Naša foto akcija

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
dariomiamigo

#1 Naša foto akcija

Post by dariomiamigo »

Lijep pozdrav ,

iritirani smećem u našoj okolini i niskom ekološkom sviješću moje kolege i ja iz Foruma mladih NS , pokrenuli smo projekat "Naša foto akcija"

Radi se o sljedećim aktivnostima;

- neko od kolega uoči "ružnu sliku" za koju je nadležano/krivo neko javno preduzeće
- slika se šalje na zajednički e-mail
- zadužena osoba mail sa slikama i tekstom šalje e-mail nadležnom preduzeću/servisu
- čekamo odgovor , i u predviđenom roku ako ne stigne odgovor šaljemo e-mail na druge instance poput Kantonalnog ministarstva ili opštine i zovemo telefonski

Današnji primjer je iz moje mjesne zajednice Trg Heroja ;

Image
Image

sa sljedećim tekstom;

Poštovani ,

molimo vas da pošaljete vaše radnike u ulicu Trg Heroja gdje se nalazi ova kanta jer vjetar i psi lutalice razbacaju smeće i načine mnogo veću štetu od ove vizuelne sa slika.

Unaprijed zahvalni,

na e-mail: [email protected]
----------------------------

Ovo je naš doprinos pokretanju građanskog aktivizma uz minimalne napore. Forum Sarajevo-x.com jer servis gdje su pokrenute mnoge konstruktivne i humane akcije i vjerujem da bi ovakav pristup riješavanju nekih problema dao rezultate.

Vjerujem da i baš zato što su sada izbori nadležni će se ažurno pobrinuti da riješe neke od naših problema :)

Još jednom lijep pozdrav
zateznistub

#2 Re: Naša foto akcija

Post by zateznistub »

Mozda da vi iz FOM-a pokazete to na primjru i fino ocistite kantu a smece odnesete u kontejner.
dariomiamigo

#3 Re: Naša foto akcija

Post by dariomiamigo »

zateznistub wrote:Mozda da vi iz FOM-a pokazete to na primjru i fino ocistite kantu a smece odnesete u kontejner.

Uslikat ću kontejnere koji znaju biti u još gorem stanju :)

Hvala na sugestiji
Post Reply