Nas slijedeci protivnik - Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Vir2oz

#76 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Vir2oz »

Edin H. wrote:
harka wrote:nemam veze s vezom sto se tice fudbala,ali me jedan djecak pitao
gdje se moze kupiti karta za utakmicu BiH-Belgija.Djecak je iz Njemacke.
Ako neko zna nesto vise unaprijed zahvalna!
Ja sam pisao belgijskom savezu i isti dan :shock: dobio odgovor.
Zamisli da pises mamlazima iz naseg Saveza na engleskom :D
Jos se ne prodaju karte, ali ce biti dostupne preko Interneta jedno dva mjeseca prije utakmice.

Ali mislim da je vazno na vrijeme obezbjediti kartu za prevoz, prije nego sto pocne invazija na Belgiju :D
Inace, mahom ocekivana struktura nasih navijaca na utakmici - profinjene face, "originalni" dresovi sa Carsije, zamotano peceno pile i Bosnom behar probeharao, mene zivot razocarao :-)

Samo da se niko od nasih napadaca ne povrijedi do kraja marta mislim da cemo ih ovaj put ipak razbiti - bice neki visok rezultat :bih:
Posto su belgijanci u svemu komplikovani to su i za prodaju karata izmislili "fenomenalan" sistem. Kartu ce biti moguce naruciti putem interneta, ali za to mora biti ispunjena jedna mala sistnica: moze se isporuciti samo osobi koja ima boravak u Belgiji!
nikad_izvini

#77 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by nikad_izvini »

Edin H. wrote:
Šaner wrote:objektivno su nasi tu negdje sa belgijancima...oni imaju jacu odbranu, mi imamo jaci napad....4 boda protiv belgije bi bila super s obzirom da turci(najveci konkurent za 2. mjesto) igraju sledece dvije tekme sa spanijom i vrlo je moguce da osvoje 0 bodova...mi bi bili ubjedljivo 2. u grupi nakon ove 2. tekme...bice uglavnom interesantno
Staro vojno pravilo veli:

"Napad je najbolja odbrana" :D

Ako bude Marian prenosio utakmicu gotovi su :D

Turcima iskreno zelim ne samo da ne osvoje bodove u naredne dvije utakmice, nego da ne osvoje ni jednog boda vise do kraja kvalifikacija ;-)
Neka uzmu bod u Briselu :D
cheb

#78 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by cheb »

and

#79 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by and »

na tom stadionu se pobjeđivalo,možda bude sretan i reprezentaciji
zaratustra

#80 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zaratustra »

Ne može Bošnjo nigdje bez politike, a i sam sam takav, što se vidi iz priloženog. Mi imamo najgoru vladu u Evropi, u najmanju ruku, a oni je, haman, nemaju nikako. :mrgreen: Neka tako bude i na tekmi, 1:0 za nas. :bih:
odvijac

#81 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by odvijac »

ja sam nesto nacuo da se nece igrati u briselu zbog radova mozda,alternativa je gent...
Mahalac

#82 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Mahalac »

Za mnogopostovanog "papeta"...

Hocemo COUNTDOWN na naslovnoj do pocetka siguran sam nama presudne utakmice protiv Belgije.

Kolko jos ima...70-ak dana

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
rado_vidjen

#83 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by rado_vidjen »

zamisli umres dan pred utakmicu :lol: :roll: :D
BarbaDue

#84 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by BarbaDue »

ne bi zalio samo da se plasiramo... :D

:bih:
Baltazar_khan

#85 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Baltazar_khan »

odvijac wrote:ja sam nesto nacuo da se nece igrati u briselu zbog radova mozda,alternativa je gent...
Utakmica se igra na crystal areni, stadionu GENK-a, gent nema veze s tim :D

Inače, za taj stadion me vežu lijepa sjecanja, jer je Sarajevo pobijedilo istoimeni tim sa 1-2, srce mi je bilo ko trebević :D

To je ona utakmica drugog pretkola lige prvaka, u kojoj ste nam vi plavi prognozirali debakl :P

Možda je i bolje što se igra na tom stadionu, jer je manji od onog u Briselu... A mi vazda bolje igramo kad je stadion manji.
Edin H.

#86 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Edin H. »

Dakle(m), ocekivano ovi Belgijanci su nevidjeni klosari 8 misevi :x :x :x

Ako se dobro sjecam ta selendra od Genka nije previse daleko od Brisela, nekih 50-tak kilometara

Da li bi neko bio dovoljno ljubazan :D da ovu informaciju potvrdi ili negira s obzirom da sam se vec strovalio za zrakoplovnu rtuka za Brisel :skoljka:

Prepali se levati invazije i bakljade :x umjesto da predaju utakmicu unaprijed, 3 - 0 se registruje za nas i mirna Bosna :D
zecko_kupuz

#87 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zecko_kupuz »

Baltazar_khan wrote:
odvijac wrote:ja sam nesto nacuo da se nece igrati u briselu zbog radova mozda,alternativa je gent...

