Nissm siguran da znam na sta pucasGojeni H wrote:Globalizacija je na Zapadu uzela maha, isto kao sto zamahuju protekcionisticki i nacionalni pokreti.512MB wrote: Na zapadu je globalizacija davno uzela maha, ja se naprimjer osjecam domacim u Njemackoj, Austriji, Svici i Hrvatskoj, a bogami po najvise u BosniVrlo malo ljudi provede citav zivot na jednom mjestu. Djeca idu studirat u Englesku, Svedsku, u zadnje vrijeme puno u Finsku i Estoniju. To cak malo i zvuci cudno ako se za nekog zna da nije mako iz svog sela.
S obzirom da, bilo na Zapadu bilo u domovini, kasnimo za trendovima, mozda nas neko probuudi vijescu da EU vise ne vazi ... nikad se ne zna.
Nasa djeca rasturaju
- 512MB
#126 Re: Nasa djeca rasturaju
- Gojeni H
#127 Re: Nasa djeca rasturaju
Samo pokusavam da nadjem logiku u onom "svi smo isti". Nismo, jesmo bioloski veoma slicni, imamo slicne obicaje, ali imamo i razlike.drndalo wrote: Ja znam da ja vise necu, dosta jednom... I previse...
Doduse, imam problema da shvatim kakve veze ima ovaj genocid i jame sa temom da nam djeca rasturaju vani...? E sad, jel' time misle da rasturaju drogu, skole, ili ce da nas rasturaju u buducem genocidu, ne skontah najjasnije...?
- Gojeni H
#128 Re: Nasa djeca rasturaju
Da pokusam ovako ... Brexit, Trump, sjedenje na iglama da li ce pobijediti Hofer ili nece, Marie Le Pen, izbjeglice i ekonomski imigranti ...512MB wrote:Nissm siguran da znam na sta pucasGojeni H wrote:Globalizacija je na Zapadu uzela maha, isto kao sto zamahuju protekcionisticki i nacionalni pokreti.512MB wrote: Na zapadu je globalizacija davno uzela maha, ja se naprimjer osjecam domacim u Njemackoj, Austriji, Svici i Hrvatskoj, a bogami po najvise u BosniVrlo malo ljudi provede citav zivot na jednom mjestu. Djeca idu studirat u Englesku, Svedsku, u zadnje vrijeme puno u Finsku i Estoniju. To cak malo i zvuci cudno ako se za nekog zna da nije mako iz svog sela.
S obzirom da, bilo na Zapadu bilo u domovini, kasnimo za trendovima, mozda nas neko probuudi vijescu da EU vise ne vazi ... nikad se ne zna.
Otici cemo previse off-topic. Tendencija u (sjevernoj) Evropi je jacanje nacionalnih pokreta i zagovaranje izlaska iz EU.
- drndalo
#129 Re: Nasa djeca rasturaju
Nisam rekao da smo isti, ni 2 brata od istih roditelja nisu bas isti, pa si s te strane u pravu, ali jako dobro znas sta sam rekao, a to je da smo i porijeklom, i istorijom, i teritorijom gdje nas ima, toliko slicni da je to nekima zastrasujuce... Meni nije...Gojeni H wrote:Samo pokusavam da nadjem logiku u onom "svi smo isti". Nismo, jesmo bioloski veoma slicni, imamo slicne obicaje, ali imamo i razlike.drndalo wrote: Ja znam da ja vise necu, dosta jednom... I previse...
Doduse, imam problema da shvatim kakve veze ima ovaj genocid i jame sa temom da nam djeca rasturaju vani...? E sad, jel' time misle da rasturaju drogu, skole, ili ce da nas rasturaju u buducem genocidu, ne skontah najjasnije...?
Mentalitetom posebno... A sve je krenulo tvojim spominjanjem sta taxisti u ZG kazu... Sasvim cudno, i u ZG, i u SA, i u BG taxisti (samostalni) su 99% isti... Samo je razlika zovu li se Drago, Dragan ili Aziz...
- Gojeni H
#130 Re: Nasa djeca rasturaju
Evidentno je da ne pricamo o istim stvarima (cuj, taksistidrndalo wrote: Nisam rekao da smo isti, ni 2 brata od istih roditelja nisu bas isti, pa si s te strane u pravu, ali jako dobro znas sta sam rekao, a to je da smo i porijeklom, i istorijom, i teritorijom gdje nas ima, toliko slicni da je to nekima zastrasujuce... Meni nije...
Mentalitetom posebno... A sve je krenulo tvojim spominjanjem sta taxisti u ZG kazu... Sasvim cudno, i u ZG, i u SA, i u BG taxisti (samostalni) su 99% isti... Samo je razlika zovu li se Drago, Dragan ili Aziz...
- 512MB
#131 Re: Nasa djeca rasturaju
Poslije EU ce bit i neka druga EU.Gojeni H wrote:Da pokusam ovako ... Brexit, Trump, sjedenje na iglama da li ce pobijediti Hofer ili nece, Marie Le Pen, izbjeglice i ekonomski imigranti ...
Otici cemo previse off-topic. Tendencija u (sjevernoj) Evropi je jacanje nacionalnih pokreta i zagovaranje izlaska iz EU.
- Gojeni H
#132 Re: Nasa djeca rasturaju
Dobro, ako je tako.512MB wrote:Poslije EU ce bit i neka druga EU.Gojeni H wrote:Da pokusam ovako ... Brexit, Trump, sjedenje na iglama da li ce pobijediti Hofer ili nece, Marie Le Pen, izbjeglice i ekonomski imigranti ...