ne znam slazete li se da otvorimo posebnu temu za narucivanje iz Kine jer vidim da je to prilicno popularno kod nas. Znam da ima nesto o tome unutar teme "Kineski mobiteli", ali mislim da bi bilo preglednije da imamo sve na jednom mjestu, da razmjenjujemo iskustva, placemo zajedno kad nam nesto ne stigne, a ponekad i spominjemo majku ukoliko treba
Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Moderator: Benq
-
sarajlija1971
#1 Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Pozdrav svima,
ne znam slazete li se da otvorimo posebnu temu za narucivanje iz Kine jer vidim da je to prilicno popularno kod nas. Znam da ima nesto o tome unutar teme "Kineski mobiteli", ali mislim da bi bilo preglednije da imamo sve na jednom mjestu, da razmjenjujemo iskustva, placemo zajedno kad nam nesto ne stigne, a ponekad i spominjemo majku ukoliko treba
- Almir_93
#2 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Ja naručujem dijelove za PC i Laptope i do sad nisam imao neugodnih situacija. Većinom sve prođe OK
Baš danas sam naručio tastaturu
-
taureg71
#3 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Almir_93 wrote:Ja naručujem dijelove za PC i Laptope i do sad nisam imao neugodnih situacija. Većinom sve prođe OK
ja isto, sajt dealextreme, nekad ne platim nista mislim na carinjenje, nekad samo 3 km carinski pregled, narucivao futrole i maske za mobitele, punjace, baterije, sve odlicno, nikad lose iskustvo, jedino se ceka 20-40 dana
-
sarajlija1971
#4 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Ja sam narucio Android box i receno mi je od 10-25 radnih dana. Elem, ima da se nacekam. Narucio sam sa DealsMachine.
Ovo je moja prva narudzba iz Kine i nadam se da ce da stigne i da me nece "zaklati" na carini, pa da izadje skuplje nego sto je box placen
Ali, sve je moguce "u nas".
Za vas koji se malo bolje razumijete, da li je moguce "vratiti" pare od uplate preko PayPal-a ako mi narucena roba ne stigne i kako?
Ovo je moja prva narudzba iz Kine i nadam se da ce da stigne i da me nece "zaklati" na carini, pa da izadje skuplje nego sto je box placen
Za vas koji se malo bolje razumijete, da li je moguce "vratiti" pare od uplate preko PayPal-a ako mi narucena roba ne stigne i kako?
- Almir_93
#5 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Jeste u slučaju da ti roba ne stigne ili ako vratiš robu nazad 
-
taureg71
#6 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
sarajlija1971 wrote:Ja sam narucio Android box i receno mi je od 10-25 radnih dana. Elem, ima da se nacekam. Narucio sam sa DealsMachine.
Ovo je moja prva narudzba iz Kine i nadam se da ce da stigne i da me nece "zaklati" na carini, pa da izadje skuplje nego sto je box placenAli, sve je moguce "u nas".
racunaj maximalno da ces platiti carinu i pdv 30% na vrijednost placene robe, nije prestrasno..moze se desiti da nista ne platis cak...
-
frngla
#7 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Naručivao sam ja sa dealextreme-a više puta, ugl. je prolazilo sve OK. Jednom su mi dostavili totalno pogrešnu stvar i nakon što sam im poslao printscreen narudžbe, te slike pogrešnog artikla koji su mi dostavili, djevojka iz podrške za kupce mi je napisala na lošem engleskom da ne vidi u čemu je problem

-
sarajlija1971
#8 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
HvalaAlmir_93 wrote:Jeste u slučaju da ti roba ne stigne ili ako vratiš robu nazad
-
sarajlija1971
#9 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Hvalataureg71 wrote:sarajlija1971 wrote:Ja sam narucio Android box i receno mi je od 10-25 radnih dana. Elem, ima da se nacekam. Narucio sam sa DealsMachine.
Ovo je moja prva narudzba iz Kine i nadam se da ce da stigne i da me nece "zaklati" na carini, pa da izadje skuplje nego sto je box placenAli, sve je moguce "u nas".
racunaj maximalno da ces platiti carinu i pdv 30% na vrijednost placene robe, nije prestrasno..moze se desiti da nista ne platis cak...
-
Fauja Singh
#10 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Ima li neko iskustva sa kupovinom micro sd kartica, evo konkretno mi je ova zapala za oko
http://www.gearbest.com/memory-cards/pp_28060.html
Znaci Samsung micro sd 32 GB za 10.40 $.
Ima i ova od 13.91 $
http://www.gearbest.com/memory-cards/pp_279745.html
Jel ovo ok? nije neki dupljak koji prikazuje laznu velicinu??