Inače, za taj stadion me vežu lijepa sjecanja, jer je Sarajevo pobijedilo istoimeni tim sa 1-2, srce mi je bilo ko trebević :D

To je ona utakmica drugog pretkola lige prvaka, u kojoj ste nam vi plavi prognozirali debakl :P

Možda je i bolje što se igra na tom stadionu, jer je manji od onog u Briselu... A mi vazda bolje igramo kad je stadion manji.
Zavisi sa kojeg aspekta to posmatraš. Gosti imaju pravo na samo 5% ukupnog broja ulaznica. U ovom slučaju to iznosi svega 1250 karata. Doduše, po toj teoriji smo u Briselu trebali imati samo 2500 navijača, a bilo ih je 6-7 puta više :-D . Svejedno, u Genku bi moglo biti osjetno manje naših navijača :roll: (a nadam se da ću biti u krivu).
Baltazar_khan

#88 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Baltazar_khan »

zecko_kupuz wrote:
Baltazar_khan wrote:

Zavisi sa kojeg aspekta to posmatraš. Gosti imaju pravo na samo 5% ukupnog broja ulaznica. U ovom slučaju to iznosi svega 1250 karata. Doduše, po toj teoriji smo u Briselu trebali imati samo 2500 navijača, a bilo ih je 6-7 puta više :-D . Svejedno, u Genku bi moglo biti osjetno manje naših navijača :roll: (a nadam se da ću biti u krivu).
Ma haveru, ne igra neku bitnu ulogu podrška. Mislim, lijepo je kad te bodri 15 hiljada ljudi, ali sjeti se onda kad je našu reprezentaciju bodrilo toliko ljudi, i primili smo 4 komada od tih Belgijanaca.

Kako god, vidi se da je domacin namazan do bola...
odvijac

#89 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by odvijac »

kako god,ja cu opet ici na tu utakmicu,jer nosim lijepe uspoemene sa prosle tekme,a dan cu provesti sa pitarom muharemovicem,jer mi je dobar drug,a zivi u tom gradu!!!!!volim te zeljo!!!!!
Edin H.

#90 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Edin H. »

Rekoh samo da vidim sta ima ovdje, spremamo li se laganini za Belgiju :-)
Frankyee

#91 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Frankyee »

Naravno, bice dosta navijaca ako se mogu naci karte.

Sta mislite da li treba igrati sa dva spica ( Dzeko i Muslimovic) od prve minute?
Santos

#92 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Santos »

Ja vec naso vezu za karte.Pustaju se u prodaju 16/02.Bice dernek a i gradic je cuo sam onako lijep za obic.
bruce lee

#93 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by bruce lee »

Santos wrote:Ja vec naso vezu za karte.Pustaju se u prodaju 16/02.Bice dernek a i gradic je cuo sam onako lijep za obic.
jel' se mogu samo online naruciti ili ce biti i u otvorenoj prodaji? mogao bih onda skoknuti do belgije u februaru, nije mi daleko..
zambaklija

#94 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zambaklija »

karte još nisu u prodaji,ja zvao belgijski savez,prodaja kreće sredinom februara,cijena je od 10€,igra se u Genku,stadion prima 24600 posjetioca,nema stazu,stadion je van grada.Već su me upozorili iz njihovog saveza da nedolazimo isuviše rano jer će policija sve "strance" odmah sprovoditi na za to pripremljena mjesta i biće cijelo vrijeme izolovani.Kao fol imali su jako loše iskustvo sa nama u Briselu. :shock:
Santos

#95 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Santos »

Poznace me al u kurcu.Ja odo rano cuga po kafanama pa onda na tekmu.Gdje cemo dernek napravit.Prosli put je bila strava u Briselu.
zambaklija

#96 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zambaklija »

Santos wrote:Poznace me al u kurcu.Ja odo rano cuga po kafanama pa onda na tekmu.Gdje cemo dernek napravit.Prosli put je bila strava u Briselu.
kažem i ja ali Brisel i ona strana gdje smo se bili okupili je strava sa mnogo kafana i kafića a u Genku ništa jaro,ja bio kada su igrali Sarajvo i Genk,a grad dosta daleko,sem par oni kampprikolica sa pomesom i kobasicama nema ništa. :x :x
Edin H.

