Nasa posla

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Control panel

#1 Nasa posla

Post by Control panel »

danas prolazih ulicom H.Kresevljakovica gdje se radovi privode kraju. ovo je samo jedan od primjera (jedan od jeftinijih primjera) nase organizacije. sami smo svjedoci trosenja nasih budzetskih para u razna obnavljanja, rekonstrukcije, popravke,.... naravno nisam protiv necega sto se gradi ali valjda prije toga treba sa se dobro prostudira jesu li sve pripremne radnje uradjene da kasnije nema ''dodatnih radova''. svjedoci smo da se urade koplletne ulice pa se onda samo nekoliko mjeseci ili dna neko sjeti da trba da provede plin, ili neku cijev ili neki kabl, pa se ta nova ulica odmah prkopa i onda vise to nije to. koliko se puta do sada poplocavala ulica ferhadija, pa daj ovaj kamen, pa daj onaj kamen, pa neke iz finske pa... , koliko ima propalih sahtova na nasim ulicama koji su propali nekoliko dana ili mjeseci nakon postavljanja.
ljetos sam bio zaprepasten kada su ulicu Zmaja od Bosne ponovo strugali i afaltirali. pa nedavno je bilo da su je kompletnu renovirali i kada su nam zagorcavali zivot sa vojim dugotrajnim radovima. obrazlozenje kao kamioni teski pa unistavaju ceste, pa kako one titine ceste ne unistise ti isti kamioni. da li se iko sjeca kada je prije ovog zadnjeg renovirana ul. Zmaja od Bosne ona bila asfaltirana. ja se ne sjecam. i trajala je sve do sada. ova ne moze da izdrzi ni godinu-dvije. jeli greskja u kamionima ili u nasim majstorima i kvalitetu izvedenih radova.
ali da ne duzim evo sta me je navelo da ovo napisem.

Image

ja nisam saobracajni inzinjer ali mi nije jasno kako ovo? imati dvije trake sa linijom za preticanje i zaobilazenje i parkin kada su dvije trake. :-) :roll: :shock: :run:
Cholina_Lokica

#2 Re: Nasa posla

Post by Cholina_Lokica »

pa onaj koji treba da bude preteknut se fino pomakne do nogostupa :D i onda ima sasvim dovoljno prostora da onaj koji pretice se provuce izmedju njega i parkiranog auta :mrgreen: mislim... sto praviti 3 trake kad se sve to moze izmanevrisati u dvije :D
Control panel

#3 Re: Nasa posla

Post by Control panel »

i zaboravih reci u V.Perica taman zavrsili radove a skontali da nisu napravili prilaze za invalidska kolica, pa hajde ponovo kopaj,
pa opet citam djetetu upala noga u saht jer su izvodjaci radova postavili stari saht koji je tu bio, kao nije bilo u ugovoru, a da je njegovo dijete upalo u saht i nogu slomilo :x
fixer

#4 Re: Nasa posla

Post by fixer »

To je ono sto mene najvise jede. Mi nismo toliko bogati da svaku stvar sfuserimo radi nekih privatnih interesa. Niko ne razmislja sta ostavljamo svojoj djeci. Koji je onda cilj da obnavljamo nesto sto ce se ponovo morati obnoviti nakon koje godine? :x :x :x :x
Control panel

#5 Re: Nasa posla

Post by Control panel »

Nebi lose bilo na ovoj temi postavljati slike kada je sta uradjeno,obnovljeno, popravljeno... pa da vidimo koliko je trajalo.
da vidimo koliko je proteklo dok nisu prekopali cestu, koliko je proslo dok nisu razvalili novu klupu, koliko je proslo dok nije nova fasada otpala ili isarana sprejom, koliko je proslo dok nije nova cijev pukal, koliko je proslo dok nije novi saht propao, koliko je proslo dok nisu slomili tek zasadjeno drvo, koliko je proslo dok nisu unistili tek zasadjenu travu ili cvijetnjak, koliko....
petunija

#6 Re: Nasa posla

Post by petunija »

