Nas slijedeci protivnik - Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
banjaluka078

#451 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by banjaluka078 »

Nasla, hvala. ATV-Mreza plus. http://www.mrezaplus.ba/pregled_emisija ... misija=942 Nema ovdje Hayata.
Stari

#452 Re: Belgija - BiH

Post by Stari »

LSD wrote:
Stari wrote:
LSD wrote:Ćiro ili je totalno poludio ili je neka navlakuša za Belgijance sa ovim sastavom.
Topic na lijevom boku :shock: :lol: ...to je još ludje od taktike Bake-strucnjaka kad mu je Barbarez igrao libera :lol:
Ne mogu da vjerujem da ce mu igrati u sredini redom sve dizelaši koji ne mogu trcati ni poluvrijeme kako treba (Ibricic kojem guzovi ne dozvoljavaju pristojno trcanje u ovako jakoj utakmici,Muratovic koji ima 33 kuke i Misimovic koji nikad nije ni bio neki trkac)...pa ko ce trcati na sredini terena?? Berberovic,jel...Damjanovic :lol:
Valjda je ovo neka zajebancija i Čirina navlakuša za belgijance jer onaj eventualni sastav koji je danas objavljen jer garancija totalnog potopa u Genku.

Fakat ovaj ga pichi k'o da na normu radi.

Barbarez je bio najbolji libero kojeg smo kao reprezentacija ikad imali ... a ti sad razvaljuj usta istreniranim smijehom koliko hoces.
Pa smijem se od muke ustvari...a vidim da si strucnjak koji zna da je Barbarez citavu svoju karijeru igrao kao napadac samo kod Bake libera...bravo majstore :thumbup:
Znanje je relativna stvar ...a ja opet, koliko vidim ti bi sigurno znao navesti imena i prezimena najmanje 100-njak tipova koji su u nasoj reprezentaciji igrali libera bolje nego sto je to igrao Barbarez. Hajde ...a to ce za takvog jebacha biti p-dim....navedi mi bar dva -tri.
Edin H.

#453 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Edin H. »

Barbarez nije kod Bake igrao libera u svakoj utakmici, nego u onima u kojima je on smatrao da nema boljeg rjesenja.

Cinjenica da je takva taktika (da nije bilo Benetta) zamalo nas odvela do pobjede u Spaniji i plasmana.
Covjek je izbacio jedno 50 lopti iz kaznenog prostora tokom utakmice, istina malo je kriv za onaj gol Raula, ali tad smo vec bili sa 9 igraca.

Da li bi bolje prosli da je Barbarez bio naprijed, ne znam, ali cisto sumnjam.
jasko_ba

#454 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by jasko_ba »

banjaluka078 wrote:Nasla, hvala. ATV-Mreza plus. http://www.mrezaplus.ba/pregled_emisija ... misija=942 Nema ovdje Hayata.
to je to :mrgreen:
Ridjobrki

#455 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Ridjobrki »

Barbarez jeste igrao libera kad je trebalo i igrao ga je jako dobro, što kvalitetom svojih partija na tom mjestu, što autoritetom i pouzdanjem koje je ulijevao suigračima oko sebe i ispred sebe. To je bilo najvažnije. Šteta je samo što smo bez njega u napadu u tim utakmicama billi bez rješenja prema naprijed i zato se to nije isplatilo: dobili na mostu izgubili na ćupriji. On zamijenio nekog pravog obrambenog/libera a rupu nastalu njegovim neigranjem prema naprijed nije imao ko.
Stari

#456 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Stari »

Edin H. wrote:Barbarez nije kod Bake igrao libera u svakoj utakmici, nego u onima u kojima je on smatrao da nema boljeg rjesenja.

Cinjenica da je takva taktika (da nije bilo Benetta) zamalo nas odvela do pobjede u Spaniji i plasmana.
Covjek je izbacio jedno 50 lopti iz kaznenog prostora tokom utakmice, istina malo je kriv za onaj gol Raula, ali tad smo vec bili sa 9 igraca.