#97 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Edin H. »

zambaklija wrote:karte još nisu u prodaji,ja zvao belgijski savez,prodaja kreće sredinom februara,cijena je od 10€,igra se u Genku,stadion prima 24600 posjetioca,nema stazu,stadion je van grada.Već su me upozorili iz njihovog saveza da nedolazimo isuviše rano jer će policija sve "strance" odmah sprovoditi na za to pripremljena mjesta i biće cijelo vrijeme izolovani.Kao fol imali su jako loše iskustvo sa nama u Briselu. :shock:
Stvarno su Belgijanci nezahvalni klosari :x
Nisu u zivotu vidjeli onakvu bakljadu.
Odes tamo da ljudima pokazes kako izgledaju vrhunske :D navijacke skupine, a njima opet ne valja :shock:
Dzaba mi staru usjedjelicu Evropu lijecimo od ucmalosti :zoka:

Ali kao sto jednom davno, davno stari mudrac rece:
Ne smeta, ne smeta, ne smeta.... :D
Point.

#98 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Point. »

Oh sweet memories :D

Image

Image

Image
Santos

#99 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Santos »

Kakav pomez i kobasica.Ima rostilj da donesemo tamo.De mi reci kakva je solucija ostavit auto u gradu pa onda nekim gradskim prevozom do stadiona.
Ridjobrki

#100 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Ridjobrki »

Hoćemo li malo protabiriti postavu igre i šta se može očekivati na utakmici? Ja vidim postavu igre protiv Belgijanaca u sistemu 3-5-2 ili 3-6-1 i to zbog:

1. Imamo s čim to odigrati:

a) Izbor u odbrani je sužen a za ovo nam trebaju tri prava odbrambena igrača ili čak samo dva (!!!) ako se bude igralo sa liberom. Znači da Spahić to može izvući sa Radeljićem/Nadarevićem/Mravcem. Libera može odigrati i neko ko nije odbrambeni igrač, ali je svestran, profesionalan, požrtvovan i inteligentan igrač. Nekad je to sjajno Barba znao odigrati a od ovih sadašnjih meni se nameće Muratović koji je dosad pokazao sve ove osobine. Stvarno me je impresionirao u zadnjih nekoliko utakmica, a čudio sam se isprva zašto ga se zove...
b) Sredina nam je najjači i najraznovrsniji dio ekipe. Prema naprijed imamo Misketa koji je takva desetka da nijednoj reprezentaciji na svijetu bolja ne treba. Na bokovima imamo lijevo Salihovića i desno Pjanića: sjajni bočni igrači po svim mjerilima! Probojni, brzi, inteligentni, sjajnog pasa, jaki 1-1 a hoće se i vratiti i pomoći odbrani. Rahimić je dobar defanzivni vezni koji uredno odradi svoj posao ali mu fali partner!!! Od njega ne treba očekivati da prenosi loptu i veže igru jer nije to takav igrač. On radi prljave poslove za dobrobit ostatka ekipe i ako ga se oslobodi razmišljanja i tehnike biće super, svakako nam odbrana treba malo pomoći sa sredine. Kad bi jednog malo mirnijeg i kreativnijeg sparili sa Rahimićem iza linije Salihović-Misimović-Pjanić to bilo nešto sjajno (ja bih na to natjerao Ibričića: dovoljno je dobar i pametan da organizira igru a dovoljno glup i bezobrazan da tuče policajce po Sanskom Mostu).
c) U napadu imamo Džeku i Muslimovića što bi trebalo biti dovoljno za ovaj dvomeč sa Belgijom. Pozvati na klupu Čustovića i Štilića nek se nađu pri ruci i to je to.

2. 3-5-2 odgovara igračima:

Dosta ih igra u ligama i ekipama kojima ovo nije strano, pogotovo našim "Nijemcima" koji čine najveći dio ekipe. Takođe, lakše je uigrati i odigrati i pouzdanije je jer nosi manje rizika i manje pritiska.

3. 3-5-2 odgovara treneru:

Ćirina filozofija se uvijek zasnivala na dugom držanju lopte ("Sine, kad imaš loptu možda nećeš dati gol ali ga sigurno nećeš primiti"), a fora na koju je uzimao protivnika je pressing u prvih 20-ak minuta igre bez obzira na teren i protivnika. Na taj recept je i došao do trećeg mjesta u Francuskoj: trokut u sredini Asanović-Boban-Prosinečki je mogao držati loptu do besvijesti, na bokovima bili Jarni i Stanić a pozadi Bilić, Štimac i Šimić. 3-5-2 k'o bombona. :)

Šta vi kažete?
Locked