jedna je zemlja Bosna, identitet pregazen od strane velikih sila, sve od rimskog carstva, preko jebenog Vatikana, dolaskom turaka i poturcenjem.. , nastavljamo sa austro-ugarima... pa njemcima... ,
blago nama
šta li pisac htjede reći??????najbolje bi nam bilo da smo u Yugoslaviji i to onoj SLOBE MILOŠEVIĆA I SEJDE BAJRAMOVIĆA: JELDE?majka wrote:a sta mozes drugo cut od nekog ko je Muha
![]()
jedna je zemlja Bosna, identitet pregazen od strane velikih sila, sve od rimskog carstva, preko jebenog Vatikana, dolaskom turaka i poturcenjem.. , nastavljamo sa austro-ugarima... pa njemcima... ,
blago nama
Ne znam odakle ti taj podatak? Sa čudnim se ti to Bošnjacima družiš. Ja one Bošnjake koje znam ne mrze niti jedan narod ponaosob, mrziti se mogu samo pojedinci a ne i cijeli narodi. Ja sam na primjer oduvijek mrzio poimanje ljudi po naciji (kao da je neko birao u kojoj naciji će se roditi?), umjesto poimanje osoba prema njihovim ličnim kvalitetima ili nekvalitetima. Možda ne znaš, ali osobenosti pojedinaca se dijele na voljne i nevoljne. Voljne su npr. kakav ćeš karatker biti, a nevoljne (dakle nešto sa čim se rađaš) su npr. nacionalna pripadnost, boja očiju, itd.Ahmed.ibn.Fahalan wrote:ne znam odakle vam ideja da mi vas volimo i da hoćemo na silu da vas primoramo da i vi zavolite nas. 95% Bošjaka koje ja znam mrzi srbe iz dna duše, a onih ostalih 5% neće uopšte da razmišlja o vama...
Ahmo, AhmoAhmed.ibn.Fahalan wrote:Očito niste gledali Paddy-ja kad vam je poručio da ako ne uhapsite karadžića do nove godine ukida vam rs.
Da bi se dobila država i ista pripojila nekoj drugoj potrebno vam je odobrenje međunarodne zajednice..toliko vam je valjda jasno iz međunarodne politike. Mi ne živimo više u srednjem vijeku kad su se takve stvari rješavale mačem..kad kažem mi mislim na nas i ostatak svijeta, za vas nisam siguran gdje ste u vremenu i prostoru.
Dakle, bez podrške SAD-a i EU-a tu ste gdje ste..a da li ćete dobiti tu podršku sami procijenite.
I još samo jedna stvar..ne znam odakle vam ideja da mi vas volimo i da hoćemo na silu da vas primoramo da i vi zavolite nas. 95% Bošjaka koje ja znam mrzi srbe iz dna duše, a onih ostalih 5% neće uopšte da razmišlja o vama..dakle nije stvar u zajedničkom životu već je stvar u principu da vi od sebe možete da radite šta hoćete ali nemate pravo da radite sa teritorijom BiH šta vam je volja. Dakle, ako vam se pripaja srbiji, pripojite se ko kninski srbi..na traktore i eto vam velike srbije, ali nećete sa sobom ponijeti ni šaku zemlje u tegli.