Nasa djeca rasturaju
-
DZONPI
#1 Nasa djeca rasturaju
Po evidenciji Holandije Bosanci daleko ispred ostalih koji zive u toj drzavi daleko najobrazovaniji i najpametniji narod.Generacija ovaj mladza Dakle ili ovdje rodzena ili djeca nasih ljudi do 30 godina su po znanju i obrazovanju ispred samih Holandzana.Ja sto znam nase omladine 90℅ su SA visokim skolama i vec zauzimaju znacajne pozicije u drustvu.Svaka nam cast kad smo uspjeli svoju djecu izvest na pravi put.Tako se BiH predstavlja u tom obliku.Dakle pameti dovoljno Ali steta da je koristi druga drzava ipak sreca za nasu omladinu da mogu svoje znanje pokazat a na kraju i unovcit.
-
Last December
#2 Re: Nasa djeca rasturaju
Super je to, samo što oni više nisu Bosanci
Da me neko pogrešno ne shvati, ali ko god je od tamo rođenih uspio da na pošten način uspije u njihovom društvu za nas je izgubljena jedinka. To su Holanđani i niti šta dijele s nama niti imaju namjeru da se vraćaju ili investiraju ovamo šta. Nihova djeca vjerovatno ni jezik neće znati, ako već i oni sam nisu naučili od svojih roditelja. Skoro priča jedan lik sa Novog Zelanda kako mu je domaći Kiwi reko - vi nas ne zanimate, nas zanimaju vaša djeca - oblikovaćemo ih kako nama odgovara i oni će biti Kiwiji, neće biti Bosanci, niti će imati bilo kakve emotivne veze s tom zemljom.
Da me neko pogrešno ne shvati, ali ko god je od tamo rođenih uspio da na pošten način uspije u njihovom društvu za nas je izgubljena jedinka. To su Holanđani i niti šta dijele s nama niti imaju namjeru da se vraćaju ili investiraju ovamo šta. Nihova djeca vjerovatno ni jezik neće znati, ako već i oni sam nisu naučili od svojih roditelja. Skoro priča jedan lik sa Novog Zelanda kako mu je domaći Kiwi reko - vi nas ne zanimate, nas zanimaju vaša djeca - oblikovaćemo ih kako nama odgovara i oni će biti Kiwiji, neće biti Bosanci, niti će imati bilo kakve emotivne veze s tom zemljom.
-
The BEN10
#3 Re: Nasa djeca rasturaju
Ima li neki link o tom istraživanju gradŽana?DZONPI wrote:Po evidenciji Holandije Bosanci daleko ispred ostalih koji zive u toj drzavi daleko najobrazovaniji i najpametniji narod.Generacija ovaj mladza Dakle ili ovdje rodzena ili djeca nasih ljudi do 30 godina su po znanju i obrazovanju ispred samih Holandzana.Ja sto znam nase omladine 90℅ su SA visokim skolama i vec zauzimaju znacajne pozicije u drustvu.Svaka nam cast kad smo uspjeli svoju djecu izvest na pravi put.Tako se BiH predstavlja u tom obliku.Dakle pameti dovoljno Ali steta da je koristi druga drzava ipak sreca za nasu omladinu da mogu svoje znanje pokazat a na kraju i unovcit.
-
frngla
#4 Re: Nasa djeca rasturaju
mlađa*DZONPI wrote:Po evidenciji Holandije Bosanci daleko ispred ostalih koji zive u toj drzavi daleko najobrazovaniji i najpametniji narod.Generacija ovaj mladza Dakle ili ovdje rodzena ili djeca nasih ljudi do 30 godina su po znanju i obrazovanju ispred samih Holandzana.Ja sto znam nase omladine 90℅ su SA visokim skolama i vec zauzimaju znacajne pozicije u drustvu.Svaka nam cast kad smo uspjeli svoju djecu izvest na pravi put.Tako se BiH predstavlja u tom obliku.Dakle pameti dovoljno Ali steta da je koristi druga drzava ipak sreca za nasu omladinu da mogu svoje znanje pokazat a na kraju i unovcit.