Najstrašnije mi je kad vidim kako auti ili kamioni prolaze pješačkim zonama. Jutros, npr, viđoh kamion u Ferhadiji. Svaki dan uredno gledam aute koji se parkiraju pred Pozorištem, a onda se čudimo :? kako one pločice stalno "iskaču" i lome se.
Horor je i ulica Bjelave :x (mislim da se tako zove) koja se "popravlja" dva ili tri mjeseca i još uvijek nema asfalta, a stalno curi neka voda.
puna_casa

#7 Re: Nasa posla

Post by puna_casa »

Control panel wrote:Nebi lose bilo na ovoj temi postavljati slike kada je sta uradjeno,obnovljeno, popravljeno... pa da vidimo koliko je trajalo.
da vidimo koliko je proteklo dok nisu prekopali cestu, koliko je proslo dok nisu razvalili novu klupu, koliko je proslo dok nije nova fasada otpala ili isarana sprejom, koliko je proslo dok nije nova cijev pukal, koliko je proslo dok nije novi saht propao, koliko je proslo dok nisu slomili tek zasadjeno drvo, koliko je proslo dok nisu unistili tek zasadjenu travu ili cvijetnjak, koliko....
Ima toga podosta :x Dobro se nadležni brinu o saobracajnicama :x
Da nam ne bude prostora zafalilo za te ilustracije :?: :?:
:run:
fixer

#8 Re: Nasa posla

Post by fixer »

petunija wrote:Najstrašnije mi je kad vidim kako auti ili kamioni prolaze pješačkim zonama. Jutros, npr, viđoh kamion u Ferhadiji. Svaki dan uredno gledam aute koji se parkiraju pred Pozorištem, a onda se čudimo :? kako one pločice stalno "iskaču" i lome se.
Horor je i ulica Bjelave :x (mislim da se tako zove) koja se "popravlja" dva ili tri mjeseca i još uvijek nema asfalta, a stalno curi neka voda.
Slazem se. To me tako iznervira da bih se odmah pobio s takvim mamlazom.
Ateista

#9 Re: Nasa posla

Post by Ateista »

fixer wrote:To je ono sto mene najvise jede. Mi nismo toliko bogati da svaku stvar sfuserimo radi nekih privatnih interesa. Niko ne razmislja sta ostavljamo svojoj djeci. Koji je onda cilj da obnavljamo nesto sto ce se ponovo morati obnoviti nakon koje godine? :x :x :x :x
Zasto bi to radili, kad bi jednom uradili kako treba, cime bi onda mazali raji oci pred iduce izbore?
branimir stulic

#10 Re: Nasa posla

Post by branimir stulic »

Grad Sarajevo je vrlo dinamičan organizam. Metropola u kojoj sve funkcionise kako treba. Idemo redom...
Vrijeme 08:00 - jutarnja špica... Žurim na posao kada ...

Slika 1:
Smetljari kupe smeće...(a špica je) tramvaj čeka nešto...

Image

SLIKA 2.
pet i po minuta kasnije... tramvaj je krenuo... smetljari vrse odvajanje otpada po vrstama - plastika - papir - staklo... a spica je...

Image

i onda vidim nakon 7 i po minuta zasto je tramvaj cekao - a spica je

SLIKA 3.
Dostavljač mesa krenuo u suprotnom smjeru zato sto mora covjek negdje parkirati... Tako se parkira u Međeđi, Rudom, Kalinoviku... Ne znam kako je ovo uspio pored silnih organa reda koji su uvijek tu da pruže pomoć i pomognu u nevolji... ali ko brine za posao... važno je da narod ima svježu teleću koljenicu...

Image

SLIKA 4.
Evo ga još jedan kamiondžija... friška jaja... ili su i ovdje kolljenice u pitanju... a špica je...

Image

I na kraju...
Titova ulica... nakon 10 i po minuta... covjek otisao valjda da kupi pite ili da mu cika MIso ocisti cipele... a spica je...

