojoj sve funkcionise kako treba. Idemo redom...
Vrijeme 08:00 - jutarnja špica... Žurim na posao kada ...

Slika 1:
Smetljari kupe smeće...(a špica je) tramvaj čeka nešto...

Image

Ne znam ko je za ovo odgovoran ali ovako je svaki božiji dan... Svaka čast policiji, svaka čast vlastima...
Eeee paša paša, koristiš mobitel dok voziš.
Vozačku i saobraćajnu molim!
O'zone
Globalni moderator

#28 Re: Nasa posla

Post by O'zone »

Sve je to pranje para. Ugrađuje se niskokvalitetni materijal a naplaćuje se kao da rade ulice platinom, pa taj visoko kvalitetni asfalt propadne za manje od godinu pa se ponovo ugrađuje po cijeni platine IMA SE MOŽE SE!
Moju su ulicu uradili prije dvije godine nije prošlo 15 dana od završetka radova JKP ViK je prekopalo istu na 3 mjesta od tada do danas ulica izgleda kao šahovska tabla zakrpa tamo zakrpa vamo. Još jedna stvar koja pravo uništava asfaltnu podlogu jeste so i fragment koju posipaju zimske službe pošto ulica u kojoj sam spada u A kategoriju sipa se nemilice a i grtalica stuže po asfaltu 20 puta dnevno tako da se površinski sloj gdje nema zakrpa sad kruni kao pjesak.
Control panel

#29 Re: Nasa posla

Post by Control panel »

Image

do kada ce nesavjesni roditelji ugrozavati zivot djece (beba).
Cholina_Lokica

#30 Re: Nasa posla

Post by Cholina_Lokica »

Control panel wrote:Image

:x :x :x :x :x
idioti Hebeni... ja imam sigurnosne pojaseve za pse, i uvijek, ali bas uvijek su mi svezani i upakovani na zadnjem sjedisnu, ne cak ni na prednjem, nego zadnjem, a ono nije u stanju dijete da stavi u Hemebu sjedalicu :x :x :x :x :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Nasa posla

Post by Truba »

kako sam ja lako prelomio u sebi te govnarije s bebama naprijed :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mnogo nas je brate prenapučena zemlja a i nezaposlenost je velika :sax: što bih se nervirao zbog plodova tuđih međunožja

neznanje je blagoslov :run:
Cholina_Lokica

#32 Re: Nasa posla

Post by Cholina_Lokica »

komi wrote:kako sam ja lako prelomio u sebi te govnarije s bebama naprijed :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mnogo nas je brate prenapučena zemlja a i nezaposlenost je velika :sax: što bih se nervirao zbog plodova tuđih međunožja

neznanje je blagoslov :run:
doduse, ima ti i ta mjesta :D
branimir stulic

#33 Re: Nasa posla

Post by branimir stulic »

chengaba wrote:
branimir stulic wrote:Grad Sarajevo je vrlo dinamičan organizam. Metropola u kojoj sve funkcionise kako treba. Idemo redom...
Vrijeme 08:00 - jutarnja špica... Žurim na posao kada ...

Slika 1:
Smetljari kupe smeće...(a špica je) tramvaj čeka nešto...

Image

Ne znam ko je za ovo odgovoran ali ovako je svaki božiji dan... Svaka čast policiji, svaka čast vlastima...
Eeee paša paša, koristiš mobitel dok voziš.
Vozačku i saobraćajnu molim!
KAo sto vidis... auto nije bio u kretanju... cijelo vrijeme sam stajao...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34 Re: Nasa posla

Post by Truba »

osim toga na šinama si mislim da je i to zabranjeno :mrgreen:

doduše ne gibaš se ali gibanje je relativan pojam jer sama zemlja se giba oko sunca dok se sunce giba po svemiru kao i naša galaksija koja pleše po beskraju :mrgreen: a sam se svemir širi tako da nemoj ti meni sad da si stajao... vozačku dozvolu molim gibali ste se i koristili mobitel :lol: :lol: :lol: :lol:
Control panel

#35 Re: Nasa posla

Post by Control panel »

Dile wrote:

:x :x :x :x :x
idioti Hebeni... ja imam sigurnosne pojaseve za pse, i uvijek, ali bas uvijek su mi svezani i upakovani na zadnjem sjedisnu, ne cak ni na prednjem, nego zadnjem, a ono nije u stanju dijete da stavi u Hemebu sjedalicu :x :x :x :x :x
ima sjedalicu. valjda mu sluzi zbog policije. bar mi se cini da je ovo sjedalica.
Cholina_Lokica

#36 Re: Nasa posla

Post by Cholina_Lokica »

Control panel wrote:ima sjedalicu. valjda mu sluzi zbog policije. bar mi se cini da je ovo sjedalica.
pa da ih ima 3, njemu beba u krilu
Control panel

#37 Re: Nasa posla

Post by Control panel »

a vidite ovo. lik natrpao pun karavan djece. a sto je najtuznije pored stajao policiajc. jedva sam stigao uslikati auto kada je krenulo.

Image

Image
sheilak

#38 Re: Nasa posla

Post by sheilak »

A vidite ovu trojicu u desnom uglu-kao ona poznata slika Beatles-a :D
uvjek dobar gost

#39 Re: Nasa posla

Post by uvjek dobar gost »

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100510091

samo još jedan u nizu primjera aljkavosti i pranja budžetskih para...

Kontrola kvaliteta ? Rok trajanja ? Nadzorni organ il služba zadužena za punu kontrolu kako rokova završetka radova tako i kvaliteta izrade i postojanosti korištenih materijala! Na ovo se nadovezuje garantni rok...