rođena*
holanđana*
- KB9
#5 Re: Nasa djeca rasturaju
kakva mitomanija, haman se ugledamo na komsije po tom pitanju
-
howdy
#6 Re: Nasa djeca rasturaju
mozda covjek pise kako govorifrngla wrote:mlađa*DZONPI wrote:Po evidenciji Holandije Bosanci daleko ispred ostalih koji zive u toj drzavi daleko najobrazovaniji i najpametniji narod.Generacija ovaj mladza Dakle ili ovdje rodzena ili djeca nasih ljudi do 30 godina su po znanju i obrazovanju ispred samih Holandzana.Ja sto znam nase omladine 90℅ su SA visokim skolama i vec zauzimaju znacajne pozicije u drustvu.Svaka nam cast kad smo uspjeli svoju djecu izvest na pravi put.Tako se BiH predstavlja u tom obliku.Dakle pameti dovoljno Ali steta da je koristi druga drzava ipak sreca za nasu omladinu da mogu svoje znanje pokazat a na kraju i unovcit.
rođena*
holanđana*
- Dope_Man
#7 Re: Nasa djeca rasturaju
Sasvim razumljivo. Ta djeca koja veoma mala odu, ili su cak rodjena tamo, oni nemaju nikakve veze sa BiH. Licno imam tetku u Njemackoj koja je odselila godinu-dvije prije rata, i njena djeca, tada bebe od 1-2 godine, ni ne razmisljaju o BiH. Dolazili su tu par puta kao djeca, ali sasvim logicno da je Njemacka njihova zemlja jer tu rastu vec 25+ godina. BiH je za njih zemlja iz koje su roditelji, ali ne i njihova zemlja. Njihova je Njemacka i ovdje ne vide nista njima zanimljivo niti ih zanima da uopste dolaze sad kad su odrasli.Last December wrote:Super je to, samo što oni više nisu Bosanci![]()
Ali naravno, tu dolazi potreba covjeka za ponosom. Kad vec neko nema individualne uspjehe kojima ce se ponositi drzi se uspjeha svoje grupa, izmedju ostalog i nacije. A kako ni ova nasa nacija nema puno toga cime bi se mogla ponositi, onda se hvatamo bilo cega pa tako i djece koja veze nemaju sa BiH ali su eto porijeklom iz BiH. Ljudi bi trebali opcenito poraditi na tome da se imaju sami cime ponositi, a ne da se ponose tudjim dostignucima.
Last edited by Dope_Man on 28/11/2016 08:44, edited 2 times in total.
- MikroBelaj
#8 Re: Nasa djeca rasturaju
Uspjela bi ta djeca i u BiH da nije mita i korupcije,da ima postenog konkursa za radna mjesta....ovako zaposli Fadilovu kcerku bez konkursa u FIA ,jer je za Boga miloga ona toliko kvalitetan kadar...
-
El_comadante
#10 Re: Nasa djeca rasturaju
Dope_Man wrote:Sasvim razumljivo. Ta djeca koja veoma mala odu, ili su cak rodjena tamo, oni nemaju nikakve veze sa BiH. Licno imam tetku u Njemackoj koja je odselila godinu-dvije prije rata, i njena djeca, tada bebe od 1-2 godine, ni ne razmisljaju o BiH. Dolazili su tu par puta kao djeca, ali sasvim logicno da je Njemacka njihova zemlja jer tu rastu vec 25+ godina. BiH je za njih zemlja iz koje su roditelji, ali ne i njihova zemlja. Njihova je Njemacka i ovdje ne vide nista njima zanimljivo niti ih zanima da uopste dolaze sad kad su odrasli.Last December wrote:Super je to, samo što oni više nisu Bosanci![]()
Ali naravno, tu dolazi potreba covjeka za ponosom. Kad vec neko nema individualne uspjehe kojima ce se ponositi drzi se uspjeha svoje grupa, izmedju ostalog i nacije. A kako ni ova nasa nacija nema puno toga cime bi se mogla ponositi, onda se hvatamo bilo cega pa tako i djece koja veze nemaju sa BiH ali su eto porijeklom iz BiH. Ljudi bi trebali opcenito poraditi na tome da se imaju sami cime ponositi, a ne da se ponose tudjim dostignucima.
nažalost tačan post to više nisu naša djeca nego si njihova jer su cijeli život tamo prvoela školovala se i sve ostalo a u BiH dodju dok su mladja kad ostare više i nedolaze.