Ja bih , uz ispriku, ovo tvoje zadnje pitanje preformulisao ... da barbareza nije bilo na toj pozicji na kojoj je, kao sto ti velis, izbio jedno 50 lopti ...bil se nasao iko od ovih baletana koji su inace u odbrani da to uradi barem priblizno tako dobro... :D ne moras mi odgovarati :D ...jer pitanje je striktno hipotetki postavljeno. Bez i mrve pretjerivanja ...Sergej i sad trenutno , premda koju godinu prestar i mozda ne u najboljoj kondiciji ali neka ....i sad da udje u 16-terac bio bi najbolji covjek u odbrani ... Al eto, bitno je sad sprdati se s tim fol eto Sliskovic veze nema .... trener ciji obozavalac nikad nisam bio...imao je u poslu puno propusta ...ali to sa Barbarezom u odbrani nije bio jedan od tih.

Trebalo je samo vidjeti kako je kroz tu istu odbranu puhalo prije te izmjene... i kako puse sad kad Sergeja tu vise nema ... ali eto Baka je bio mazlov ...sto mu je Spahic napravio penal i poslije toga sudiji prigovarao pa dobio crveni...ili sto je taj isti skashio onog grka pa pobjego u guzvu da bi za njegov faul (koji je bio za zatvora a ne za crvenog) Papac dobio crveni. A to su sad sve tipovi bez kojih se lafo ne moze u odbrani ... u odbrani koja prima golova duplo vise od one u kojoj je Barbarez igrao :lol: :lol: :lol: :lol: libera :lol: :lol: :lol: :lol:

:-? :roll:
Al eto ...veze ja nemam od toga ...
paral0c0

#457 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by paral0c0 »

banjaluka078 wrote:Nasla, hvala. ATV-Mreza plus. http://www.mrezaplus.ba/pregled_emisija ... misija=942 Nema ovdje Hayata.
Utakmicu prenosi Hayat BiH i Hayat Sat: http://www.hayat.ba
vee-jay

#458 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by vee-jay »

FAP mashina wrote:Trening reprezentacije Bosne i Hercegovine u parku pred hotelom Hercegovina 25.03.2009

Ima da ih pocjepamo :-) :roll: :lol:
:lol: :lol: :lol: :-) :-) :-)

:thumbup:
Edin H.

#459 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Edin H. »

Skidajte ovo sa youtube-a, provalice na Belgijanci taktiku :roll: :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#460 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by -LIBERO- »

Edin H. wrote:Skidajte ovo sa youtube-a, provalice na Belgijanci taktiku :roll: :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vidim stalno me prozivate libero,libero,libero :D :D ...Barbarez :D :D ,pa rekoh da prokomenatrisem taj dio.

Zamislite da stave Ronalda,Ibrahimovica,Henria,Kaku...na mjesto zadnjeg igraca.

Koliko god je Barba dobrih stvari uradio u defanzivi,u sklopu svojih mogucnost,toliko smo izgubili extremno kvalitetnog kreativnog igraca,mozga ekipe,na poziciji libera,jer postaviti takvog igraca na tu poziciju,ipak,u konacnici vise gubis nego dobijas.

Sto se tice tekme protiv Belgije,duboko se nadam da je ova Cirina prica sa Topicem na boku,samo cirin supljak.. :cry: :-) :D
zlatanko

#461 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by zlatanko »

Jao bruke gdje treniramo covjece.. zar se za potrebe reprezentacije ne moze ocistiti teren Koseva,Grbavice, ili pak stadion Unisa u Vogosci..

bas sramota..
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#462 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Dado dijasporitus »

Sude nam Rusi :|

* Referee: Nikolai IVANOV (RUS)
* Assistant Referee 1: Nikolay GOLUBEV (RUS)
* Assistant Referee 2: Viatcheslav SEMENOV (RUS)
* Fourth official: Alexander GVARDIS (RUS)
al_akhisari

#463 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by al_akhisari »

Da ne bude da samo kritikujemo :bih: , ja cu prvo malo pozitivnih vibracija :thumbup:

