Nas medo (novi stan i zenidba) :)

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

hananah

#1 Nas medo (novi stan i zenidba) :)

Post by hananah »

Posto smo vec pomalo protabirili o njemu na zajednickoj temi red je da on ima svoju temu kad vec nema svoju kucu dostojnu jednog mede, nego zivi u nekih 16 kvadrata :(
Molim vas konstruktivne prijedloge sta uciniti u slucaju da medo do zime ne useli u svoj stan :(
Da li ste za kolektivnu zvanicnu posjetu odgovornima za medino staniste :)

evo i slika, pa si docarajte kako je nasem medi na tako malom prostoru :(
naravno ovo nije njegova slika, ali cemo valjda imati prilike i njega da slikamo :) a ujedno bih ga predlozila i za maskotu ovog podforuma :)

Image
Last edited by hananah on 01/12/2005 10:04, edited 1 time in total.
morti

Post by morti »

Jel misliš na našeg medu u pionirskoj... :?
mostarac

Post by mostarac »

ja bi molio da mi neko odgovori ako zna i sta je sa nasim ostalim medama? Cuo sam da su tokom rata pronasli nova stanista u Sloveniji i da su u BiH gotovo iscezli. Imao sam tu srecu da jos prije rata vidim medu u prirodnom okruzenju na Prenju, a nakon rata nisam cuo da ga je iko tamo sreo. Vukova ima, ali su i oni ugrozena vrsta. Jedino ne oskudjevamo koliko znam divljim svinjama.
kekec

Post by kekec »

Imao sam tu srecu da jos prije rata vidim medu u prirodnom okruzenju na Prenju, a nakon rata nisam cuo da ga je iko tamo sreo
Sto ti je rat.
Protjera medvjede, a ostavi medjede. :roll:
stella_k

Post by stella_k »

umro je mostar wrote:ja bi molio da mi neko odgovori ako zna i sta je sa nasim ostalim medama? Cuo sam da su tokom rata pronasli nova stanista u Sloveniji i da su u BiH gotovo iscezli. Imao sam tu srecu da jos prije rata vidim medu u prirodnom okruzenju na Prenju, a nakon rata nisam cuo da ga je iko tamo sreo. Vukova ima, ali su i oni ugrozena vrsta. Jedino ne oskudjevamo koliko znam divljim svinjama.
Ne sekiraj se, mede kod nas jos uvijek postoje, nisu svi emigrirali.
Neprovjereni podaci sa Igmana: ima ih 5-6, jedan nema jednu prednju sapu(mina). Sarajevski mesari im visoko iznad Hrasnice ne znam tacno gdje (nisam smjela ici,) ostavljaju ono sto ne uspiju prodati (koza, kosti,itd).
Na Skakavcu ih takodjer ima; pricao mi drug o svom drugu koji je "rendzer"na Skakavcu, vidio mecku sa dva meceta, jedva zivu glavu izvukao.
Licno sam dva puta na Igmanu vidjela tragove medvjeda, u proteklih nekoliko godina (poslije rata). :shock: :D
mostarac

Post by mostarac »

stella_k wrote:
umro je mostar wrote:ja bi molio da mi neko odgovori ako zna i sta je sa nasim ostalim medama? Cuo sam da su tokom rata pronasli nova stanista u Sloveniji i da su u BiH gotovo iscezli. Imao sam tu srecu da jos prije rata vidim medu u prirodnom okruzenju na Prenju, a nakon rata nisam cuo da ga je iko tamo sreo. Vukova ima, ali su i oni ugrozena vrsta. Jedino ne oskudjevamo koliko znam divljim svinjama.
Ne sekiraj se, mede kod nas jos uvijek postoje, nisu svi emigrirali.
Neprovjereni podaci sa Igmana: ima ih 5-6, jedan nema jednu prednju sapu(mina). Sarajevski mesari im visoko iznad Hrasnice ne znam tacno gdje (nisam smjela ici,) ostavljaju ono sto ne uspiju prodati (koza, kosti,itd).
Na Skakavcu ih takodjer ima; pricao mi drug o svom drugu koji je "rendzer"na Skakavcu, vidio mecku sa dva meceta, jedva zivu glavu izvukao.
Licno sam dva puta na Igmanu vidjela tragove medvjeda, u proteklih nekoliko godina (poslije rata). :shock: :D
drago mi je chuti da ga ih ima jos u ovoj zemlji
stella_k

Post by stella_k »

Ne znam da li mozemo otici u Pionirsku dolinu i reci da smo sa :sax: , njima bi to mozda nesto znacilo, da ih nagovorimo (citaj natjeramo) da ubrzaju stvar, jer kako su poceli, medo nece useliti do slijedece zime.
Hano, organizuj hajku na upravnika, saljem ti telefon!!! :-D
stella_k

Post by stella_k »

I meni je drago mostar, nemas pojma koliko! :D
Sta je zemlja bez vlastitih cetvoronoznih medvjeda? :?
Bezmedvjedovina!!! :roll:
morti

Post by morti »

Dakle jest onaj iz pionirske...
Jadničak...fakat mu treba nešto veće...nešto dooobro veće...
:( Uprava napolje... :x
stella_k

Post by stella_k »

Hananah, ima li sanse da se ova tema zove Sarajevski medo?? :D
hananah

Post by hananah »

Naslov je "Nas medo" zato sto je, koliko se sjecam, prica o medi, izmedju ostalog, i potakla ideju o otvaranju ovog foruma, tako da je ovo nas sa-x medo :)
hananah