- stakasa
#11 Re: Nasa djeca rasturaju
Jednostavno ti je tako najlakse. I ja to postujem. Ali je krajnje bezobrazno sto druge u ovo ubjedujes. Isto su ovako pricali i za igrace, za Pjanica itd. Nece fino i gotovo. U stvari nece rjesenjeLast December wrote:Super je to, samo što oni više nisu Bosanci![]()
- Gojeni H
#12 Re: Nasa djeca rasturaju
Sta je rekao pogresno ili zlonamjerno, ne razumijem?stakasa wrote:Jednostavno ti je tako najlakse. I ja to postujem. Ali je krajnje bezobrazno sto druge u ovo ubjedujes. Isto su ovako pricali i za igrace, za Pjanica itd. Nece fino i gotovo. U stvari nece rjesenjeLast December wrote:Super je to, samo što oni više nisu Bosanci![]()
- muha_sa
#13 Re: Nasa djeca rasturaju
nisu frajeri da se ovamo vrate i handre sa nesposobnim a podobnim 
- Zokipfc
#14 Re: Nasa djeca rasturaju
Sustina.Dope_Man wrote:
-
prog321
#15 Re: Nasa djeca rasturaju
Prije ce se identitet izbrisati kod ovih u USA i Kanadi nego u Holandiji i Njemackoj.
Da u 20im klinci odrastu, ali onda i oni dobiju svoju djecu. Covjek sto je stariji vise ga korjeni vuku. Ne vjerujem da je vecina tih dijasporaca izgubljena. Ja bih se cak kladio da ce vecina na ovaj ili onaj nacin ostati povezani sa BiH.
Da u 20im klinci odrastu, ali onda i oni dobiju svoju djecu. Covjek sto je stariji vise ga korjeni vuku. Ne vjerujem da je vecina tih dijasporaca izgubljena. Ja bih se cak kladio da ce vecina na ovaj ili onaj nacin ostati povezani sa BiH.
- muha_sa
#16 Re: Nasa djeca rasturaju
jašta vec ostat povezaniprog321 wrote:Prije ce se identitet izbrisati kod ovih u USA i Kanadi nego u Holandiji i Njemackoj.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17 Re: Nasa djeca rasturaju
naša djeca rasturaju
kakve ja i mi imamo od toga
koristi
i to ništa ne govori možda osim da imaju neki kompleks što nisu nizozemci
pa se više trude
i dok sam ja bio izbjeglica najbolji đaci su upravo bile izbjeglice jer je domaće bolio kurac
kakve ja i mi imamo od toga
i to ništa ne govori možda osim da imaju neki kompleks što nisu nizozemci
pa se više trude
i dok sam ja bio izbjeglica najbolji đaci su upravo bile izbjeglice jer je domaće bolio kurac
-
broj dva
#18 Re: Nasa djeca rasturaju
Zivim taj eksperiment i interesuje me rezultat, saznati cu za dvadesetak godina...
Meni je da mojoj djeci bude dobro, da su sto zadovoljniji, sretniji, bezbrizniji (kao i svakom roditelju) a da li ce se osjecati Hercegovcem ili nece je vec do njega.
Ne bi mi bilo krivo ako bi imao makar neko kulturolosko shvatanje svog porjekla ali i ako se totalno asimilise aferim sine, tvoj je zivot...
A za "rasturanje" - nije mu ni babo rasturo pa ne mora ni on...
Meni je da mojoj djeci bude dobro, da su sto zadovoljniji, sretniji, bezbrizniji (kao i svakom roditelju) a da li ce se osjecati Hercegovcem ili nece je vec do njega.