Ima i ova od 13.91 $
-
samo pozitiva
#11 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
nije dupljakFauja Singh wrote:Ima li neko iskustva sa kupovinom micro sd kartica, evo konkretno mi je ova zapala za oko
Ima i ova od 13.91 $
http://www.ebay.com/itm/SAMSUNG-MICRO-S ... XQh8NTdu1P
-
taureg71
#12 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
ja sam uzeo bas SAMSUNG iz Juzne Koreje, gdje se i prave 32 Gb za 12 USD preko Ebay, znam da je original 300%Fauja Singh wrote:Ima li neko iskustva sa kupovinom micro sd kartica, evo konkretno mi je ova zapala za oko
Ima i ova od 13.91 $
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
već dugo naručujem...plaćanje samo Paypalom i prst u uho došlo jal ne došlo
što se tiče vremena isporuke ...nema pravila... moja iskustva na preko 200 kupovina ide od 12 dana pa do 2 i pol mjeseca...uglavnom zlatno pravilo što ne dođe do max 55 dana obično neće ni doći, ali u suštini nakon 45 dana kreće prepiska ili otvoriš case i dobiješ pare nazad
Što se carine tiče..po nekom zakonu carini se sve u vrijednosti od 50 usd (čini mi se da je tako bilo) naviše, ali ne mora biti slučaj. Carina se ravna po tome šta na pošiljki napiše pošiljalac kao vrijednost ili ako ima priloženi račun (kod stvari u koje se ne razume). Bome ako se razume, tipa mobitel, tablet itd. fino ti pošalju pisamce u kojem traže račun i carina, pdv i ostali troškovi su cca 35% od iznosa računa.
nekada je bio samo ebay no danas kinezi imaju svoje online shopove od kojih vrijedi spomenuti: gearbest, banggood, dealextreme, pandaville, klix, focalprice, everbaying sa rega free shipping politikom...ima ih i biće ih sigurno još jer niču kao gljive poslije kiše
što se tiče vremena isporuke ...nema pravila... moja iskustva na preko 200 kupovina ide od 12 dana pa do 2 i pol mjeseca...uglavnom zlatno pravilo što ne dođe do max 55 dana obično neće ni doći, ali u suštini nakon 45 dana kreće prepiska ili otvoriš case i dobiješ pare nazad
Što se carine tiče..po nekom zakonu carini se sve u vrijednosti od 50 usd (čini mi se da je tako bilo) naviše, ali ne mora biti slučaj. Carina se ravna po tome šta na pošiljki napiše pošiljalac kao vrijednost ili ako ima priloženi račun (kod stvari u koje se ne razume). Bome ako se razume, tipa mobitel, tablet itd. fino ti pošalju pisamce u kojem traže račun i carina, pdv i ostali troškovi su cca 35% od iznosa računa.
nekada je bio samo ebay no danas kinezi imaju svoje online shopove od kojih vrijedi spomenuti: gearbest, banggood, dealextreme, pandaville, klix, focalprice, everbaying sa rega free shipping politikom...ima ih i biće ih sigurno još jer niču kao gljive poslije kiše
-
BABOcool
#14 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Ja sam do sad narucio 5 stvari sa gearbesta I sve je dolazilo uredno. Medjutim prije 40 dana sam narucio sat I jos uvijek mi nije stigao? Da li je neko radio povrat novca ili reklamaciju na gearbestu?
-
IcedFlame
#15 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Na tickete odgovaraju u roku 24h, i imam pozitivna iskustva. Jeste da treba malo strpljenja i zivaca za njihove genericke copy/paste odgovore, aliBABOcool wrote:Ja sam do sad narucio 5 stvari sa gearbesta I sve je dolazilo uredno. Medjutim prije 40 dana sam narucio sat I jos uvijek mi nije stigao? Da li je neko radio povrat novca ili reklamaciju na gearbestu?
moze se izaci na kraj
Zadnji ticket sam otvorio nekoliko dana nakon narucenih par baterija, jer sam po tracking broju (gdje postoji i Order ID, koji se poklapa sa Gearbestom) vidio da su zaplijenjene u svedskoj posti. Njihov prvi odgovor je bio da nema tracking za surface mail, i da se ne brinem nista jer ce to stici. Nakon sto sam poslao screen shot gdje fino pise: Item detained (unfit for Airmail delivery).Please contact the company you made this purchase from,
i rekao da ne zelim da cekam 30-45 dana za nesto sto nece stici, u roku 24h su ponovo poslali posiljku, ovaj put preko PostNL.
-
BABOcool
#16 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Kako si uspio naci da je zapljenjeno tamo?
-
IcedFlame
#17 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Po tracking brojuBABOcool wrote:Kako si uspio naci da je zapljenjeno tamo?

