Nasa djeca rasturaju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

512MB

#126 Re: Nasa djeca rasturaju

Post by 512MB »

Gojeni H wrote:
512MB wrote: Na zapadu je globalizacija davno uzela maha, ja se naprimjer osjecam domacim u Njemackoj, Austriji, Svici i Hrvatskoj, a bogami po najvise u Bosni :) Vrlo malo ljudi provede citav zivot na jednom mjestu. Djeca idu studirat u Englesku, Svedsku, u zadnje vrijeme puno u Finsku i Estoniju. To cak malo i zvuci cudno ako se za nekog zna da nije mako iz svog sela.
Globalizacija je na Zapadu uzela maha, isto kao sto zamahuju protekcionisticki i nacionalni pokreti.
S obzirom da, bilo na Zapadu bilo u domovini, kasnimo za trendovima, mozda nas neko probuudi vijescu da EU vise ne vazi ... nikad se ne zna.
Nissm siguran da znam na sta pucas
Gojeni H

#127 Re: Nasa djeca rasturaju

Post by Gojeni H »

drndalo wrote: Ja znam da ja vise necu, dosta jednom... I previse...

Doduse, imam problema da shvatim kakve veze ima ovaj genocid i jame sa temom da nam djeca rasturaju vani...? E sad, jel' time misle da rasturaju drogu, skole, ili ce da nas rasturaju u buducem genocidu, ne skontah najjasnije...?
Samo pokusavam da nadjem logiku u onom "svi smo isti". Nismo, jesmo bioloski veoma slicni, imamo slicne obicaje, ali imamo i razlike.
Gojeni H

#128 Re: Nasa djeca rasturaju

Post by Gojeni H »

512MB wrote:
Gojeni H wrote:
512MB wrote: Na zapadu je globalizacija davno uzela maha, ja se naprimjer osjecam domacim u Njemackoj, Austriji, Svici i Hrvatskoj, a bogami po najvise u Bosni :) Vrlo malo ljudi provede citav zivot na jednom mjestu. Djeca idu studirat u Englesku, Svedsku, u zadnje vrijeme puno u Finsku i Estoniju. To cak malo i zvuci cudno ako se za nekog zna da nije mako iz svog sela.
Globalizacija je na Zapadu uzela maha, isto kao sto zamahuju protekcionisticki i nacionalni pokreti.
S obzirom da, bilo na Zapadu bilo u domovini, kasnimo za trendovima, mozda nas neko probuudi vijescu da EU vise ne vazi ... nikad se ne zna.
Nissm siguran da znam na sta pucas
Da pokusam ovako ... Brexit, Trump, sjedenje na iglama da li ce pobijediti Hofer ili nece, Marie Le Pen, izbjeglice i ekonomski imigranti ...
Otici cemo previse off-topic. Tendencija u (sjevernoj) Evropi je jacanje nacionalnih pokreta i zagovaranje izlaska iz EU.
drndalo

#129 Re: Nasa djeca rasturaju

Post by drndalo »

Gojeni H wrote:
drndalo wrote: Ja znam da ja vise necu, dosta jednom... I previse...

Doduse, imam problema da shvatim kakve veze ima ovaj genocid i jame sa temom da nam djeca rasturaju vani...? E sad, jel' time misle da rasturaju drogu, skole, ili ce da nas rasturaju u buducem genocidu, ne skontah najjasnije...?
Samo pokusavam da nadjem logiku u onom "svi smo isti". Nismo, jesmo bioloski veoma slicni, imamo slicne obicaje, ali imamo i razlike.
Nisam rekao da smo isti, ni 2 brata od istih roditelja nisu bas isti, pa si s te strane u pravu, ali jako dobro znas sta sam rekao, a to je da smo i porijeklom, i istorijom, i teritorijom gdje nas ima, toliko slicni da je to nekima zastrasujuce... Meni nije...

Mentalitetom posebno... A sve je krenulo tvojim spominjanjem sta taxisti u ZG kazu... Sasvim cudno, i u ZG, i u SA, i u BG taxisti (samostalni) su 99% isti... Samo je razlika zovu li se Drago, Dragan ili Aziz...
Gojeni H

#130 Re: Nasa djeca rasturaju

Post by Gojeni H »

drndalo wrote: Nisam rekao da smo isti, ni 2 brata od istih roditelja nisu bas isti, pa si s te strane u pravu, ali jako dobro znas sta sam rekao, a to je da smo i porijeklom, i istorijom, i teritorijom gdje nas ima, toliko slicni da je to nekima zastrasujuce... Meni nije...

Mentalitetom posebno... A sve je krenulo tvojim spominjanjem sta taxisti u ZG kazu... Sasvim cudno, i u ZG, i u SA, i u BG taxisti (samostalni) su 99% isti... Samo je razlika zovu li se Drago, Dragan ili Aziz...
Evidentno je da ne pricamo o istim stvarima (cuj, taksisti :-) ) kao sto je evidentno i da se ne slazemo kakogod okrenuli ... neka ostane na tome.
512MB

#131 Re: Nasa djeca rasturaju

Post by 512MB »

Gojeni H wrote:Da pokusam ovako ... Brexit, Trump, sjedenje na iglama da li ce pobijediti Hofer ili nece, Marie Le Pen, izbjeglice i ekonomski imigranti ...
Otici cemo previse off-topic. Tendencija u (sjevernoj) Evropi je jacanje nacionalnih pokreta i zagovaranje izlaska iz EU.
Poslije EU ce bit i neka druga EU.
Gojeni H

#132 Re: Nasa djeca rasturaju

Post by Gojeni H »

512MB wrote:
Gojeni H wrote:Da pokusam ovako ... Brexit, Trump, sjedenje na iglama da li ce pobijediti Hofer ili nece, Marie Le Pen, izbjeglice i ekonomski imigranti ...
Poslije EU ce bit i neka druga EU.
Dobro, ako je tako.
Post Reply