Nas premijer - genij ili sarlatan?

Post Reply
Prenj

#1 Nas premijer - genij ili sarlatan?

Post by Prenj »

Nas premijer je ne tako davno obecao da ce nam vize prema EU biti ukinute do oktobra. :lol:
Obecao je i ulazak u EU 2009. :lol:
Obecao je i koridor 5C ... :lol:

Trebaju li i kada politicari snositi odgovornost za svoje rijeci?
Image
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=45
“Za dvije-tri godine BiH će napraviti ekonomski bum u regiji”, kazao je Terzić, najavljujući i da će na jesen iduće godine BiH pristupiti ugovoru o stabilizaciji i ulasku u Evropsku uniju, pri čemu se nekom od prisutnih otelo: inšalah.
Vijeće ministara je pod mojim vodstvom napravilo fenomenalne rezultate
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=52
Obećali ste da će vizni režim za Bosance i Hercegovce biti ukinut do jeseni.

“Moram priznati da tu imamo određenih poteškoća. U decembru sam Vam o tome govorio na osnovu informacija prošlog saziva Evropske komisije. Međutim, sadašnji saziv Evropske komisije je nešto oprezniji i daje manje prostora za neki veliki optimizam. Kad ćemo doći na listu? Krajem maja u Briselu ćemo pokušati ponovo dobiti uvjete što to treba da ispunimo. Sigurno je i da mi moramo sami neke stvari. Mi moramo, mada se neće to nekome svidjeti, riješiti pitanje revizija državljanstava koja su data nakon Dejtona. Moramo imati čistu situaciju.”

Ostajete li još pri uvjerenju da će BiH ući u Europsku uniju 2009. godine?

“Još uvijek je to realno. Moj cilj je da napravimo državu koja će biti posložena po evropskim standardima - od ekologije do državne uprave. Međutim, prijem u EU je politička odluka. Vidite šta se događalo sa otpočinjanjem pregovora o Stabilizaciji i pridruživanju. Kad je BiH u pitanju, onda su važni standardi, a onda Srbija i Crna Gora dobiju saglasnost za pregovore. Ako su kod njih Javni RTV sistem, tržište, policija, konkurencija, energetski sektor posloženi sa evropskim standardima, zašto da hodamo po Evropi i tražimo stručnjake? Hajdemo ih uvesti iz SCG. Znači, nisu samo standardi u pitanju nego ima dosta politike.”
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

U ljeto 2004.g., Terza je proveo nekoliko ljetnih dana na Miločeru. Uslikala tv. njega i Vuka kako neobavezno odjeveni šetaju nekom stazom.
Meni se učinilo da je Drašković safat'o nešto, pa onda skont'o da tu može biti još nečeg, konkretnijeg...
Vladimir Ilic

Post by Vladimir Ilic »

Citat:

"Nas premijer je ne tako davno obecao da ce nam vize prema EU biti ukinute do oktobra."

Valjda mu niste povjerovali, ili jeste????????????????????

"BIH centar droge" - sluzbeni izvjestaj 2004
"BIH - odnosno Federacija - zabranjivajuce stanje trgovine ljudima" - 2003
"BiH prijete sankcije zbog trgovine ljudima " - 2003

"Kriminalne sudije u BiH - Federacija podrzavaju trgovinu ljudima !!!!" - UN 2003

Pa NISTE VALJDA VJEROVALI DA CE VAM NEKO UKINUTI VIZE - IL I MOZDA I JESTE ?????

Terzic - januar 2004 : "u Vijecu ministara ne sjede kriminalci"

Netko ovdje ne "kapira" valdja sta se desava ili zasto su vize ukinute
Lojo_Hasanovic

#4 Re: Nas premijer - genij ili sarlatan?

Post by Lojo_Hasanovic »

Prenj wrote:Nas premijer je ne tako davno obecao da ce nam vize prema EU biti ukinute do oktobra. :lol:
Obecao je i ulazak u EU 2009. :lol:
Obecao je i koridor 5C ... :lol:
Obećanje ludom radovanje! :D :D :D
digger

#5 Re: Nas premijer - genij ili sarlatan?

Post by digger »

Prenj wrote:
"Za dvije-tri godine BiH c´e napraviti ekonomski bum u regiji", kazao je Terzic´
Ja sam ubijedjen--jer sve na to do sada pokazuje--da nas premijer ne zna vise o drzavnoj ekonomiji nego bilo koji clan ovog foruma. Upotrijebiti izraz "ekonomski bum" za BH je kao prihvatiti teoriju "uskladjenih misljenja" prisutnih na forumu.

G-dine Terzicu, niste li mislili na pojam implozija, cijim se efektom--a pod vasim vodjstvom--domaca ekonomija opasno priblizava?

A da bi bolje shvatili pojam implozije, evo ilustracije:

Image
Vladimir Ilic

Post by Vladimir Ilic »

Svaka cast. Kaze se hedna slika govori vise nego iljadi/tisucku rijeci
dinash

Post by dinash »

U posljednjih nekoliko mjeseci, još od vremena od kada, prema Vašem mišljenju, nije bilo krize u Vijeću ministara, u javnosti, pa i među običnim građanima stoji mišljenje da ste Vi prilično “blijed” premijer. Kako to komentirate?

“Poznato je da Vi dolazite iz medija koji ima izrazitu socijaldemokratsku orijentaciju i simpatije dajete opozicionim strankama, pa za Vas vjerovatno jesam “blijed” premijer." [...]
cuj mu price?!?!!? ... to be jarabi, to be continued ...
Maximilijan Pegasus

Post by Maximilijan Pegasus »

Nije sarlatan nego izdajnik.

On je pravi primjer podanika svojih godpodara iz Beograda. Svoju vjernost cetnickim gospodarima dokazao je snishodljivom posjetom cetniku Vuku Draskovicu u Miloceru, te zaklinjanjem u RS, cetnicki treci rajh, stvoren na genocidu, zlocinu, agresiji, progonima. Tu fukaru treba otjeratii iz vlasti sto prije.
velez

Post by velez »

Po faci mi izgleda karina od covjeka!!!!
Koliko znam dosao je u Bosnu iz Zagreba, znaci jos jedan Hrvat Muslimanske vjeroispovijesti (smatram ih velikim supcima) i jos jedno kukavicje jaje Bosni.
gavrilo

Post by gavrilo »

velez wrote:Po faci mi izgleda karina od covjeka!!!!
Koliko znam dosao je u Bosnu iz Zagreba, znaci jos jedan Hrvat Muslimanske vjeroispovijesti (smatram ih velikim supcima) i jos jedno kukavicje jaje Bosni.
za koga? za bosnjake?
Post Reply