Post by hananah »

Pa zato i jeste frka sto je lova legla a u gradnji medinog stana nema puno pomaka :(
A sto se tice ljudi, zao mi ih je, kao i svima i treba im pomoci, no to nije razlog da se ne pomogne i zivotinjama :)
Uostalom, ne bih da raspravljam ali moje je misljenje da su ipak ljudi u malo vecoj mogucnoti da sami sebi pomognu od Naseg mede :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#13 Re: Nas medo :)

Post by horns&drums »

hananah wrote:
Image
Joj sto je zgodan. Cestitam Mirci :D:D:D:D:D
Prenj

Post by Prenj »

Nasa zemlja naravno nema dovoljno novca za ljude, a kamoli za medjede, ali kad je vec tako, onda je jadne zivotinje bolje pustiti na slobodu nego ih drzati na par kvadratnih metara.
Nego zna li ko da li janjeca kafana kod Gojka jos uvijek drzi one jadne srne u pticjim kavezima?
stella_k

Post by stella_k »

Prenj wrote:Nasa zemlja naravno nema dovoljno novca za ljude, a kamoli za medjede, ali kad je vec tako, onda je jadne zivotinje bolje pustiti na slobodu nego ih drzati na par kvadratnih metara.
Nego zna li ko da li janjeca kafana kod Gojka jos uvijek drzi one jadne srne u pticjim kavezima?
Slazem se.
A sto se tice kafane kod Gojka, nemam pojma, ne hodam po kafanama ali sad bih izgleda trebala napraviti izuzetak, bar ako nista da tog nesretnog gazdu pogledam MRKO-POPRIJEKO :x
mostarac

Post by mostarac »

a sta je sa kolobarom? Da li je jos tamo paun u dva kvadrata :x :x :x :x :x :x :x :x
kekec

Post by kekec »

stella_k wrote:
Prenj wrote:Nasa zemlja naravno nema dovoljno novca za ljude, a kamoli za medjede, ali kad je vec tako, onda je jadne zivotinje bolje pustiti na slobodu nego ih drzati na par kvadratnih metara.
Slazem se.
A sto se tice kafane kod Gojka, nemam pojma, ne hodam po kafanama ali sad bih izgleda trebala napraviti izuzetak, bar ako nista da tog nesretnog gazdu pogledam MRKO-POPRIJEKO :x
Iza kafane- restorana su pticiji kavezi sa pticama: fazanima (carskim fazanima). Nema srna.
p.s.
Gojko je davno umro.
paprica29

Post by paprica29 »

medo viđen prije par dana kod hrasničkog stana, upao u kanal za plin
hananah

Post by hananah »

Paprica mi pricamo o medi iz Pionirske doline :)

A za tog drugog medu - je se li zezas :sad: ili fakat :sad:
Bumbar

#20 Re: Nas medo :)

Post by Bumbar »

[quote="hananah"]Posto smo vec pomalo protabirili o njemu na zajednickoj temi red je da on ima svoju temu kad vec nema svoju kucu dostojnu jednog mede, nego zivi u nekih 16 kvadrata :(
Molim vas konstruktivne prijedloge sta uciniti u slucaju da medo do zime ne useli u svoj stan :(

naravno ovo nije njegova slika, ali cemo valjda imati prilike i njega da slikamo :) a ujedno bih ga predlozila i za maskotu ovog podforuma :)
quote]

Sto se mene tice moze medo za maskotu :D

Hm...gdje je zapelo kod gradnje? da li im trebaju neki papiri ili je problem u ljudstvu koje gradi staniste???
Prenj

#21 Re: Nas medo :)

Post by Prenj »

Bumbar wrote:
hananah wrote:Posto smo vec pomalo protabirili o njemu na zajednickoj temi red je da on ima svoju temu kad vec nema svoju kucu dostojnu jednog mede, nego zivi u nekih 16 kvadrata :(

quote]

Sto se mene tice moze medo za maskotu :D

Hm...gdje je zapelo kod gradnje? da li im trebaju neki papiri ili je problem u ljudstvu koje gradi staniste???
Medjed i nije toliko ugrozen. Njihov broj se jeste smanjio u odnosu na predratni, ali i dalje nisu rijetkost.

Divokoza bi bila mnogo bolji izbor. Tamo gdje ih je prije rata bilo u izobilju (Prenj, Cvrsnica, Zelengora) sada ih skoro nikako nema. Krivolovci.
hananah

Post by hananah »

Problem je u papirima i to nesto oko projekta :( Brlog se vec poceo graditi, uzrovana je zemlja, buldozeri su tu - i na tome se stalo. Ne mogu a da ne primjetim - nasa posla :(
Bumbar

Post by Bumbar »

hm...oko papira jedino ako je netko sa foruma u opstini pa da pogura. Da je pitanje u ljudskoj snazi e tu bi se mogli odmah dogovoriti :D
Prenj

Post by Prenj »

hananah wrote:Problem je u papirima i to nesto oko projekta :( Brlog se vec poceo graditi, uzrovana je zemlja, buldozeri su tu - i na tome se stalo. Ne mogu a da ne primjetim - nasa posla :(
Bice da su narucili studiju koja ce u sljedecih pet godina da izuci sve parametre brloga.
hananah

Post by hananah »

Pa imat cemo super priliku da se dogovorimo :) Uvrstit cemo to na dnevni red :)
Post Reply