Naime proizvodaci, u nekoliko gradova, izadu na ulicu i odmah upozoravaju i edukuju gradane te na taj nacin stite domaci proizvod, dok nama svako izvozi sta hoce.
Evo citata, a bilo je i na HRT-u i novoj.
Covjek se zapita, pa sta bi mi trebali onda da radimo pored silnih proizvoda na trzistu?U središtu Bjelovara koordinacija udruga proizvođača mlijeka Bjelovarsko- bilogorske županije u sklopu akcije »Pijmo hrvatsko mlijeko« danas je prolaznicima besplatno podijelila oko tisuću litara mlijeka. Svojom akcijom, kažu, žele upozoriti na teško stanje u sektoru proizvodnje mlijeka koje je, kako tvrde, uzrokovano prekomjernim uvozom mlijeka sumnjive kakvoće. Na majicama koje su proizvođači mlijeka imali na sebi, uz »Pijmo hrvatsko mlijeko« pisalo i Ne uvoznom smeću!
Hrvatski mljekari u znak nezadovoljstva prolijevat će mlijeko. Stjepan Bistrović, predsjednik Hrvatskog saveza proizvođača mlijeka, najavio je kako će najkasnije u sljedećih nekoliko dana više od tisuću ogorčenih mljekara, u znak nezadovoljstva zbog katastrofalnog stanja u mljekarstvu, prolijevati mlijeko po ulicama, ispred Ministarstva poljoprivrede, obustaviti isporuku toga proizvoda, a dječjim vrtićima i domovima umirovljenika besplatno dijeliti mlijeko.
Primjer, granap u mom naselju 60% proizvoda koje nudi je iz Srbije, i nedavno je sarajevsko pivo zamjenila sa "Nektar" pivom, da poludis
Da ne govorim o Slovencima koji dodu i prodaju nam nase lijepote na Ilidži jer se mi nismo sjetili, pa sad i Merkator napravise.
Sta mislite, zasto mi nemamo ekonomsku svijest da eksploatisemo nase potencijale i ne razmisljamo kao drugi prilikom kupovine, jer da ne kupujemo strane proizvode, ne bi se niti uvozilo u ovolikoj mjeri? Mislim pretezno na osnovne namirnice