Stvarno je cudo, s koliko iscekivanja se provode ovi dani, koliko se samo prica o utakmici i s kakvim zarom se raspravlja.. :bih:

Ali ( uvijek ono ali :mrgreen: ), ne mogu i ne zelim da vjerujem da je ciro ozbiljan u ovim svojim najavama...Redom:
- ovo s lijevim bekom je SRAMOTA; ne mogu da vjerujem da nemamo ljevaka za ovo mesto; postaviti topica na ovu poziciju je BLAM...
- igrati opet sa jednim spicom, sa ibrom i samirom u sredini = put u siguran poraz; braniti se do besvijesti i opet izgubiti;

Mislim ( ne tvrdim ) da bi bilo puno bolje, igrati sa ekipom u kojoj ce biti koji pokretljiviji igrac.Mozda igrati u sredini sa nekoliko igraca koji znaju i mogu drzati loptu ( pjanic, miske, a zasto ne i stila; a tek ako su ovi u sredini samo dzeksona u vrh, u suprotnom dva u napad obavezno ).

Eto, da sam ja selektor, ja bih tako.... :dance: Ne zamjerite...
LSD

#464 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by LSD »

Stari wrote:
Edin H. wrote:Barbarez nije kod Bake igrao libera u svakoj utakmici, nego u onima u kojima je on smatrao da nema boljeg rjesenja.

Ja bih , uz ispriku, ovo tvoje zadnje pitanje preformulisao ... da barbareza nije bilo na toj pozicji na kojoj je, kao sto ti velis, izbio jedno 50 lopti ...bil se nasao iko od ovih baletana koji su inace u odbrani da to uradi barem priblizno tako dobro... :D ne moras mi odgovarati :D ...jer pitanje je striktno hipotetki postavljeno. Bez i mrve pretjerivanja ...Sergej i sad trenutno , premda koju godinu prestar i mozda ne u najboljoj kondiciji ali neka ....i sad da udje u 16-terac bio bi najbolji covjek u odbrani ... Al eto, bitno je sad sprdati se s tim fol eto Sliskovic veze nema .... trener ciji obozavalac nikad nisam bio...imao je u poslu puno propusta ...ali to sa Barbarezom u odbrani nije bio jedan od tih.

Trebalo je samo vidjeti kako je kroz tu istu odbranu puhalo prije te izmjene... i kako puse sad kad Sergeja tu vise nema ... ali eto Baka je bio mazlov ...sto mu je Spahic napravio penal i poslije toga sudiji prigovarao pa dobio crveni...ili sto je taj isti skashio onog grka pa pobjego u guzvu da bi za njegov faul (koji je bio za zatvora a ne za crvenog) Papac dobio crveni. A to su sad sve tipovi bez kojih se lafo ne moze u odbrani ... u odbrani koja prima golova duplo vise od one u kojoj je Barbarez igrao :lol: :lol: :lol: :lol: libera :lol: :lol: :lol: :lol:

:-? :roll:
Al eto ...veze ja nemam od toga ...
ti pojma nemaš o fudbalu, a nešto pametuješ drugima..preseravanje klasicno.
Gdje to u normalnim selekcijama ima da najbolji strijelac Bundes lige igar na poziciji zadnjeg covjeka tj.na liberu??
Gdje?? covjek koje trpao golove nemilice i bio prvi strijelac lige kod Bake strucnjaka igra jebenog libera??
Pa jel ti to normalno?? ako jest onda nisi ni ti baš sasvim svoj kao ni "strucnjak" Baka koji mu je tamo izmišljao pozicije.
Citavu karijeru i u svakom klubu igra napadaca i tu je ubjedljivo najucinkovitiji bio...ali jok yebo to, u reprezentativnom dresu kod strašnog strucnjaka Sliškovica ce igrati libera...presmješno.
Frankyee

#465 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Frankyee »

treba igrati sa dva spica.