Image

Ne znam ko je za ovo odgovoran ali ovako je svaki božiji dan... Svaka čast policiji, svaka čast vlastima...
Control panel

#11 Re: Nasa posla

Post by Control panel »

Image

ne vidi se najbolje od snijega ali radi se o objektu koji je tu sagradjen, koji je malo po malo uzimao povrsine i na kraju postavlja ogradu i presjekao pjesacku stazu. zar je to moguce, a pogotovo da niko ne reaguje.

jadni pjesaci se sada moraju snalaziti kuda da prodju jer im je ovaj objekat preprijecio put svojom ogradom. :x
sinergija

#12 Re: Nasa posla

Post by sinergija »

jedav nadjoh ovu temu a taman je za nje.

odoh danas do PC Kidsa kad ono :shock: nema ga vise tamo nego se renovira i otvara jos jedna kafana.
ali hajde ni po jada nego vlasnik izbacio verandu i zauzeo pjesacku stazu. :shock:
interesuje me koja mu je budalo ovo dala da napravi. pa sta rade ti refernti u opstinama. jesu li oni izasli na teren i vidjeli za sta je covjek trazio da mu izdaju dozvolu, ili je bilo mazivo u pitanju.
da li su se gradjani zalili ili im ne pije vode.

bas tako nasa posla.

Image
cellisto

#13 Re: Nasa posla

Post by cellisto »

A bas u toj ulici plin eksplodirao, tj. raznio cijeli gornji sprat zgrade preko puta, jer su radnici nesto kopali u 10 navece (?!), probili plinsku cijev iz koje je sav plin iscurio u zgradu , lijepo zatrpali i otisli. mislim da je dvoje poginulo, a sta je bilo s trecom djevojkom ne znam. trebali su vec do sad bit u zatvoru, ali nista poslije nije bilo objavljeno.
nenadjebivi

#14 Re: Nasa posla

Post by nenadjebivi »

sinergija wrote:jedav nadjoh ovu temu a taman je za nje.

odoh danas do PC Kidsa kad ono :shock: nema ga vise tamo nego se renovira i otvara jos jedna kafana.
ali hajde ni po jada nego vlasnik izbacio verandu i zauzeo pjesacku stazu. :shock:
interesuje me koja mu je budalo ovo dala da napravi. pa sta rade ti refernti u opstinama. jesu li oni izasli na teren i vidjeli za sta je covjek trazio da mu izdaju dozvolu, ili je bilo mazivo u pitanju.
da li su se gradjani zalili ili im ne pije vode.

bas tako nasa posla.

Image
gradjani nemaju nikakvih prava u odnosu na nase lovatore koji mogu sve kupiti novce.
dobro je dok nas nisu poceli iz stanova izbacivati.
melbaa

#15 Re: Nasa posla

Post by melbaa »

Control panel wrote: Image

ja nisam saobracajni inzinjer ali mi nije jasno kako ovo? imati dvije trake sa linijom za preticanje i zaobilazenje i parkin kada su dvije trake. :-) :roll: :shock: :run:
Ma ne, ne, ne. Ovo nisu dvije trake sa linijom za preticanje. Ovo ti je jedna traka za motorna vozila a ovo drugo za bicikla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
nellington

#16 Re: Nasa posla

Post by nellington »

Control panel wrote: ne vidi se najbolje od snijega ali radi se o objektu koji je tu sagradjen, koji je malo po malo uzimao povrsine i na kraju postavlja ogradu i presjekao pjesacku stazu. zar je to moguce, a pogotovo da niko ne reaguje.

jadni pjesaci se sada moraju snalaziti kuda da prodju jer im je ovaj objekat preprijecio put svojom ogradom. :x
Provjeriti gdje su granice zemljišta koje je tu vlasništvo Islamske zajednice, ili čiji je već objekat (čini mi se da sam prepoznao o kom se objektu radi, ali nije bitno - bitno je da nešto može biti glupo, nepravedno ili štaveć, a opet biti legalno)
respo

#17 Re: Nasa posla

Post by respo »

jedina stvar cini mi se koju su extra uradili u gradu je prelaz preko tramvajskih sina na otoci

gdje i nakon ne znam koliko godina nema ni traga rupici a ne rupetinama kao sto vidjamo na ostalim prelazima

vjerovatno sada razmisljaju e jesmo se zajebali sad nemamo sta krpiti
vozač

#18 Re: Nasa posla

Post by vozač »

branimir stulic wrote:Grad Sarajevo je vrlo dinamičan organizam. Metropola u kojoj sve funkcionise kako treba. Idemo redom...
Vrijeme 08:00 - jutarnja špica... Žurim na posao kada ...

Slika 1:
Smetljari kupe smeće...(a špica je) tramvaj čeka nešto...