Način rješenja ne plaćanje radova ako se isti ne završe u roku, otpuštanje opštinskih, gradskih i kantonalnih službenika koji štite nepotizam i aljkavost...

No jedini pokretač svega jesmo mi građani sve dok mi ne izvršimo pritisak.... na izabrane... naše pare odoše u vjetar !
Azamo

#40 Re: Nasa posla

Post by Azamo »

sinergija wrote:jedav nadjoh ovu temu a taman je za nje.

odoh danas do PC Kidsa kad ono :shock: nema ga vise tamo nego se renovira i otvara jos jedna kafana.
ali hajde ni po jada nego vlasnik izbacio verandu i zauzeo pjesacku stazu. :shock:
interesuje me koja mu je budalo ovo dala da napravi. pa sta rade ti refernti u opstinama. jesu li oni izasli na teren i vidjeli za sta je covjek trazio da mu izdaju dozvolu, ili je bilo mazivo u pitanju.
da li su se gradjani zalili ili im ne pije vode.

bas tako nasa posla.

Image

Hahahaha,ti legenda hahahah,nisam se ovako nasmijo hahaha.PC kidsa nema tamo već 3 godine paša moj,hahahaha :lol:
branimir stulic

#41 Re: Nasa posla

Post by branimir stulic »

Image

ALEJA AMBASADORA.... SARAJEVO
Control panel

#42 Re: Nasa posla

Post by Control panel »

nakon jucerasnjeg dana me vise nista ne moze iznenaditi od roditelja koji voze svoju djecu u autu. ja od soka nisam stigao na vrijeme izvaditi mobitel da uslikam.

ali lik je stvarno retard. golf 5 svijetlo plavi ispred mene i u pocetku nista ne primjecujem dok se dijete nije pocelo micati koje je lezalo na polici od gepeka. :shock: djecacic od jedno 3-4 godine je cijelom duzinom lezao na polici od gepeka tik uz zadnju sajbu.

govorimo kako neki roditelji drze djecu u narucju, neka samo sjede nazad ali ovo sto sam vidio jucer je za svaku osudu.
sumirprimus

#43 Re: Nasa posla

Post by sumirprimus »

Ako mogu ovdje,pa ako neko zna da objasni,zasto su u nas najlosije ceste?
Mislim i kad ih poprave opet ne valjaju,sahtovi vire,poslje prvog snijega popucaju,do cega je?
Al strucno misljenje me interesuje, u kvaliteti asfalta,debljini sloja,vise slojeva,il nesto deseto?
I da li postoji i prilikom asfaltiranja kontrola kvaliteta?
Udjes iz hrvatske,odma katastrofa,isto i kroz rs,koji ovde kritikujemo na sva zvona,prema banjaluci i prijedoru mozes vozit stoju bez problema,a kod nas sve neke zabrane 50,60 :-) za pobudalit...
Klodovik

#44 Re: Nasa posla

Post by Klodovik »

sumirprimus wrote:Ako mogu ovdje,pa ako neko zna da objasni,zasto su u nas najlosije ceste?
Mislim i kad ih poprave opet ne valjaju,sahtovi vire,poslje prvog snijega popucaju,do cega je?
Al strucno misljenje me interesuje, u kvaliteti asfalta,debljini sloja,vise slojeva,il nesto deseto?
I da li postoji i prilikom asfaltiranja kontrola kvaliteta?
Udjes iz hrvatske,odma katastrofa,isto i kroz rs,koji ovde kritikujemo na sva zvona,prema banjaluci i prijedoru mozes vozit stoju bez problema,a kod nas sve neke zabrane 50,60 :-) za pobudalit...
Odakle iz Hrvatske? Kad vozim npr. po Rijeci, više gledam u retrovizore je li mi gdje koji točak otpao nego što gledam naprijed.
sumirprimus

#45 Re: Nasa posla

Post by sumirprimus »

Recmo s autoputa kad silazis i ides na orasje,put s nase strane katastrofa...
Generalno i kad urade cestu,nagodinu je vec puna rupa,špura,pa je onda krpe,a te zakrpe jos gore...
A tek ogranicenja brzine,recmo ima pravca a nema naselja,a oni stave ogranicenje 50,60,... :-) A to ti je skoro pa u 80%federacije,s koje god strane da krenes...
Il recmo jos gore,krpe cestu u duzini od nekih 5-6 km,pa samo uletis u rupu, i kontas to je to,a ono nova rupa i tako redom,a nigdje znaka upozorenja,recmo to oko sanskog mosta...
A da ne pricam put sa-tz :-)
Pa jel postoji neka centralna direkcija za puteve u federaciji,ko je odgovoran,jer uredno naplate na rtegistraciji taksu sta li vec za odrzavanje puteva...
I tako mali milion primjera,elem nesredjeno stanje..
Cholina_Lokica

#46 Re: Nasa posla

Post by Cholina_Lokica »

pa treba oprati pare svake godine prilikom popravljanja puteva :D cuj molim te da urade kako treba to... :roll:
pshhh

#47 Re: Nasa posla

Post by pshhh »

O'zone wrote: Sve je to pranje para. Ugrađuje se niskokvalitetni materijal a naplaćuje se kao da rade ulice platinom, pa taj visoko kvalitetni asfalt propadne za manje od godinu pa se ponovo ugrađuje po cijeni platine IMA SE MOŽE SE!
Sve dok se ne uspostavi Agencija za kontrolu kvaliteta proizvoda i usluga ovako ce biti.

Da postoji Agencija za kontrolu kvaliteta na drzavnom nivou, koja bi striktno provodila zakon ovi bi vec placali kazne za fuseraj pa im vise nikad ne bi palo na pamet da isto to opet ponove.

Evo postoji za hranu http://www.ekapija.ba/website/bih/page/215484
Post Reply