Dzeko je dobar ali sam nece uraditi nista, treba da zaigra i Muslimovic od prve minute. ( osim ako nije povrijedjen). Isto tako ne znam zasto Pjanic sjedi na klupi??? pa on i Misimovic jedini znaju drzati loptu u sredini terena. Ko je taj Topic??
Frankyee

#466 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Frankyee »

sto se tice Bake, mi smo izgubili sve utakmice u samom startu gdje Barbarez igra u odbrani. Bolje bi prosli i da smi igrali bez tog zadjneg ali sa Barbarezom na svom mjestu gdje je postao vrh vrhova.
Edin H.

#467 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Edin H. »

[quote="Frankyee"]treba igrati sa dva spica.

Dzeko je dobar ali sam nece uraditi nista, treba da zaigra i Muslimovic od prve minute. ( osim ako nije povrijedjen). Isto tako ne znam zasto Pjanic sjedi na klupi??? pa on i Misimovic jedini znaju drzati loptu u sredini terena. Ko je taj Topic??[/quote]

Je li ti pratis reprezentaciju od jucer?

Covjek koji se uvijek odazivao pozivu.
Mislim da mu je zadnja utakmica bila protiv Hrvatske u Zagrebu.

Bio se zakacio za Bakom.
LongDong

#468 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by LongDong »

Frankyee wrote: Ko je taj Topic??
:shock: A kad si ti momčino počeo pratit reprezentaciju?
elSaik

#469 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by elSaik »

Ništa taktika, čuvanje rezultata, ovo ono... igramo u gostima, nemamo šta izgubiti i zbog toga treba isfurati Belgijance i odmah igrati sa Džekom i Muslijem u napadu, Misketom iza te Pjanićem i Štilićem sa strana.

Napad, napad i samo napad!!!
-------------------------------------
Ништа тактика, чување резултата, ово оно... играмо у гостима, немамо шта изгубити и због тога треба исфурати
Белгијанце и одмах играти са Џеком и Муслијем у нападу, Мискетом иза те Пјанићем и Штилићем са страна.

Напад, напад и само напад!!!
elSaik

#470 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by elSaik »

LongDong wrote:
Bolje reći fudbal. :mrgreen:
---------------------------------
Боље рећи фудбал. :mrgreen:
elSaik

#471 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by elSaik »

Dado dijasporitus wrote:Sude nam Rusi :|

* Referee: Nikolai IVANOV (RUS)
* Assistant Referee 1: Nikolay GOLUBEV (RUS)
* Assistant Referee 2: Viatcheslav SEMENOV (RUS)
* Fourth official: Alexander GVARDIS (RUS)
Šta ima veze, ne igramo protiv Srba. :dance:
------------------------------------------------------
Шта има везе, не играмо против Срба. :dance:
burek_in_space

#472 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by burek_in_space »

el SaiCHe,shta je ba ovo?! :lol: :lol: :lol:
elSaik

#473 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by elSaik »

burek_in_space wrote:el SaiCHe,shta je ba ovo?! :lol: :lol: :lol:
Ma htio pisati ove sedmice na ćirilici. Međutim, poznavajući Bošnje ne bi ni čitali postove, pa eto - kompromis. :skoljka:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ма хтио писати ове седмице на ћирилици. Међутим, познавајући Бошње не би ни читали постове, па ето - компромис. :skoljka:
Frankyee

#474 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by Frankyee »

LongDong wrote:

od danas :razz: :razz: :razz: :razz:
burek_in_space

#475 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija

Post by burek_in_space »

elSaik wrote:
burek_in_space wrote:el SaiCHe,shta je ba ovo?! :lol: :lol: :lol:
Ma htio pisati ove sedmice na ćirilici. Međutim, poznavajući Bošnje ne bi ni čitali postove, pa eto - kompromis. :skoljka:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ма хтио писати ове седмице на ћирилици. Међутим, познавајући Бошње не би ни читали постове, па ето - компромис. :skoljka:
Ima li neka nagrada ako znam oba prochitati?! :mrgreen:

Frankyee,reci mi da se shalish,molim te?! :skoljka:
Locked