Image

SLIKA 2.
pet i po minuta kasnije... tramvaj je krenuo... smetljari vrse odvajanje otpada po vrstama - plastika - papir - staklo... a spica je...

Image

i onda vidim nakon 7 i po minuta zasto je tramvaj cekao - a spica je

SLIKA 3.
Dostavljač mesa krenuo u suprotnom smjeru zato sto mora covjek negdje parkirati... Tako se parkira u Međeđi, Rudom, Kalinoviku... Ne znam kako je ovo uspio pored silnih organa reda koji su uvijek tu da pruže pomoć i pomognu u nevolji... ali ko brine za posao... važno je da narod ima svježu teleću koljenicu...

Image

SLIKA 4.
Evo ga još jedan kamiondžija... friška jaja... ili su i ovdje kolljenice u pitanju... a špica je...

Image

I na kraju...
Titova ulica... nakon 10 i po minuta... covjek otisao valjda da kupi pite ili da mu cika MIso ocisti cipele... a spica je...

Image

Ne znam ko je za ovo odgovoran ali ovako je svaki božiji dan... Svaka čast policiji, svaka čast vlastima...
ooooooooooooooooooj majko draga, oplakah ovu sliku br.3, :bih: :bih: :bih:
kako je ovo izveo pored tolikih drotova na katedrali
ma kakva međeđa čovječe, ovo samo u sarajevu ima
Control panel

#19 Re: Nasa posla

Post by Control panel »

nellington wrote:
Control panel wrote: ne vidi se najbolje od snijega ali radi se o objektu koji je tu sagradjen, koji je malo po malo uzimao povrsine i na kraju postavlja ogradu i presjekao pjesacku stazu. zar je to moguce, a pogotovo da niko ne reaguje.

Provjeriti gdje su granice zemljišta koje je tu vlasništvo Islamske zajednice, ili čiji je već objekat (čini mi se da sam prepoznao o kom se objektu radi, ali nije bitno - bitno je da nešto može biti glupo, nepravedno ili štaveć, a opet biti legalno)
taj ''obujekat'' je svakao tu izgradjen na silu. a kada se nesto gradi na silu i gdje mu nije mjesto onda se narusavaju neke stvari koje su desetinama godina stvorile navike gradjanima kao sto su ove pjesacke staze.
Cholina_Lokica

#20 Re: Nasa posla

Post by Cholina_Lokica »

sta je ono, opet rade cestu kod trga autrije kuda ide trola :shock: proslo ljeto isto bila zatvorena i radili je :roll:
therrarrius

#21 Re: Nasa posla

Post by therrarrius »

Pa dobro, kod nas je najveci problem sto je grad uzak, odnosno ceste se ne mogu siriti na vise traka, a broj automobila, prevoznika + GRAS + JKP RAD i dobije se guzva, naravno tu je i ponasanje vozaca i sl. Valjda ce se zavrsavanjem zaobilaznice (ako se zavrsi :roll: ) biti lakse.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22 Re: Nasa posla

Post by Truba »

problem je što svak misli na sebe :-) niko ne misli što će svojim djelovanjem da sebi ubrza drugog oštetiti i usporiti
Optimist

#23 Re: Nasa posla

Post by Optimist »

A slika tri je normalna pojava kad se nesto istovara. Isto kao sto je normalno ujutro i uvece stati na prugu ispred markala i istovarati/utovarati robu iz kombija.
Control panel

#24 Re: Nasa posla

Post by Control panel »

Dile wrote:sta je ono, opet rade cestu kod trga autrije kuda ide trola :shock: proslo ljeto isto bila zatvorena i radili je :roll:
nisu taj dio. s obzirom na kvalite nasih majstora i radova ubrzo ce biti kakva je i bila. :x :x :x
Cholina_Lokica

#25 Re: Nasa posla

Post by Cholina_Lokica »

Control panel wrote:
Dile wrote:sta je ono, opet rade cestu kod trga autrije kuda ide trola :shock: proslo ljeto isto bila zatvorena i radili je :roll:
nisu taj dio. s obzirom na kvalite nasih majstora i radova ubrzo ce biti kakva je i bila. :x :x :x
aha, ma nisam vidila koji dio rade, posla na bistrik kad sve zatvoreno...
Post Reply