Ne bi mi bilo krivo ako bi imao makar neko kulturolosko shvatanje svog porjekla ali i ako se totalno asimilise aferim sine, tvoj je zivot...
A za "rasturanje" - nije mu ni babo rasturo pa ne mora ni on...
- drndalo
#19 Re: Nasa djeca rasturaju
Da, "nasi" rasturaju, a Holandjani sve nepismena zgadija... Majko moja, komplekse nikad izljeČit... 
- zforumas
#20 Re: Nasa djeca rasturaju
"Hvala Mehmedu sto je spasio Holandiju"drndalo wrote:Da, "nasi" rasturaju, a Holandjani sve nepismena zgadija... Majko moja, komplekse nikad izljeČit...
- sadie_forever
#21 Re: Nasa djeca rasturaju
posebno djevojke,ne znam nasu curu koja nije zavrsila fax...muskarci cesto zaglave sa srednjom bar u svedskojDZONPI wrote:Po evidenciji Holandije Bosanci daleko ispred ostalih koji zive u toj drzavi daleko najobrazovaniji i najpametniji narod.Generacija ovaj mladza Dakle ili ovdje rodzena ili djeca nasih ljudi do 30 godina su po znanju i obrazovanju ispred samih Holandzana.Ja sto znam nase omladine 90℅ su SA visokim skolama i vec zauzimaju znacajne pozicije u drustvu.Svaka nam cast kad smo uspjeli svoju djecu izvest na pravi put.Tako se BiH predstavlja u tom obliku.Dakle pameti dovoljno Ali steta da je koristi druga drzava ipak sreca za nasu omladinu da mogu svoje znanje pokazat a na kraju i unovcit.
- animals
#22 Re: Nasa djeca rasturaju
Mozda su Holandjani malo poglupi, ko ce ih znati..
Dovoljno je samo pogledati iz zraka Nizozemsku i BIH..
pa ond se spustiti do rijeka, pa vidjeti izbliza uredjenost nase prirode i okolisa, te
Holandsku neuredjenost prirode

Dovoljno je samo pogledati iz zraka Nizozemsku i BIH..
pa ond se spustiti do rijeka, pa vidjeti izbliza uredjenost nase prirode i okolisa, te
Holandsku neuredjenost prirode
-
prog321
#23 Re: Nasa djeca rasturaju
Sto jes jes, zapadno skolovanje nije aman zaman tesko za prosjecnog Istocnoevropljana.
Pitanje okolisa je nesto sasvim drugo.
Pitanje okolisa je nesto sasvim drugo.
-
Seyfo
#24 Re: Nasa djeca rasturaju
[quote="prog321"]Prije ce se identitet izbrisati kod ovih u USA i Kanadi nego u Holandiji i Njemackoj.
Ovo je istina jer su Evropljani nacionalisti i nakon nekoliko generacija si i dalje stranac, bez obzira što ti se npr.i babo rodio tamo i ti; ako te drugi prave drukčijim od sebe, onda se i više okrećeš Bosni, tj.oni te okreću;
u Americi, Kanadi i Australiji, gdje su svi ionako stranci, odmah si njihov, bez obzira jesi li tek došao ili si rođen tamo-u takvim uslovima jest lakše živjeti, ali prije i lakše gubiš crte svog identiteta.
Ovo je istina jer su Evropljani nacionalisti i nakon nekoliko generacija si i dalje stranac, bez obzira što ti se npr.i babo rodio tamo i ti; ako te drugi prave drukčijim od sebe, onda se i više okrećeš Bosni, tj.oni te okreću;
u Americi, Kanadi i Australiji, gdje su svi ionako stranci, odmah si njihov, bez obzira jesi li tek došao ili si rođen tamo-u takvim uslovima jest lakše živjeti, ali prije i lakše gubiš crte svog identiteta.
- stakasa
#25 Re: Nasa djeca rasturaju
Joj iamia jes mi simpaticno kad gradis sarajevski identitet na otklonu od dijasporacaprog321 wrote:Prije ce se identitet izbrisati kod ovih u USA i Kanadi nego u Holandiji i Njemackoj.