Narudzba knjige iz Beograda
- iceman ze
#1 Narudzba knjige iz Beograda
Kako naruciti knjigu, izdate u Srbiji? Pokusao sam preko nasih domacih knjizara, ali kako vidim, nista od njih. Da li ste narucivali preko nekoga, da podjelite iskustva. Izdavacka kuca je u Beogradu, preko maila nisam ih uspio kontaktirati.
-
Mustafapasa
#2 Re: Narudzba knjige iz Beograda
Ja cesto idem idem u Bg mogu ti je donineti ako je ima u knjjizarama...posebno vazi za lijekove...gratis naravno
- iceman ze
#3 Re: Narudzba knjige iz Beograda
MIslim da je malo teze naci, ne bih da te zamaram, ako bas bude zapelo, dogovorili bi se. Naravno rucak od mene...pozz i hvala.
-
maxell_sarajevo
#4 Re: Narudzba knjige iz Beograda
Možes preko NUBBIH-a izvrsiti međubibliotečku pozajmicu iz Beograda. 
- quentin
#5 Re: Narudzba knjige iz Beograda
Ja sam nedavno od jedne internet antikvarnice iz Srbije naručio i dobio tridesetak knjiga. Radi se o polovnim knjigama. Ovi imaju iskustva, pa su znali kako da to pošalju, a da se ne plaća carina. Samo sam poštarinu platio, koja je bila prilična, ali opet me sve skupa izašlo puno jeftinije nego da sam knjige po Sarajevu kupovao, pod uslovom da ovdje nađem te knjige, a većinu nikad nisam vidio kod nas.
Najbolje ti je da ih nekako kontaktiraš i raspitaš se da li imaju iskustva sa slanjem knjiga u BiH, da ti izračunaju poštarinu i da dogovoriš carinu, da te ne bi nešto kasnije iznenadilo. Ovi moji imaju i račun u BiH otvoren, pa je plaćanje bilo jednostavno.
Najbolje ti je da ih nekako kontaktiraš i raspitaš se da li imaju iskustva sa slanjem knjiga u BiH, da ti izračunaju poštarinu i da dogovoriš carinu, da te ne bi nešto kasnije iznenadilo. Ovi moji imaju i račun u BiH otvoren, pa je plaćanje bilo jednostavno.
- iceman ze
#6 Re: Narudzba knjige iz Beograda
Poslao sam cirka 30 mailova, raznim knjizarama, ali za sad nikakvih rezultata. Ako imas kontakt preko kojih si narucivao, bilo bi dobro da pokusam, mozda urodi plodom. Pozz
-
Bodkin
#7 Re: Narudzba knjige iz Beograda
jesu li strucne knjige?
- quentin
#8 Re: Narudzba knjige iz Beograda
iceman ze wrote:Poslao sam cirka 30 mailova, raznim knjizarama, ali za sad nikakvih rezultata. Ako imas kontakt preko kojih si narucivao, bilo bi dobro da pokusam, mozda urodi plodom. Pozz
http://www.kucazasunce.com/
Ja sam od njih knjige naručio. To je antikvarijat, drže polovne knjige. Cijene uglavnom povoljne.
-
tagomago
#9 Re: Narudzba knjige iz Beograda
svojevremeno su interliberdotkom vršili takve narudžbe, iz zagreba i beograda, knjiga je locirana u zagrebu u nekoj knjižari njihovoj, pa dolazak ide il-a. meni se eto desilo, prije četiri godine da mi treba neka iz zagreba... možeš pretpostaviti, stigla je par mjeseci nakon, sa cijenom dostave duplom nego cijena same knjige
od tada sam rekla, no-no preko bilo kojih kvazi naših dobavljača
od tada sam rekla, no-no preko bilo kojih kvazi naših dobavljača