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
BABOcool wrote:Ja sam do sad narucio 5 stvari sa gearbesta I sve je dolazilo uredno. Medjutim prije 40 dana sam narucio sat I jos uvijek mi nije stigao? Da li je neko radio povrat novca ili reklamaciju na gearbestu?
da...meni su odlični i pouzdani...imaju i super foru sa onim poenima koje dobijaš za svaku kupovinu, review, pa fotke uz review itd. i sada je novost GB wallet, tj. neka fora kao prepaid računa kod njih....elem dobar je fazon kada tražiš refund da ti refundiraju u ovaj GB wallet (samo pod uslovom da namjeravaš i dalje kupovati sa ovog shopa) jer extra dobijaš još ovih poena, a iz GB walleta možeš plaćati narudžbe ili kombinovati GB wallet + paypal
- O'zone
- Globalni moderator
#19 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Da se pritefterim. Dobra tema 
- karanana
#20 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
narucio android tv box preko gearbesta. narudzba bila oko 12.2, platio kreditnom karticom. oko 20.2. mi javili da trebam da im posaljem sliku licne karte i kartice kako bi potvrdio sa je to moja kartica i da je fizicki u mom posjedu. to odradio, odmah sutradan mi poslali sliku kutije kako ide za bosnu nesta NL post. kutija stigla 5.3. platio 3,50 KM postaru. sve u redu s narudzbom. poprilicno su bili ljubazni u komunikaciji.
samo ima jedan slatki problem....nikakva lova mi nije skinuta s kartice. extrica. uvijek cu narucivati kod njih.
samo ima jedan slatki problem....nikakva lova mi nije skinuta s kartice. extrica. uvijek cu narucivati kod njih.
-
sarajlija1971
#21 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Moj android box jos uvijek u Beijingu. Otegnuce se ovo pravo.
Naruceno 20.02. i jos uvijek u Kini. Da se Kine kutarisati.
-
CooK
#22 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Jarane jel ti ovo izaslo iz Kine? I ja sam narucio sa dealsmachine ali tek posle vidio da bas i nisu najpouzdaniji pa me interesuje tvoje iskustvo.sarajlija1971 wrote:Moj android box jos uvijek u Beijingu. Otegnuce se ovo pravo.
-
sarajlija1971
#23 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Ja sam dobio boks prije nekoliko dana i od silnog uzbudjenja nisam se sjetio da napisem ovdeCooK wrote:Jarane jel ti ovo izaslo iz Kine? I ja sam narucio sa dealsmachine ali tek posle vidio da bas i nisu najpouzdaniji pa me interesuje tvoje iskustvo.sarajlija1971 wrote:Moj android box jos uvijek u Beijingu. Otegnuce se ovo pravo.
Sve proslo u najbolje redu, uplatio sam 20 februara, dobio boks cini mi se 14. marta. Doslo na vrata, platio sam 3,5 KM postarinu.
Sto se tice boksa, kupio sam MXIII-G sa 2 GB RAM i 8 GB ROM, i moram reci da sam prezadovoljan. Nisam se pokajao ni sekunde. Sto se mene tice, iduci put cu opet preko njih narucivati.
Toliko od mene, veliki pozdrav.
-
CooK
#24 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
Ok, sad mi je malo lakse.sarajlija1971 wrote:Ja sam dobio boks prije nekoliko dana i od silnog uzbudjenja nisam se sjetio da napisem ovdeCooK wrote:Jarane jel ti ovo izaslo iz Kine? I ja sam narucio sa dealsmachine ali tek posle vidio da bas i nisu najpouzdaniji pa me interesuje tvoje iskustvo.sarajlija1971 wrote:Moj android box jos uvijek u Beijingu. Otegnuce se ovo pravo.
Sve proslo u najbolje redu, uplatio sam 20 februara, dobio boks cini mi se 14. marta. Doslo na vrata, platio sam 3,5 KM postarinu.
Sto se tice boksa, kupio sam MXIII-G sa 2 GB RAM i 8 GB ROM, i moram reci da sam prezadovoljan. Nisam se pokajao ni sekunde. Sto se mene tice, iduci put cu opet preko njih narucivati.
Toliko od mene, veliki pozdrav.
-
sarajlija1971
#25 Re: Narucivanje iz Kine i dostava - da otvorimo posebnu temu?
@Cook
Nema na cemu.
Commodity price : 49.99 + Delivery costs: 9.65 + Insurance: 2.00
The amount payable:USD 61.64
Znaci ukupno 61.64 dolara.
China Post koliko ja znam, jer sam preko njih pratio posiljku sa onim tracking brojem.
Sretno, i da sto prije dobijes svoju robu. Pozdrav
Nema na cemu.
Commodity price : 49.99 + Delivery costs: 9.65 + Insurance: 2.00
The amount payable:USD 61.64
Znaci ukupno 61.64 dolara.
China Post koliko ja znam, jer sam preko njih pratio posiljku sa onim tracking brojem.
Sretno, i da sto prije dobijes svoju robu. Pozdrav